• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Hverdagsluksus på budget: Solcreme

Forhåbentlig byder sommervejret på masser af sol og varme. Og uanset om du skal nyde solen i Danmark, eller vi måske er så heldige at kunne rejse på ferie sydpå i år, så er én ting i hvert fald sikker: du må ikke glemme solcremen. Vi har fundet seks skønne, effektive og budgetvenlige solcremer, og så har vi samlet nogle af de vigtigste spørgsmål om solbeskyttelse, du bør kende svarene på.

Det er ikke tilfældigt, at vi samles udenfor, så snart solen for alvor begynder at skinne herhjemme. Efter en lang, grå og mørk vinter længes vi nemlig efter lys og varme, der giver os et skud D-vitamin og en fin gylden kulør.


Men skal du bevare en smuk og sund hud, kommer vi ikke udenom sommerens allervigtigste creme – solcremen! Med den på, bliver din hud godt beskyttet mod solens stråler, og du minimerer risikoen for solskader, solskoldninger og i værste fald kræft i huden.


Der findes dog et hav af solcremer på hylderne, og savner du ny inspiration til effektiv solbeskyttelse, har vi her spottet seks af de bedste og billigste solcremer i Matas. Vi har også samlet nogle gode solråd og syv af de vigtigste spørgsmål omkring solcreme, som du bør kende og som tager dig solsmart gennem sommeren.

6 gode solcremer

1. Solcremen til ansigtet // Matas Natur Ansigtssolcreme SPF30

Lægger du vægt på, at din solcreme indeholder skånsomme ingredienser og tager hensyn til både dig og miljøet, skal du prøve ansigtssolcremen fra Matas Natur. Ud over at beskytte din hud med SPF30, så får du en parfumefri ansigtssolcreme med gode fugtgivende og udglattende ingredienser som hyaluronsyre, økologisk jojobaolie og algeekstrakt.


Foruden at være RSPO-certificeret, Svanemærket og allergimærket med Den Blå Krans, er solcremen også produceret i Danmark. 

(134)
Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 50 ml
99,95
Optjen 10 point


Vidste du, at RSPO-certifikatet betyder, at solcremen indeholder palmeolie fra bæredygtig produktion?

2. Den allergivenlige solcreme // Derma Sollotion SPF30

Med Derma Sollotion SPF 30 får du allergi- og miljøvenlig solbeskyttelse blåstemplet af Svanen og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.


Den budgetvenlige parfumefri solcreme forkæler huden med en plejende cocktail af fugtgivende pentavitin, glycerin og naturlige olier, der arbejder sammen for at efterlade din hud blød, glat og smidig. Solcremen er også med høj, vandfast solfaktor og særlig velegnet, hvis du bader eller sveder meget.

(89)
Derma Sollotion Høj SPF 30 200 ml
109,95
Optjen 11 point

3. Den plejende solcreme // Matas Sollotion SPF30

Skal kroppen beskyttes og plejes med en blød, lækker og ikke mindst billig sollotion, er Matas Sollotion SPF30 uden parfume lige sagen. Matas Sollotion har bredspektrede filtre, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler, og så er filtrene fotostabile, der sikrer, at solfaktoren ikke ændres og dermed bevarer sin styrke.


Formlen er desuden vandfast, og så indeholder den kreatin, der forbedrer din huds elasticitet, og E-vitamin, der er en antioxidant og derfor har en beskyttende effekt på huden. Også Matas Sollotion har mærkerne i orden og bærer både Svanemærket, Den Blå Krans og er RSPO-certificeret.


Psst! Du kan sagtens hoppe i bølgen blå med Matas Sollotion på, for den er både vandfast og har en koralvenlig formel.

4. Solcremen med naturlige ingredienser // Rudolph Care Sun Body Lotion SPF15

Blandt de mest populære solcremer finder du Rudolph Care solcreme. Her får du deres Rudolph Care Sun Body Lotion SPF 15 i en praktisk rejsestørrelse lige til at have med på farten, hvis du skal nyde solen i frokostpausen eller efter job.


Solcremen er rig på aktive naturlige ingredienser som bl.a. opstrammende og fugtgivende agurkeekstrakt, lindrende kamille og havtorn, der har dokumenteret anti-ageing effekt. Solcremens konsistens er let og meget nem at påføre. Den trænger også hurtigt ind i huden og efterlader hverken huden fedtet eller klistret. Sidst men ikke mindst er den Svanemærket og har en mild og skøn duft af sommer.  

5. Solcremen, der fremhæver din glød // Piz Buin Tan & Protect Lotion

Med Piz Buin Tan & Protect Lotion SPF30 slår du to fluer med et smæk. Du får nemlig både effektiv og bredspektret solbeskyttelse, men også en solcreme, der øger din huds naturlige brune pigment, så du hurtigere får en flot og holdbar solbrun kulør.


Forklaringen ligger i indholdet af ingrediensen Illumitone™, som booster hudens brune pigment med op til 70 %, og gør det helt uden at smitte af på dit tøj eller håndklæde.

(52)
Piz Buin Tan & Protect Lotion SPF 30 150 ml
159,95
Optjen 16 point

6. Solcremen på sprayform // Garnier Moisturizing Protection Spray

Bryder du dig ikke så meget om solcreme på grund af den tykke konsistens, som solcreme ofte har, er en solspray det oplagte valg til dig. Den billige solspray fra Garnier har en let konsistens og kan sprayes ud på hele kroppen, som gør den dejligt nem at påføre og den efterlader ingen hvide mærker.


Med SPF 30 får du en høj solbeskyttelse med en bredspektret formel, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler. Og med sin vandresistente formel er den særligt god til dig, der er glad for vand og gerne napper en svømmetur.


HUSK! Når du bruger solcreme på spray, så skal du være ekstra omhyggelig med at påføre rigeligt med solcreme for at få den beskyttelse, der står på flasken. Dvs. en håndfuld til hele kroppen.

RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Vi guider

RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Matas' ambassadør, Cathrine Widunok Wichmand, gør dig klogere på certificeringer som Svanemærket og Den Blå Krans og gør op med nogle af de mange solmyter, vi bliver mødt med i dagligdagen. Hun hjælper dig på vej til både solcremer og selvbruner.

Læs også

7 spørgsmål om solcreme, du skal kende svarene på

1. Hvorfor skal jeg bruge solcreme? 

Solen er en vigtig kilde til D-vitamin, lys og varme, som kan løfte dit humør og kulør. Men ifølge Kræftens Bekæmpelse stiger risikoen for at udvikle modermærkekræft med antallet af solskoldninger og mængden af uv-stråling, man udsættes for gennem livet – fra både den naturlige sol og solarium. Derfor er det vigtigt, at vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd fra Kræftens bekæmpelse: Skygge, Solhat og Solcreme.


Skygge: Solens uv-stråling er stærkest mellem kl. 12 og 15. Næsten halvdelen af uv-strålingen falder i dette tidsrum. Derfor kan du undgå rigtig meget uv-stråling ved at finde skygge midt på dagen.


Solhat: Hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen, er en solhat med bred skygge og en langærmet T-shirt den bedste beskyttelse mod solens uv-stråling.

Solcreme: Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger solcreme på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj. Brug faktor 15 i Danmark og faktor 30, når du rejser sydpå, hvor solen er stærkere.


Vidste du, at 9 ud af 10 tilfælde af Modermærkekræft kan forebygges, hvis vi tænker os om, når vi er i solen og benytter de 3 solråd: Skygge, Solhat og Solcreme?
Kilde: Kræftens Bekæmpelse

2. Hvad er uv-stråling?

Uv-strålingen fra solen består af UVA-, UVB- og UVC-stråling. De tre typer uv-stråling har forskel-lig bølgelængde. Ozonlaget sørger for, at den farligste UVC-stråling ikke når jordens overflade. UVB-stråling: Det er de stråler, som gør huden solbrændt, og som kan forårsage solskoldning.


UVA-stråling: Giver også huden farve, men disse stråler er i stand til at trænge dybere ned i huden, hvor de kan ødelægge hudens DNA og medføre ældning af huden.
Både UVA- og UVB-stråler øger risikoen for kræft i huden. Det er derfor vigtigt, at du bruger sol-creme med bredspektret uv-filter – dvs. at den både beskytter din hud mod UVA- og UVB-stråler.


Vidste du, at der findes to typer af UV-filtre, de kemiske og fysiske, der beskytter mod UVA- og UVB-stråling? De kemiske virker ved at absorbere solens stråler ved en kemisk proces, så energien omsættes til varme og huden beskyttes. De fysiske virker som et spejl, der reflekterer solens stråler væk fra huden.

3. Hvad betyder solfaktor-tallet?

SPF er en forkortelse for ”Sun Protection Factor”, og den siger noget om, hvor meget uv-stråling din solcreme blokerer for. Jo højere tallet er, jo mere blokerer din solcreme for uv-strålingen. Dog er det vigtigt at sige, at SPF 30 ikke blokerer dobbelt så godt som SPF15. Og derudover får du kun den angivne solfaktor-beskyttelse, hvis du påfører din solcreme korrekt: nemlig grundigt og rigeligt af den. Men mere om det om lidt.

  • SPF15 bremser 93% af strålerne
  • SPF20 bremser 95 % af strålerne
  • SPF30 bremser 97 % af strålerne
  • SPF50 bremser 98 % af strålerne
Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Læs også

4. Hvilken solcreme skal jeg bruge?

Kræftens Bekæmpelse anbefaler som sagt, at du bruger solcreme med mindst faktor 15 i Danmark og mindst faktor 30, når du rejser sydpå. Om du vælger creme, lotion, olie eller en helt fjerde form, er lidt smag og behag – så længer du er omhyggelig med at påføre i rigelig mængde, og din solcreme har en bredspektret uv-beskyttelse og både beskytter mod UVA- og UVB-stråler.


Din hudtype har også en afgørende betydning for valg af solcreme. Har du (eller dine børn) meget sart hud, kan det være en god idé også at kigge efter allergimærket Den Blå Krans. Så er du garanteret, at solcremen er ekstra skånsom og parfumefri.


Kræftens Bekæmpelse anbefaler desuden, at du (og dine børn) anvender en solcreme med Svanemærket. Så får du nemlig en solcreme, der lever op til de skrappe krav om solfiltre, indholdsstoffer og hvad der også er godt for miljøet.


Psst! Skal I holde ferie i udlandet, så er det en god idé at købe jeres solcreme hjemmefra. Så er du sikker på, at der er styr på solcremens indhold.

5. Hvor meget solcreme skal jeg påføre?

Det er vigtigt, at du bruger rigelige mængder, da solcremen ellers ikke giver den lovede beskyttelse. En god huskeregel er: én håndfuld solcreme med top til én krop. Til ansigt, ører og nakke skal du typisk regne med solcreme, der svarer til en teskefuld.

6. Hvor ofte skal jeg påføre solcreme?

Da du skal bruge mere solcreme, end du nok lige regner med, kan et godt tip være at smøre dig ind, før du går ud i solen – og gøre det to gange med ca. 10-20 minutters mellemrum. På den måde sikrer du, at du bliver grundigt smurt ind og får dækket de steder på kroppen, du måske misser i første påføring.

Når du kommer ud i solen, skal du smøre dig ind jævnligt, og du skal altid smøre dig ind, hvis du har været i vandet, hvis du sveder meget, eller får gnubbet dig med dit håndklæde.   

7. Hvor længe kan jeg være i solen?

Det er vigtigt at beskytte din hud i solen, men det er endnu vigtigere at begrænse din tid i solen. Du må ikke tro, at bare du smører dig grundigt med solcreme, så kan du blive ude i solen, så længe du vil. Skygge er derfor den bedste ting, du kan give din hud, når solen står højest på himlen og uv-indekset brager derud af (over 3). Næstbedst er beklædning og en god hat, men opholder du dig i solen, og vil du slikke lidt solskin, så er det vigtigt, at du bruger en god solcreme – og rigeligt af den.

Tip! Tjek altid uv-indekset

Uv-stråling kan hverken ses eller mærkes. Det betyder, at uv-strålingen ikke nødvendigvis er stærke-re på varme dage end på kølige dage. Derfor er det en god idé at holde øje med uv-indekset, og at solbeskytte sig, når uv-indekset er 3 eller derover. Hvis du downloader Kræftens Bekæmpelses Sol-kampagne-app UV-INDEKS til din smartphone, har du altid tjek på indekset, uanset hvor du befin-der dig i verden.  

Kræftens Bekæmpelse har faktisk også opdateret UV-INDEKS-appen med en hudtypeguide, der kan hjælpe dig med at finde din hudtype. Så kan du blive klogere på solbeskyttelse af netop din hud.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Den ultimative guide til Matas SolStriberne

Vi guider

Den ultimative guide til Matas SolStriberne

Af Benedikte Lundberg

Mens du sidder og drømmer om nougatbrune ben og solkyssede kinder, kan du jo lige så godt finde din favorit-solbeskyttelse, der skal få dig sikkert gennem sommeren, frem. Matas SolStriber har nemlig Danmarks bredeste solsortiment med Svanemærket og RSPO på fronten.

Læs Mere
Din guide til solcreme

Vi guider

Din guide til solcreme

Af Dorte, Kræftens Bekæmpelse

Det kan være svært at finde rundt i junglen af solcremer. Men her er din guide til solcreme, så du både ved, hvordan du vælger den rigtige solcreme og bruger den korrekt. For husk at ud over skygge og solhat, er solcreme en effektiv solbeskyttelsesform, så du kan undgå solskoldninger.

Læs Mere
Alt, du skal vide om solcreme

Vi guider

Alt, du skal vide om solcreme

Af Astrid Lund Olstrup

Når sommeren står for døren, og solens stråler begynder at varme din hud, skal du til at tænke på solbeskyttelse. Ud over skygge og solhat, så er solcremen din bedste ven. Én ting er at vælge den rigtige, en anden ting er at bruge den rigtigt.

Læs Mere
Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Af Cathrine Park

En fin og solgylden hud kan straks give dig en følelse af friskhed, og du kan komme nemt, billigt og sundt til en smuk glød med selvbruner. Men hvilken skal du vælge? Hvordan påfører du den bedst? Og hvordan undgår du de typiske begynderfejl? Få svar på dette og meget mere, når vi anbefaler fem gode og budgetvenlige selvbrunere og guider dig til, hvordan du mestrer din selvbruner.

Læs Mere