Hairstudio
Sådan laver du nemt et lækkert strandhår
Sommerens lækreste hår er et råt og vindstylet look, du får efter en lang dag på stranden og en tur i bølgen blå. Heldigvis kræver et fedt strandhår slet ikke en strandtur og skønt vejr. Du kan sagtens tage hul på sommeren og lave et smukt strandlook derhjemme med en god saltvandsspray, et par stylingprodukter og nogle nemme stylingfif.

Det rå og vindstylede strandhår med de lækre naturlige bølger, som du får efter en lang dag på stranden, er et look, der altid holder. Og så er det et look, som virkelig klæder kvinder i alle aldre – uanset ansigtsform og hårtype.

Tænker du, at det kan virke lidt uoverskueligt at mestre de helt perfekte tilfældige bølger i håret, så kan du sagtens tro om igen. For med få produkter, tips og tricks kan du nemt lave sommerens hotteste look – og gøre det helt uden en strandtur og saltvand i håret. I hvert fald ikke saltvand fra bølgen blå!

Der findes flere metoder til at lave et smukt strandhår hjemme hos dig selv, og her guider vi til tre af dem: nemlig metoderne med saltvandsspray, krøllejern og glattejern. Ingen af dem kræver de helt store armbevægelser eller oceaner af tid, så alle kan være med.

3 gode saltvandssprays til lækkert strandhår:

1. Den med stærkt hold

Med Salt Water Spray fra Björn Axén får du en effektiv saltvandsspray, der giver godt hold til alle hårlængder.


Ud over at give håret lækker tekstur og hold, passer sprayen også godt på dine lokker med sin plejende sammensætning af økologisk urteekstrakt, vitamin B-5 og UV-beskyttelse, der giver fugt, blødgør, styrker og beskytter dit hår.

SPAR 28,-
Björn Axén Salt Water Spray Strong Hold 150 ml
111,95 kr.139,95 kr.Spar 28,-

2. Den parfumefri saltvandsspray

Drømmer du om et råt, vindstylet saltvandslook, som du normalt kun kan opnå efter en dag på stranden, så må du prøve Matas Salt Water Spray.


Den fås både med og uden parfume (vist her) og er ellers bare en af de bedste saltvandssprays. Den giver nemlig fin tekstur, samtidig med at den bevarer dit hårs naturlige fugt – bl.a. med sit indhold af algeekstrakt, der også gør håret dejligt blødt.

3. Den der også gør håret glansfuldt

Hvis du vil have et hår med cool strandlook, der samtidigt ser sundt og blankt ud, er det Bumble and Bumble Surf Infusion, du skal bruge.


Den indeholder et miks af tropiske olier og havsalt, der giver dig bløde beach bølger med masser af glans. Kombiner eventuelt med Bumble and Bumbles originale Surf Spray i hovedbunden.

Sådan laver du strandlook med saltvandsspray

Den nemmeste måde at lave et lækkert hår, der ligner, at du lige er kommet hjem fra en dejlig dag på stranden, er ved at spraye saltvandet i dine lokker med en saltvandsspray. Og det kan du gøre både i vådt og i tørt hår.


I vådt hår: Spray din saltvandsspray i vådt eller håndklædetørt hår. Form din frisure ved at inddele håret i mindre sektioner, som du snor op i knolde og fæstner med hårelastikker eller nåle. Lad håret lufttørre og tag herefter håret ud af knoldene. Kør fingrene igennem lokkerne, og du har et lækkert og tilfældigt strandhår med naturlige bølger.  

Tip! Vil du have et strandlook med ekstra volumen, så spray din saltvandsspray i vådt hår ved hovedbunden og føntør, mens du krammer håret op.


​​​​​​​I tørt hår: Spray din saltvandsspray i tørt hår og fremhæv krøller og hårets naturlige fald ved at kramme håret, til du ikke længere kan mærke ”vådheden” fra saltvandssprayen i håret.

Sådan laver du strandhår med krøllejern

Hemmeligheden bag et lækkert strandhår er bølger, der ser naturlige og lidt tilfældige ud. Det kan du lave nemt og hurtigt med et krøllejern og et par stylingprodukter. Fordi bølgerne i håret hellere end gerne må starte cirka midt på håret, er det et godt trick at sætte håret op i en hestehale, når du skal krølle det.


Alt du skal bruge er en hårelastik, heat protection spray, et krøllejern (stort, ca. 32 mm) og en saltvandsspray for tekstur og afsluttende hårspray for let hold. .

Det skal du bruge:

Sådan laver du strandlook med glattejern

Du kan også nemt lave et lækkert strandlook med naturlige bølger i håret med et glattejern og den rette teknik. Alt du skal bruge, er en børste, et glattejern, en hårklemme, en heat protection spray og en styling lotion.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Solbeskyttelse til dit hår

Vi guider

Solbeskyttelse til dit hår

Af Trine Brøndsted

Det er ikke kun kroppen, du skal beskytte, når du er i solen - håret er også udsat, når solens UV-stråler rammer. Her kan du se de bedste produkter med UV-beskyttelse til håret.

Læs Mere
Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: selvbruner

Af Cathrine Park

En fin og solgylden hud kan straks give dig en følelse af friskhed, og du kan komme nemt, billigt og sundt til en smuk glød med selvbruner. Men hvilken skal du vælge? Hvordan påfører du den bedst? Og hvordan undgår du de typiske begynderfejl? Få svar på dette og meget mere, når vi anbefaler fem gode og budgetvenlige selvbrunere og guider dig til, hvordan du mestrer din selvbruner.

Læs Mere
Kosttilskud og sunde vaner i solskinsmånederne

Vi guider

Kosttilskud og sunde vaner i solskinsmånederne

Af Ida Marie Winge

Når temperaturen sniger sig op over de 25 grader, er der ingen undskyldning for ikke at lade sig omfavne af sommerens lyse sind. Men inden du begiver dig ud i sommerlandet, kan det være godt at have styr på vitaminerne og de sunde vaner. Vi klæder dig på til skønne solrige dage.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.