Hairstudio

Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Har du langt og tyndt hår, og er du træt af altid at sætte det op i en kedelig hestehale, så findes der heldigvis nogle fine alternativer, som er nemme at lave, og som får dit hår til at ligne en million.

Der er mange, der har spurgt, om vi kunne hjælpe med inspiration til opsætning af langt og tyndt hår - en hestehale kan jo godt blive en smule kedelig i længden. Derfor har vi samlet en række looks og tips, som kan hjælpe til et mere fyldigt og spændende look. 

De rigtige redskaber 

Før du går i gang med din opsætning, er det vigtigt, at håret er klar til det – på den måde opnår du mest mulig volumen.

  • Brug en hårbørste, der passer på dit hår. Hvis dit hår er tyndt, kan det være en rigtig god ide at bruge en Wet Brush. Den er blidere mod hårstråene, og mindsker dermed chancen for at de knækker. Børsten masserer også hovedbunden, så blodcirkulationen omkring hårsækkene bliver stimuleret. Hvilket både føles dejligt, men også er med til at fremme hårets vækst. Win-win

  • Brug en tørshampoo eller volumenbooster, inden du går i gang med opsætningen. Begge produkter er med til at gøre dit hår mere fyldigt. Tørshampoo er især god, hvis du ikke har helt nyvasket hår.

  • Når du har lavet din opsætning, er det altid godt at afslutte med hårspray, så dit hår ikke klasker sammen og dit look bliver fladt.  

  • For at sikre at din opsætning holder, kan hårklemmer eller hårnåle være gode at have ved hånden.
SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas StriberVolume Booster Uden Parfume
+ 1 størrelse
54,95 kr.
(432)
250 ml
Gun-BrittThickening Volume Spray
189,95 kr.
(80)
20 stk.
M.COSMETICSHårklemmer Non-Slip Brune
29,95 kr.
(21)

Gode alternativer til hestehalen

Knolde og fletninger er to styles, der er gode til lige netop tyndt hår. Størrelsen på knolden kan du lege med, da du ved at hive lidt i den kan skabe en fornemmelse af mere volumen.
Fletninger kan du enten gøre stramme eller løse. De stramme franske fletninger, kan være gode til at holde styr på uregerlige fimrehår, mens en løsere fletning, kan formes til at virke mere fyldig.

Sådan gør du:

Den opgraderede hestehale

Start med at lave en sideskilning. Herefter tager du tre lokker af det forreste hår og begynder at flette ned mod dit øre. Hver gang du fletter, tilfører du lidt mere hår i hver lok. Forsæt med at flette, til du er nået forbi dit øre. Her tager du en elastik og samler alt dit hår i en hestehale. Stram nu hestehalen, og hiv ud i fletningen så den bliver større.

Den franske fletning eller knold

Start med at have alt dit hår løst. Tag derefter tre lokker fra toppen, som du fletter sammen en gang. Efter det, begynder du at tage en lille smule mere hår med i hver lok, imens du forsætter med at flette. Til sidst vil alt dit hår være med i fletningen. Når du har flettet færdig, kan du enten samle spidserne i en tynd elastik og stoppe. Så har du lavet en fransk fletning.


Eller du kan forsætte, og i stedet for at samle spidserne helt i en elastik, så sørger du for ikke at trækket håret helt igennem elastikken til sidst. På den måde laver du en lille løkke med dine spidser. Så tager du spidsen af fletningen og ruller den om til en knold, som du sætter fast med hårnåle – her hjælper den lille løkke dig med at få knolden til at sidde fast. Du kan afslutte med at hive lidt ud i siderne, så looket virker mere løst og dit hår mere fyldigt.
​​​​​​​

Den fyldige knold

Start med at samle håret i en lav hestehale, og hiv så lidt ud i håret – det får det til at se mere fyldigt ud. Når du er tilfreds med volumen, tager du din hestehale og snor den sammen til en knold. Afhængig af længden på dit hår kan du enten sætte den fast med en elastik mere eller nøjes med hårnåle. Afslut med at hive lidt i knolden, så den ender, som du gerne vil have. ​​​​​​​
​​​​​​​

Relaterede produkter:

Brun
M.COSMETICSHårklemmer Lux 24 stk.
+ 1 størrelse
24,95 kr.
(39)
150 ml
Gun-BrittBooster Spray
279,95 kr.
(23)

Relaterede artikler

Frisøren: Sådan laver du knold eller hestehale

Matas LIVE

Frisøren: Sådan laver du knold eller hestehale

Af Matas

I sommermånederne vil mange gerne have håret op for at skabe et køligere klima i nakken. Her er hestehale og knold populære frisurer, men de bliver hurtigt lidt kedelige og triste at se på. Frisøren Maj viser dig, hvordan du nemt og hurtigt kan pifte både en knold og hestehale op for et mere fyldigt og professionelt look.

Læs Mere
Din lynguide til volumen i håret

Hairstudio

Din lynguide til volumen i håret

Af Cathrine Park

Klasker dit hår for et godt ord, eller drømmer du bare om en mere fyldig hårpragt, så får du her et par nemme fif til at puste liv og volumen i lokkerne igen.

Læs Mere
4 tørshampooer, som kan redde en dårlig hårdag

Hairstudio

4 tørshampooer, som kan redde en dårlig hårdag

Af Laura Ullbrich

Når du har travlt i hverdagen eller holder ferie, kan det være fristende at springe hårvasken over. Heldigvis behøver du ikke at bekymre dig om fedtet hår, for du kan bare bruge tørshampoo. Vi har testet fire af slagsen.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek