• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Vi guider

Husker du at få din kalk?

Det er vigtigt for din krop at få nok kalk gennem kosten. Det er nemlig et af de mineraler, som er med til at bibeholde knoglernes normale tilstand. Men hvordan ved man, at man har brug for at tage et tilskud af kalk? Og hvad kan man gøre ved det? Unikalk har lanceret en række produkter, som passer til dig og dine behov, uanset hvor du er i livet. Læs med her og bliv klogere på, hvilke produkter der kan hjælpe dig, og hvorfor det i øvrigt er så vigtigt at få nok kalk.

Du har sikkert hørt det før – det er vigtigt at få kalk! Men hvorfor er det nu lige, at vi skal huske på det? Sammen med magnesium og fosfor udgør kalk (eller calcium) et fast element i vores knogler. Men kroppen kan ikke danne calcium selv – så derfor er vi nødt til selv at tilføre det. Og det kan vi gøre nemt og bekvemt ved at spise et kosttilskud med kalk.

For mange er almindelig kost nok – men er du i tvivl, om du får nok, så kan du rådføre dig hos din lokale Matas eller hos din læge. Og så kan det være, at det er Unikalks produkter, du skal kigge nærmere på – de har nemlig udviklet en række kosttilskud målrettet dine behov, nu i en ny og fin emballage.

En brusende fornøjelse

Lad os starte i den velsmagende ende af Unikalks produkter! De har nemlig udviklet en brusetablet med lemon-smag, som gør det til en forfriskende og lækker oplevelse at få din daglige dosis kalk. Du får både din kalk og din D vitamin, da én tablet indeholder 500 mg calcium og 5ug D3 vitamin.

Grunden til, at vi kan have brug for at få D vitamin sammen med kalk er, at D vitamin hjælper kroppen med at omsætte calcium og sørger for, det kommer ud i kroppen til de dele, der har brug for mineralet. Vitamin D bidrager til en normal optagelse af calcium og phosphor.

Hæld et koldt glas vand op, smid brusetabletten i og voilà – nemt og lige til at drikke!

Unikalk Brusetabletter m. lemonsmag 20 stk
27,95
Førpris 34,95
Du optjener 3 point

Kalk til dig, der er i overgangsalderen

Når du som kvinde er i overgangsalderen, så afkalker knoglerne hurtigere, og derfor kan det være en god idé at tage et kosttilskud med kalk. Udover kalk til knoglerne, så indeholder Unikalk Overgangsalder også rødkløver, som hjælper med at håndtere gener som hedeture, svedeture, rastløshed og humørsvingninger. Derudover indeholder det også biotin, som bidrager til vedligeholdelse af normale slimhinder.

Kalk og vitamin D hjælper til at begrænse tabet af knoglemineral hos kvinder i den postmenopausale alder. Dette gælder for kvinder i alderen 50 år og derover. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på mindst 1 200 mg kalk og 20 μg vitamin D fra alle kilder.

Unikalk Overgangsalder 90 tabl
159,95
Førpris 199,95
Du optjener 16 point

Kalk til alle aldre

Om vi er ældre eller helt unge, så kan vi have brug for et tilskud kalk – og her har Unikalk et bredt udvalg af produkter, som passer til netop dine behov.


Er du over 70, så anbefaler Fødevarestyrelsen, at du supplerer din kost med et tilskud af 800-1000 mg kalk og 20 ug D vitamin. Det samme gælder, hvis du er småtspisende, da der kan være en risiko for, at du ikke får nok gennem din kost.


Får du ikke nok D vitamin, så har Unikalk også en løsning til dig. De har deres version med 38 ug, som anbefales til personer, der har behov for en særlig høj dosis D vitamin. Det kan fx være hvis du ikke spiser mælkeprodukter eller generelt ikke får nok D vitamin.


Til sidst så findes der også en version til de børn, der ikke får mælk. Unikalk Kids er et kalktilskud til børn, der også indeholder D vitamin, så knoglerne kan følge med, når de vokser. Det er en tyggetablet med en lækker jordbær- og hindbærsmag, som gør det lidt sjovere for dit barn at få sin kalk. ​​​​​​​Kalk og vitamin D er nødvendige for barnets normale vækst og knogleudvikling.

Unikalk 38µg D-vit. 180 tabl
109,95
Førpris 129,95
Du optjener 11 point
Unikalk Kids med jordbærsmag 90 tabl
64,95
Førpris 74,95
Du optjener 7 point

7 hurtige om kalk i maden

1. Voksne, der spiser varieret, har et behov for kalk på cirka 900-1200 mg om dagen, fra alt det vi spiser i løbet af dagen – og det er inklusivt kosttilskud.

2. Grøntsager og kornprodukter i kosten er lige så vigtige for dit indtag af kalk som mælkeprodukter. De indeholder nemlig næringsstoffer, der hjælper kalken videre ind i systemet.


3. Nogle personer har brug for væsentligt mere kalk end andre. Det gælder eksempelvis gravide og ammende, men vidste du, at det også gælder kvinder omkring overgangsalderen, ældre personer, personer der dyrker hård motion og alle, der ikke drikker mælk?


4. 100 gram grønkål indeholder cirka 200 mg kalk.

5. 20 g ost svarer til 120 mg kalk.

6. 100 g appelsin indeholder 35 mg kalk.

7. En kop kaffe er tæller negativt i indtaget af kalk med minus 5 g. Så vil du gerne have mere kalk, er mælk i kaffen ikke så tosset!

Relaterede produkter

Unikalk 38µg D-vit. 180 tabl
109,95
Førpris 129,95
Du optjener 11 point
Unikalk Forte K2 140 tabl
204,95
Du optjener 21 point
Unikalk Silver 180 tabl
109,95
Førpris 129,95
Du optjener 11 point
Unikalk Forte Tygge 90 tabl
64,95
Førpris 74,95
Du optjener 7 point
Unikalk Silver Tyggetablet 90 tabl
64,95
Førpris 74,95
Du optjener 7 point
Unikalk Kids med jordbærsmag 90 tabl
64,95
Førpris 74,95
Du optjener 7 point
Unikalk Unikalk Citrat 130 tabl
130,95
Du optjener 14 point

Relaterede artikler

Kalktilskud fra UniKalk

Vi guider

Kalktilskud fra UniKalk

Af Anja Mille Blum

Mange af os ved nok, at kalk og knogler hænger tæt sammen. Vi har fra barnsben fået at vide, at vi skal huske at drikke mælk, for kalk er vigtigt for os, når kroppen vokser. Men faktisk er kalk mindst lige så vigtigt, når alderen stiger, for at vi kan bevare vores knoglesundhed hele livet igennem.

Læs Mere
Calcium eller kalk – får du nok af mineralet?

Vi guider

Calcium eller kalk – får du nok af mineralet?

Af Matas

Calcium eller kalk (to navne for det samme mineral) er et af de mest almindelige mineraler i kroppen – det er det mineral som kroppen indeholder mest af. Sammen med magnesium og fosfor udgør calcium det faste element i knoglerne. Sammen er de 3 mineraler med til at give knoglerne deres normale dannelse og vækst. Kroppen kan ikke selv danne calcium, men mineralet er nødvendigt for vores knogler, hvilket betyder at vi skal have det tilført. Så calcium er faktisk et essentielt mineral.

Læs Mere
Kvinde, kend dine kosttilskud

Vi guider

Kvinde, kend dine kosttilskud

Af Nya Vecht

Hvis du er en kvinde i din bedste alder, ved du sikkert også, at der er nogle tilskud, som er gode for dig over 40 år.

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Matas LIVE

Den store guide til kosttilskud

Af Matas

Kosttilskud kan være lidt af en jungle at navigere i: hvad har man behov for? Hvilken dosis skal man vælge? Hvornår på dagen skal de tages? Alt det - og mere til - guider vi til i dag, hvor vi lærer dig alt der er værd at vide om de mest almindelige kosttilskud. Du kan stille vores sundheds- og helserådgiver alle de spørgsmål du vil undervejs.

Læs Mere