Afkalkning

2 x 60 g
Matas MaterialRens til opvaske- og vaskemaskine
62,95 kr.
(128)
Matas MaterialHexa Blødgøringsmiddel
59,95 kr.
(476)
Matas MaterialCitronsyre
74,95 kr.
(822)
750 ml
Matas MaterialKalkstensfjerner
54,95 kr.
(58)
750 ml
Matas MaterialAfkalker til Kaffemaskine
29,95 kr.
(41)
1 l
SonettAfkalkningsmiddel
44,95 kr.
500 ml
Maison BelleAfkalkningsmiddel med Lavendel og Mynte
59,95 kr.
500 ml
Matas MaterialEddikesyre 80 %
54,95 kr.
(10)
VI GUIDER
4 forskellige måder du kan bruge citronsyre på
LÆS MERE
VI GUIDER
Sådan bruger du hexa i praksis
LÆS MERE
Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje

Afkalkningsmidler


Citronsyre

En middelstærk trivalent syre, som naturligt findes i mange citrusfrugter, men fremstilles hovedsagligt kunstigt. Det bruges oftest som afkalkningmiddel til afkalkning af opvaskemaskine, vaskemaskine og andre husholdningsmaskiner eller overflader. Det kan også afkalke kobber og messing og fjerne pletter fra frugtsaft.


Hexa Blødgøringsmiddel

En meget effektiv metode mod kalk i vaskemaskinen. Produktet binder kalken i vandet og forebygger derved kalkaflejringer på varmelegemet samt de øvrige vitale dele i maskinen. Dette resulterer i et lavere elforbrug og længere levetid på maskinen. Hexa kan også bruges i det daglige for at undgå stift tøj og eventuelle kalkrester i tøjet. Her kan du nemlig tilsætte lidt Hexa til vaskepulveret, når du vasker. Doseringen af vaskepulveret bliver derved også nedsat.


Kalkstensfjerner

Et koncentreret rengøringsmiddel der kan fjerne kalksten og kalksæbe på for eksempel vaskekummer, rustfrit stål, rør, toiletter, køkkenvaske, vandhaner, fliser, tekopper, vaser, brusehoveder og meget mere.


Eddikesyre

En organisk forbindelse, der giver eddiken dens karakteristiske skarpe lugt. Det anvendes ofte til toiletter, der er meget tilkalkede eller til afkalkning af fliser i eksempelvis badeværelset. Bruger du denne syre, er det vigtigt at anvende handsker. Husk at lufte ud.

Du kan også anvende eddikesyre til at afkalke strygejernet. Her er det blot vigtigt at du blander eddikesyren op med vand. Når du hælder blandingen på dit strygejern, er det vigtigt, at du lader strygejernet stå oprejst, mens blandingen damper gennem jernet. Tjek helst op på, om dit strygejern kan tåle afkalkning med eddike. Ikke alle typer strygejern har godt af eddikeblandingen.


Afkalker til kaffemaskine og elkedel

Består af to forskellige slags syrer, nemlig citronsyre og glykolsyre, som begge er effektive til afkalkning.

Husk altid at være opmærksom på faremærker og forholdsregler ved brug af kemiske produkter.

Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek