Pletfjerning

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Farve

Bedømmelser

15 produkter
15 produkter
Sorter efter: Mest populære
Matas Material Glycerin 500 ml
500 ml
Matas MaterialGlycerin
64,95 kr.
(137)
Hagerty Tæpperens Tør Shampoo 500 g
500 g
HagertyTæpperens Tør Shampoo
109,95 kr.
(2)
Sterling Textil Rens 500 ml
KUN ONLINE
500 ml
SterlingTextil Rens
64,95 kr.
(11)
Hagerty Foam Shampoo Spray 600 ml
KUN ONLINE
600 ml
HagertyFoam Shampoo Spray
109,95 kr.
Steamery Lint Brush Beige
Beige
SteameryLint Brush
114,95 kr.
(4)
Steamery Lint Brush Mørkegrå
Mørkegrå
SteameryLint Brush
114,95 kr.
(1)
Magica Pletfjerner til Rust
MagicaPletfjerner til Rust
39,95 kr.
(122)
Sonett Pletfjernerspray 100 ml
KUN ONLINE
100 ml
SonettPletfjernerspray
31,95 kr.
Cocoon Vegansk Pletfjerner Blok 60 g
KUN ONLINE
60 g
CocoonVegansk Pletfjerner Blok
56,95 kr.
(1)
Sonett Pletfjerner 120 ml
120 ml
SonettPletfjerner
24,95 kr.
Sonett Pletfjernesæbe 100 g
KUN ONLINE
100 g
SonettPletfjernesæbe
stk. 19,95 kr.
Hagerty S.O.S. Pletfjerner 500 ml
KUN ONLINE
500 ml
HagertyS.O.S. Pletfjerner
109,95 kr.
(2)
Matas Material Acetone 500 ml
500 ml
Matas MaterialAcetone
49,95 kr.
(62)
Matas Material Propylalkohol 35% 175 ml
175 ml
Matas MaterialPropylalkohol 35%
39,95 kr.
(18)
Zebla Lugtfjerner 100 ml
KUN ONLINE
100 ml
ZeblaLugtfjerner
89,95 kr.
(8)
VI GUIDER
4 forskellige måder du kan bruge citronsyre på
LÆS MERE

Pletfjerner

Vi kender alt til den trælse rødvinsplet, græs på tøjet og andre farverige sager, der sætter sig på din hvide polo. Men heldigvis kan du få bugt med langt størstedelen af pletterne. Læs med og lær hvordan.

De syv grundregler

En plet skal helst behandles, straks efter den er opstået. Når du behandler pletter, har du brug for et fast, sugende underlag, som eksempelvis et sammenlagt håndklæde eller køkkenrulle. Brug altid så lidt rensemiddel som muligt. For at undgå skjolder, skal du først fugte med rensemidlet rundt om pletten. Brug en ren, ufarvet klud og gnid på pletten, indtil den næsten er tør for rensemiddel. Er der kommet skjolder, fordi du ikke fik opsuget rensemidlet, så fjern straks skjolderne – og altid med det samme rensemiddel, der forårsagede dem. Når du fjerner pletter fra tekstiler, så prøv altid først på vrangen eller en usynlig søm.

Vask aldrig tøj med en ubehandlet plet

Fjern altid pletter fra tøj og tekstiler, inden du kommer tøjet i vaskemaskinen. Stol ikke på vaskemidlers evne til at fjerne fedtpletter. Har tøjet først været i vaskemaskinen, kan du nemlig ikke fjerne pletter med rensemidler, for så er pletten vasket ind i stoffet.

Hvordan fjerner jeg fedtopløselige pletter?

Sovs, suppe, kødsovs og krydderier. Makeup, læbestift, selvbruner, neglelak og solcreme. Bilolie, cykelolie, maling, smør og olie. Is, chokolade og kakao. Klistermærker, lim, tape og harpiks. Pletter fra disse kilder kan fjernes med acetone eller propylalkohol 35%. Stearin fjerner du ved at lægge pletten i fryseren natten over. Pletten er derefter stiv, og den kan fjernes forsigtigt med en kniv. Fjern resterne med acetone. Pletter fra tyggegummi, mælkebøtte og tjære skal fjernes med rensebenzin.

Pletter fra kuglepen/blæk og græs

Her kræver det en blanding af forskellige kemikalier. Brug 1 del denatureret sprit 93% opløsning, 1 del salmiakspiritus og 3 dele lunkent vand, og læg tekstilet i blød. Undgå at gnide på pletten undervejs. Efter iblødsætning kan du vaske tekstilet som normalt, og pletten er væk. Græspletter fjerner du ved at blande 1 del denatureret sprit, 1 del tredobbelt salmiakspiritus og 3 dele lunkent vand. Skyl efter med vand og vask som normalt.

Vandopløselige pletter

Frugtpletter fra f.eks. banan, jordbær, kirsebær, blåbær eller rødbedesaft skal fjernes med salmiakspiritus og varmt vand. Pletter fra sodavand/sodavandsisfjerner du med en blanding af citronsyre og varmt vand. Tekstilerne skal i begge tilfælde lægges i blød inden normal vask.

Kaffepletter på gulvtæppet

Rødvin, the og kaffe skal fjernes med ren glycerin. Pletten skal vædes og lægges i blød natten over eller minimum 12 timer. Glycerin opløser garvesyren, hvorefter du kan vaske tekstilet som normalt. Hvis pletten er på dit gulvtæppe, så behandl den på samme måde. Væd pletten med glycerin, lad trække minimum 12 timer og efterrens med tæpperens. Rustpletter fjerner du ved at lave en opløsning af 9 dele varmt vand og 1 del oxalsyre. Denne blanding kan fjerne størknet blod på tekstiler og rustpletter på fliser.

Julie
Materialist
Julie blev i 2020 uddannet materialist hos Matas i Aalborg Storcenter, og hun er særlig interesseret i hudpleje og makeup. Det er Julies store passion at rådgive kunder i alt fra daglige hudplejerutiner til, hvordan man lægger en smuk makeup. Julie holder sig altid opdateret på nye mærker, og hun elsker at afprøve prod...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.