• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

Træ- & Møbelpleje

Tøj & Bolig Husholdning
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

5 produkter
5 produkter
Sortér efter: Mest populære

Pleje af træmøbler

I løbet af træmøblers levetid er det vigtigt at holde overfladen mætte. For at vedligeholde den flotte overflade på dit træ møbel, er det en god idé at bruge træolie til ædeltræ. Træolien er specielt udviklet til udvalgte træsorter såsom kirsebær, teak, mahogni, bøg, eg, merbau, nyatoh og lignende træsorter.

For at vedligeholde den flotte struktur i træet kan du med fordel bruge vaselinolie for at fremhæve årer, struktur og farve. Vaselineolie er helt ideel til hvide skjolder på polerede møbler. Til smøring og rustbeskyttelse. Brugsanvisning til hvide skjolder på polerede møbler: Olien opvarmes i vandbad til 70 grader. Herefter hælder du vaselineolien direkte på pletten. Efter 10-12 timer fjernes overskydende olie ved polering. Fugter du en klud let med olien, fjerner du effektivt de sidste rester af kalkslør på kakler og fliser, efter rengøring med kalkstensfjerner eller marmorrens.OBS! Træolie af ædeltræ er selvantændende og skal derfor opbevares forsvarligt! Det skal opbevares i en lukket pose, hvori man har en smule vand.

Afsyring af træ

Ved lysning og affedtning af råt træ og hårdt teak træ bruges en opløsning af oxalsyre. Oxalsyre er noget af det bedste til at afblege træ med, fremfor kaotisk soda. Sådan gør du:

  1. Start med at børste træet for støv og vask med koldt vand.
  2. Afrens af teaktræ (hårdt træ):Først afvaskes med Matas Grundrens.
  3. Derefter afsyres med en opløsning af 1 del Oxalsyre og 9 dele vand.
  4. Efter afskylning med vand og tørring
  5. Afslut med at efterbehandle med Linolie.

Gamle egetræ eller teaktræsmøbler, gulnede glasfiber (evt. sejlbåde) bliver klare og hvide ved en afvaskning med opløsning af 1 del Oxalsyre og 4 dele vand.​​​​​​​

Rust

Rust på betonfliser, plastik, glasfiber, tøj eller andre tekstiler. Her kan du bruge oxalsyre.Lav en 10% opløsning (100g Oxalsyre opløses i 1 liter vand). Dup eller gnid på rustpletten. Vask efterfølgende med vand.

Pleje af Lædermøbler


Til pleje og vedligeholdelse af dine lædermøbler er det vigtigt at bruge lædercreme som modvirker udtørring og krakelering af læderet, og som sørger for at de naturlige egenskaber og udseende bevares. Når dine læder-møbler er velplejet vil de være modstandsdygtige overfor skidt, snavs og fedtede fingre.

Udover møbler, er lædercremen et godt plejeprodukt til alt læder, og så er det heller ikke så fedtende som en læderfedt kan være. Bla. kan du vedligeholde dine handsker, frakker, jakker, tasker og sko. Alt dit læder bliver smidigt, blankt og velduftende!

VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT NOGLE AF DE OMTALTE PRODUKTER ER FAREMÆRKET!

Mathilde I.
Mathilde I.
Materialist
Mathilde blev i 2018 uddannet Materialist i Matas i Farsø. Hendes helt store passion ligger i helsekost og hudpleje, hvor hun igennem de sidste 4,5 år har samlet en stor personlig viden omkring produkterne. Hun er altid opdateret på de sidste nye anbefalinger og ingredienser. Mathilde går meget op i den personlige rådgivning og er altid klar på et give et godt råd.