• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu

Blondering

Du skal ikke være ked af det, hvis naturen ikke gav dig det blonde hår, du gerne ville have haft. Det er nemlig nemmere end nogensinde før at arbejde med blonderingsprodukter derhjemme. Hos Matas.dk og i vores Matas-butikker finder du et stort udvalg af skånsomme blonderingsprodukter, som kan lysne selv mørkt hår.

Hår Hårfarve
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

Certificeringer

Egenskaber

Tonehøjde

Primær refleks

Sekundær refleks

Farve

Form

Bedømmelser

Aktuelt

35 produkter
35 produkter
Sortér efter: Mest populære
(60)
John Frieda Go Blonder Spray 100 ml
97,95
Førpris 129,95
Du optjener 10 point
(60)
Garnier Nutrisse Truly Blond L+++
69,95
Du optjener 7 point
(58)
Schwarzkopf Blonde M1 Highlights Super
79,95
Du optjener 8 point
(45)
Schwarzkopf Blonde S1 Blondspray
79,95
Du optjener 8 point
Sådan plejer du lysnet hårSådan plejer du lysnet hår
Få de bedste tips til at vedligeholde din smukke, blonde farve lige her!Få de bedste tips til at vedligeholde din smukke, blonde farve lige her!
(43)
Schwarzkopf Blonde L101 Silver Blonde Platinum
79,95
Du optjener 8 point
(32)
Garnier Olia Dark Blond 7,0
86,95
Du optjener 9 point
(7)
Schwarzkopf Brillance 811 Skandinavisk Blond
89,95
Du optjener 9 point
(16)
L'Oréal Paris Super Blonde Prelightener
79,95
Du optjener 8 point
(19)
Garnier Olia 9.0 Light Blond
86,95
Du optjener 9 point
(36)
Schwarzkopf Blonde L1++ Extreme Lightener
79,95
Du optjener 8 point
(28)
Schwarzkopf Natural & Easy 522 Silver Lightblond
59,95
Du optjener 6 point
(18)
Garnier Olia Very Light Blond 10,0
86,95
Du optjener 9 point
(12)
Garnier Nutrisse 7.3 Golden Blonde
69,95
Du optjener 7 point
(23)
Garnier Nutrisse 10 Ekstra Lys Blond
69,95
Du optjener 7 point
L'Oréal Paris Hårfarve 9L Ultra Platinum
87,95
Du optjener 9 point
L'Oréal Paris Hårfarve 9.12 Siberia
87,95
Du optjener 9 point
(9)
Schwarzkopf Blonde L1+ Extreme Lightener
79,95
Du optjener 8 point
Schwarzkopf Natural & Easy 530 Lysblond
59,95
Du optjener 6 point
(17)
Schwarzkopf Blonde M3+ Easy Highlights
79,95
Du optjener 8 point
Garnier Nutrisse M1 Blond M1 Blond
69,95
Du optjener 7 point
(11)
Schwarzkopf Blonde 10.21 Icy Vanilla
79,95
Du optjener 8 point
Schwarzkopf Blonde L1 Intensive Lightener
79,95
Du optjener 8 point
(23)
L'Oréal Paris Perfect Blonde Highlight Kit
79,95
Du optjener 8 point
(30)
Garnier Nutrisse Blond Lightening Spray 125 ml
64,95
Du optjener 7 point

Hvordan virker blondering?

Vær opmærksom på, at pakken beskriver, hvor mange toner produktet lysner. Derfor skal du tage udgangspunkt i din naturlige hårfarve – og ikke den hårfarve, du gerne vil have. Jo flere toner produktet lysner, jo lysere hår får du. Når et blonderingsprodukt skal virke, starter det med at bringe 'uorden' i hårets glatte skæl- eller kutikellag for at kunne trænge igennem. Derefter bevæger brintoverilten sig dybt ind i hårstrået, hvor det oxiderer de eksisterende pigmenter. De forskellige produkter indeholder forskellige koncentrationer af brintoverilte og lysner dermed i forskellige grader. Du vil opleve, at blonderingen foregår i trin, og at hårfarven forandrer sig lidt efter lidt. Processen indebærer skift mellem toner af rød, gul og til sidst blond. Vær opmærksom på at overholde den angivede tid, produktet skal sidde for at forhindre, at blonderingsprocessen bliver afbrudt for tidligt. Lader du derimod produktet sidde for længe, vil det ikke lysne dit hår yderligere, men beskadige håret.

Efter blondering hungrer dit hår efter ekstra kærlig pleje. I hårfarve-produktet følger en pakke med nærende conditioner til lysnet hår. Lad denne sidde i håret i tre minutter umiddelbart efter farvning. Den indeholder plejende ingredienser, der styrker, reparerer og giver håret glans.

Gule eller orange toner?

Er resultatet ikke blevet helt, som du ønskede? Det er der heldigvis råd for! Ofte sker det, at håret får en nuance, du ikke ønsker. Det kan være, at din blondering har resulteret i lidt gult hår eller et orange skær, der trækker op som en naturlig rest af pigment. For at modvirke disse nuancer skal du kigge på komplementærfarver, altså de modsatte farver. F.eks. er komplementærfarven til gul lilla, mens oranges komplementærfarve er blå. Hvis du har gule undertoner i dit hår efter blonderingen, kan du altså anvende produkter med lilla farvetoner for at modvirke. Det skal lige siges, at det er helt normalt, at afbleget hår får et gulligt skær. Det kan nemt modvirkes med en silvershampoo.

Overvej dette, inden du farver

Når du vælger at blondere dit hår, skal du være forberedt på, at det kræver tid og engagement. Det er en af de behandlinger, der kræver mest, fordi det er svært at få det perfekte resultat med det samme. Du skal også tænke over dine stylingvaner. Glatter eller krøller du dit hår hver dag, og ønsker du at blondere dit hår, er det hård kost for håret. Man kan nemlig ikke undgå at skade håret, når man blonderer det – heller ikke hvis det gøres hos frisøren. Jo lysere farve du ønsker, jo hårdere er det for håret.

Kan man blondere alle hårtyper?

I princippet ja – men alt efter hvor skadet og porøst håret er, vil det se mere slidt ud efter en afblegning. Længden på dit hår påvirker også det endelige resultat. I langt hår kan det nemlig være svært at opnå et ensartet farveresultat, og vasker man efterfølgende håret med en silvershampoo, kan der opstå farveforskelle. Det skyldes, at det ældste hår i længderne er mere slidt og åbent, og derfor suger det mere farve. I kortere hår er forskellen på hårets tilstand fra top til bund ikke så stor, og derfor optages farven mere ensartet, hvilket ofte giver et mere jævnt resultat.

Har du en sensitiv hovedbund, skal du også være opmærksom på, at den kan blive mere irriteret ved en blonderingsproces.

Blonderingsspray

Diskrete nuancer kan have en utrolig virkning. Blonderingsspray er ideel, hvis du vil gøre håret lysere i små trin eller bare give dit hår et lækkert skær. En blonderingsspray lysner håret en kvart tone for hver påføring. Her spiller varme en stor rolle. Anvender du blonderingsspray, kan du bruge din hårtørrer til at forstærke virkningen. Brintoverilte-indholdet er forholdsvis lavt i en blonderingsspray, og derfor er den mere skånsom mod håret. Det er dog ikke en metode, der er beregnet til daglig brug. Husk at pleje dit hår ekstra i den periode, du blonderer det. Brug balsam efter hver hårvask og hårmaske en gang om ugen.

Pas på dit hår

Hvis du sørger for at pleje dit hår og anvende gode, plejende produkter, så kan du holde et sundt hår, også selvom du blonderer det.

  • Vask ikke dit hår for ofte
  • Anvend produkter til dit hår med gode næringsstoffer
  • Undgå varme stylingredskaber umiddelbart efter blondering
  • Minimér stramme opsætninger af håret
  • Sørg for at få dine vitaminer og mineraler – og lev sundt

Er du i tvivl om, hvordan du skal passe godt på dit hår inden og efter blondering, står vi klar til at vejlede dig på Matas.dk og i vores Matas-butikker.

Maj D.
Frisør
"Når det kommer til styling af håret, så er det kun fantasien der sætter grænser! Med den rette pleje og de rigtige tools, kan du komme rigtig langt med stylingen derhjemme. Mange ser hårstyling som noget uoverskueligt og svært, men med mine tips og tricks kan du ikke gå helt galt i byen".
Maj er uddannet frisør og har arbejdet som dette i over 15 år. Derefter valgte hun at springe ud som selvstændig i seks år med egen frisørsalon, hvor hun både klippede, solgte og rådgav i hårplejeprodukter. Maj har altid kørt i et højt tempo med masser af bolde i luften på samme tid. Hun elsker at rådgive og hjælpe fol...
Min ekspertise er:
Hårpleje