• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage

Psst... 20% på alt gælder kun til midnat (medlemstilbud)

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Hvis du på nogen måde bleger eller lysner dit hår ved du, at det kræver lidt vedligehold for at farven fremstår fra sin bedste side. Lysnet – og især afbleget hår – er nemlig meget påvirkeligt, og omgivelserne kan have ret stor indflydelse på, hvordan farven udvikler sig.

I denne artikel giver vi dig de bedste tips til at tage sig af sit blonde hår; uanset om du har afbleget dit hår, lavet striber eller bare lysnet det et par toner.

Pleje

Lad os først tage et kig på pleje af lysnet hår. Lysning og afblegning af håret er en hård proces, og du vil derfor måske opleve, at håret føles rigtig tørt og endda skrøbeligt efterfølgende. Det er helt normalt, men man skal vide, at når hår først er skadet, kan det ikke repareres – hår er nemlig dødt, så den eneste løsning på at komme et meget skadet hår til livs, er at klippe det.

Hvad man til gengæld godt kan, er at tilføje håret fugt, næring og styrke det. Det vil automatisk få et slidt hår til at se sundere ud, samt hjælpe dig med at forebygge fremtidige skader effektivt.  Derfor er dit vigtigste våben mod skader og slitage forebyggelse. Her spiller god fugtpleje, leave-in produkter og proteiner hovedrollerne.

Vælg shampoo og balsam strategisk

Det helt basale du kan gøre for at fugte dit hår dagligt, er at vælge en shampoo og balsam særligt til skadet eller tørt hår – også selvom dit hår endnu ikke er nogle af delene. Produkter som disse indeholder nemlig en masse gode, nærende ingredienser der tilføjer håret den fugt det har behov for og forbedrer generelt udseende og kvalitet af håret. Hvis du har et meget fint hår kan du eventuelt kombinere en shampoo til tørt hår med en balsam til fint hår for at undgå, at håret bliver tynget ned.

MAUI Agave Shampoo 385 ml
Medlemspris 95,96
Ikke medlem 119,95
DU OPTJENER 10 Point
MAUI Agave Conditioner 385 ml
Medlemspris 95,96
Ikke medlem 119,95
DU OPTJENER 10 Point
FAST LAV PRIS
Aussie Repair Miracle Shampoo til Meget Tørt Hår 300 ml
37,95
DU OPTJENER 4 Point
FAST LAV PRIS
Aussie Repair Miracle Balsam til Meget Tørt Hår 250 ml
37,95
DU OPTJENER 4 Point
Sachajuan Intensive Repair Shampoo 250 ml
Medlemspris 111,96
Ikke medlem 139,95
DU OPTJENER 12 Point
Sachajuan Conditioner Intensive Repair 250 ml
Medlemspris 119,96
Ikke medlem 149,95
DU OPTJENER 12 Point

Leave-in produkter er dine venner

Fugt-festen bør fortsætte for håret selv når du er trådt ud af badet. Her er leave-in produkter dine bedste venner; alt efter din hårtype finder du lette mists, cremer og olier som giver vedvarende fugt og næring til et tørt hår. Du kan endda kombinere produkterne for ekstra effekt. Her er tommelfingerreglen at starte med den letteste konsistens først – dvs., at bruger du både en leave-in cream og en hårolie, skal cremen i håret først.


Et leave-in produkt sørger for at håret er mættet i løbet af dagen og dermed mindre modtageligt over for omgivelsernes påvirkninger. Det betyder, at du vil se en reduktion af eksempelvis spaltede spidser og krus, samtidig med at du forebygger skader.

Matas Striber Protective Repair Serum 75 ml
63,95
Førpris 79,95
DU OPTJENER 7 Point
John Frieda Frizz-Ease Hair Serum Original 50 ml
Medlemspris 103,96
Ikke medlem 129,95
DU OPTJENER 11 Point
Antonio Axu Pure Silk Oil 75 ml
Medlemspris 223,96
Ikke medlem 279,95
DU OPTJENER 23 Point
Matas Striber Havtorn Leave-in Hårkur 150 ml
Medlemspris 35,96
Ikke medlem 44,95
DU OPTJENER 4 Point
Revlon Pro Mass Uniq One Lotus Hair Treatment 150 ml
Medlemspris 71,96
Ikke medlem 89,95
DU OPTJENER 8 Point
John Masters Organics Rose/Aprico Hair Milk 118 ml
Medlemspris 255,96
Ikke medlem 319,95
DU OPTJENER 26 Point

Husk proteinerne

Proteinrige hårprodukter er blevet meget populære de seneste år og med god grund; de virker nemlig super godt. De findes på mange former så du kan vælge dem, der passer dig bedst alt efter din hårtype og dit hårs tilstand. Vælg eksempelvis en hårmaske med proteiner til brug en gang ugentligt for lidt ekstra genopbygning, eller et sæt af shampoo og balsam til daglig brug, hvis dit hår virkelig trænger til en hjælpende hånd.


Man skal dog være opmærksom på, at proteinrige hårprodukter ofte virker så effektivt, at man skal passe på ikke at overgøre det. Får du brugt for mange af den slags produkter, kan dit hår ende med at blive meget tørt, så vi anbefaler, at du supplerer din hårrutine med et enkelt proteinprodukt eller to.

HairLust Protein Reconstructor Hair Mask 200 ml
Medlemspris 183,96
Ikke medlem 229,95
DU OPTJENER 19 Point
OGX Biotin Collagen Shampoo 385 ml
Medlemspris 79,96
Ikke medlem 99,95
DU OPTJENER 8 Point
Flere varianter
Björn Axén Repair Conditioner 250 ml
Medlemspris 99,96
Ikke medlem 124,95
DU OPTJENER 10 Point
Hair Beliefs Wrap Me Up Hair Mask 150 ml
Medlemspris 159,16
Ikke medlem 198,95
DU OPTJENER 16 Point

Beskyttelse

Nu hvor vi har din daglige pleje på plads, er det tid til at tale lidt om beskyttelse af håret; beskyttelse virker forebyggende over for ændringer i både farve og kvalitet af dit hår, og er dermed en essentiel del af en samlet hårplejerutine. Her er de forskellige typer beskyttelse lysnet hår har særlig godt af:

Varmebeskyttelse

Vi har vist alle hørt det før: husk at beskytte håret mod varme! Proteiner kan ikke tåle høj varme, og udsættes de for det, går de i stykker. Det kalder man også ”denaturering” og det er en proces, som ikke kan skrues tilbage. Derfor er forebyggelse enormt vigtigt hvis man er glad for at style sit hår med føntørrer, krøllejern eller glattejern.


Igen findes der rigtig mange produkter på markedet som kan gøre jobbet for dig, og dine leave-in produkter har måske allerede varmebeskyttende egenskaber. Om ikke andet, er det et godt sted at være opmærksom på at være dækket ind.

Matas Striber Heat Protection Spray 200 ml
49,95
Førpris 62,95
DU OPTJENER 5 Point
TONI&GUY Heat Protection Mist 150 ml
Medlemspris 47,96
Ikke medlem 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Revlon Pro Mass Uniq One Hair Treatment 150 ml
Medlemspris 71,96
Ikke medlem 89,95
DU OPTJENER 8 Point
Björn Axén Heat Styling Protective 220°C 150 ml
Medlemspris 159,96
Ikke medlem 199,95
DU OPTJENER 16 Point

Solbeskyttelse

Ligesom vi beskytter huden mod solen, giver det også mening at beskytte håret. Solen virker udtørrende på håret og kan også ændre vores hårfarve ret drastisk. Solbeskyttelse kan være noget så simpelt som en solhat eller lidt mere skønhedsnørdet som et solfilter specielt til håret (ja, de findes!). Dette trin er særlig vigtigt hvis du har et mere mørkblond hår og ønsker at holde det den nuance, da solen især virker blegende på håret.

Bumble and bumble Hairdressers Primer 250 ml
Medlemspris 207,96
Ikke medlem 259,95
DU OPTJENER 21 Point
Minimumskøb 2 stk
Schwarzkopf Gliss Color Shine & Protect Shampoo 250 ml
Medlemspris stk. 11,96
Ikke medlem 14,95
DU OPTJENER 2 Point
L'Oréal Paris Color-Vive Hårmaske 300 ml
29,95
DU OPTJENER 3 Point
Minimumskøb 2 stk
Schwarzkopf Gliss Color Shine & Protect Balsam 200 ml
Medlemspris stk. 11,96
Ikke medlem 14,95
DU OPTJENER 2 Point

Beskyttelse mod fysisk slitage

”Har vi ikke lige talt om det her?” tænker du måske. Og jo, det har vi fra en produktvinkel, men slitage kan også forebygges ved at ændre et par simple ting i den måde du behandler dit hår på til daglig. Vi gør nemlig rigtig meget ved vores hår, som medfører fysisk slitage der nemt kan minimeres.


Det starter allerede efter badet; frotterer du dit hår voldsomt ved at gnubbe håndklædet mod det? Det forstyrrer hårstråene, skaber ekstra krus og risikerer i værste fald at knække håret. Prøv i stedet at vride størstedelen af vandet ud af håret og bind derefter håndklædet som en stram turban omkring det, og lad håndklædet gøre arbejdet med at absorbere vandet.


Noget andet du nemt kan kigge på for at minimere fysisk slitage af håret er dine hårelastikker. Bruger du nogle, der er særligt skånsomme for dit hår? De findes faktisk, og en dejlig sideeffekt er, at de ikke efterlader de dér uklædelige knæk i håret man godt kan få, når man tager hestehalen ud efter en lang dag.


Vores sidste tip til at minimere fysisk slitage er at skære lidt ned på, hvor meget og hvor hårdt du reder dit hår. Selvfølgelig siger vi ikke, at du skal rende rundt med filtret hår, men hvis du har tendens til at rede det mange gange om dagen, er der også en øget risiko for, at håret lider lidt. Et godt tip er at rede håret efter bad når du har kommet et leave-in produkt i, såsom en olie eller en creme. Produktet giver håret en glattere overflade og minimerer dermed friktionen mellem hårbørste og hårstrå, hvilket giver en blidere udredning. Du kan også investere i en hårbørste særligt til din hårtype for at få den mest skånsomme effekt.

Flere varianter
HH Simonsen Wet Brush Black
Medlemspris 119,96
Ikke medlem 149,95
DU OPTJENER 12 Point
Mason Pearson Børste BN Str. 2 Til Mellemlangt til Langt Hår
Medlemspris 879,20
Ikke medlem 1.099,00
DU OPTJENER 88 Point
Minimumskøb 2 stk
Everneed Hårelastikker af Silikone Klar
Medlemspris stk. 23,96
Ikke medlem 29,95
DU OPTJENER 3 Point

Vedligehold

Det gode ved blond hår er, at det ikke har tendens til at falme og blive uklart i farven som eksempelvis rød- eller brunfarvet hår har. Til gengæld kan det være svært at holde styr på den præcise tone, man gerne vil have. Blond hår har det med at have en ret omskiftelig ”refleks” som man kalder det. Det betyder, at dit blonde hår let får et andet skær end oprindeligt tiltænkt.

Oftest vil det blonde hår antage et gult, orange eller grønt skær.

Sådan bekæmper du gult skær i håret

Et gult skær er det mest almindelige at opleve som blond, og det opstår, fordi lyst hår er domineret af gule pigmenter. Hvis de får lov at få en for fremtrædende rolle – eksempelvis på grund af sollys – kan håret ende med at fremstå næsten som halm.


Der er heldigvis en ret simpel kur for dette; lilla shampoo eller balsam! Gul og lilla er komplementærfarver – de er så at sige hinandens modsætninger. Det betyder, at lilla pigment vil neutralisere gult pigment og give dig en mere klar, blond nuance.


Du kan bruge de lilla produkter efter behov eller en gang ugentligt, for at tage misfarvningen i opløbet. Du kan vælge en shampoo, en balsam eller begge dele alt efter hvad der passer dig og hvor kraftigt gult dit hår har tendens til at blive.

L'Oréal Paris Color Vive Purple Shampoo 200 ml
29,95
DU OPTJENER 3 Point
L'Oréal Paris Color Vive Purple Mask 150 ml
29,95
DU OPTJENER 3 Point
Antonio Axu Silver Conditioner Cool Purple
Medlemspris 103,96
Ikke medlem 129,95
DU OPTJENER 11 Point
Björn Axén Shampoo Cool Silver 250 ml
Medlemspris 127,96
Ikke medlem 159,95
DU OPTJENER 13 Point
Flere varianter
Matas Striber Silver Shampoo 250 ml
Medlemspris 47,96
Ikke medlem 59,95
DU OPTJENER 5 Point

Sådan bekæmper du orange skær i håret

Det orange skær opstår oftest, hvis håret ikke er blevet lysnet ordentligt og processen stoppet før tid. Det betyder, at håret er på et stadie, hvor orange-røde pigmenter dominerer, og de har tendens til at forstærkes med tiden, på samme måde som de gule pigmenter ovenfor.


I dette tilfælde er der to ting du kan gøre: du kan modvirke det orange skær derhjemme ved at bruge produkter med blåt pigment i. Blå og orange er komplementærfarver, og vil neutralisere hinanden, så du opnår den blonde nuance du oprindeligt gik efter.


Du kan bruge de blå produkter efter behov eller en gang ugentligt, for at tage misfarvningen i opløbet. Du kan vælge en shampoo, en balsam eller begge dele alt efter hvad der passer dig og hvor kraftigt orange dit hår har tendens til at blive.


Orange nuancer er ofte sværere at slippe af med end gule, og derfor kan det godt være, at du skal et smut til frisøren for at få lysningen af håret færdiggjort, så du simpelthen slipper helt af med de orange pigmenter.

Antonio Axu Silver Shampoo Vibrant Blue
Medlemspris 103,96
Ikke medlem 129,95
DU OPTJENER 11 Point
Antonio Axu Silver Conditioner Vibrant Blue
Medlemspris 103,96
Ikke medlem 129,95
DU OPTJENER 11 Point
Urtekram Balsam Purple Lavender øko 180g
Medlemspris 55,96
Ikke medlem 69,95
DU OPTJENER 6 Point

Sådan bekæmper du grønt skær i håret

Grønt skær har tendens til at opstå i et afbleget hår som konsekvens af, at man har badet i klorvand. Klor og sollys i kombination er en stærk farvecocktail, som hurtigt laver rav i den. Faktisk er det ikke klor i sig selv, som farver dit hår grønt – det er metaller. Der findes en lille smule kobber i de fleste pools, og det binder sig til hårstråene. Kobber oxideres af klor, og får altså den karakteristiske, grønne farve vi også kender fra tage på nogle af vores gamle slotte rundt om i landet.


Løsningen her er at få vasket kobberet ud af håret, og det findes der heldigvis flere shampooer som specialiserer sig i. Når kobberet først er ude, vil du opleve, at du får din normale, blonde tone igen. Du kan eventuelt blande en smule rød eller pink wash-out farve i din balsam for at bruge komplementærfarveteorien igen og zappe det grønne skær helt i første hug. Pas dog på med ikke at overgøre det, så du ender med lyserødt hår – medmindre det er, hvad du går efter, selvfølgelig. Heldigvis vaskes produkter af den type helt ud af håret efter bare et par hårvaske, så det kan ikke gå helt galt.

Matas Sports Care Anti Klor Shampoo 250 ml
Medlemspris 39,96
Ikke medlem 49,95
DU OPTJENER 4 Point
KÉRASTASE Soleil Bain Apres Shampoo 250 ml
Medlemspris 155,96
Ikke medlem 194,95
DU OPTJENER 16 Point
Flere varianter
Revlon Pro Mass Nutri Color Creme 600 Fire Red
Medlemspris 95,96
Ikke medlem 119,95
DU OPTJENER 10 Point


Nu burde du være klædt fuldstændig på til at passe så godt som muligt på dine smukke, blonde lokker. Selvom det kræver lidt arbejde, er resultatet forhåbentlig det værd!

Relaterede artikler

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Vi guider

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Kombineret Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Kombineret Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en kombineret hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Den perfekte blonde farve med Matas Silver shampoo

Bag om brandet

Den perfekte blonde farve med Matas Silver shampoo

Af Emilie

Jeanette fra bloggen Voksenlivsstil.dk har i noget tid været i gang med projekt få-min-naturlige-hårfarve-tilbage. Hun har testet den nye Matas Striber Silver Shampoo og Balsam, så hun og vi kan se, om det kan hjælpe projektet på vej.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage