Urtete

Mest populære

Pris

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/3
Vælg filtre

Mærker

Pris

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Aktuelt

133 produkter
133 produkter
Sorter efter: Mest populære
Natur Drogeriet Sennesblade 115 g
44,95 kr.
Natur Drogeriet Morgenfrue 100 g
84,95 kr.
Fredsted Hyben Urte te 20 breve
stk. 16,95 kr.
Natur Drogeriet Artiskok 90 kaps.
119,95 kr.
Natur Drogeriet Løvetand 100 g
36,95 kr.
Clipper Brændenælde te Ø 20 breve
stk. 33,95 kr.
Fredsted Godnat Urte te 20 breve
stk. 16,95 kr.
Natur Drogeriet Himmelsk te 100 g
34,95 kr.
Natur Drogeriet Hyldeblomst 125 g
67,95 kr.
Sonnentor Citronmelisse Ø 20 g
41,95 kr.
Natur Drogeriet Berberis 100 g
64,95 kr.
Natur Drogeriet Humle 75 g
54,95 kr.
Natur Drogeriet Rosenknopper 100 g
129,95 kr.
Natur Drogeriet Røllike Ø 110 g
42,95 kr.
Natur Drogeriet Vejbred 100 g
28,95 kr.
Natur Drogeriet Grøn KY-te 1 kg
209,95 kr.
Natur Drogeriet Perikon 60 g
29,95 kr.
Natur Drogeriet Hvidtjørn 125 g
34,95 kr.
Natur Drogeriet Althearod 100 g
38,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Ikke en helt almindelig te

Te er det mest naturlige, vi kan drikke, og de fleste danskere har et par forskellige varianter i køkkenskabet. Urtete er særligt godt, fordi det siges at have en helbredende effekt i forhold til mange sygdomme. Derfor skiller denne slags te sig ud fra mængden i forhold til andre aromatiske teer. Der bliver stadig forsket meget i urteens helbredende virkning.

Urtete er et udtræk af urter, lavet på samme måde som almindelig te. Urtete kan både brygges på tørrede og friske urter. Dette kan være en blanding af bark fra træer, blomster, krydderier, bær og frugter.

Man har i forsket en del i de medicinske effekter, som bestemte urter har på kroppen. Herunder kan du læse mere omkring de mest væsentlige urteteer, som bruges idag.

Hvad kan urtete hjælpe på?

  • Udrensning: 8414 Rensende urtete er en gammel opskrift lavet på syv forskellige urter, som tilsammen har en rensende effekt på kroppen. Denne slags te hjælper på en normal funktion af fordøjelsen samt normal udskillelse af affaldsstoffer via urinvejene.
  • Forstoppelse: Thea Go' er et naturlægemiddel lavet på urtete mod forstoppelse. Det indeholder bl.a. sennepsblade, som sætter gang i fordøjelsen og gør det nemmere at komme af med afføringen. Effekten af denne te er meget høj, og derfor skal den kun bruges over en kort periode.
  • Overgangsalder: Te lavet på tørret rødkløverblomst har en positiv effekt på dig i overgangsalderen. Rødkløver indeholder planteøstrogener, og dette hjælper kroppen med at komme i balance igen.
  • Immunforsvaret: Urte-Pensil er en blanding af grønne urter og rødder, heriblandt Echinacea, som bidrager til en normal funktion af immunforsvaret.
  • Forkølelse: Kamillete er en sikker vinder, når forkælelsen skal bekæmpes, ligesom den også er god til muskelsmerter i kroppen. Kamilleblomst har nemlig en antiinflammatorisk effekt.
  • Opkvikkende og styrkende: Grøn te er en kinesisk urtete, som er blevet yderst populær herhjemme. Denne te er fyldt med gode antioxidanter, som styrker din krop på mange områder, og så har den samtidig en opkvikkende effekt.
  • En hud i balance: Udover at brændenældete kan bruges til bl.a. supper, stuvning og bagning, har denne urt også en god effekt på din hud. Brændenælde udrenser og er derfor god mod uren hud og eksem. Urten er også god mod appelsinhud og væskeophobninger i huden.
  • Amning: 8407 Ammete indeholder anis og fennikelfrø, som understøtter produktionen af brystmælk, og kommen understøtter amning. Derudover er det en blanding af nærende og styrkende urter.
  • Søvn: Urtete som indeholder kamille, pebermynte og humle er alle med til at berolige din krop og hjælper dig derfor med at falde i søvn.

Udover disse skønne urter nævnt ovenfor, har lakridsrod en fantastisk virkning på adskillige ting i kroppen, heriblandt vægttab, maveproblemer og bekæmpelse af bakterier. Desuden er lakrids spækket med næring, og samtidig smager det skønt!

Hvordan opbevarer man urtete korrekt?

Urtete kan holde sig mellem 1-2 år hvis det bliver opbevaret korrekt. Det er en god idé at hælde teen i en pose og herefter gemme den i en lufttæt beholder –men ikke for varmt. Dette gør, at teen forbliver tør og ikke mister duft og smag.

Når du brygger urtete, er det en god idé at bruge et stort tefilter i stof, som når ned til bunden af tekanden. Herved har teen masser af plads til at afgive smag til vandet. Når filteret er helt tørt, opbevares det med teen i beholderen. Derved får filtret ikke en uønsket lugt, men bevarer den stærke aroma fra teen – derfor er det også en god idé at have et filter til hver slags te, du har. Urtete kan med fordel brygges i en stempelkande, hvor det rigtig kan få lov at trække en masse smag. Som udgangspunkt skal urtete trække i minimum 8 minutter i vand ved kogetemperatur – så bliver alle de nærende egenskaber fra urterne trukket ud. Dosering og trække-tid kommer også meget an på din smag. Prøv dig frem!

Kan man drikke for meget urtete?

I normal te findes der en lille mængde koffein, så for meget af dette kan stresse din krop i længden. Urtete indeholder ikke koffein, så du kan bare drikke løs!

Linea
Farmakonom
Linea er uddannet farmakonom i 2020. Lineas helt store interesse ligger i vejledning omkring kosttilskud og vitaminer. Linea er særligt interesseret i sundhed og sætter en ære i at følge med i udviklingen på markedet. Linea elsker desuden at rådgive kunderne inden for hudpleje og helse.
Min ekspertise er:
Helse
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.