• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu

Peeling

Der findes to former for peeling; mekanisk peeling, en peeling med skrubbekorn i, og en kemisk peeling (bare rolig – det lyder farligere, end det er), som er uden skrubbekorn, men baseret på forskellige syrer. Det er typisk en form for frugtsyre eller enzymer, der går ind og løsner de døde hudceller.

Hudpleje Ansigtspleje Masker
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Hudtype

Specialbehov

Egenskaber

Indhold

Certificeringer

Form

Størrelse

Alder

Bedømmelser

Aktuelt

31 produkter
31 produkter
Sortér efter: Mest populære
(117)
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml
70,95
Optjen 8 point
(301)
Pudderdåserne.dk T-Zone Peeling 50 ml
199,95
Optjen 20 point
(51)
âme pure Peels So Good 120 ml
299,95
Optjen 30 point
(22)
The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% 30 ml
78,95
Optjen 8 point
(25)
The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque 50 ml
110,95
Optjen 12 point
(155)
Ecooking Peel Maske 50 ml
289,95
Optjen 29 point
(31)
The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% 30 ml
63,95
Optjen 7 point
Dermalogica Multivitamin Thermafoliant Peeling 75 ml
343,96
Førpris 429,95
Optjen 35 point
(34)
Beauté Pacifique Gentle Facial Exfoliator 100 ml
254,95
Optjen 26 point
(21)
Ecooking Night Time Treat Sæt 3 x 15 ml
149,95
Optjen 15 point
(8)
The Ordinary 100% L-Ascorbic Acid Powder 20 g
55,95
Optjen 6 point
(31)
Ole Henriksen Transform Plus Phat Glow Facial 50 ml
499,95
Optjen 50 point
Pixi Peel & Polish 80 ml
279,95
Optjen 28 point
Murad Replenishing Multi Acid Peel 100 ml
649,95
Optjen 65 point
Peter Thomas Roth Firmx Peeling Gel
424,95
Optjen 43 point
Oskia Liquid Mask Lactic Acid Micro-Peel 30 ml
471,95
Førpris 589,95
Optjen 48 point
Evolve Liquid Radiance Glycolic Toner 100 ml
219,95
Optjen 22 point
SMUK skincare 3 in 1 Cleanse Peel & Mask 100 ml
329,95
Optjen 33 point
e.l.f. Gentle Peeling Exfoliant
159,95
Optjen 16 point
(7)
Ecooking Sampak Lip
129,95
Optjen 13 point
MÁDARA Brightening AHA Peel Mask 60 ml
209,95
Optjen 21 point
Tromborg Treatment Enzyme Peeling Facial Mask 50 ml
659,95
Optjen 66 point

Hvad er peeling?

Det er en nyere ting, at du kan lave din kemiske peeling derhjemme. Før i tiden skulle man nemlig en tur til kosmetolog eller hudlæge for at få lavet en kemisk peeling. I dag har mange af de store kosmetikmærker lavet deres egne peelingprodukter, som er til hjemmebrug.

Når du peeler huden, renser du huden meget mere i dybden end ellers. Det gør den i stand til at nyde godt af den creme, serum eller olie, du smører på efterfølgende.

Typisk er en peeling en gel- eller cremekonsistens, man påfører på ansigtet, som gør jobbet for dig. De kan have en prikkende fornemmelse på huden – det er helt normalt. Det betyder bare, at den virker! Fordi det er en syre, du har at gøre med, er det en god idé at starte stille og roligt ud med at bruge produktet i to minutter. Så kan du arbejde dig op i minut-antallet efter noget tid. Din hud skal vænne sig til denne proces, og derfor oplever du msåke, at huden bliver rød. Det er helt normalt, og det er derfor bedst at benytte sådanne produkter om aftenen, så huden kan falde til ro igen.

Tænk på en peeling som et fitnesscenter. I starten kan det godt gøre lidt ondt i musklerne, når du har været oppe og give den gas, men jo mere du er oppe og træne, jo mindre ondt gør det. Det er det samme med peeling; du træner din hud op til at blive stærk.

En mekanisk peeling er med korn i. Med en mekanisk peeling masserer du peelingen ind i huden i cirkulære bevægelser, og så er det kornene, der går ind og 'polerer' de døde hudceller væk. Det er vigtigt, når du vælger en mekanisk peeling, at kigge på, hvilke former for korn der er brugt i produktet. Der er forskel på, om kornene er grove eller fine. En grov vil måske være for hård ved din hud, men omvendt kan du risikere, at en fin ikke er effektiv nok til din hud. Det er en smagssag.

For sart hud er en kemisk peeling at foretrække.

Hvorfor er peeling vigtig?

Når huden bliver dybderenset, skiller den sig af med affaldsstoffer og løsner døde hudceller, hvilket gør huden mere ren, klar, glat og spændstig. Din hud synes mere frisk, og makeuppen ligger pænere på huden. Peeling virker og har en forbedrende effekt på de fleste hudtilstande.

En kemisk peeling hjælper med at fjerne gamle og beskadigede hudceller sammen med urenheder, der ligger på hudoverfladen og nede i porerne. Den forbedrer også hudens evne til at bevare fugt, hvilket hjælper med at reducere linjer og fine rynker. Derudover er en kemisk peeling et genialt produkt til dig med pigmentering i huden eller store porer.

Hvor ofte og hvor lang tid?

Det varierer lidt fra peeling til peeling, hvor ofte man bør gøre det, og hvor lang tid de skal sidde. Det skulle gerne fremgå på produktets bagside. Nogle peelinger skal kun sidde på huden i 10 minutter, mens andre skal sidde på huden natten over. Nogle skal vaskes af, andre skal blive på huden.

Det også meget individuelt fra produkt til produkt, hvor ofte en peeling skal bruges. Har du ikke brugt peeling før, er det en god idé at starte stille og roligt op. Hvis det er en peeling, der ikke skal vaskes af og kan bruges hver dag – godt og vel når huden har vænnet sig til det – kan du starte ud med hver 2. aften eller nogle gange om ugen og trappe langsomt op. Er det en maskepeeling, så gå med 1-2 gange om ugen.

Læs altid på produktet og følg anvisningerne.

Hvilken peeling skal du vælge?

Salicylsyre har vist sig at have en rigtig god effekt på fedtet/uren hud. Det samme er glykolsyre, som også er god for tør og ældre hud. De gør i bund og grund det samme, dog med små forskelle, hvis du har specifikke hudproblemer.

De milde peelinger er gode til at forbedre store porer i huden, ujævnheder, bumser og pigmentforandringer. Dybe peelinger er gode til forbedring af ar fra akne og rynker.

AHA – frugtsyre

Er god til tør og ældre hud, der er mærket af tidens tand og måske har set sine første rynker.
Populære AHA-syrer er frugtsyre, der forfiner og udglatter hudens overflade, mens de stimulerer regenereringen af cellerne.

AHA – mælkesyre

Lactid acid er mælkesyre. Det er en smule mildere mod huden end AHA frugtsyre.

BHA – salicylsyre

Er god til dig, der har tendens til uren hud. Salicylsyre bekæmper fedtet hud og formindsker dine porer og dermed risikoen for at udvikle hudorme og bumser.
Den kan trænge ned i porerne i modsætning til AHA, der virker på overfladen.
Den mest kendte BHA-syre er salicylsyre, som du kan finde i et væld af renseprodukter og som creme eller serum mod uren hud.

Mange produkter indeholder både BHA og AHA-syre. Her er eksempelvis Ecookings peelmaske.

Gode råd

  • Brug gerne peeling om aften, da huden kan blive rød. Det betyder såmænd bare, at den har fået huden til at arbejde aktivt.
  • Når du bruger peeling, er det en god idé at beskytte dig ekstra mod solen, da en peeling godt kan gøre huden lidt følsom. Benyt en solcreme om dagen, hvis du bruger en peeling aftenen før.
Sofie L.
Materialist
"Skønhed og velvære er noget jeg opnår ved at tage ekstra dybe vejrtrækninger i en ellers travl hverdag. Jeg husker på at forkæle mig selv, og dette giver mig fornyet energi, positivitet og overskud".
Sofie blev i 2019 uddannet materialist hos Matas i Køge. Sofie har dog været hos Matas i mange år, da hun startede som hjælpepige i hendes gymnasietid, så derfor kender hun Matas' sortiment ud og ind. Sofie brænder især for hudpleje, hvor hun elsker at eksperimentere med nye produkter, så hun altid kan give en kompeten...