Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Kollagen: Vi besvarer de mest stillede spørgsmål
Kollagen er kendt som et redskab til at mindske rynker og fine linjer, og hvis du måske er begyndt at kigge mod den optimale anti-age rutine, er du måske også stødt på kollagen i din research. Men hvad er kollagen egentlig, hvorfor skal man bruge det i sin beautyrutine, og virker det overhovedet? Se med i denne LIVE, hvor vi besvarer alle de gængse spørgsmål om kollagen og guider dig gennem de forskellige varianter.
Sundhed & Velvære
Vi sendte LIVE torsdag d. 28/04

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Kollagen: En vigtig byggesten i din krop

Kollagenprodukter er måske nogle af de mest populære på markedet for tiden, og det er der en god grund til. Kollagen er nemlig det oplagte hjælpemiddel i kampen mod fine linjer og rynker til dig, der ikke ønsker botox eller andre former for kosmetiske indgreb.


I denne Matas LIVE zoomer vi helt ind på kollagen og besvarer alle de mest stillede spørgsmål fra internettet. Vi har teamet op med den dygtige helserådgiver Randi Kinnerup, som vil dele ud af sin store viden og guide til, hvilke produkter på markedet der er de bedste.

Kollagen, hvad er det?

Kollagen er kort sagt et protein, som er helt fundamentalt for vores krop og er en af kroppens vigtigste byggesten. Du finder nemlig kollagen i både hud, sener, knogler, brusk, bindevæv og tænder. Kollagen kan ses på som kroppens lim og er den vigtigste faktor når det kommer til spændstighed og elasticitet i huden.


Kollagen, hvornår?

Når du når en vis alder falder produktionen af kollagen. Dette sker fra omkring 30-års alderen. Den unge hud kan indeholde helt op til 80% kollagen, men i løbet af 30'erne begynder mængden af kollagen faktisk at falde med ca. 1-2% om året.


Kollagenpulver og -kapsler: Helserådgiverens anbefalinger

Kollagen findes naturligt i fødevarer som kød og fisk, men ønsker du at tilføre ekstra kollagen til din krop for at styrke huden, er et kollagenkostilskud det mest oplagte valg. Der findes mange former for kollagenprodukter på markedet - kapsler, pulver, shot etc. og det kan være en smule svært at navigere i. Derfor har vores helserådgiver samlet en række af hendes favoritter, som alle har fået stemplet 'bedst i test' af både hende selv men også af andre eksperter på området.

Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs også

Natur Drogeriet: Nyt og vegansk kollagenpulver

Natur Drogeriet er Danmarks ældste helsekostproducent, som siden 1945 har produceret og solgt naturlægemidler, kosttilskud og øvrige helsekostprodukter. Fundamentet er urter, som langt de fleste produkter baserer sig på.


Collagen-Boost Vegan er et nyt og innovativt produkt i deres sortiment. Normalt indeholder kollagenpulver indholdsstoffer fra animalske kilder, såsom fisk og kvæg, men dette kollagenpulver indeholder vegetabilske proteinkilder. I pulverblandingen finder du bl.a.

​​​​​​​

  • C-vitamin, der bidrager til kollagendannelse, der har betydning for normalt fungerende hud
  • Biotin, som bidrager til vedligeholdelse af huden
  • Gotu Kola
  • Ris- og ærteprotein   

New Nordic: Kollagenkapsler og kollagenshots

New Nordic er en svensk-baseret virksomhed med et helt unikt knowhow inden for medicinske planter. New Nordic blev grundlagt i 1990, og i de seneste år har virksomheden særligt været førende indenfor 'inner beauty'.


New Nordic er gode til at tænke innovativt og gøre de daglige kosttilskud til en lækker og sjov fornøjelse. Collagen Shots er et flydende kollagenshot, der har en skøn og frisk bærsmag. Shottet er designet sådan, at du altid kan have det med på farten og let tage det direkte fra indpakningen. Collagen Shot indeholder hydrolyseret kollagenpeptider, der hjælper med at forbedre hudens elasticitet og modvirker synligheden af rynker.


Er du ikke så meget til et dagligt bærshot? Så har New Nordic heldigvis også deres Collagen Filler i tabletform. Kapslerne indeholder maritimt kollagen og er super nem at supplere med i den daglige vitaminrutine.


New Nordic: Den bedste vej til et smukt hår

Vi guider

New Nordic: Den bedste vej til et smukt hår

Døjer du med et hår, der er tyndt, mangler volumen eller bare generelt godt kunne bruge lidt ekstra kærlighed? Så synes vi, du skal læse med her. New Nordic har nemlig udviklet en række produkter, som er specifikt til dig, der ønsker mere volumen og styrke til håret. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at få dit hår tilbage i balance.

Læs også

Puori: Kollagenpulver uden smag

Det danske brand Puori, der står for 'Pure Origin' altså ren oprindelse, blev grundlagt tilbage i 2009 og har lige siden været mange danskeres go-to brand når det kommer til kosttilskud. Puori bestræber sig altid på at bruge de reneste ingredienser, for at skabe et så naturligt produkt som muligt af højeste kvalitet. Deres indpakning er desuden en fryd for øjet, og man ser tydeligt de rene og skarpe skandinaviske linjer.


CP1 Collagen er et kollagenpulver, der indeholder hydrolyserede kollagenpeptider, som er den mest letoptagelige form for kollagen. CP1 er uden tilsat smag, og da kollagenpulveret indeholder naturlige ingredienser er hver batch ikke helt ens, hvilket gør at smag og lugt kan variere en smule fr batch til batch.


Kollagen i hudpleje?

Der er mange der tænker, at de kan optage kollagen gennem deres hudplejerutine, men dette er desværre ikke altid muligt. Kollagen-molekyler er nemlig for store til, at de kan trænge gennem hudens barriere. Derfor indeholder de fleste hudplejeprodukter med fokus på kollagen andre indholdsstoffer, som kan hjælpe kollagenproduktionen godt på vej, fx C-vitamin. Vi har på LIVE-redaktionen udvalgt 3 favoritter, der har fokus på at udglatte rynker og mindske fine linjer i huden.


SPAR 261,-
Oskia Super 16 Pro-Collagen Super Serum 30 ml
608,95 kr.869,95 kr.Spar 261,-
SPAR 56,-
KUN ONLINE
Pixi Collagen & Retinol Serum 30 ml
223,95 kr.279,95 kr.Spar 56,-
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs også

Shop flere kollagenprodukter

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

MASTERCLASS: Pleje og styling af gråt hår

Matas LIVE

MASTERCLASS: Pleje og styling af gråt hår

Af Matas

Se med i denne MASTERCLASS, hvor vi får besøg af ikoniske Gun-Britt. Gun-Britt er om nogen ekspert i hår, og med udgangspunkt i sin egen smukke, sølvgrå manke, vil hun lære dig alt, der er værd at vide om at pleje og style gråt hår. Gråt hår har nemlig nogle lidt andre behov end pigmenteret hår. Se med, og stil Gun-Britt dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Få Karina von d'Ahés anti-age hudplejerutine

Matas LIVE

Få Karina von d'Ahés anti-age hudplejerutine

Af Matas

Du kender helt sikkert glamourøse Karina von d’Ahé fra TV, hvor hun gennem de seneste sæsoner har været fast inventar i det populære TV-program “Forsidefruerne”. Men vidste du, at Karina også ved virkelig meget om hudpleje og makeup? I dag gæster hun Matas LIVE, hvor hun vil løfte sløret for, hvordan hendes egen hudplejerutine ser ud. Hun har fokus på intens anti-age og en smuk, jævn hud. Se med, og stil hende spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.