Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE
Guide til concealer: Matas LIVE Skønhedssalon
Velkommen til Matas LIVE Skønhedssalon. I dette afsnit sætter vi fokus på concealeren og de mange farver, former og konsistenser den kommer i. En concealer kan gøre meget for et ansigt, den kan bruges til at dække poser og mørke rande under øjnene, til at lysne og skulpturere ansigtets korrekturer eller til at dække urenheder i huden. Vi deler i denne LIVE en komplet guide til, hvilken concealer du bør vælge ud fra dit behov.
Makeup
Vi sendte LIVE torsdag d. 12/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Find en concealer til netop dit behov

Ligesom foundation, kan det være lidt svært at navigere i de mange forskellige concealere der findes på markedet. Hvad er concealer? Hvad bruges concealer til? Hvilken concealer er mest populær lige nu? I denne Matas LIVE besvarer vi alle de mest stillede spørgsmål om concealer, guider dig til, hvilken concealer du bør vælge til netop dit behov og deler nogle af de mest populære concealere på markedet.

Hvad er concealer og hvad bruges concealer til?

En concealer er et koncentreret produkt tiltænkt brug på mindre områder i ansigtet for at skjule ujævn hudtone, rødme, bumser og andet. Man kan også bruge concealer til at lysne huden på ønskede steder i ansigtet - fx under øjnene for et mere friskt look.


Forskellen på en concealer og en foundation er, at concealeren kan bruges lokalt mens en foundation bruges over hele ansigtet. En concealer har nødvendigvis ikke en høj dækning, og det er ikke utænkeligt, at du finder foundations med højere dækkeevne end mange concealere.


En concealer bruges lokalt på de områder, du ønsker at perfektionere - uanset om det er mørke rande under øjnene, rødme på kinderne eller en bums i panden. Hvis du ikke bruger en foundation, påfører du blot concealeren direkte på huden. Bruger du derimod foundation er det op til dig selv, om du påfører concealeren før eller efter. Det smarte ved at påføre concealer efter foundation er dog, at du ikke får skubbet den rundt ved at påføre et andet produkt oven på. Til at dække bumser anbefaler vi derfor, at du lægger din concealer efter din foundation.

Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Vi guider

Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Din hud sladrer om din krops indre tilstand, og mangel på søvn kan efterlade mørke rande under øjnene og få os til at se trætte ud. Derfor er concealeren mange kvinders bedste ven. Få en guide til hvordan du lægger den perfekte concealer og læs vores test af fem af slagsen.

Læs også

Hvilke typer concealere findes der?

Der findes rigtig mange forskellige typer af concealere til forskellige typer af behov. I LIVEN ovenover gennemgår vi alle de forskellige slags, men du kan også blive meget klogere her:

Concealer til øjnene

Der findes en helt del forskellige concealere på markedet, der er specielt udviklet til at forbedre udseendet af øjenomgivelserne. Nogle af dem har udelukkende til formål, intensivt at dække mørke rande under øjnene. Disse concealere har som regel en høj dækkeevne, og hvis du ønsker dette skal du gå efter concealere som ofte har ordene 'high coverage', 'perfecting' eller lignende på indpakningen.


Andre concealere til øjnene har lysreflekterende egenskaber, som hjælper med at give huden et velfugtet og friskt udseende. Lysreflekterende concealere har ofte ord som 'light reflecting' eller 'illuminating' stående på indpakningen. Vi har herunder samlet nogle af de mest populære concealere til øjnene fra matas.dk:

De mest populære concealere til øjnene

It Cosmetics Bye Bye Under Eye Concealer: Denne prisvindende concealer giver en fuld dækning, der holder hele dagen! Den enormt pigmentrige concealer hjælper med at skjule mørke rande, poser, rødme, sprængte blodkar og andre ujævnheder under øjnene, og den er perfekt til dig der ønsker en fuld dækning.


Maybeline Instant Anti Age Eraser Concealer: Denne concealer er i manges øjne en sand klassiker, og det er også lidt af et vidunderprodukt. Concealeren dækker effektivt mørke rande og rødme under øjnene og giver samtidigt et strålende og opfrisket look. Denne concealer er perfekt til dig, der ønsker en medium dækning.


Rimmel Lasting Radiance Concealer: Dette er en let, flydende concealer, der nemt blender ind i huden og giver et friskt udtryk. Concealeren har en illuminerende effekt, som mindsker synligheden af mørke rande, pigmentfejl og rødme. Denne concealer er til dig, der især ønsker at lysne huden under øjnene.

Concealer til ansigtet

Concealer fremstillet specielt til ansigtet har som regel en høj dækkeevne, da den skal kunne bruges til at skjule alt fra bumser til ar, hyperpigmentering og rødme. En concealer, der er beregnet til ansigtet vil ofte have en mere tør og tykkere konsistens end de concealere, der er beregnet til brug under øjnene. Grunden til, at en concealer til øjenomgivelserne er mere tyndtflydende er fordi, at huden i dette område er tyndere end i resten af ansigtet, hvorfor det hurtigt vil komme til at se kaget ud, hvis du benytter dig af en concealer, der er beregnet til brug i ansigtet. Vi har herunder samlet nogle af de mest populære concealere til ansigtet fra matas.dk:

De mest populære concealere til ansigtet

MAC Pro Longwear Concealer: Denne concealer er en bestseller fra MAC, og den egner sig især til at dække urenheder, pigmentpletter og røde plamager i huden. Concealeren har en forholdsvis let konsistens, så du vil også have mulighed for at bruge den under øjnene.


Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer: Dette er en foundation og concealer i ét, der giver et smukt og naturligt udseende. Denne foundation/concealer har et højt pigmentniveau, der sikrer, at urenheder, rødme, pigmentfejl og lignende effektivt bliver dækket.

Hvad er forskellen på concealer og en highlighter?

Vi guider

Hvad er forskellen på concealer og en highlighter?

Materialist Stine Thelander forklarer forskellen mellem concealer og highlighter og anbefaler sine favoritprodukter. Desuden viser hun, hvilken magi en highlighter og en concealer kan.

Læs også

Concealer highlighter

En concealer der har til formål at highlighte huden er et såkaldt 'hybridprodukt' mellem en concealer og en highlighter. Der er som regel tale om et flydende produkt med en let dækning og lysreflekterende egenskaber, som bruges strategisk omkring øjne, kindben og steder på ansigtet man gerne vil fremhæve. Denne type produkt kommer ofte i en klik-pen indpakning.


Denne type produkt har ofte ikke en særlig høj dækkeevne og skal derfor ikke forveksles med en almindelig concealer i en lys farve. En concealer highlighter er til dig, der blot ønsker at lysne huden forskellige steder i ansigtet, men ikke ønsker dækning af rødme, urenheder, pigmentfejl og lignende. Vi har herunder samlet nogle af de mest populære concealer highlightere fra matas.dk:

De mest populære concealer highlightere

YSL Touche Eclat Luminous: Dette er en ikonisk highlighter og concealer klik-pen fra YSL, som er på manges top 10-lister over favoritprodukter. Brug den under øjnene, under brynet, øverst på kindbenet, langs læbekonturen og få en smuk lysreflekterende teint.


L'Oréal Paris True Match Eye-Cream In A Concealer: Dette produkt er ligeledes et hybridprodukt mellem en concealer og en øjencreme. Den kombinerer de plejende egenskaber fra en øjencreme med concealerens evne til at lysne øjenområdet, og er den perfekte concealer til tør hud.

Concealer corrector

Den sidste type concealer du kan støde på er en 'corrector'. Som navnet indikerer, bruges denne til at farvekorrigere rundt omkring i ansigtet. Denne type concealer bruges som regel under foundation eller under en anden concealer. Du kan fx finde dem i grøn, hvor de anvendes på rødme i huden for at neutralisere denne, inden du kommer foundation på.


En anden udbredt corrector er en fersken- eller laksefarvede, som bruges under øjnene til at neutralisere de lille eller blå toner, som kan opstå. Her skal du som regel også påføre en concealer i din hudfarve ovenpå. Derudover kan du stød på corrector i lille (mod træt og trist hud) og i gul (mod mørke rande). Vi har herunder samlet nogle af de mest populære concealer correctors fra mata.dk:

De mest populære concealer correctors

NYX Color Correcting Concealer Palette: Dette er den ultimative concealer-corrector-palette, der kommer med 6 farvekorrigerende nuancer. I paletten får du alle de nødvendige farver der er til at afdække netop dit behov, hvad end det er behovet for at dække mørke rander, rødme eller træt hud. Husk at brug en concealer oven på dette produkt.


Pixi Correction Concentrate Brightening Peach: Denne kocentrerede korrigerende concealer er meget pigmenteret og fjerner øjeblikkeligt mørke områder omkring øjnene. Det er det perfekte redskab til dig, der måske ikke altid får en fuld nattesøvn og har behov for lidt ekstra hjælp til at se frisk ud om morgenen. Husk at brug en almindelig concealer oven på dette produkt.

Hvordan vælger man den rigtige farve concealer?

Det er ikke altid helt nemt at vurdere, hvilken farve man skal vælge sin concealer i, og det er også forskelligt hvad du bør gå ud fra alt efter, hvad du ønsker at din concealer skal gøre for dig. Det giver fx ikke mening at benytte sig af det gamle råd om, at man skal vælge en concealer der er 2 nuancer lysere end ens hudtone, hvis man ønsker at bruge concealere til at dække en bums. Herved ender du nemlig med at fremhæve og highlighte bumsen fremfor at skjule den.

Sådan vælger du den rigtige farve concealer til under øjnene

Under øjnene kan du gå i to retninger: lysere end din egen hudtone for et ekstra vågnet og frisk look, eller samme farve som din hudtone for et helt naturligt look.


Hvis du vælger en concealer der er lysere end din egen hudtone anbefaler vi, at du ikke går mere end 3 toner ned fra din egen hudtone, da dette hurtigt kommer til at se misfarvet ud.


Vælger du en concealer i din egen hudtone, anbefaler vi, at du farvematcher dig selv som skulle du vælge en foundation. Vi har skrevet en hel artikel der guider dig til, hvordan du bedst farvematcher dig selv:

Foundation: Sådan Vælger Du Den Rigtige Farve

Vi guider

Foundation: Sådan Vælger Du Den Rigtige Farve

Vink farvel til foundationkanten én gang for alle! I dag guider vi dig til at finde den rigtige farve foundation - og det er nemmere end du tror.

Læs også

Sådan vælger du den rigtige farve concealer til ansigtet

Hvis du ønsker at dække ting såsom rødme, bumser, ar og hyperpigmentering på selve ansigtet, giver det bedst mening at bruge en concealer med høj dækning i samme farve som din hud. Farvemtach-processen er den samme som ovenfor, og du kan læse meget mere i artiklen om hvilke teknikker du kan gøre brug af.

Shop børster og svampe til at påføre concealer med

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Christiane SM: Få mit glam makeup-look

Matas LIVE

Christiane SM: Få mit glam makeup-look

Af Matas

Find din fineste gallakjole frem, og gør dig klar til at fylde indkøbskurven med smukke glimmerskygger og pigmenterede læbestifter – for det er nemlig blevet tid til at gå all in på glam. Vi får besøg af iværksætter og influencer Christiane Schaumburg-Müller og makeupartist for MaxFactor Sara Rostrup, som skal guide jer gennem deres yndlingsprodukter og makeup-teknikker, der kan gøre enhver aftenkjole ære. Se med, og stil alle dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Gun-Britt: Sådan plejer og styler du tørt hår

Matas LIVE

Gun-Britt: Sådan plejer og styler du tørt hår

Af Matas

Trist hår, spaltede spidser, stride strithår. Hvis dit hår er tørt, bliver det svært at arbejde med – og det kan virke som en umulig opgave at vække det til live igen. Men heldigvis kender vi en ekspert, som ved, hvad der skal til for at trylle et tørt og trist hår om til en velplejet hårpagt med masser af fylde og shine. Se med i denne live, hvor selveste Gun-Britt Zeller med det altid-så-smukke hår gæster studiet og deler ud af sine bedste råd til at pleje og style tørt hår.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.