• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Guide: Solcreme til følsom hud

Solcreme er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine, men hvilken skal man vælge, hvis man har følsom hud? Det har kosmetiker Zita helt styr på, og hun deler ud af sin store viden og hjælper dig med at finde det helt rigtige produkt til din hud.

Se med onsdag d. 27/5 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Guide: Solcreme til følsom hud Solcreme er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine, men hvilken skal man vælge, hvis man har følsom hud? I dag guider kosmetiker Zita dig til at finde de helt rigtige solprodukter til en sensitiv hud. Onsdag d. 27.05 kl. 20.00


Hvad er følsom hud?

En følsom og sensitiv hud reagerer på sine omgivelser. Følsom hud kan reagere ved at rødme, svie, blive varm – eller også begynde at slå ud og producere bumser. Huden er oftest mere tør, men man kan faktisk have både fedtet og følsom hud på samme tid.


Mange af os kan opleve at have følelsen af en irriteret hud. Det er dog ikke det samme som en følsom hud. En irriteret hud er en midlertidig tilstand som kan behandles, mens en følsom hud er en medfødt tilstand, som ikke kan behandles, men derimod balanceres.


Balance er nemlig kodeordet i en hudplejerutine for følsom hud. Følsom hud opfører sig meget forskelligt fra person til person og er meget påvirket af sine omgivelser, såsom vejret. Det handler derfor om at lære sin hud at kende og finde den rette balance.

Det skal du tage højde for, når du vælger solcreme til følsom hud

Zita’s første råd er at gå efter parfumefri produkter. Det er ikke sikkert, du vil opleve at parfume irriterer din hud, men det kan medvirke til, at din hud kommer ud af balance. Så for at være på den sikre side, så prøv at undgå parfume i dine produkter.


Zita anbefaler desuden, at du går efter produkter, som indeholder plejende ingredienser. Det kan være beroligende ingredienser såsom agurkeekstrakt og kamille, eller niacinamid som normaliserer og reparerer huden.


Meget følsom hud kan med fordel bruge fysisk, mineralsk solfilter. Det beskytter huden ved at lægge sig som en tynd hinde oven på huden og fungerer som et spejl ved at reflektere solens stråler. Det trænger ikke ned i huden og kan derved mindske hudirritation. Solcremen kan dog være fed at smøre ind og kan ofte have et hvidt skær.


Kemisk solfilter lægger sig ikke ovenpå huden, men trænger derimod ned i huden. Det absorberer alle solens stråler og beskytter også imod de lange UVA stråler. Den kan føles lettere på huden og nemmere at smøre ind. Følsom hud kan også sagtens bruge solcreme med kemisk solfilter, men det kan medvirke til hudirritation. Endnu engang så er det meget individuelt, og det handler om at lære sin hud at kende.

Brow gels: når det skal være simpelt eller brynene skal holdes på plads

(13)
Anastasia Beverly Hills Brow Gel Clear
224,95
DU OPTJENER 23 Point

Solcreme til kroppen

Herunder finder du nogle af Zita's anbefalinger til kropssolcremer til dig med en følsom hud.


(16)
Rudolph Care Organic Sun Body Lotion SPF 15 150 ml
164,95
DU OPTJENER 17 Point
(63)
Matas Striber Sollotion SPF 30 Uden Parfume 400 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point
(17)
Ecooking Solcreme SPF 30 med UVA + UVB 200 ml
129,95
Førpris 259,95
DU OPTJENER 13 Point
(15)
AVIVIR Aloe Vera Sunlotion SPF 15 150 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point

Solcreme til ansigtet

Ansigtet er oftest sartere end kroppen og kræver en solcreme specielt til formålet. Her finder du nogle af Zita's anbefalinger for at beskytte det følsomme ansigt mod solens skarpe stråler.


(62)
Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF 50 50 ml
269,95
DU OPTJENER 27 Point
(4)
Shiseido Expert Sun Protector SPF 30 Face and Body 150 ml
Medlemspris 271,96
Ikke medlem 339,95
DU OPTJENER 28 Point
(26)
Nivea Sun Sensitive Face Cream SPF 50 50 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
(30)
Clinique SPF 50 Mineral Sunscreen For Face 30 ml
224,95
DU OPTJENER 23 Point

Aftersun og plejende cremer

Er solskaden netop sket, er der ikke andet for end at pleje og berolige huden. Her finder du Zita's bud på plejende og lindrende aftersuns. Har du solskader som er sket for år tilbage, men som begynder at vise sig på huden i form af pigmentforandringer, finder du også et par bud på gode cremer til netop det behov.(5)
Clinique After Sun Rescue Balm with Aloe 150 ml
234,95
DU OPTJENER 24 Point
(9)
Beauté Pacifique Stay Cool After Sun 200 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
(127)
AVIVIR Aloe Vera Gel 150 ml
114,95
DU OPTJENER 12 Point
(17)
Clinique Even Better Moisturizer SPF 20 50 ml
424,95
DU OPTJENER 43 Point

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Mildt vedligehold

(12)
Depend Neglefil glas med sten
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(101)
Matas Striber Farvet Glasneglefil
109,95
DU OPTJENER 11 Point
(9)
Nilens Jord Neglefil 199 Glass
84,95
DU OPTJENER 9 Point
(3)
Mavala Neglelakfjerner uden Acetone 50 ml
47,95
DU OPTJENER 5 Point

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021