Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Guide: Solcreme til følsom hud

Solcreme er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine, men hvilken skal man vælge, hvis man har følsom hud? Det har kosmetiker Zita helt styr på, og hun deler ud af sin store viden og hjælper dig med at finde det helt rigtige produkt til din hud.
Hudpleje
Vi sendte LIVE onsdag d. 27/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med onsdag d. 27/5 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Guide: Solcreme til følsom hud Solcreme er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine, men hvilken skal man vælge, hvis man har følsom hud? I dag guider kosmetiker Zita dig til at finde de helt rigtige solprodukter til en sensitiv hud. Onsdag d. 27.05 kl. 20.00


Hvad er følsom hud?

En følsom og sensitiv hud reagerer på sine omgivelser. Følsom hud kan reagere ved at rødme, svie og blive varm – eller begynde at slå ud og producere bumser. Huden er oftest mere tør, men man kan faktisk have både fedtet og følsom hud på samme tid.


Mange af os kan opleve at have følelsen af en irriteret hud. Det er dog ikke det samme som en følsom hud. En irriteret hud er en midlertidig tilstand, som kan behandles, mens en følsom hud er en medfødt tilstand, som ikke kan behandles men derimod balanceres.


Balance er nemlig kodeordet i en hudplejerutine for følsom hud. Følsom hud opfører sig meget forskelligt fra person til person og er meget påvirket af sine omgivelser som fx vejret. Det handler derfor om at lære sin hud at kende og finde den rette balance.

Det skal du tage højde for, når du vælger solcreme til følsom hud

Zita’s første råd er at gå efter parfumefri produkter. Det er ikke sikkert, du vil opleve, at parfume irriterer din hud, men det kan medvirke til, at din hud kommer ud af balance. Så for at være på den sikre side, så prøv at undgå parfume i dine produkter.


Zita anbefaler desuden, at du går efter produkter, som indeholder plejende ingredienser. Det kan være beroligende ingredienser såsom agurkeekstrakt og kamille, eller niacinamid som normaliserer og reparerer huden.


Meget følsom hud kan have godt af fysisk, mineralsk solfilter. Det beskytter huden ved at lægge sig som en tynd hinde oven på huden og fungerer som et spejl ved at reflektere solens stråler. Det trænger ikke ned i huden, som et kemisk solfiter fx gør, og kan derved mindske hudirritation. Solcremen kan dog være fed at smøre ind og kan ofte have et hvidt skær efter påføring på huden.


Kemisk solfilter lægger sig ikke ovenpå huden, men trænger derimod ned i huden. Det absorberer alle solens stråler og beskytter også imod de lange UVA stråler. Den kan føles lettere på huden og nemmere at smøre ind. Følsom hud kan også sagtens bruge solcreme med kemisk solfilter, men her kan være risiko for hudirritation. Endnu engang så er det meget individuelt, og det handler om at lære sin hud at kende og finde ud af, hvad der virker for en selv.

Brow gels: når det skal være simpelt eller brynene skal holdes på plads

SPAR 40%
5.0 Light Brunette
L'Oréal ParisInfaillible Brows 24H Volumizing Eyebrow Mascara
Medlemspris
65,97 kr.109,95 kr.
(39)
Clear
Anastasia Beverly HillsBrow Gel
259,95 kr.
(40)

Gode solprodukter til senstiv hud fra dermatologisk hudpleje

På matas.dk har vi masser af gode produkter fra vores udvalg af dermatologisk hudpleje, som er perfek til en mere sensitiv hud. Vi har fundet en håndfuld af de mest populære brands frem her, så du kan blive klogere på, hvilken solcreme du skal klikke i kurven.

La Roche-Posay

La Roche-Posay er ultrapopulære på matas.dk, da de er utroligt dygtige til at skabe hudpleje til den sensitive hud, som virkelig virker. Og deres solcremer er ingen undtagelse!

I deres udvalg finder du både solcreme til ansigtet, kroppen og solcremer specifikt udviklet til børn med sensitiv hud. Prøv fx deres Anthelios Sollotion til Ansigt og Krop, som er rigtig god til den sensitive og solintolerante hud. Den beskytter både mod solens UVA- og UVB-stråler, er parfumefri og efterlader ikke hvide mærker.

Produkter fra La Roche-Posay er udviklet i samarbejde med hudlæger og er milde og lækre produkter til din hverdag.

250 ml
La Roche-PosayAnthelios XL Sollotion til Ansigt og Krop SPF 50+
269,95 kr.
(19)
250 ml
La Roche-PosayAnthelios Sollotion til Ansigt og Krop SPF 30
249,95 kr.
(20)
9 g
La Roche-PosayAnthelios Xl Stick Solstift SPF 50+
137,95 kr.
(8)

Vichy

Vichy er et fransk hudplejebrand, som blev skabt helt tilbage i 1931. I dag er de kendt for at skabe produkter til en sensitiv hud – både hudpleje, solpleje og hårpleje.

Vælger du en solcreme fra Vichy, så får du supereffektiv beskyttelse og pleje, som er skabt med omtanke for den sensitive hud. I deres udvalg finder du solcremer til kroppen både i creme og sprayform, alt efter hvad du finder mest behageligt at bruge. Med deres solcremer til ansigtet kan du skræddersy din solpleje efter dit behov – om du fx ønsker en solcreme, der giver anti-age eller én, der virker mod pigmentpletter, så har Vichy det i deres sortiment. Vi har linket til en håndfuld af dem her til højre.

300 ml
VichyCapital Soleil Fresh Protective Milk SPF 30
234,95 kr.
(13)
KUN ONLINE
200 ml
VichyCapital Soleil Hydrating Protective Water SPF 30
224,95 kr.

Bioderma

Bioderma er endnu et dermatologisk hudplejebrand, som har specialiseret sig i at udvikle skræddersyede produkter til en lang række forskellige hududfordringer, som kan høre med, når man har en sensitiv hud. Det gælder eksempelvis tør hud, dehydreret hud og hud med tendens til rødme.

Med solcremer fra Bioderma får du solpleje, hvor der er tænkt en ekstra gang på den sensitive hud, der jo har tendens til at reagere på selv de mindste forandringer. Vi har samlet en håndfuld af deres bedst solgte solcremer her til højre.

40 ml
BiodermaPhotoderm AKN MAT Fluide SPF 30
169,95 kr.
(11)
30 ml
BiodermaPhotoderm AR Tinted Cream SPF 50+
179,95 kr.
(17)
400 ml
BiodermaPhotoderm Spray SPF 30
344,95 kr.

ACO

ACO er et svensk hudplejebrand, som har fokus på hudpleje til en sensitiv hud. De har et bredt udvalg af solcreme til både krop og ansigt, og i deres sortiment finder du forskellige former for solcremer med forskellige konsistenser. Om du er mest til spray, cremer eller mousse, så findes der altså her en version til dig.

Udover at give god beskyttelse, indeholder deres produkter også en lang række skønne ingredienser. Prøv fx deres Sun Face Ultra Light Fluid SPF 50, som blandt andet indeholder hyaluronsyre og vitamin E, der plejer din hud, samtidig med at den beskytter mod solens stråler.

40 ml
ACOSun Face Ultra Light Fluid SPF 50
179,95 kr.
(34)
40 ml
ACOSun Face Mattifying SPF 30
169,95 kr.
(16)
KUN ONLINE
175 ml
ACOSun Spray SPF 50
189,95 kr.
150 ml
ACOSun Body Mousse SPF 30
189,95 kr.
(2)

Avène

Avène er kendt for at skabe hudpleje, som er ekstra beroligende for huden. Størstedelen af deres hudplejeprodukter er baseret på termalkildevand, som findes i det sydlige Frankrig, og har en beroligende effekt på den sensitive hud.

Avène har et bredt udvalg af lækre solcremer, som er velegnet til den sensitive hud. Deres Sun Lotion SPF 50 indeholder termalkildevand samt vitamin E, som beskytter huden, og glycerin, som giver masser af god fugt. Alt i alt en superlækker solcreme, som beroliger den sensitive hud i solen, samtidig med at den også giver masser af god fugt og pleje.

A-Derma

A-Derma er eksperter i at skabe hudpleje, som giver masser af god fugt og har en beroligende effekt på den sensitive hud. Så har du en tør og sart hud, der kræver lidt ekstra kærlighed, så er A-Derma et godt sted at starte.

Og deres solpleje er ikke en undtagelse. Her finder du solcremer til både krop og ansigt, samt solpleje specifikt udviklet til børn med sensitiv hud. Produkterne er spækket med gode og nærende ingredienser, som samtidig beskytter den sarte hud i solen.

Solcreme til kroppen

Herunder finder du nogle af Zita's anbefalinger til kropssolcremer til dig med en følsom hud.


150 ml
Rudolph CareOrganic Sun Body Lotion SPF 15
244,95 kr.
(45)
150 ml
AVIVIRAloe Vera Sun Lotion SPF 15
164,95 kr.
(25)

Solcreme til ansigtet

Ansigtet er oftest sartere end kroppen og kræver en solcreme specielt til formålet. Her finder du nogle af Zita's anbefalinger til at beskytte det følsomme ansigt mod solens skarpe stråler.


50 ml
Rudolph CareOrganic Sun Face Cream SPF 50
284,95 kr.
(166)
50 ml
NIVEASun Sensitive Face Cream SPF 50
139,95 kr.
(28)
40 ml
Elizabeth ArdenPrevage City Smart With DNA Repair Complex SPF 50
569,95 kr.
(22)
SPAR 20%ABONNÉR
30 ml
CliniqueMineral Sunscreen For Face SPF 50
229,95 kr.
(94)

Aftersun og plejende cremer

Er solskaden netop sket, er der ikke andet for end at pleje og berolige huden. Her finder du Zita's bud på plejende og lindrende aftersuns. Har du solskader, som er sket for år tilbage, men som begynder at vise sig på huden i form af pigmentforandringer, finder du også et par bud på gode cremer til netop det behov.200 ml
Beauté PacifiqueStay Cool After Sun Lotion
249,95 kr.
(27)
150 ml
AVIVIRAloe Vera Gel Repair
124,95 kr.
(270)
SPAR 20%ABONNÉR
50 ml
CliniqueEven Better Moisturizer SPF 20
439,95 kr.
(25)
SPAR 20%ABONNÉR
CliniqueSuperdefense SPF 25 Fatigue Multi-correcting Face Cream, Comb./Oily
454,95 kr.
(80)

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Mildt vedligehold

199
Nilens JordNeglefil
99,95 kr.
(80)
SPAR 25%
MavalaNeglelakfjerner uden Acetone
Medlemspris
58,46 kr.77,95 kr.
(47)

Relaterede artikler

Guide: Solcreme til hud med bumser

Vi guider

Guide: Solcreme til hud med bumser

Af Zita Gaston, Kosmetiker

Får du ekstra bumser og mere fedtet hud, når sommeren melder sin ankomst? Så kan din solcreme være synderen. For har du tendens til hud med bumser, så er det ikke helt ligegyldigt, hvilken solcreme du bruger. Vores kosmetiker, Zita, guider dig til den rette her.

Læs Mere
Følsom hud? Undgå disse almindelige fejl

Vi guider

Følsom hud? Undgå disse almindelige fejl

Af Cecilia Demant

Følsom hud kræver helt særlig pleje – vidste du eksempelvis, at det kan være en god idé at undgå planteekstrakter og skrubbekorn, hvis din hud er til den sensitive side? I dag fortæller vi dig alt du skal vide, inden du går på jagt efter produkter særligt til følsom hud.

Læs Mere
Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Vi guider

Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Af Ida Hinchely Kyhn

Pigmentpletter i ansigtet er helt almindelige, og rigtig mange af os oplever at få dem i løbet af livet. Hvis du ønsker af mindske synligheden af dem, er der hjælp at hente i effektive hudplejeprodukter og gode vaner. Læs med her, og bliv klogere på, hvad pigmentpletter er, og hvad du kan gøre for at gøre dem mindre synlige.

Læs Mere
Sådan forbygger du bedst soleksem

Din sundhed

Sådan forbygger du bedst soleksem

Af Ida Hinchely Kyhn

Måske du har oplevet at få soleksem på kroppen. Det viser sig som små, kløende prikker, der breder sig og i nogle tilfælde samler sig i plamager. Det kan være meget ubehageligt, og forekommer oftest om foråret, når den lyse hud kommer ud i solen efter en lang vinter. Vi guider her til, hvordan du bedst undgår soleksem, når solen igen står højt på himlen.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek