• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Guide: Solcreme til uren hud

Får du ekstra bumser og mere fedtet hud, når sommeren melder sin ankomst? Så kan din solcreme være synderen, og har du tendens til uren hud, så er det ikke helt ligegyldigt, hvilken solcreme du bruger. Vi guider dig til den rette her.

Det kan måske virke fristende bare at smøre den samme solcreme, som du lige har brugt til hele kroppen, i ansigtet. Men har du tendens til uren, fedtet hud, kan du gøre mere skade end gavn, når smørelsen skal fordeles i ansigtet. Og det er slet ikke en mulighed at springe solcremen i ansigtet over, hvis du vil undgå solskader som pigmentpletter, rynker og i værste tilfælde hudkræft. Derfor skal du nøje udvælge den rigtige solcreme til netop din hud. 

De bedste solcremer til uren hud

Huden i ansigtet er langt mere sensitiv end huden på kroppen, og derfor giver det oftest bedst mening at bruge solcremer ʻdesignet’ specifikt til ansigtet. Især hvis du døjer med uren hud. Når du så skal vælge en god ansigtssolcreme, er der derudover visse ting, du bør kigge efter, hvis du har tendens til uren hud.


  • Gå efter produkter med en let konsistens (som fx en gel), som ikke efterlader din hud skinnende og med en fedtet fornemmelse.

  • Undgå ingredienser, der kan irritere huden som fx alkohol, parfume og tunge olier som fx kokosolie.​​​​​​​

  • Tilvælg solprodukter med bredspektret UV-beskyttelse (som både beskytter mod UVA og UVB) og med hudplejende ingredienser som hyaluronsyre, vitaminer og antioxidanter, der fugter og beskytter huden mod frie radikaler.

  • Er du i tvivl, så vælg en solcreme med mineralsk solfilter, også kaldet et fysisk solfilter, som ikke tilstopper porerne. Titaniumdioxid og zinkoxid er fysiske solfiltre udvundet af mineraler fra jorden. De beskytter mod solens UV-stråler ved at lægge sig på hudens overflade som en hinde, der reflekterer UV-strålerne væk fra huden.

1. Den ultralette 

Kiehl’s gel med SPF 50 er egnet til normale til fedtede hudtyper. Den lette formel beskytter huden mod miljøpåvirkninger som sol, fugt og forurening.

Gelformlen tilstopper ikke porerne og reducerer synligt blank hud, samtidig med, at den giver fugt hele dagen, så huden føles glat og forfrisket.


Vidste du, at for at opnå den bedste beskyttelse skal du bruge det, der svarer til en teskefuld ansigts-solcreme til ansigt, nakke og ører?

2. Den parfumefri  

Matas Ansigtssolcreme SPF 15 er en parfumefri solcreme med en let cremet konsistens, der trænger hurtigt ind i huden og efterlader den fin, blød og beskyttet takket være hyaluronsyre, E-vitamin og bredspektrede fotostabile UV-filtre.


Psst! Fotostabile filtre betyder, at solfaktoren i din solcreme ikke ændres og dermed bevarer sin styrke.

3. Den med mineralsk solfilter 

Solcremen fra Ren Clean Skincare, er en vegansk solcreme med SPF30 formuleret med naturligt ikke-nano zinkoxid.

Solcremen beskytter effektivt huden mod for tidlig aldring forårsaget af solens stråler og blåt lys fra elektroniske enheder, og så giver den en fin mat finish.


Psst! Ikke-nano betyder, at det fysiske filter IKKE er blevet lavet i mikroskopisk nanostørrelse for at blive mindre synlige på huden. Er der ingredienser i nanoform i din hudpleje, skal disse listes med ʻnano’ i parentes efter navnet: fx Titaniumdioxid (nano).

Vi guider: Slip for uren hud

Vi guider

Vi guider: Slip for uren hud

Uren hud har det med at påvirke vores humør. Det gælder uanset, om du er ramt af en enkelt bums, hudorme eller urenheder i en længere periode. Urenhederne opstår ikke, fordi din hud er beskidt, så det er et noget misvisende ord. Vi har samlet de bedste produkter mod uren hud - så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du slipper af med uren hud.

Læs også

3 ting, du skal huske, inden du bruger solcreme

Når du har fundet den solcreme til ansigtet, som passer godt til dig og din huds behov, er der et par gode fif, du skal kende, hvis du gerne vil undgå uren hud.

1. Rengøring

Sørg altid for at din hud er helt ren, før du påfører din solcreme. Brug meget gerne en mild ansigtsrens uden parfume.

Et renseprodukt med en blanding af glykolsyre og mælkesyre kan også være en god hjælp til at løsne og fjerne døde hudceller, som ofte er med til at tilstoppe porerne. Og husk så i øvrigt ALTID at rense huden om aftenen, så den bliver befriet for skidt, makeup og solcremerester.    

2. Giv huden fugt

Plej huden med en let fugtighedscreme, som mindsker urenheder og reducerer det sebum, der giver bumser.

Kig fx efter ingredienser som neem-ekstrakt og B3-vitamin (niacinamid).

3. Påfør med rene hænder

Påfør altid din solcreme (og dine andre hudplejeprodukter) med nyvaskede hænder, så du undgår unødige bakterier på huden.​​​​​​​

Relaterede artikler

Guide: Solcreme til følsom hud

Matas LIVE

Guide: Solcreme til følsom hud

Af Matas

Solcreme er et af de vigtigste trin i din hudplejerutine, men hvilken skal man vælge, hvis man har følsom hud? Det har kosmetiker Zita helt styr på, og hun deler ud af sin store viden og hjælper dig med at finde det helt rigtige produkt til din hud.

Læs Mere
Vi tester: Naturlig solcreme

Vi guider

Vi tester: Naturlig solcreme

Ingen sommer uden solcreme! Er du i tvivl om, hvilken variant, der skal med i kufferten til sommer? Her på redaktionen har vi testet naturlige solcremer og bedømt deres konsistens, duft og kigget nærmere på ingredienserne. Læs med her for at blive klogere på hvilken, der passer til dine krav og behov.

Læs Mere
Live video: Kemiingeniøren guider til solcreme

Matas LIVE

Live video: Kemiingeniøren guider til solcreme

Af Matas

Forbinder du også solcreme med en fedtet affære, der efterlader dig helt hvid i ansigtet? Så se med, når Cecilia guider til at vælge den helt rigtige solcreme. Vi diskuterer, hvordan man vælger den rigtige faktor, undgår det hvide skær og sikrer sig, at man bruger nok. Som altid svarer vi på dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Nilens Jord solcreme-serie beskytter dig mod solen

Nyhed

Nilens Jord solcreme-serie beskytter dig mod solen

Alle produkter i den nye sol-serie har indhold af fantastiske ingredienser og selvfølgelig er produkterne allergicertificeret og kan bruges af både voksne og børn.

Læs Mere