• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Sådan forbygger du bedst soleksem

Måske du har oplevet at få soleksem på kroppen. Det viser sig som små, kløende prikker, der breder sig og i nogle tilfælde samler sig i plamager. Det kan være meget ubehageligt, og forekommer oftest om foråret, når den lyse hud kommer ud i solen efter en lang vinter. Vi guider her til, hvordan du bedst undgår soleksem, når solen igen står højt på himlen.

Soleksem opstår, når man har opholdt sig i solen, men kan også vise sig efter en tur i solarie. Det viser sig ofte efter relativt kort tid i solen og forekommer hyppigst hos unge kvinder.


Man skal ikke forveksle soleksem med solskoldning – for der er en forskel. Det, og meget mere, dykker vi ned i i denne artikel.

Hvordan forebygger man soleksem?

Den bedste måde at forebygge soleksem på er ved at beskytte sin hud mod solens stråler. Det kan man gøre på flere måder. Én af dem er at sørge for at smøre sig godt ind i en god solcreme og sørge for at bruge en passende faktor. Vi har samlet en håndfuld gode og populære solcremer her til højre, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Det er vigtigt at smøre et tykt lag på huden og gerne vente 30 minutter med at gå ud i solen, efter du har påført solcremen.

Soleksem forekommer som regel, når huden ikke har været eksponeret for solens stråler i lang tid. Derfor ses det ofte om foråret, når den lyse hud skal luftes igen. Derfor kan det være en god idé at tænke over at søge skygge og tage noget let tøj på, som dækker huden, når solen står højest på himlen. I Danmark er det mellem 12 og 15, at solens stråler er stærkest, så det er her, Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man tager sine forhåndsregler.

Har du først fået soleksem, så er det bedste, du kan gøre at holde dig væk fra solen, til det går i sig selv igen. Hos de fleste aftager soleksemen efter 4-7 dage, hvis man vel og mærket sørger for at holde huden væk fra solens stråler.

7 af de bedste aftersun

Vi guider

7 af de bedste aftersun

Efter en hel dag hvor solen har kysset din hud, findes der intet bedre end at pleje og nedkøle huden med en lækker aftersun.

Læs også

Hvorfor får man soleksem?

Man ved faktisk ikke med hundrede procents sikkerhed, hvorfor man får soleksem. Men man ved, at det er UV-strålerne fra solen, både fra UVA- og UVB-strålerne, som danner kemiske forbindelser, der starter en reaktion i immunforsvaret, da kroppen opfatter dem som fremmede. Derfor kan det give lokale udslæt på huden, som viser sig som små, kløende knopper, de kan samle sig i plamager på kroppen.

Soleksem forekommer sjældent i ansigtet, da huden her er udsat for sollys hele året rundt. Det er ofte på kroppen og på den lyse hud, der ikke normalt er eksponeret for UV-strålerne. Soleksem ses ofte her hos os på den nordlige halvkugle, hvor mange har en lys og sensitiv hud.

Soleksem kan ramme alle, men det ses oftere hos yngre kvinder.


Kilder:
​​​​​​​Sundhedsguiden.dk

Relaterede produkter

Relaterede artikler

7 af de bedste aftersun

Vi guider

7 af de bedste aftersun

Af Trine Brøndsted

Efter en hel dag hvor solen har kysset din hud, findes der intet bedre end at pleje og nedkøle huden med en lækker aftersun.

Læs mere
Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Vi guider

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Af Maria Præst

Inden solcremen blev opfundet, havde det blege look været in i flere hundrede år, så folk holdt sig automatisk ude af solen. Det var først, da Coco Chanel i 1920’erne opfordrede alle til at lade solen kysse deres krop, at det solbrune look blev det nye ideal – og behovet for solcreme opstod.

Læs mere
Din guide til solcreme

Vi guider

Din guide til solcreme

Af Dorte, Kræftens Bekæmpelse

Det kan være svært at finde rundt i junglen af solcremer. Men her er din guide til solcreme, så du både ved, hvordan du vælger den rigtige solcreme og bruger den korrekt. For husk at ud over skygge og solhat, er solcreme en effektiv solbeskyttelsesform, så du kan undgå solskoldninger.

Læs mere
Hverdagsluksus på budget: Solcreme

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: Solcreme

Af Cathrine Park

Forhåbentlig byder sommervejret på masser af sol og varme. Og uanset om du skal nyde solen i Danmark, eller vi måske er så heldige at kunne rejse på ferie sydpå i år, så er én ting i hvert fald sikker: du må ikke glemme solcremen. Vi har fundet seks skønne, effektive og budgetvenlige solcremer, og så har vi samlet nogle af de vigtigste spørgsmål om solbeskyttelse, du bør kende svarene på.

Læs mere