Bag om brandet

Cetaphil: Vi tester hudpleje til sensitiv hud

Har du følsom og sensitiv hud? Så kender du måske allerede til Cetaphil. De har nemlig skabt en serie af hudplejeprodukter, der er skræddersyet til den sarte hud. De har produkter til både krop og ansigt, som beroliger og fugter huden. Jeg har testet en håndfuld af deres bestsellers, som lige nu er på hylderne i et nyt, lækkert design. Læs med her, og hør, hvordan det gik!

I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld lækre hudplejeprodukter fra Cetaphil. Og så får du farmakonomen bedste tips til en tør og sart hud, som du kan bruge allerede i dag. 

Hvem er Cetaphil?

Cetaphil er et hudplejebrand, som har specialiseret sig i hudpleje til den sarte og sensitive hud. Du finder både produkter velegnet til en tør og sart hud, men også hvis din hud er mere olieret og sensitiv. Du kan altså skræddersy en effektiv og beroligende rutine til din hud, lige meget hvilket behov den har.

Cetaphil er blevet anbefalet af hudlæger i mere end 70 år og bruges dagligt af millioner af mennesker verden over. Og det er der en helt særlig grund til. Vi har nemlig at gøre med særdeles effektiv hudpleje, som både har lækre konsistenser, og så virker de bare. Derudover er det hudpleje til en god pris, hvor de fleste kan være med.

Mild og skånsom rens

Her i de tidlige forårsmåneder kan min hud føles meget tør og irriteret oven på en lang vinter, der i den grad har udfordret den. Derfor kan jeg godt lide at bruge hudpleje til den mere tørre og sensitive hud.

Jeg har derfor testet Cetaphils Gentle Skin Cleanser, som er en rens, der kan bruges både til ansigtet og kroppen. Den har en meget cremet konsistens, som man lige skal vende sig til, hvis man ikke har prøvet det før, da den ikke skummer op. Men det føles meget behageligt. Den er utrolig mild og skånsom, og jeg oplever ikke, at den irriterer min hud. Huden efterlades derimod blød og velfugtet, og den føles mere i balance, når jeg bruger den regelmæssigt.


Rensen indeholder blandt andet glycerin og panthenol, som begge er superfugtgivende ingredienser, hvilket min hud er lykkelig for!

Er din hud fedtet men sensitiv, vil jeg anbefale dig at prøve Cetaphil Facial Cleanser. Den indeholder niacinamid og panthenol, så den både fugter, men også holder den fedtede og urene hud i skak. Den kommer ud som gel og er derfor knap så cremet som Skin Cleanser, men mindst ligeså skånsom og mild mod huden.

473 ml
CetaphilGentle Skin Cleanser
149,95 kr.
(6)
236 ml
CetaphilDaily Facial Cleanser
119,95 kr.
(4)
Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Din sundhed

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hududfordringer, du har brug for hjælp til.

Læs også

Hvordan ved jeg, at min hud er sensitiv?

Er du i tvivl om, om du har sensitiv hud? Så får du her de 5 mest almindelige tegn på sensitiv hud.

1. Tørhed. Huden føles tør, da den mangler fugt. Døjer du ofte med en tør hud, er der ret stor sandsynlighed for, din hud også er sensitiv.

2. Irritation. Sensitiv hud har meget større sandsynlighed for at reagere negativt på udefrakommende faktorer. Derfor bliver den hurtigt irriteret og kan klø, svie og føles stram.

3. Huden kan føles ru. Det er meget normalt, at vi skaller i løbet af dagen. Men har du sensitiv hud, kan du opleve, at denne proces forstærkes ved, at huden kan falde af i flager, og du kan generelt have en mere ujævn tekstur.

4. Huden kan føles stram. Cirka 98%* af dem, der døjer med en sensitiv hud, vil opleve at huden kan føles stram. Det skyldes, at den er dehydreret og generelt mangler fugt.

5. Svækket hudbarriere. Hudbarrieren er ofte tynd og svækket hos personer med sensitiv hud. Det er en af årsagerne til, at irritation har nemmer ved at komme ind i huden, og fugten har lettere ved at fordampe. Hudbarrieren beskytter nemlig huden og holder på fugten.


Alle Cetaphils produkter er skræddersyet til at imødekomme disse fem tegn på sensitiv hud. Så lyder de fem punkter som din hud? Så er Cetaphil et rigtig godt sted at starte! Tjek alle Citaphils produkter ud her.

*Kilde: cetaphil.com

Blød ansigtscreme med masser af fugt

Hvis du har en sensitiv hud, så ved du, at det kan være svært at finde den rette ansigtscreme. For man vil jo gerne have noget, der virkelig formår at fugte igennem uden at irritere huden.

Derfor er jeg utrolig glad for at have stiftet bekendtskab med Cetaphil Daily Facial Moisturizer. Det er en creme med en ultralet konsistens, som hurtigt absorberes i huden, uden den efterlades fedtet eller skinnende. Den har en solfaktor på 6, som giver en lav UVA og UVB-beskyttelse i hverdagen, hvilket er ret skønt, her når solen begynder at titte frem igen.

Derudover er den parfumefri, og så kommer den med en supersmart pumpe, som gør den let at bruge og også er mere hygiejnisk. Det er den perfekte dagcreme til hverdagsbrug, som gør lige præcis det, den skal. Huden efterlades beroliget og gennemfugtet – ikke dårligt!

118 ml
CetaphilDaily Facial Moisturizer
129,95 kr.
(19)

Farmakonomens 3 bedste råd til en sensitiv hud

Jeg har spugt vores dygtige farmakonom Lærke om hendes 3 bedste råd til alle os, der døjer med en sensitiv og sart hud. Få hendes svar her:

1. Undgå peeling, både kemisk og fysisk. Peeling kan irritere huden og fremkalde rødme og varme. En sart hud har ofte tendens til rødme, så beroligende og plejende produkter er vejen frem.


2. Fugt er alfa og omega, når vi snakker sart hud. Du kan evt. bruge en kildevandsspray/facemist i løbet af dagen for at tilføje ekstra fugt og få en beroligende effekt på huden. Når huden får fugt, vil den ikke føles så stram, og rødmen vil ofte mindskes.


3. Solfaktor er godt for alle hudtyper. En solcreme ovenpå din almindelig hudplejerutine virker beskyttende mod solens stråler og er samtidig et af de bedste produkter til at beskytte mod aldring.

Ekstra fugtgivende kropspleje

Har du – som jeg – en hud, der ofte har brug for lidt ekstra fugt og pleje? Så er det Cetaphil Moisturizing Cream, du skal gå efter. Det er en bodylotion, som virkelig giver huden det der ekstra skud fugt, den indimellem har brug for. Teksturen er federe end en almindelig bodylotion, og jeg har brugt den meget på mine arme og albuer, hvor jeg ofte føler min hud er mere tør. Den giver god fugt med det samme, og huden føles beroliget og beskyttet.

Cetaphil Moisturizing Cream er specifikt skræddersyet til at styrke den naturlige hudbarriere. Så oplever du, at din hud på kroppen kan føles tør, tynd og irriteret? Så er det her et godt bud.

Tip: Den er perfekt til områder, der bliver ekstra tørre, som fx albuer og knæ. Jeg har også haft den stående ved min arbejdscomputer og brugt den som fugtgivende håndcreme. Mulighederne er mange med det her lille vidunder!

250 g
CetaphilMoisturizing Cream
149,95 kr.
(5)

Den perfekte bodylotion til tør og sart hud

Sidst, men ikke mindst, skal vi have fat i Cetaphil Moisturizing Lotion. En blød og fugtgivende bodylotion, perfekt til hverdagsbrug. Den har en silkeblød konsistens og er nem at fordele på kroppen. Den trænger lynhurtigt ind og efterlader huden velfugtet og behagelig. Virkelig en god bodylotion, som gør præcis det, den skal, når man døjer med en tør og sensitiv hud!

Og lad os lige tage et kig på ingredienserne, for de er altså ret skønne. Den indeholder blandt andet avocadoolie, niacinamid, panthenol og Vitamin E. Så altså et virkelig skønt miks, som både fugter, beskytter og holder huden jævn og lækker. Absolut et thumbs up her fra, den kan kun anbefales!

500 ml
CetaphilMoisturizing Lotion
129,95 kr.
(12)

Her kan du se forskellen på de to bodylotions. Moisturizing Cream (til venstre) er mere fed i konsistensen, hvor Moisturzing Lotion (til højre) har en mere let konsistens:

Andre favoritter fra Cetaphil til sensitiv hud:

50 g
CetaphilBrightening Day Protection Cream SPF 15
229,95 kr.
295 ml
CetaphilRestoraderm Body Wash
129,95 kr.
(3)
100 ml
CetaphilBrightness Reveal Creamy Cleanser
169,95 kr.
(1)
100 g
CetaphilSoftening Cream
119,95 kr.
(3)
50 g
CetaphilBrightening Night Comfort Cream
219,95 kr.
150 ml
CetaphilBrightness Refresh Toner
199,95 kr.

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Din sundhed

Redaktionen anbefaler: Specialhudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Måske du sidder og tænker, hvad er forskellen egentlig på specialhudpleje og den hudpleje, man ellers kan få? Med hjælp fra vores dygtige farmakonom Rikke gennemgår vi her, hvad specialhudpleje er, og hvordan du kan bruge det til de hududfordringer, du har brug for hjælp til.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Eksperten guider: Sådan undgår du vintertør hud

Matas LIVE

Eksperten guider: Sådan undgår du vintertør hud

Af Matas

Vi kender den alle sammen: Følelsen af vintertør hud og læber, der sprækker. Det er irriterende. Og det føles ofte som om, der ikke er noget, der kommer irritationen til livs, når den først er sat ind. Derfor har vi inviteret vores dygtige farmakonom i studiet, der giver dig de bedste tips til at undgå vintertør hud og sprukne læber. Hvis den vintertørre hud allerede har indhentet dig, hjælper hun dig også med tricks og vejledning, der gør underværker. Også selvom huden er tør som sandpapir.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek