• Afsendelse 1-3 hverdage
  • 1400+ brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Din sundhed

Bliv klogere på Vitamin B5 (Panthenol)

Provitamin B5, også kaldet Panthenol, finder du fremhævet på reperationscremer. Men kigger du andre ingredienslister igennem, vil du kunne finde panthenol i langt flere produkter.

Vitamin B5 (Panthenol) er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

Panthenol er en effektiv fugtgiver, som udover at fugte også binder fugten i huden. Årsagen til, at panthenol ofte findes i reparationscremer er, at det giver en helende effekt til huden samtidig med, at det virker dæmpende og beroligende, hvilket også er årsagen til at ingrediensen ofte findes i aftersun.

Fordele og anvendelse

Når huden er velfugtet, bliver den i højere grad holdt smidig og elastisk, hvilket gør, at huden fremstår mere glat. Derfor vil panthenol fungere som et godt supplement til at forebygge linjer og rynker.

I forhold til tørre områder på kroppen, småskrammer og -rifter vil en rig creme med panthenol fungere som en god reperationscreme. Tatovører anbefaler også ofte panthenolsalve i dagene efter du har fået en ny tatovering for at hjælpe helingsprocessen.

Vær opmærksom på...

Som nævnt er ”panthenolcreme” og reperationscremer ofte målrettet til kroppen eller små områder og indeholder en højere mængde fedt og olie end ansigtscremer. Bruges disse cremer i ansigtet er der risiko for, at det kan tilstoppe porerne og give urenheder. Vær derfor opmærksom på forskellen mellem ansigtscreme og reperationscreme.

Bonus info

Når provitamin B5 trænger ned i huden omdannes det til vitamin B5, også kaldet pantothensyre.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Eksem & tør hud
  • Skadet hud

Populære produkter med Vitamin B5

Relaterede artikler

Bliv klogere på eksem og tør hud

Din sundhed

Bliv klogere på eksem og tør hud

Af Matas

Tør hud kan være en tendens din hud altid har haft eller det kan opstå som reaktion på flere forskellige faktorer. Overordnet skyldes tør hud en ændring i hudbarrieren. Det er afgørende at forstå disse ændringer, for at kunne målrette din pleje efter den. At forstå hvorfor tør hud opstår, og hvilke konsekvenser det kan have for din hud, hvis den ikke bliver behandlet, er afgørende for at kunne vælge den rigtige pleje.

Læs Mere
Bliv klogere på skadet hud

Din sundhed

Bliv klogere på skadet hud

Af Matas

Kendetegnene ved en skadet hud er at hudbarrieren er svækket og ofte ekstra sensitiv. Stort set alle former for hudirritationer kan resultere i skadet hud. Uanset hvilken form for hudirritation, og hvilken grad af skade, handler pleje af skadet hud om at anvende produkter, som har en beroligende og genopbyggende effekt, så huden bliver støttet i at genoprette sit naturlige forsvar.

Læs Mere
Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Vi guider

Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Af Cathrine Park

I hudplejens verden er der mange 'hårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Så læs med her og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere