Din sundhed
Bliv klogere på Niacinamid
Du har muligvis hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber. Det er nemlig en superpopulær hudplejeingrediens, som findes i en lang række produkter som rens, serum og dagcreme. I denne artikel stiller vi skarpt på den populære ingrediens.

Niacinamid er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor, og læs om fordelene i artiklen her.

Sådan virker niacinamid

Niacinamid er en vaskeægte fugtgiver, men det har også mange andre fordele for din hud. Niacinamid virker ved at reducere produktion af sebum. Det hjælper med at styrke hudbarrieren, berolige huden og reducere rødme og irritation.

Derudover kan niacinamid virke mod pigmentpletter. Her er det også en rigtig god idé at kombinere med en ingrediens som vitamin C.

Niacinamid stimulerer hudens produktion af ceramider, hvilket giver en mere jævn og lækker hud. Derudover er det eminent til at mindske fine linjer og rynker i huden.

Hudpleje med niacinamid

Den største fordel ved niacinamid er, at det er en vaskeægte multitasker , der tilmed passer til langt de fleste af os. Niacinamid kan nemlig bruges til alle hudtyper, både den sensitive hud, til tør hud, men også den urene hud, som er ramt af bumser.

​​​​​​​Du kan bruge niacinamid hver dag og i mere end et produkt. Niacinamid kan bruges sammen med mange forskellige andre ingredienser i din hudplejerutine. Blandt andet hyaluronsyre, retinol, salisylsyre og AHA.Niacinamid kaldes også Vitamin B3. I din kost finder du B3-vitamin i blandt andet bælgfrugter, æg, fisk, linser, spinat og grønkål.

Vær opmærksom på...

Niacinamid anvendes i mange forskellige koncentrationer i kosmetik. Har du sensitiv hud, så brug produkter med lave koncentrationer.

Populære produkter med niacinamid

Relaterede artikler

Bliv klogere på rødme i huden

Din sundhed

Bliv klogere på rødme i huden

Af Matas

En hud, der har en udbredt tendens til at rødme og blusse op, er en hud, der er naturligt sårbar og sensitiv. Huden er reaktiv, da den reagerer mere eller mindre på eksterne faktorer. Rødme i huden kan ramme alle, og tilstanden kan både opstå afledt af hudens genetik, men det kan også skyldes ændringer igennem livet. Hudpleje til rødme i huden skal berolige, men det er også afgørende at den beskytter huden imod de faktorer, der får huden til at reagere.

Læs Mere
Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Af Matas

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs Mere
Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Vi guider

Derfor får du pigmentpletter, og sådan fjernes de!

Af Ida Hinchely Kyhn

Pigmentpletter i ansigtet er helt almindelige, og rigtig mange af os oplever at få dem i løbet af livet. Hvis du ønsker af mindske synligheden af dem, er der hjælp at hente i effektive hudplejeprodukter og gode vaner. Læs med her, og bliv klogere på, hvad pigmentpletter er, og hvad du kan gøre for at gøre dem mindre synlige.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.