• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Din sundhed

Bliv klogere på Niacinamid

Du har efterhånden helt sikkert hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber! Niacinamid findes i en lang række hudplejeprodukter du møder ofte denne ingrediens i de fleste af dine hudplejeprodukter. Lige fra din rens, til dit serum og din dagcreme.

Niacinamid er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

​​​​​​​Denne ingrediens er en fugtgiver, men har mange virkninger på din hud. Niacinamid virker ved at reducere produktion af sebum. Niacinamid kan også hjælpe til at styrke hudbarrieren, samt berolige huden og reducere rødme og irritation.

Derudover kan niacinamid virke mod hyperpigmentering ved daglig brug og du kan selvfølgelig kombinere med en ingrediens som vitamin C.

Ingrediensen stimulerer hudens produktion af ceramider hvilket resulterer i en normaliseret hud og nogen vil opleve det som en udjævnende effekt. Niacinamid har en god effekt på fine linjer og rynker, hvor det kan hjælpe til at reducere disse.

Fordele og anvendelse

Den største fordel ved niacinamid er at det er en vaskeægte multitasker ingrediens der tilmed passer til langt de fleste af os. Niacinamid kan nemlig bruges til alle hudtyper, både den sensitive hud, til tør hud, men også den urene hud, som er ramt af bumser.

​​​​​​​
Du kan bruge niacinamid hver dag og i mere end et produkt, da denne ingrediens er meget veltolereret af huden. Niacinamid kan bruges sammen med mange forskellige andre ingredienser i din hudplejerutine. Blandt andre hyaluronsyre, retinol, salisylsyre og AHA.

Vær opmærksom på...

Husk din solbeskyttelse hele året rundt hvis du anvender denne ingrediens for hyperpigmentering. Niacinamid anvendes i mange forskellige koncentrationer i kosmetik. Har du sensitiv hud så vær opmærksom på at bruge produkter med lave koncentrationer.

Bonus info

Niacinamid kaldes også Vitamin B3. Fra kosten vil du optage B3-vitamin blandt andet fra fødevarer som bælgfrugter, æg, fisk, linser, spinat og grønkål.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Uren hud
  • Rødme
  • Sensitiv hud
  • Anti-age
  • Pigmentforandringer

Populære produkter med Niacinamid

Relaterede artikler

Bliv klogere på rødme i huden

Din sundhed

Bliv klogere på rødme i huden

Af Matas

En hud, der har en udbredt tendens til at rødme og blusse op, er en hud, der er naturligt sårbar og sensitiv. Huden er reaktiv, da den reagerer mere eller mindre på eksterne faktorer. Rødme i huden kan ramme alle, og tilstanden kan både opstå afledt af hudens genetik, men det kan også skyldes ændringer igennem livet. Hudpleje til rødme i huden skal berolige, men det er også afgørende at den beskytter huden imod de faktorer, der får huden til at reagere.

Læs Mere
Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Rød og irriteret hud - vælg de rigtige produkter

Vi guider

Rød og irriteret hud - vælg de rigtige produkter

Af Rikke Højris Bæk

Bliver din hud i ansigtet ofte bliver rød og irriteret? Måske er det så voldsomt at du oplever at huden blusser op når du bruger bestemte make-up og hudplejeprodukter? Det handler om at tage de rette valg, når du har en hud, der ofte reagerer på denne måde. Vi guider dig godt på vej her.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Så læs med her og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere