• Afsendelse 1-3 hverdage
  • 1400+ brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Din sundhed

Bliv klogere på Vitamin E

E-vitamin er et vitamin, som findes i forskellige former. De E-vitaminer som du typisk møder i din hudpleje hedder tocopherol og tocopheryl. E-vitamin findes i mange hudplejeprodukter og findes i produkter lige fra ansigtscreme til øjencreme, samt salver, serum og olier.

Vitamin E er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

E-vitamin er en antioxidant, som beskytter kroppens celler mod frie radikaler, der kan forårsage skader på kroppens kollagen. E-vitamin virker også fugtgivende og har en beskyttende og helende virkning på huden. E-vitamin styrker ydermere hudens barrierer.

Fordele og anvendelse

Hudplejeprodukter indeholdende E-vitamin kan anvendes hver dag. Hudplejeprodukterne med E-vitamin kan som udgangspunkt bruges på de fleste hudtyper.

Hvis du har uren hud vil E-vitamin dog ikke være det første valg at bruge, da E-vitamin muligvis kan forårsage nye udbrud af bumser. Det er derfor vigtigt, at du finder et hudplejeprodukt, som er tilpasset din hudtype og bruger det som angivet på netop det produkt.

Vær opmærksom på...

E-vitamin kombineres ofte med C-vitamin, da de to ingredienser spiller ret godt sammen. De to kombineret kan muligvis forbedre din hudtone, hvis denne er ujævn. Kombinationen er god, da C-vitamin virker i overfladen, mens E-vitamin virker i dybden.

Bonus info

Hvis du har et ar så har du måske hørt rådet om at bruge E-vitamin, men det er faktisk ikke længere anbefalet til ar. Vælg i stedet en silikonegel behandling og rådfør dig med din læge.

E-vitamin findes også naturligt i vores kost, og du vil få E-vitamin via fødevarer som nødder, olier, margarine og nogle grøntsager.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Anti-age
  • Sensitiv hud
  • Eksem & tør hud
  • Skadet hud
  • Dehydreret hud

Populære produkter med Vitamin E

Relaterede artikler

Bliv klogere på anti-age

Vi guider

Bliv klogere på anti-age

Af Matas

Produkter formuleret til den modne hud kaldes ofte anti-age produkter, og dækker over en betegnelse af hudpleje, der er målrettet fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For at forstå hvilket behov den modne hud har er det afgørende at vide mere om hvordan huden ældes og hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at fremskynde denne proces.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Af Matas

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Så læs med her og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere