Vi guider

3 nemme trin til at rense og pleje dit sår

Hvordan renser jeg mit sår bedst? Hvordan skal jeg pleje et sår for at undgå betændelse? Hvilket plaster til sår skal jeg bruge? Læs denne guide, og bliv klogere på, hvordan du med tre nemme trin kan hjælpe dit sår på vej til at hele på den mest optimale måde.

Den bedste creme til sårheling vil man gerne have fat i, når man har fået sig et sår på den ene eller anden måde. Vi guider også til, hvornår det er en god idé at søge læge, hvis du har fået et sår. Der er heldigvis flere ting, du kan gøre selv i de fleste tilfælde.

Trin 1: Rensning af sår for den mest optimale heling

Hvis du først har fået et sår fra din gåtur, ved sport eller været uheldig at få et står på anden vis, så er det med at passe godt på såret. Hansaplast Wound Spray beskytter effektivt mod sårinfektioner og betændelse, og anvendelsen af Wound Spray er hurtig og smertefri* (*95 % af testbrugerne er enige i udsagnet). Sprayen er uden farve, så du behøver ikke være bange for misfarvninger og er desuden lugtfri.


Sådan gør du: Spray sårspray på hele sårområdet fra en afstand af ca. 10 cm. Du kan spraye fra alle vinkler – også med flasken vendt på hovedet. Du kan sagtens gentage, hvis det er nødvendigt. Dup derefter såret og hudområdet omkring tørt med et sterilt kompres. Du kan bruge sårrensningen til rensning af mindre, akutte sår, som fx snitsår, hudafskrabninger, første- og andengradsforbrændinger og åbne vabler.

100 ml
HansaplastWound Spray
69,95 kr.
(2)
1 stk
HansaplastSårpleje Kit
164,95 kr.


Vigtigt: Et lille sår vil hurtigt holde op med at bløde. Hvis det fortsætter, påføres flere gazekompresser, trykket på såret opretholdes, og der søges læge. Det samme gælder hvis du oplever tegn på infektion som pus, rødme, tiltagende smerter eller varm hud.​​​​​​​

Trin 2: Beskyt dit sår for snavs og bakterier med sårplaster 

Når du har fået renset dit sår for bakterier og snavs, og det er helt rent, så kan begynde at beskytte det. Det er et vigtigt trin for at dit sår kan få de bedste vilkår for heling uden betændelse. Brug Sensitive Plastre til at beskytte for nye bakterier, der kan trænge ind i såret. De blokerer for 99% af bakterierne* (*Hansaplast plastre beskytter mod snavs og bakterier).


Plastrene er allergi-venlige, så alle kan bruge dem. De er fleksible og er lavet i et blødt og åndbart materiale. Hold såret under observation, og skift plastret dagligt, medmindre du har fået andre anvisninger fra læge.

20 stk
HansaplastPlaster Sensitive
37,95 kr.
(7)
1 stk
HansaplastSårpleje Kit
164,95 kr.


Vil du gerne have hele kittet med alle tre produkter? Så kan du klikke Triple Kittet hjem, som både indeholder Wound Spray, plastre og Healing Ointment. Find det ved at klikke mod højre i produktsliderne.

Trin 3: Hjælp dit sår på vej med at hele med creme

Sidste trin går ud på at hjælpe såret på vej til at hele sikkert, hurtigt og med en lavere risiko for ardannelse. Brug Hanseplast Would Healing Ointment, som er en sårcreme, der hjælper dit sår med at hele op til 2x hurtigere* (*sammenlignet med et ubehandlet sår). Det er nemlig en salve, der understøtter og fremskynder den naturlige heling af mindre, overfladiske sår som fx snithår, hudafskrabninger og rifter samt første- og andengradsforbrændinger. Det gør den, da det er klinisk påvist, at et fugtigt sårmiljø understøtter den naturlige helingsproces.


Sådan gør du: Påfør forsigtigt et tyndt lag en eller to gange dagligt. Du kan anvende salven på alle stadier af sårhelingen. Sørg for, at tubens åbning ikke kommer i kontakt med såret. Dette gentages regelmæssigt, indtil såret er fuldt helet. Healing Ointment er dermatologisk testet, fri for duftstoffer og animalske stoffer, og det er desuden også velegnet til børn og babyer og sensitiv hud.

20 g
HansaplastWound Healing Ointment Salve
57,95 kr.
(1)
1 stk
HansaplastSårpleje Kit
164,95 kr.


… Et par ekstra råd til sårheling med på vejen:

1. Undgå at pille i såret: Lad være med at pille eller klø i såret, da det kan forstyrre helingsprocessen og øge risikoen for infektion.


2. Følg lægens råd: Hvis du har fået lægehjælp for såret, skal du følge de anbefalinger og behandlinger, du har fået.


3. Hold øje med tegn på betændelse: Vær opmærksom på et betændt sår ved tegn som rødme, hævelse, varme, øget smerte eller pus. Hvis du bemærker nogen af disse tegn, skal du søge lægehjælp.

Andre musthaves fra Hansaplast:

20 stk
HansaplastAqua Protect Strips
43,95 kr.
(12)
16 stk
HansaplastElastic Finger Strips
32,95 kr.
XL 6 x 7 cm 5 stk
HansaplastAqua Protect
59,95 kr.
(1)
HansaplastFixeringstape Sensitive 500x2,5 cm
44,95 kr.
500x2,5 cm
HansaplastFinger Cohesive Blue
44,95 kr.
(11)
100 x 6 cm M/Dyr 20 stk
HansaplastKids Sensitive Length
44,95 kr.
20 stk
HansaplastHand Mix Pack
44,95 kr.

Relaterede artikler

Den store guide til vabler

Vi guider

Den store guide til vabler

Af Amalie Kaaris Lund

Denne artikel indeholder reklame for medicinsk udstyr. En lille, irriterende samling af væske under din hud. Øv! Du er lige midt på din gåtur, eller måske har du fået et par nye sko, der lige sidder og gnaver lidt i din hud. Vabler. De er rigtig irriterende og kan sætte en pludselig stopper for vores aktivitet. Her får du guiden til at behandle dine vabler, og farmakonomen giver dig de bedste råd med på vejen.

Læs Mere
Betændelse i sår – og forebyggelse af infektion

Din sundhed

Betændelse i sår – og forebyggelse af infektion

Af Matas

Betændelse i sår skyldes som oftest bakterier og kan forvolde hævelser, smerte, dårlig lugt og forsinket sårheling. En sårinfektion kan blive alvorlig, og derfor er det vigtigt, at du gør alt, du kan for at rense dine sår og dermed undgå betændelse. Læs med i denne artikel for at lære mere om betændte sår – og om, hvordan du undgår, at infektioner kommer i første omgang.

Læs Mere
SOS til din sommer: Undgå sår, stik og skrammer

Vi guider

SOS til din sommer: Undgå sår, stik og skrammer

Af Ida Hinchely Kyhn

Vi kender det nok alle sammen – at stå der på ferien i en mindre nødssituation og virkelig mangle det ene produkt, som du selvfølgelig ikke lige fik pakket. Men denne sommer har vi din ryg og har samlet en håndfuld produkter, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at undgå SOS på din ferie i år.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek