• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Styrken ved solens stråler kan ikke altid mærkes. Strålingen kan nemlig være kraftig på kølige sommerdage og svag på varme sommeraftener. Selvom det er overskyet, kan det være nødvendigt at solbeskytte sig.

Hvornår bør du solbeskytte dig?

Det er ikke altid til at gennemskue, hvornår solens stråler er stærkest. Uv-indekset er et mål for intensiteten af solens stråling. Når uv-indekset er 3 eller derover, er solbeskyttelse nødvendigt, og den gratis app ’UV-INDEKS’ kan give dig en prognose for uv-indekset lige dér, hvor du befinder dig - uanset om du luger i haven, er til koncert eller er på solferie. På den måde bliver du opmærksom på, hvornår det er vigtigt at beskytte sig mod solen med skygge, solhat og solcreme. Så kan du undgå solskoldninger, der er smertefulde på kort sigt og øger risikoen for hud- og modermærkekræft på længere sigt.

Din hudtype har betydning for hvor meget sol, du kan tåle

Hvis du har lys hud, blå øjne og lyst eller rødt hår, er du mere sart over for solen, end hvis din hud er mørkere, og du har mørkt hår og brune øjne. I appen ’UV-INDEKS’ er der indarbejdet en hudtypeguide, så du kan få et bud på din hudtype ved at svare på seks hurtige spørgsmål. Appen fortæller dig så hvor længe, du kan være ude i solen ved et givent uv-indeks, før du risikerer solskoldning. På den måde kan du allerede fra morgenstunden finde ud af, om du i løbet af dagen skal være udendørs så længe, at det er nødvendigt at finde skygge, solhat og solcreme frem.

Her er de bedste solråd

Vi guider

Her er de bedste solråd

Solens stråler kan være skrappe selv i Danmark, men du kan sagtens nyde solen samtidig med, at du passer på dig selv og din hud. Kræftens Bekæmpelse giver dig de bedste solråd, så både du og dine børn undgår solskoldninger og kommer sikkert igennem sommeren.

Læs også

Uv-indekset er højere på solferien

Er du på ferie under varmere himmelstrøg, vil uv-indekset ofte være højere end i Danmark, og her er det ekstra vigtigt at være opmærksom. Det samme gælder, hvis du er oppe i højderne. Fx på en vandretur, eller hvis du står på ski i bjergene. Jo tættere du er på ækvator, og jo højere du er oppe, desto højere er uv-indekset.

Tag appen ’Uv-indeks’ med dig overalt

Planlægger du en rejse, kan du via appen tjekke uv-indekset for dit rejsemål og forberede dig på, hvordan du bedst solbeskytter dig på ferien. Undervejs på rejsen kan du nemt tjekke uv-indekset og se prognoser for de kommende dage, så du er godt forberedt.

Tilføj dine favoritsteder i appen – om end det er sommerhuset, din baghave eller på en tropisk strand. Du kan også slå advarsler til, så du får besked, når uv-indekset overstiger 3. ’UV-INDEKS’ kan hentes gratis i iTunes og Google Play. Appen er udviklet i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen. Uv-indekset i appen er baseret på en dagsprognose fra DMI.

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Vi guider

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Inden solcremen blev opfundet, havde det blege look været in i flere hundrede år, så folk holdt sig automatisk ude af solen. Det var først, da Coco Chanel i 1920’erne opfordrede alle til at lade solen kysse deres krop, at det solbrune look blev det nye ideal – og behovet for solcreme opstod.

Læs også

Uv-indeks og solbeskyttelse

Uv-indekset er et udtryk for intensiteten af solens ultraviolette stråling. Når uv-indekset er 3 eller derover, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du solbeskytter dig. Her får du et overblik over uv-indekset og hvornår solbeskyttelse er ekstra vigtigt:

  • 0-2: Lille risiko for solskoldning. Solbeskyttelse er kun nødvendig, hvis du har meget lys hud.

  • 3-5: Moderat risiko for solskoldning. Søg så vidt mulig skygge mellem kl. 12 og 15. Brug tøj, hat og rigeligt med solcreme, som har mindst faktor 15 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

  • 6-7: Stor risiko for solskoldning. Søg skygge mellem kl. 12 og 15. Brug tøj, hat og rigeligt med vandfast solcreme, som har mindst faktor 15 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

  • 8-9: Meget stor risiko for solskoldning. Bliv så vidt muligt inden døre mellem kl. 12 og 15. Hvis du skal være ude midt på dagen, bør du søge skygge og beskytte dig med tøj, hat, solbriller og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 30 samt UVA- og UVB-beskyttelse

  • 10+: Ekstrem risiko for solskoldning. Bliv så vidt muligt inden døre mellem kl. 12 og 15. Hvis du skal være ude midt på dagen, bør du opholde dig i skyggen. Beskyt dig med tøj, hat, solbriller og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 30 samt UVA- og UVB-beskyttelse

Relaterede produkter

Matas Striber Sollotion SPF 30 150 ml
39,95
Optjen 4 point
(140)
Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 50 ml
74,95
Førpris 99,95
Optjen 8 point
Matas Natur Solspray SPF 30 200 ml
89,95
Førpris 119,95
Optjen 9 point
(77)
Matas Natur Sollotion SPF 30 200 ml
82,95
Førpris 109,95
Optjen 9 point

Relaterede artikler

5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Af Solveig Høgh Larsen

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs Mere
Den ultimative guide til Matas SolStriberne

Vi guider

Den ultimative guide til Matas SolStriberne

Af Benedikte Lundberg

Mens du sidder og drømmer om nougatbrune ben og solkyssede kinder, kan du jo lige så godt finde din favorit-solbeskyttelse, der skal få dig sikkert gennem sommeren, frem. Matas SolStriber har nemlig Danmarks bredeste solsortiment med Svanemærket og RSPO på fronten.

Læs Mere
Snyd dig til solkysset hud med Matas Natur

Nyhed

Snyd dig til solkysset hud med Matas Natur

Hvis du allerede frygter at skulle vise de vinterblege ben frem i en sommerkjole, vil nyheden fra Matas Natur være lige noget for dig. Matas Natur Selvbruner Mousse tryller på få timer en smuk, solkysset hud frem samtidig med, at den plejer, fugter og beskytter huden.

Læs Mere
Sund sommerkulør uden sol

Nyhed

Sund sommerkulør uden sol

Nu kan du nemt snyde dig til en misundelsesværdig sommerglød hele året rundt. Matas’ helt nye serie af selvbrunere tryller på ingen tid en smuk og naturlig sommerkulør frem. Nemt, bekvemt og langt sundere end med solens hjælp.

Læs Mere