Vi guider

Beskyt hele familien i solen med Matas Natur

Matas Naturs solserie er mere end bare solbeskyttelse. Med serien får du aktive, naturlige og økologiske ingredienser med en fløjlsblød og ikke-fedtende konsistens. Serien er spækket med gode mærkninger, så du trygt kan smøre hele familien ind. Vi gør dig meget klogere på solserien og giver dig et par gode solråd med på vejen til store og små.

Når uv-indekset når over 3 herhjemme, er det helt essentielt at smøre sig grundigt ind i solcreme for at undgå solskoldning. Det er ekstra vigtigt, at de små børn i familien er godt beskyttet i solen, da fornuftige solvaner tidligt i livet kan reducere risikoen for solskoldninger og solskade på huden. 

Solserie til store og små

Inden du skal til at fylde badeværelsesskufferne op med et hav af solprodukter, synes vi lige, du skal kigge nærmere på Matas Naturs Solserie. For har vi ret i, at du hidtil højst sandsynligt har købt forskellig solbeskyttelse til dig selv og til dine børn? Og det ofte resulterer i en masse forskellige produkter, der ikke når at blive brugt op før udløbsdatoen?

Det er slet ikke nødvendigt med Matas Natur Solserie. Her får du nemlig solpleje, der er så effektivt og mildt, at hele familien kan deles om produkterne. Kræftens Bekæmpelse anbefaler ligeledes at vælge en solcreme uden parfume, som beskytter mod både UVA- og UVB-stråling, og som er Astma-Allergimærket og Svanemærket. Alt dette og mere til får du i Matas Naturs Solserie. Den er bl.a.:
​​​​​​​

 • Uden parfume og deklareret med Astma-Allergi Nordics Den Blå Krans.
 • Svanemærket, der er din garanti for, at der er taget stort hensyn til din sundhed og miljøet.
 • RSPO-certificeret, der bidrager til bæredygtig palmeolieproduktion.
 • Produkterne har et højt indhold af naturlige ingredienser
 • De beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler.
 • De plejer huden med de skønneste olier og ekstrakter fra naturen, der også hjælper med en lækker, smidig konsistens.
 • Alle parfumefrie produkter er mærket med Kolbe A i Kemiluppen
  ​​

Økologiske og naturlige ingredienser

Med solserien fra Matas Natur sol får du mere end blot effektiv solbeskyttelse. Du får også økologiske og naturlige ingredienser, der forkæler din hud, og ansigtscremer med ekstra anti-age effekt. Alle produkter er veganske og uden parfume, og så er de udviklet med stor omtanke for din sundhed og miljøet.

Spray dig til beskyttelse

Stejler børnene over indsmøringen? Med solsprayen går det lynhurtigt - uden du mister den gode beskyttelseseffekt.

​​​​​​​

Matas Natur Solspray SPF 30 er en parafumefri solspray, der tilbyder høj beskyttelse. Solsprayen indeholder fotostabile solfiltre, som effektivt bekytter dig mod solens UVA- og UVB-stråler. Sprayen trænger desuden hurtigt ind i huden og er vandfast. Indholdet af algeekstrakt hjælper med at beskytte og bevare hudens elastcitiet og smidighed.


SPAR 30%KØB 2
200 ml
Matas NaturSolspray SPF 30
139,95 kr.
(11)
Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs også

Sollotion med forbedret formular

Slut med brok over indsmøringen! Vores sollotion med SPF 30 har fået en forbedret formel, som gør konsistensen mindre fedtende, og gør at den trænger hurtigt ind i huden. Lotionen er vandfast, uden parfume og er med fotostabile solfiltre, der beskytter effektivt mod solens UVA- og UVB-stråler.


Sollotionen indeholder bl.a. algeekstrakt der virker antioxidativt og beskytter mod UVB skade samt avocadoolie der virker plejende og stimulerer dannelsen af kollagen i huden.​​​​​​​

200 ml
Matas NaturSollotion SPF 30
129,95 kr.
(10)


Matas Natur Sollotion SPF 30 har en let og hurtigt absorberende konsistens, der efterlader huden blød og velplejet uden at føles fedtet.

Beskytter og fugter dit ansigt

Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 er en parafumefri solcreme til ansigtet, som indeholder anti-age ingredienser, der hurtigt absorberes og beskytter mod solens stråler. Ansigtssolcremen fra Matas Natur indeholder udvalgte økologiske ingredienser.


​​​​​​​Ansigtscremen er bl.a med hyaluronsyre der har en skøn, fugtgivende effekt, der sørger for at blødgøre din hud samt reducere rynker.

SPAR 30%KØB 2
50 ml
Matas NaturAnsigtssolcreme SPF 30
119,95 kr.
(276)


Ansigtssolcremen har en let og blød konsistens, der hurtigt trænger ind i huden uden at efterlade en fedtet fornemmelse.

Solbeskyttelse på farten

Matas Natur Solstift SPF 50 er en vandfast og parfumefri solstift, der trænger hurtigt ind i huden og beskytter den mod solens stråler. Formlen indeholder økologisk jojobaolie, som plejer huden og mindsker vandtab, samt antioxidativ havreolie. Stiften er praktisk og let at anvende på læber, ører, næse og andre udsatte steder.

SPAR 30%KØB 2
15 g
Matas NaturSolstift SPF 50
69,95 kr.
(162)

Matas Natur Aftersun Lotion

Matas Natur Aftersun er en skøn, kølende lotion med kakao- og avocadosmør, der sikrer en lækker, rig konsistens. Med en formel baseret på aktive ingredienser og god, økologisk indhold, sikrer Matas Natur Aftersun en fugtmættet og velplejet hud efter solbadning. Skulle skaden være sket, køler den rødmen og beroliger huden.

SPAR 30%KØB 2
200 ml
Matas NaturAftersun Lotion
89,95 kr.
(119)


Matas Natur Aftersun Lotion har en lækker konsistens, der nemt smelter ind i huden og efterlader huden fugtet og velplejet. Den kølende formel giver en behagelig og forfriskende fornemmelse.


Solråd til dig og de mindste
Udover at smøre sig grundigt ind i solcreme, er Kræftens Bekæmpelses tre solråd; skygge, solhat og solcreme et par gode anbefalinger til at sikre gode solvaner. Dem kan du læse meget mere om her. Når det gælder de små børn, skal vi være ekstra opmærksomme, når det kommer til at beskytte deres fine og sarte hud mod solen. Der er disse råd er rigtig gode at skrive sig bag ørerne til foråret og sommer:
​​​​​​​

 • Børn under 1 år bør aldrig opholde sig i direkte sol, men bør være i skygge med solhat og en let, solbeskyttende påklædning.

 • Når barnet selv kan gå og bevæge sig fra skyggen og ud i solen, er det tid til at smøre dem ind i solcreme. Husk også altid solhatten!

 • Hold barnet i skyggen eller indendørs mellem kl. 12 og 15, når solen er stærkest.

 • Smør solcreme på de hudområder, som ikke er dækket af tøj.

 • Vælg gerne en solcreme uden parfume med Astma-Allergi Danmarks Den Blå Krans og Svanemærket.

 • Du skal bruge en hel barnehåndfuld solcreme (ca. 20 ml) til at beskytte barnets krop og gerne 20 minutter inden, barnet skal ud at lege.

 • Smør mere solcreme på i løbet af dagen, især hvis barnet har badet eller svedt meget.

 • Lav skyggeområder i haven, eller hvor I befinder jeg med solsejl eller parasol, så barnet kan søge skygge.


Du kan tjekke dagens UV-indeks på den gratis app ”UV-indeks” og få mere information om solbeskyttelse på Solkampagnen.dk

Du finder hele Matas Natur-serien på matas.dk lige her eller i din Matas-butik. Udover familievenlige solprodukter, finder du også ansigtssolcreme med anti-age effekt til familiens ældre og selvbruner til dem af jer, der ønsker smuk og naturlig glød men helst vil undgå solen.

Andre gode produkter fra Matas Natur:

SPAR 30%KØB 2
200 ml
Matas NaturSollotion SPF 15
119,95 kr.
(74)
SPAR 30%KØB 2
50 ml
Matas NaturAnsigtssolcreme SPF 15
109,95 kr.
(103)
SPAR 30%KØB 2
50 ml
Matas NaturAnsigtssolcreme SPF 30
119,95 kr.
(276)
SPAR 30%KØB 2
200 ml
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Body Butter
99,95 kr.
(98)
SPAR 30%KØB 2
2 stk.
Matas NaturJojobaolie og E-vitamin Læbepomade
46,95 kr.
(245)
SPAR 30%KØB 2
50 ml
Matas NaturMatas Natur Aloe Vera & E-vitamin Anti-Age Natcreme
144,95 kr.
(72)

Relaterede artikler

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Amalie Schiller

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
Vi guider: Få flot forårsglød med Matas Natur

Vi guider

Vi guider: Få flot forårsglød med Matas Natur

Af Ida Hinchely Kyhn

Der er ikke længe til, at foråret så småt begynder at banke på døren, og den kridhvide vinterhud skal ud og flashes. Selvom jeg holder meget af min lyse hud, så er det alligevel lidt en overvindelse, når den skal vises frem efter flere måneder under varme strik og rullekraver. Men den gode nyhed er, at du kan snyde dig til lidt ekstra glød og farve, hvis du ønsker det. Med Matas Natur Selvbruner Dråber er det nemlig blevet meget nemt og hurtigt at få lidt farve til ansigtet og krop.

Læs Mere
Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Vi guider

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Af Matas

Inden solcremen blev opfundet, havde det blege look været in i flere hundrede år, så folk holdt sig automatisk ude af solen. Det var først, da Coco Chanel i 1920’erne opfordrede alle til at lade solen kysse deres krop, at det solbrune look blev det nye ideal – og behovet for solcreme opstod.

Læs Mere
Matas Natur: Hudpleje med hamp

Nyhed

Matas Natur: Hudpleje med hamp

Hamp og hudpleje? Ja, den er god nok. Matas Natur er skaberen bag en effektiv serie af hudpleje baseret på økologiske hampefrøolie dyrket i Danmark. Hele serien er Vegan Certificeret og Svanemærket og fyldt med aktive og naturlige ingredienser. Læs med, når vi gør dig klogere på serien, og hvorfor hampefrøolie er så effektiv en ingrediens i hudpleje.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek