• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendelse 1-2 hverdage
Vi guider

Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vores krop er ikke skabt til den livsstil, mange af os fører i dag. Vi bevæger os for lidt og mange gange også for ensformigt. Heldigvis er der flere effektive knapper, vi kan skrue på for at lindre og forebygge de spændinger, der kan give stivhed eller ømhed i kroppen og ondt på øverste etage.

Oplever du spænding? Altså i kroppen? Kan du svare ja, behøver du ikke nødvendigvis betale en fysioterapeut, en massør eller en anden professionel behandler for at afspænde dine muskler – nogle gange er det nok, at du selv gør en indsats for at få kroppen til at slappe af. Der er flere forholdsvis nemme måder, du kan afspænde kroppens muskler på. Her kigger vi på et lille udvalg og giver dig også indblik i, hvad du kan gøre for at forebygge spændinger i nakke, skuldre, hoved og underliv

Vi gør det samme – igen og igen

I dag har mange af os job, hvor vi risikerer at blive nedslidt, medmindre vi gør noget aktivt for at undgå det. Det skyldes, at vi udfører den samme statiske bevægelse igen og igen: Vi klikker eller scroller med computermusen, betjener en maskine eller vasker gulve på den samme måde hver dag. Vores led og muskler gør måske ikke ondt nu og her, men på længere sigt risikerer vi at få ondt og overbelaste vores sener, muskler og led så meget, at det ender med eksempelvis en musearm.

Derfor spænder kroppen op

Det er ikke kun de ensartede bevægelser, der trækker store veksler på din krop. Spændinger, ømhed og stivhed kan også opstå, hvis du ligger forkert, når du sover, eller hvis du sidder uhensigtsmæssigt på din (kontor)stol i mange timer hver dag. Endelig kan din holdning skabe problemer for dig. Og det samme kan måden, du bevæger dig på.

Nogle gange kan det være en god idé at konsultere en fagperson, hvis du eksempelvis har brug for grundig vejledning i, hvordan du indretter dig ergonomisk korrekt, eller hvis du gerne vil blive mere kropsbevidst.

Stress kan også få kroppen til at spænde op. Den og din hjerne opfatter nemlig stress som en fjende, der skal bekæmpes. Når kroppen er i forsvarsposition, spænder den op. En meget anspændt krop kan have brug for hjælp til at slappe af, så spændingerne ikke ‘sætter sig’ og forårsager ubehag og ømhed. Og måske endda flere spændinger, der fører til flere spændinger …

Gør-det-selv guide til Gua Sha ansigtsmassage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha ansigtsmassage

Gua Sha er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er ved at blive en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. En Gua Sha Facial sætter gang i lymfe -og blodcirkulationen, og løsner spændinger i ansigtet. Det giver et mere harmonisk og afspændt udseende med en større glød i huden. Få gør-det-selv guiden her!

Læs også

Spænding i nakken – sidder du rigtigt?

Hvis din arbejdsstilling er forkert, kan det give muskelspændinger i nakken. Det kan forplante sig til hovedet, som også begynder at gøre ondt. Derfor kan det være en god idé at se din arbejdsstilling efter i sømmene: Du skal sidde ret, og dine fødder skal være plantet i jorden – og husk at skifte arbejdsstilling ofte, så du flytter belastningen. Det er også vigtigt, at du ofte rejser dig og går rundt.Det er også ‘forbudt’ at kigge ned på din skærm, det belaster nemlig nakkens muskler. Din nakke er også udsat, hvis du har svært ved at se det, der står på skærmen, så tjek gerne, om lys- og synsforholdene er i orden.

Tip! Sæt en alarm, så du regelmæssigt kommer op at stå og gå, og så du husker at skifte arbejdsstilling.

Massageolie

Massage er en effektiv måde at få bugt med spændinger i nakken på. Er der tale om mildere gener, kan du få for eksempel få din partner til blidt at massere nakken og det ømme område. Han kan bruge en massageolie til at blødgøre musklerne – det er ofte rarere for jer begge. Denne olie er velegnet til massage af overanstrengte muskler. 


Flere varianter
Matas Sports Care Massageolie uden Parfume 250 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point

Massageapparat

Foretrækker du at massere dine ømme punkter selv, kan det være handy med et massageapparat, der har en funktion, der muliggør dét. Dette apparat har også infrarødt lys, der er effektivt mod meget spændte muskler.

Beurer MG100 Massageapparat MG100
999,95
DU OPTJENER 100 Point

Ondt i skulderen

Du kan få problemer med dine skuldre, hvis din arbejdsstilling er forkert og for ensformig. Derfor er rådet det samme som til at forebygge spændinger i nakken:

 • Skift ofte stilling
 • Bevæg dig
 • Sæt dig ind i, hvordan dit bord, lys, din stol og skærm bør indstilles

Spændinger og ømhed i skulderen kan også opstå, hvis du har belastet området i forbindelse med for eksempel træning, og så vil det ofte gå i sig selv igen.

Muskelbalsam

Du kan også lindre ømheden med en muskelbalsam. Du kan eventuelt ty til den varmegivende tigerbalsam, som virker hurtigt ved akut ømhed i muskler og led samt anspændt muskulatur.

Matas Sports Care Muskelbalsam 50 ml
72,95
DU OPTJENER 8 Point
Tiger Balsam Rød 19 g
49,95
Førpris 69,95
DU OPTJENER 5 Point


Tip! På nettet kan finde enkle øvelser, der både forebygger og lindrer ømhed og spændinger i nakken, skuldre og ryg.

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs også

Spænding i hovedet

Spændinger i nakke og skuldre er vigtige at forebygge, så du ikke får varige mén, og så problemet ikke forplanter sig til dit hoved. Hovedet er udsat, hvis du for eksempel spænder op, fordi din holdning er uhensigtsmæssig, du overanstrenger dine øjne, eller du sidder for længe på den samme måde. Det er derfor nogle af de knapper, du skal skrue på, hvis du ofte har ondt i hovedet på grund af spændinger.

Spænding i underlivet

Ligesom vi kan få ondt i hovedet af at spænde i nakke- og skuldermusklerne, kan vi få ondt i underlivet af at spænde musklerne i underlivet. Er der tale om ømhed, der ikke hænger sammen med sygdom, kan fysioterapeutiske metoder som massage og afspændingsøvelser afspænde og lindre. Muskelspændinger i underlivet kan for eksempel hænge sammen med ensidigt, gentaget arbejde og fastlåste arbejdsstillinger, så husk at variere dine arbejdsstillinger. Og bevæg dig i det hele taget i løbet af dagen.

Tip! Lav forebyggende øvelser alene eller sammen med kollegerne. Noget så simpelt som at strække ud, når I lige har et øjeblik, kan være med til at mindste risikoen for spændinger og gener.

Sådan styrker du også kroppen

Det er vigtigt, at din krop er stærk, og selv om motion er en vigtig del, kan du også styrke den på andre måder.  

 • Få pulsen op: Ud over den daglige motion, hvor vi for eksempel tager trapper, cykler og går, bør vi mindst to gange om ugen få pulsen op, så vi træner vores hjerte, knogler og muskler. Når vi er udholdende og stærke, nedsætter vi risikoen for at få helbredsproblemer generelt.
 • Tag en pause: Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at vi forebygger stress ved blandt andet at prioritere pusterum i løbet af dagen og øve os i at sige ‘pyt’. Flere har også gavn af at meditere, ligesom yoga også kan virke afstressende og afspændende.
 • Sov nok: Søvn er ligesom sund mad vigtigt for din krops evne til at restituere, så sørg for at sove nok. Kvinder har ofte brug for op til otte timers søvn, og undgå så vidt muligt afbrydelser.
 • ​​​​​​​Sov godt: Tjek, om din seng giver dig gode betingelser for at sove godt: Madrassen skal være fast og støtte din nakke og ryg, og din pude skal støtte dit hoved i den position, du sover mest i. Måske er det på tide at udskifte begge dele? Med tiden kan madrasser og puder miste form og fylde.

Relaterede produkter

Flere varianter
Badeanstalten Bade- og Massageolie Citrus
99,95
DU OPTJENER 10 Point
AVIVIR Aloe Vera Heat 150 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
Aserve Massage- og yogarulle sort 14 x 33 cm
259,95
DU OPTJENER 26 Point

Relaterede artikler

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Vi guider

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Af Trine Brøndsted

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind.

Læs Mere
C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere
Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendelse 1-2 hverdage