Spot Trenden
Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere
Lytter man til de internationale trendforskere, drømmer vi om mere ro, nærvær og tid. Vi dyrker yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre. Her er 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen bedre.

For 10 år siden gik de  amerikanske kendisser ned ad gaden med XL Starbucks engangskrus i hånden og havde travlt. Og så var der søvnen – den var egentlig mest et nødvendigt onde, og 5-6 timer kunne da i virkeligheden være mere end rigeligt.  Men nu er god søvn (som ifølge søvnforskere altså gerne er 8 timer) heldigvis kommet i fokus.

7 måder du kan gøre din søvn bedre:

1. Skab en fast søvnrytme

Find et fast tidspunkt at gå i seng og stå op på. Den samme rytme giver dig bedre søvn, og det bliver ofte lettere at stå op om morgenen. Prøv om du også kan praktisere det i weekenden, selvom der selvfølgelig skal være plads at danse hele natten i ny og næ.

2. Luk lyset ude – det gælder også telefonen!

Har du svært ved at falde i søvn kan det meget vel skyldes det blå lys fra din telefon, der stimulerer hjernen og gør dig mere vågen.


Sæt din telefon på lydløs, træk gardinerne for og invester eventuelt i en behagelig sovemaske, der lukker alt lys ude.

3. Kosttilskud til naturlig søvn

Der findes flere forskellige slags kosttilskud, der understøtter en naturlig søvn.


Prøv eksempelvis et kosttilskud med Baldrian. Baldrian bidrager til vedligeholdelse af naturlig søvn og har også tilnavnet ”naturens eget godnatkys”.


Du kan også prøve TryptoN*AT, som er tryptofan kombineret med baldrian, der bidrager til at vedligeholde en normal søvn, og magnesium, der er med til at mindske træthed og udmattelse. Tag det inden sengetid - gerne med en teskefuld honning.

4. Giv dig selv en massage inden søvnen kalder

Hvis du har travlt og stresser i løbet af dagen, kan der sætte sig spændinger i kroppen. Men det kan der faktisk også i ansigtet, hvor særligt kæberne kan blive spændte. Prøv at give dig selv en behagelig ansigtsmassage inden du skal sove. En gua-sha er det perfekte redskab til netop det. Brug gerne sammen med en anti-stress ansigtsolie, som fx denne fra Tromborg.


Du kan også prøve en magnesium spray, der virker beroligende og afspændende. Spray 5-10 pust to gange dagligt over hele kroppen og massér på huden.

Tromborg Face Oil Detox 30 ml
479,95 kr.
Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs også

5. Beroligende hovedpude-spray 

Med RENs pillow spray får du en beroligende og let duft af lavendel lige der, hvor du skal sove. Spray en enkelt gang på hovedpuden, luk øjnene og mærk både sind og krop slappe af.


Pillow Spray’en består af en unik blanding af æteriske olier, der hjælper med at genoprette den naturlige søvnbalance.

6. Natmaske til træt hud

Du kan lige nu finde masser af lækre natbehandlinger, der støtter op om en god nats søvn.


Origins har lavet en ultrafugtgivende natmaske, der forkæler huden med hyaluronsyre og avocadosmør og holder huden blød og fugtmættet på skønneste vis i 72 timer. Drink Up Intensive genopbygger huden mens du sover.


Se også Filorgas spændende natmaske, NCEF-Night Mask, som blandt andet indeholder Melatonin Cx, der har en stimulerende effekt på søvnhormonet melatonin, som udskilles under søvn. Perfekt til hud i søvnunderskud, træt eller stresset hud.

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Vi guider

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Sheet masker, kulmasker, lermasker og peel off masker… Det kan være svært at vælge den helt rigtige ansigtsmaske til netop din huds behov (og måske føler du endda, at du har brug for mere end én?) Følg guiden her og få et overblik over de forskellige masker og deres funktion.

Læs også

7. Godnat med te

Det er helt fint at drikke te om aftenen, bare sørg for at den er fri for koffein. Nogle teer er endda lavet med specifikke urter, der får dig til at slappe af og efter sigende falde lettere i søvn.


Prøv fx en økologisk godnat-te fra Natural Temptation eller Pukkas Night Time te med mange urter, blomster og krydderier. Drik den om aftenen når du skal forberede dig på en god nats søvn.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Vi guider

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Af Cathrine Park

Duftlys spreder hygge, velvære og dejlig duft. Snup vores guide til at finde det rette duftlys, som kan brænde godt og længe uden at sode stuen til.

Læs Mere
Tips til en sund og skøn start på foråret

Vi guider

Tips til en sund og skøn start på foråret

Af Cathrine Park

På matas.dk kan du ikke bare gøre alverdens skønne beautyfund, men du kan også finde nye favoritter, der tager din sundhed og helse seriøst.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Alt du skal vide om æteriske olier

Spot Trenden

Alt du skal vide om æteriske olier

Af Ida Hinchely Kyhn

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber ved aromaterapi, saunaolie og i kosmetik. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.