• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 279 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Spot Trenden

SOV GODT – 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Lytter man til de internationale trendforskere, kommer der mere ro, nærvær og tid ind, som erstatter vores travle livsstil, i hvert fald i forhold til, hvad vi vurderer er statussymboler. Vi dyrker mere yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre.

For 10 år siden gik de store amerikanske kendisser ned ad gaden med XL Starbucks engangskrus i hånden og havde travlt. Taskerne var oversize, for man skulle gerne kunne have både computer, træningstøj og stiletter i den, så det var nemt at skynde sig rundt. Og så var der søvnen – den var egentlig mest et nødvendigt onde, og 5-6 timer kunne da i virkeligheden være mere end rigeligt.  Men nu er god søvn (som ifølge søvnforskere altså gerne er 8 timer) heldigvis kommet i fokus. Vi guider dig til 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen endnu bedre!

1. Skab en fast søvnrytme

Find et fast tidspunkt at gå i seng og stå op på. Den samme rytme giver dig bedre søvn, og det bliver ofte lettere at stå op om morgenen. Prøv om du også kan praktisere det i weekenden, selvom der selvfølgelig skal være plads til en aften ude med danseskoene.

2. Luk lyset ude – det gælder også telefonen!

Har du svært ved at falde i søvn kan det meget vel skyldes det blå lys fra din telefon, der stimulerer hjernen og gør dig mere vågen.


Sæt din telefon på lydløs, træk gardinerne for og invester eventuelt i en behagelig sovemaske, der lukker alt lys ude.

(0)
Ecotools Relaxing Sleeping Mask
49,95
DU OPTJENER 5 Point

3. Masser dit ansigt inden søvnen kalder

Hvis du har travlt og stresser i løbet af dagen, kan der sætte sig spændinger i kroppen. Men det kan der faktisk også i ansigtet, hvor særligt kæberne kan blive spændte. Prøv at give dig selv en behagelig ansigtsmassage inden du skal sove. En gua-sha er det perfekte redskab til netop det.


Du kan også prøve en magnesium spray, der virker beroligende og afspændende. Spray 5-10 pust to gange dagligt over hele kroppen og massér på huden.

(0)
Calmlish Flow Gua Sha Lavendel Ametyst
359,95
DU OPTJENER 36 Point
(3)
Calmlish Flow Gua Sha Rosakvarts
359,95
DU OPTJENER 36 Point
Gør-det-selv guide til Gua Sha sten massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha sten massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er ved at blive en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Få gør-det-selv guiden her!

Læs også

4. Beroligende hovedpude-spray 

Med RENs pillow spray får du en beroligende og let duft af lavendel lige der, hvor du skal sove. Spray en enkelt gang på hovedpuden, luk øjnene og mærk både sind og krop slappe af.


Pillow Spray’en består af en unik blanding af æteriske olier, der hjælper med at genoprette den naturlige søvnbalance.

(2)
REN Clean Skincare & Now To Sleep Pillow Spray 75 ml
159,95
Førpris 199,95
DU OPTJENER 16 Point

5. Natmaske til træt hud

Du kan lige nu finde masser af lækre natbehandlinger, der støtter op om en god nats søvn.


Origins har lavet en ultrafugtgivende natmaske, der forkæler huden med hyaluronsyre og avocadosmør og holder huden blød og fugtmættet på skønneste vis i 72 timer. Drink Up Intensive genopbygger huden mens du sover.


Se også Filorgas spændende natmaske, NCEF-Night Mask, som blandt andet indeholder Melatonin Cx, der har en stimulerende effekt på søvnhormonet melatonin, som udskilles under søvn. Perfekt til hud i søvnunderskud, træt eller stresset hud.

(81)
Origins Drink Up Intensive Overnight Mask 75 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point
(3)
Filorga NCEF-Night Mask 50 ml
579,95
DU OPTJENER 58 Point
(2)
GlamGlow Dreamduo Overnight Transforming Treatment 2 x 20 g
389,95
DU OPTJENER 39 Point
Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs også

6. Godnat med te

Det er helt fint at drikke te om aftenen, bare sørg for at den er fri for koffein. Nogle teer er endda lavet med specifikke urter, der får dig til at slappe af og efter sigende falde lettere i søvn.


Prøv fx en økologisk godnat-te fra Clipper eller Pukkas Night Time te med mange urter, blomster og krydderier. Drik den om aftenen når du skal forberede dig på en god nats søvn.

7. Kosttilskud til bedre naturlig søvn

Der findes flere forskellige slags kosttilskud, der støtter en naturlig søvn.


Prøv eksempelvis et kosttilskud med Baldrian. Baldrian bidrager til vedligeholdelse af naturlig søvn og har også tilnavnet ”naturens eget godnatkys”.


Du kan også prøve TryptoN*AT, som er tryptofan kombineret med baldrian, der bidrager til at vedligeholde en normal søvn, og magnesium, der er med til at mindske træthed og udmattelse. Tag det inden sengetid - gerne med en teskefuld honning.

Longo Vital Longo Søvn 60 tabl
79,95
DU OPTJENER 8 Point
Solaray Sleep Blend 100 kaps.
149,95
DU OPTJENER 15 Point
Natur Drogeriet Trypton*At 120 kaps.
229,95
DU OPTJENER 23 Point

Relaterede produkter

(2)
Dermalogica Sound Sleep Cocoon 50 ml
649,95
DU OPTJENER 65 Point
(4)
Lancôme Energie de Vie Sleeping Mask 75 ml
524,95
DU OPTJENER 53 Point
(81)
Origins Drink Up Intensive Overnight Mask 75 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point

Relaterede artikler

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Får du spist nok grønt?

Vi guider

Får du spist nok grønt?

Af Matas

Her er 3 lette opskrifter, som gør dine livretter sundere

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Vintermånederne betyder masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 279 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret