• Afsendelse 1-3 hverdage
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 260 butikker
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Spot Trenden

Miniguide til Magnesium: Mineral med mange fordele

Magnesium bidrager til, at kroppens energistofskifte fungerer, som det skal, at vi kan bruge vores muskler på normal vis. Her får du indblik i de mange processer og funktioner i kroppen, som magnesium er involveret i.

Det er forholdsvis nemt at spise sig til magnesium, og det er heldigt, for det er et mineral, som din krop har brug for. Indimellem kan det dog blive nødvendigt med et kosttilskud. Læs med, og bliv klogere på, om du er dækket godt ind eller måske er i underskud af det gavnlige mineral.

24 gram

Cirka så meget magnesium har vi i kroppen. Den ene halvdel findes i knoglerne, den anden halvdel er fordelt på muskler og andet blødt væv. Magnesium er et vigtigt mineral, som især findes inde i cellerne, hvor det indgår i mere end 300 enzymprocesser. Fordi magnesium spiller en rolle i så mange funktioner i kroppen, er det vigtigt at få dækket sit magnesiumbehov.


Vidste du, at magnesium er kroppens fjerde mest almindelige stof?

Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs også

Findes i meget mad

Magnesium findes i meget af vores mad. Eksempelvis i mandler, frø, kornprodukter, mælk og grøntsager (særligt bladgrøntsager som spinat og grønkål), kød og indmad. Ofte er fiberholdige madvarer rige på magnesium, så dét er en god tommelfingerregel at huske. Det betyder, at hvis du er sund og rask og spiser en varieret kost, bliver dit behov for magnesium sandsynligvis dækket den vej.


Tip! Der er 265 mg magnesium i 100 g mandler

Slankekure kan give underskud

Er du på en lang og stram slankekur, lider af meget tynd mave eller tager vanddrivende medicin, så kan det være en god idé at tale med en læge, om du har behov for at tage et kosttilskud med magnesium. Det kan også være, at du ‘bare’ gerne vil supplere din almindelige sunde kost med et kosttilskud med magnesium – så er der heldigvis flere af slagsen, du kan vælge imellem.

Kosttilskud med magnesium

Ifølge Hjerteforeningen skal mænd have 350 mg magnesium om dagen, og kvinder skal have 280 mg. De fleste kosttilskud dækker hele det behov.

Alt du skal vide om ingefær - naturens superhelt

Spot Trenden

Alt du skal vide om ingefær - naturens superhelt

Ingefær er supersundt og meget alsidigt - det kan bruges på alle mulige forskellige måder og er godt for mange ting. Men skal man egentlig skrælle ingefær? Er det en rod, grøntsag eller noget helt tredje? Og hvordan laver man det bedste ingefærshot? Læs med her og bliv klogere på den lille knoldede superhelt.

Læs også

Symptomer på for lidt magnesium

Det kan være svært at vide, om det netop er magnesium, du mangler, eller andre vigtige mineraler som for eksempel calcium og kalium. Er du i tvivl, er det altid klogt at opsøge professionel vejledning.

3 gode råd til at få mere magnesium

Føler du, at du er i magnesiumunderskud? Her har vi samlet 5 gode råd, til hvordan du får sneget mere magnesium ind i din hverdag.

1.    Sæt en alarm, så du husker at tage dit kosttilskud. Det kan svært at huske at tage sit kosttilskud, hvis man ikke er vant til det, men så kan din telefon heldigvis hjælpe dig på vej.

2.    Byt din eftermiddagssnack ud med en håndfuld nødder, som har et højt indhold af magnesium.
​​​​​​​
3.    Er du ikke glad for nødder, kan du spise en flydende morgenmadssmoothie hver morgen med masser af spinat eller kål, der også indeholder meget magnesium.
​​​​​​​

5 fordele ved æblecidereddike, du ikke kendte!

Spot Trenden

5 fordele ved æblecidereddike, du ikke kendte!

Æblecidereddike kan bruges til et hav af forskellige ting, lige fra madlavning i køkkenet til en fast plads på badeværelseshylden. I denne artikel guider vi til fem fantastiske fordele, du muligvis ikke havde hørt om!

Læs også

Det er magnesium godt for

Du ved måske allerede, at mineralet bidrager til at mindske træthed og udmattelse, men det er blot én af de mange fordele, der er forbundet med det livsvigtige mineral. Her får du ni andre gode grunde til at være opmærksom på magnesium:
​​​​​​​

 • Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse
 • Magnesium bidrager til elektrolytbalancen
 • Magnesium bidrager til et normalt energistofskifte
 • Magnesium bidrager til nervesystemets normale funktion
 • Magnesium bidrager til en normal muskelfunktion
 • Magnesium bidrager til en normal proteinsyntese
 • Magnesium bidrager til en normal psykologisk funktion
 • Magnesium bidrager til at vedligeholde normale knogler og tænder
 • Magnesium spiller en rolle i celledelingsprocessen


Med andre ord:
Magnesium bruges overalt i kroppen, og derfor er mineralet afgørende for en sund og velfungerende krop.

Hvornår har du brug for ekstra magnesium?

Det er sjældent, at vi oplever mangel på magnesium, da manglen ofte skyldes sygdom eller mangel på et andet vigtigt mineral i kroppen.


Magnesium hjælper med at vedligeholde knogler og tænder, og indgår typisk i vitaminpiller til gravide, så er du gravid, behøver du (måske) ikke selv at supplere med yderligere magnesium.

For meget magnesium?

Det er stort set umuligt at spise sig til for meget magnesium. Symptomer på overdosering er blandt andet diarré og i værre tilfælde eksempelvis lammelser, men raske personer oplever meget sjældent at have for meget magnesium i kroppen.

Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs også

Magnesium i din hudpleje

Det gavnlige mineral bliver også brugt som ingrediens i hudplejeprodukter. For som supplement til en varieret kost og et eventuelt kosttilskud kan magnesium i en creme, du smører direkte på huden, være medvirkende til sund hud. Mineralet forstærker nemlig enzymerne, der er vigtige for at kunne danne proteiner – kroppens og hudens byggesten.

Bodycremen

En let absorberende body creme med energigivende magnesium PCA og planktonekstrakt, der er med til at genskabe hudens fugt og øger dens naturlige cellefornyelse. For en fastere og blødere hud, der føles udhvilet og forfrisket.

Scrubbecremen

En mild skrubbecreme til ansigtet, der med helt fine små skrubbekorn stimulerer huden og fjerner døde hudceller.


Face Scrub indeholder blandt andet ekstrakt fra blåalgen spirulina, der er rig på mineraler og proteiner, samt rødalgen corallina officinalis, der indeholder calcium og magnesium. Scrubben indeholder også naturlige antioxidanter og vitamin E.

Ansigtssprayen

En antioxidant ansigtsspray med en opstrammende effekt, der gennemfugter huden og forbedrer dens struktur.


Formlen indeholder bl.a. magnesium ascorbyl fosfat, der stimulerer collagendannelsen, giver antioxidantbeskyttelse, samt modvirker nedbrydningen af collagen ved at hæmme metalloproteinase (MMP) enzymer. Palmitoyl Tripeptid-7 kobler sig op på de øvrige ingredienser og hjælper med at opstramme huden, mens hvid te, lakrids og betaglucan yder beskyttelse og beroliger huden.

Relaterede artikler

Gurkemeje: det skal du vide om den gule urt

Spot Trenden

Gurkemeje: det skal du vide om den gule urt

I Indien har man anvendt gurkemeje siden de tidligste tider, og i dag har knolden vundet indpas både på krydderihylden og sammen med kosttilskuddene. I artiklen her gør vi dig klogere på urten og hvilke produkter, der blandt andet indeholder gurkemeje.

Læs Mere
4 nemme tips til en sundere hverdag

Vi guider

4 nemme tips til en sundere hverdag

Af Cecilia Demant

Ekstra sundhed i hverdagen behøver ikke at være tidskrævende, besværligt eller ubehageligt; vi giver dig 4 nemme måder at få mere af det på.

Læs Mere
5 tips til sunde tarme

Vi guider

5 tips til sunde tarme

Af Trine Brøndsted

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, og det er vigtigt at give dem de bedste betingelser for at fungere så godt som muligt. Vi har samlet de bedste tips til at holde dine tarme i topform.

Læs Mere