Vi guider
Hverdagsluksus på budget: Mascara
Er du altid på udkig efter en god, billig mascara, så læs med her. Vi har spottet fem af de bedste mascaraer på budget lige nu, og giver dig også et par smarte tricks med på vejen, så du kan få de flotteste vipper.

Det næste skønhedsprodukt, vi tager hul på i vores artikelserie ’Hverdagsluksus på budget’, er mascara. Det sorte vidunder er nemlig en del af den daglige makeuprutine hos de fleste kvinder, som ønsker lange, voluminøse vipper. Og det kan være en svær opgave at finde en god mascara, som giver det ønskede resultat til en god pris. Så søger du en mascara, der giver både længde til vipperne og en voluminøs bue, så læs med her.


Vi har fundet fem af de bedste, billige mascaraer til under 150 kroner, så du ikke behøver at sprænge budgettet for at få flotte vipper. Vi har også samlet et par gode råd til, hvordan du vælger den rigtige mascara til dig, og hvordan du får mascaraen til at holde lidt længere.  

Michelle og Amalie tester mascaraer på budget:


De 5 bedste mascaraer på budget: 

1. Den højteknologiske 

Maybellines Lash Sensational Mascara er indbegrebet af hverdagsluksus på budget. De fleste har prøvet den og sværger til den volumengivende mascara, der giver dine vipper en intens sort farve. Det helt særlige ved den her Maybelline mascara er det højteknologiske børstehoved, der består af seks forskellige typer af børstehår med forskellige længder.


Selve børstehovedet er vifteformet med en blød kurve, der følger dit øjes naturlige kurve, så den let fanger hårene, uden at du får mascara på huden. Det gør det også muligt for børsten at fange og fremhæve selv de mindste hår i den inderste øjenkrog, mens de ydre børstehår folder dine vipper ud som en vifte.

Vi tester vippeserum

Vi guider

Vi tester vippeserum

Drømmer du om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Læs også

2. Den vækstfremmende

En god mascara, der både fremhæver dine naturlige vipper og fremmer vippernes vækst, er ikke noget, du ser så ofte. Ikke desto mindre er det denne Rimmel mascaras spidskompetence, når den cremede formular farver dine vipper sorte, mens keratin og aktive antioxidanter plejer og styrker væksten af nye vipper.


Børstehovedet på Rimmel Lash Accelerator mascaraen består desuden af små gummihår i samme længde, der let adskiller vipperne (så du undgår klumper!) og giver mere længde til vipperne fra rod til spids.


Tip! Vil du have mere buede vipper, kan du bruge en vippebukker, inden du påfører mascaraen, da det vil holde på bukket. 


3. Den, der giver catchy eyes

Du får det bedste fra begge verdener i den her Gosh mascara, der giver masser af længde og volumen til dine vipper. Det kurvede børstehoved følger dine vippers naturlige form og lader let formularen glide hen over vipperne.


Med Gosh Catchy Eyes Mascara får du også en god billig mascara udviklet på en formel af voks, der giver mascaraen en ekstra blød konsistens, der gør det nemmere at skille vipperne ad, uden at den drysser. Resultatet er knaldsorte vipper med den absolut bedste volumen.

4. Den til ekstra voluminøse vipper

L’Oréal Paris’ mascara er udviklet helt særligt til at give ekstra voluminøse vipper, der kan gøre enhver misundelig. Det store børstehoved består af dobbelte børstehår i forskellige længder, der formår at fange vipperne helt nede ved roden og fordele mascaraen helt ud i spidserne. Det resulterer ikke kun i mere volumen, men også i betydeligt længere vipper med en intens sort farve.   


Og så er Air Volume Mega Mascara lavet på en hypoallergen formel uden parfume, så den er skånsom over for selv de mest sarte og sensitive øjne.

5. Den til intense og forførende vipper

Max Factors mascara med det kurvede børstehoved giver buede, voluminøse vipper med en intens sort farve, der holder! De mange børstehår adskiller nemt vipperne, uden at de klumper sammen. Samtidig gør de korte hår på børstens spids det meget nemmere for dig at nå de små, fine vipper helt inde i øjenkrogen.  


Mascara Divine Lashes indeholder også panthenol, som plejer dine vipper og gør dem ekstra smidige og bløde. Og så er den endda testet af øjenlæger, der anbefaler den særligt til kontaktlinsebrugere.

Sådan vælger du den rigtige mascara 

Har du særlige ønsker til udseendet af dine vipper, kan det betale sig at have for øje, hvordan du bedst kan opnå det resultat. Der findes nemlig et hav af faktorer der påvirker, hvordan mascaraen lægger sig på dine vipper. Du skal kigge specifikt på, hvilken type mascara det er, og hvilken børste, der gør sig gældende. 


Typen 

En god mascaras fornemmeste opgave er at gøre dine vipper længere og give mere volumen, så dine øjne bliver fremhævet og ser større ud. Derfor bliver formlen på din mascara udviklet efter et princip om længde eller volumen, og i nogle tilfælde begge.


Måske har du i forvejen lange vipper, og ønsker kun lidt mere tykkelse og volumen, eller omvendt, du har rigeligt volumen, men kunne godt bruge lidt ekstra længde. Så du skal holde øje med, om mascaraen lover længere vipper eller mere volumen. Og i visse tilfælde kan du være heldig at finde en, der lover begge dele.


Børsten

Der findes lige så mange forskellige børstehoveder, som der findes mascaraer i verden. Og det skyldes, at vi alle er på jagt efter den perfekte børste, der giver lange, voluminøse vipper med den perfekte bue, uden at vipperne klumper sammen. Her kan du læse om de typiske børstehoveder.


Den klassiske:
Børstehårene er lige lange over hele børsten og formen ligner et rektangel. Du kommer ikke ind i hver krog, men den er fantastisk til at give længde og volumen.


Den kurvede:
Er børstehårene længere på midten og kortere i enderne, har du et kurvet børstehoved. Har du vipper, der går lige ud i stedet for at bue naturligt, vil den kunne hjælpe dig med at få mere volumen i dine vipper.


Den kegleformede:
Går børstehårene fra lange til helt korte ude i enden af børstehovedet, er det den kegleformede, du har fat i. Denne type børste er særligt god til at fange og fremhæve hårene tæt på øjenkrogen, som man aldrig helt kan nå ind til, uden at der er mascara over det hele.


Den pjuskede:
​​​​​​​Har børsten ekstra mange hår i forskellige længder, der giver et lettere pjusket udseende, er det en jumbobørste, der giver dine vipper mere tykkelse og volumen.

Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs også

Få din mascara til at holde længere

Det er irriterende at stå om morgenen og opdage, at der ikke er mere tilbage i din yndlingsmascara, lige inden du skal ud ad døren. Og hvad gør du så? Du kan ikke bare lige løbe i Matas på vejen til jobbet. Der findes faktisk et par gode husmor-tricks, som du kan bruge, hvis uheldet er ude.


Trick 1: Dyp mascaraen i vand

Er din gode mascara blevet helt udtørret og danner klumper, når du skal lægge den på vipperne, er tricket med et glas vand den perfekte løsning. Du skal nemlig bare sætte din mascara i et glas varmt vand et par minutter. Det blødgør formularen, så den bliver cremet igen, og er klar til at komme på vipperne uden at klumpe.


Trick 2: Brug en saltopløsning

Et alternativ trick er at dryppe et par dråber af saltopløsning (vand med salt) ned i tuben af din mascara, for at give lidt ekstra ’smørelse’ til formularen. Efter du har blandet saltopløsningen i, skal du køre mascarabørsten rundt og komme helt ud i siderne. Og så kan du bruge din mascara igen.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Af Amalie Schiller

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs Mere
7 fejl du ikke må begå med din mascara

Vi guider

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Af Trine Brøndsted

Mascaraen behøver ikke nogen yderligere introduktion. Vi er mange, der bruger den hver dag, og den er måske den del af vores rutine, de færreste af os vil undvære. Men selvom du bruger mascara hver dag, har du så helt styr på, hvordan du gør?

Læs Mere
Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Vi guider

Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Af Cathrine Park

Har du nogensinde overvejet, at din fødselsdato kunne have en betydning for, hvordan du foretrækker din makeup? Ja, tro det eller ej, men makeup, der matcher dit stjernetegn, er faktisk blevet ting, og her viser vi det oplagte signaturlook til netop dit tegn. Så lad dig inspirere – eller kig med for sjov.

Læs Mere
Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Vi guider

Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Af Amalie Schiller

Jeg tror, at de fleste af os har nogle særlige favoritter, når det kommer til makeup. Måske har du brugt den samme mascara i flere år, fordi du ikke har kunnet slippe jerngrebet om den, siden du første gang prøvede den i din lokale Matas? Personligt har jeg selv nogle favoritter, der efter måneder og år stadig dominerer i min makeuptaske. Når jeg går på jagt i beauty-junglen, går jeg for det meste på udkig efter simple produkter, der får mit makeuplook til at se naturligt og simpelt ud. Og dog..

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.