Vi guider
Næsespray, når du er gravid
Vi kender det alle sammen – forkølelse eller høfeber rammer, og næsen bliver helt stoppet til. Her kan en næsespray være god at have liggende, når næsen virkelig er stoppet. Men hvad med, når man er gravid? Må man så bruge næsespray? Læs med her, så gør vi dig klogere på, hvad du kan gøre.

Når næsen virkelig er stoppet til, så føles det bare godt at få hul igennem igen. Vi guider her til en god næsespray, du kan klikke hjem, hvis du er gravid og høfeberen eller forkølelsen rammer. 

Næsespray med saltopløsning

Miwana Næsespray indeholder en naturlig, isotonisk saltopløsning, som har en saltbalance, der er identisk med kroppens, hvilket gør det til en skånsom næsespray for slimhinderne. Det er dermed et mildt alternativ til almindelig, medicinsk næsespray, som fint kan bruges, når du er gravid. Du kan få Miwana Næsespray med og uden menthol.

Saltvandssprayen rengør din næse for pollen, virus og bakterier, ved at reducere antallet af partikler. Sejt slim bliver mere tyndtflydende, hvilket gør det nemmere at pudse næsen.

Plus eller uden plus – hvordan fungerer de forskellige næsespray?

Næsespray med saltvand indeholder en blanding af steriliseret vand og salt i forskellige koncentrationer alt efter produktet.

Miwana Næsespray Plus er hyperton, hvilket betyder, at saltvandsopløsningen er mere salt end vores krop. Hypertone saltvandssprays bruger osmose til at hive væske ud af slimhinden. Den fugter også slimhinderne og lindrer tørhed og irritation.

Isoton er når saltkoncentrationen er ens med kroppens. De Miwana Næsespray, der er uden plus, er isotone.

Hvor ofte må man bruge næsespray?

Næsespray med saltvand (isotonisk eller hypotonisk) kan bruges efter behov, da det kun indeholder salt og menthol, alt afhængig af hvilken version, du vælger.

Ved medicinske næsesprays bør du følge vejledningen på produktet og/eller forhøre dig hos egen læge eller apoteket.

Andre gode næsespray:

Relaterede artikler:

Mild og god hudpleje til gravide

Vi guider

Mild og god hudpleje til gravide

Af Emily Salomon

Der er pludselig to streger på testpinden og et lille hjerte, der banker i ens mave. Og med den spirende graviditet følger 117 spørgsmål, ting at forholde sig til og sætte sig ind i. Hvilke kosttilskud bør man tage hvornår, hvad er det nu, man helst ikke skal spise og hvordan er det nu lige det er med hudpleje og kosmetik? Her er en lille guide til sidstnævnte og en række anbefalinger af nogle gode, skånsomme, stribede skønhedsprodukter, du trygt kan bruge i din graviditet.

Læs Mere
Vær forsigtig med kemien, når du er gravid

Vi guider

Vær forsigtig med kemien, når du er gravid

Af Lene Skou Jensen

Vi vil rigtig gerne passe på vores børn – også mens de ligger inde i maven. Derfor lader vi være med at drikke alkohol og ryge cigaretter, og vi forsøger at spise sundt og huske vitaminpillerne. Men hvordan er det lige med kemikalier i fx cremer, kosmetik og alt det andet?

Læs Mere
25 mest stillede spørgsmål til sundhedsplejersken

Din sundhed

25 mest stillede spørgsmål til sundhedsplejersken

Af Anette Straadt

Anette Straadt er sundhedsplejerske hos Æblebørn. Her hos Matas.dk guider hun og hjælper med viden omkring at blive forældre, børn og baby. Her svarer hun på alle de mest stillede spørgsmål til sundhedsplejersken.

Læs Mere
Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Vi guider

Gravid - hvilke kosttilskud og vitaminer?

Af Lene Skou Jensen

For at sikre at både du og barnet får de vigtigste vitaminer og mineraler, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du supplerer din daglige kost med kosttilskud. De fleste vitaminer er ugiftige og udskilles uden problemer. Dog er fx for meget A-vitamin farligt for barnet. Tag derfor ikke større doser, end der er anbefalet. Se alle anbefalinger her.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.