Din sundhed

Nyt år, ny start: 3 gode vaner, der gør dig godt

Få ting kan booste motivationen som starten på et nyt år. Måske har du endda lavet nytårsforsætter, der skal give bedre, sundere, prægtigere vaner, og det er alt sammen godt. Men giver dine målsætninger dig overskud i hverdagen? Øger dine ambitioner din livskvalitet? Læs med, og få vores bud på tre vaner, der er både sunde for dig – og gode ved dig.

Det nye år er for rigtig mange af os et friskt kanvas, fri for det forgangne års ujævne streger. Det er nu, de første uger af januar, hvor vi finder motivationen til at skabe et liv, der er bedre, sundere, energisk og med den helt rigtige ’work-life-balance’. Nytårsforsætter kan virkelig være grobund for en sundere start, men samtidig er det vigtigt at overveje, hvilken værdi alle disse nye vaner skal give dig. Kommer de også til at gøre dig gladere og sundere, eller kommer de til at give dig dårlig samvittighed og konstante bekymringer? I denne artikel slår vi et slag for tre gode vaner, som hverken forbyder eller dikterer – og som faktisk gør dig godt.

1. Frisk luft og motion

Måske har du hørt udtrykket: ’Frisk luft gør lægen fattig’, og selvom det måske ikke er helt sådan, det hænger sammen, så er det rigtig sundt at komme udenfor hver eneste dag. Du behøver ikke begive dig ud på lange løbeture, hvis du ikke har lyst eller energi til det i de kolde vintermåneder, men en daglig gåtur på en halv time eller mere – helst mens det endnu er lyst udenfor – er et godt sted at starte.


Studier tyder på, at mængden af dagslys kan påvirke både vores humør og vores søvnmønstre, og så er det rigtig sundt at få motion hver eneste dag. Hvis du holder af at træne indendørs, kan din daglige gåtur også bare være ruten til og fra træningscentret. Når den friske luft først er blevet en vane, kommer du til at få svært ved at undvære den.

Nani Magnesium og rosenrod

Har du mod på at gøre lidt ekstra ud af din træning, er januar det perfekte tidspunkt at kickstarte en aktiv rutine. Har du lyst, kan du supplere gode vaner og en varieret kost med et kosttilskud, der bidrager til at vedligeholde funktioner i kroppen:


Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse og i øvrigt til musklernes normale funktion. Magnesium bidrager også til et normalt energistofskifte og til nervesystemets funktion. Nani Magnesium er vegansk og kommer fra søsalat, ulva lactuca, som er en type af tang, der forekommer mange steder i verdenshavene.


Rosenrod er et naturligt kosttilskud, som beskytter under fysisk stress og bidrager til optimal mental aktivitet. Desuden bidrager den tørrede urt med udholdenhed under fysisk aktivitet og hjælper med at stimulere nervesystemet. Nani Rosenrod er desuden 100% vegetabilsk.


Husk at holde dig til den daglige anbefalede dosis, der for begge kosttilskud er 1 kapsel.

60 kaps.
NaniRosenrod
229,95 kr.
60 kaps
NaniMagnesium på organisk planteform
249,95 kr.

Magnesium bidrager til at mindske træthed og udmattelse og rosenrod beskytter under fysisk stress og bidrager til optimal mental aktivitet.

2. En federe hverdag

FEt af de officielle kostråd anbefaler mindre kød til fordel for bælgfrugter og fisk, særligt de fede fisk, flere gange om ugen.


Det er der god grund til, for fede fisk er rige på omega-3-fedtsyrer. Her er de aktive stoffer hhv. DHA – docosahexaensyre – og EPA – eicosapentaensyre. Hvis man indtager DHA og EPA dagligt, bidrager det til en række funktioner i kroppen. DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn og normal hjernefunktion (ved dagligt indtag af 250 mg DHA). EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion (ved dagligt indtag af 250 mg EPA og DHA).


Derfor kan der være en rigtig god idé i at gøre 200 g. fed fisk til den del af ugens madplan, som Fødevarestyrelsen anbefaler. Men hvem siger at et sundt måltid skal være et kedeligt måltid? Fisk som laks, makrel og hellefisk kan tilberedes på mange innovative og velsmagende måder, som gør fiskedag til en festmiddag.


Præcis ligesom fisk kan være ugens festmåltid, og den daglige gåtur kan være et lille mentalt frirum fra en travl hverdag, kan du se den fordøjelsesvenlige mad som en måde at forkæle kroppen med noget, den har rigtig godt af.

Nani Alaska Vildlaks Omega 3

En varieret kost med udgangspunkt i de officielle kostråd er bærende for den gode vane, og så kan du eventuelt supplere din kost med et kosttilskud, der er rigt på omega-3 fedtsyrer. Nani Alaska Vildlaks Omega 3 er et kosttilskud med fiskeolie, der er udvundet udelukkende fra bæredygtigt fangede Alaska vildlaks, og laksens fedtsyrer forekommer i naturlig form i kosttilskuddet.


Indhold i dagsdosis (3 kapsler)

Omega-3: 3000 mg

EPA: 240 mg

DHA: 180 mg


Husk, at kosttilskud ikke bør træde i stedet for varieret kost, og at den anbefalede dagsdosis ikke bør overskrides.

180 kaps.
NaniOmega-3 - Alaska Vildlaks
449,95 kr.
237 ml
NaniOmega-3 - Alaska Vildlaks
489,95 kr.
90 kaps.
NaniOmega-3 - Alaska Vildlaks
249,95 kr.

Nani Alaska Vildlaks Omega 3 er et kosttilskud med fiskeolie, der er udvundet udelukkende fra bæredygtigt fangede Alaska vildlaks.

3. balance i maven

Som hovedregel er det en god ambition at leve efter Fødevarestyrelsens kostråd. Det betyder en varieret kost med højt indhold af fuldkorn og grøntsager, men selvfølgelig også med plads til at skeje ud i ny og næ.  


Der er mange fordele ved en varieret kost – og en mave i balance er en af dem. I maven iværksættes fordøjelsen, så snart du har spist, og hvis du synes, din mave føles lidt træg, kan det gøre underværker at være lidt opmærksom på, hvad det er, du putter i munden. Spis masser af fuldkorn og andre madvarer med kostfibre, og gå gerne efter fermenterede madvarer. Begge dele har en positiv effekt på fordøjelsen, fordi de hjælper tarmen med at nedbryde maden.


Start dagen med yoghurt, og spis kimchi som tilbehør til det asiatiske måltid. Hvis kombucha-te er noget for dig, kan du også forkæle dig selv med sådan en fra køledisken i ny og næ.

Nani mælkesyretabletter

Du kan supplere en sund og varieret kost med et kosttilskud med mælkesyretabletter. Nani har to varianter i sit sortiment.


Nani Præ + Probiotika er et kosttilskud med 7 forskellige stammer af mælkesyrebakterier i kombination med præbiotika. Præbiotika bidrager med fibre og næringsstoffer til mælkesyrebakterierne. Indhold pr. 2 kapsler er minimum en milliard levedygtige mælkesyrebakterier.


Nani Mælkesyrebakterier til Børn kan bruges af både børn fra 3 år og voksne og kommer i små frugtbidder, der indeholder 96,5% frugt og bær. Hver frugtbid indeholder en milliard mælkesyrebakterier fra en patenteret stamme. Daglig dosis er 1 frugtbid til børn i alderen 3-10 år og 2 frugtbidder for børn og voksne fra 11 år.


Husk, at kosttilskud ikke må træde i stedet for varieret kost og skal opbevares uden for børns rækkevidde. Daglig anbefalet dosis bør ikke overskrides.

60 kaps.
NaniPræ + Probiotika
289,95 kr.
60 stk
NaniMælkesyrebakterier til Børn
149,95 kr.

Husk, at kosttilskud ikke må træde i stedet for varieret kost og skal opbevares uden for børns rækkevidde. Særligt dem, der smager godt.

Andre produkter fra Nani:

150 kaps
NaniMultivitamin Food State
399,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
90 kaps
NaniVitamin D3 på planteform
139,95 kr.
90 kaps.
NaniRussisk Rod
169,95 kr.
90 kaps.
NaniCalcium
179,95 kr.
60 kaps
NaniMulti B kompleks
187,95 kr.
90 tabl.
NaniVitamin B12
189,95 kr.

Relaterede artikler

NANI: plantebaserede kosttilskud

Nyhed

NANI: plantebaserede kosttilskud

Hos NANI brænder de for at åbne danskernes øjne for naturlige tilskud på plante- og fødevareform. De ligner faktisk mest af alt den mad, vi spiser til daglig. Her får du en stor guide til det populære mærke, der tilbyder en lang række forskellige kosttilskud.

Læs Mere
Nani kosttilskud: 'Fødevarer i koncentreret form'

Vi guider

Nani kosttilskud: 'Fødevarer i koncentreret form'

Af Pernille Witt Kirkegaard

Kender du Nani? Hvis ikke, så lad os introducere dig her: Nani er et kosttilskudsbrand, der tilbyder et bredt udvalg af kosttilskud fremstillet af råvarer skabt af naturen og verificeret af videnskaben. I denne artikel dykker vi ned i en række produkter fra brandet, så du kan blive klogere på de forskellige tilskud.

Læs Mere
Vi guider: De bedste kosttilskud til dit forår

Vi guider

Vi guider: De bedste kosttilskud til dit forår

Af Ida Hinchely Kyhn

Foråret er lige om hjørnet, og det betyder blandt andet, at man kan overveje at kigge sin kosttilskudsrutine efter i sømmene. For der kan være steder, man kan skrue lidt på, for at få de mest optimale vitaminer og mineraler, når årstiden skifter. Vi har allieret os med vores dygtige farmakonom Alice, som har hjulpet med at finde kosttilskud frem til dit forår. Læs med her og lad dig inspirere.

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Matas LIVE

Den store guide til kosttilskud

Af Matas

Kosttilskud kan være lidt af en jungle at navigere i: hvad har man behov for? Hvilken dosis skal man vælge? Hvornår på dagen skal de tages? Alt det - og mere til - guider vi til i dag, hvor vi lærer dig alt der er værd at vide om de mest almindelige kosttilskud. Du kan stille vores sundheds- og helserådgiver alle de spørgsmål du vil undervejs.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek