Vi guider

Guide: Sådan forebygger du rynker og pigmentering

Når det kommer til hudens ældning, er der flere faktorer, der spiller ind. En ting er din generelle livsstil, men noget andet rigtig vigtigt er den pleje, du giver din hud. I denne artikel guider vi dig til effektive produkter, der både mindsker og reducerer rynker og pigmentpletter og får det bedste frem i din hud.

Præcis ligesom resten af din krop udvikler huden sig, som årene skrider frem. Den får flere detaljer og særlige kendetegn, mærker fra sydens sol og smilerynkerne træder tydeligere frem. Nogle kalder det alderstegn, andre kalder det minder fra et levet liv. Tegn på levet liv hverken kan eller skal slettes; men de kan fremhæves for sine små folder og charme på bedste vis.

​​​​​​​Hvis du ønsker at vedligeholde din hud hele livet igennem, er hudpleje en vigtig del af rutinen. I denne artikel introducerer vi dig til to hudplejerutiner, der arbejder for at forfine og fremhæve huden, uanset hvilken alder du og din hud har.

Rutine 1: Fokus på rynker og fine linjer

I takt med at vi bliver ældre, falder hudens produktion af kollagen og elastin, som er de to vigtige ingredienser i hudens komposition. I takt med faldet af netop kollagen og elastin, falder hudens elasticitet derfor også.

Nogle livsstilsfaktorer som megen solbadning uden solcreme kan også være med til at fremskynde rynker i huden. Langvarig udsættelse for solens ultraviolette stråler kan nemlig accelerere aldringsprocessen i huden, fordi UV-strålerne også gradvist nedbryder kollagen og elastin i huden.

Her kan du bruge en effektiv hudplejerutine på din hud, som giver dig den flotteste glød samt forebygger og reducerer udseendet af dybe rynker.

Hudplejerutinen med fokus på rynker bestående af serum, dagcreme samt solcreme. Serien kan bruges både til at reducere udseendet af rynker og til at forebygge dem, så du kan sagtens bruge produkterne, selvom du endnu ikke oplever alderstegn.

Vichy Liftactiv Retinol Serum

Første step i den gode hudplejerutine er er at bruge et serum, som bidrager med aktive ingredienser, der arbejder for netop din hud. Hvis du gerne vil booste hudens fornyelse og give den glød, er Vichys Liftactiv Retinol Serum et rigtig godt valg. Serummet indeholder retinol og probiotiske fraktioner, som tilsammen hjælper hudens cellefornyelse, reducerer fine linjer, rynker og pigmentpletter og øger hudens spændstighed.


Serummet udjævner hudtonen, giver masser af glød og arbejder for at mindske rynker. Resultatet er en hud med masser af karakter, der fremhæves for dens bedste sider.  

Brug serummet om aftenen på helt ren hud som en del af din hudplejerutine. Serummet indeholder kraftfulde ingredienser, og derfor kan det give god mening at begynde stille og roligt med det. Start med at bruge det 2 aftener i første uge, og derefter kan du trappe op.

FÅ EN GAVEKØB 1
30 ml
VichySpecialist Retinol Serum
468,95 kr.
(34)

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Cream

Efter du har brugt dit serum, som er hudplejerutinens aktive indslag, er det tid til hudplejerutinens plejende indslag, som er ansigtscremen. Vichys Collagen Specialist Cream er en effektiv dagcreme, som forbedrer hudens spændstighed, reducerer rynker og pigmentpletter og opstrammer huden.


Cremen indeholder pro-kollagen peptider, som booster cellefornyelsen og giver en mere spændstig hud, niacinamid, som mindsker pigmentpletter, og et særligt derivat af C-vitamin, nemlig vitamin Cg, som giver den fineste glød og en ensartet hudtone.

Cremen passer til alle hudtyper – også sensitiv hud – og trænger hurtigt ind, så du er klar til dagen. Brug cremen hver morgen som sidste step i din hudplejerutine.


Vichy Liftactiv Collagen Specialist Cream fås i øvrigt også i en variant til natten, som indeholder vitamin C, peptider og antioxidanten resveratrol. Natcremen passer til din hudplejerutine om aftenen og skal påføres, når Vichy Liftactiv Retinol Serum er trængt ind i huden.

FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyLiftactiv Collagen Specialist Ansigtscreme
461,95 kr.
(40)
FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyLiftactiv Collagen Specialist Natcreme
463,95 kr.
(6)

Husk solcremen

Noget af det bedste, du kan gøre for at holde huden strålende hele livet igennem og forebygge alderstegn, er at bruge solcreme hver dag. Solcremen er med til at beskytte huden mod tab af kollagen og elastin, ligesom den er med til at forhindre, at solstrålerne skaber ujævn pigmentering.


Vichys Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ er en vandfast, højtbeskyttende solcreme til ansigtet, som beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Solcremen er beriget med probiotiske fraktioner, peptider og niacinamid, som tilsammen styrker huden og udjævner den. Solcremen har en helt let formulering, som trænger hurtigt ind og ikke efterlader spor.

Brug solcremen hver morgen som det sidste step i hudplejerutinen, altså efter din dagcreme.

FÅ EN GAVEKØB 1
40 ml
VichyCapital Soleil UV Age Daily
Medlemspris
164,76 kr.205,95 kr.
(15)

Rutine 2: Fokus på hudtonen og pigmentpletter

Pigmentpletter opstår, når huden overproducerer stoffet melanin, som er det pigment, der giver huden farve. Der kan være mange grunde til pigmentering, men en almindelig form for pigmentpletter er dem, der udvikler sig, som årene går. Det handler blandt andet om, at vi over et helt liv bliver eksponeret for solens stråler, og soleksponering er noget af det, der er kendt for at skabe pigmentpletter.  

Pigmentering i huden er ganske almindelige, særligt hvis du har brugt mange timer i solen, og her er det selvfølgelig vigtigt at huske solcremen, hver eneste gang du lægger dig ud at nyde den. Det er selvfølgelig ikke kun i forhold til pigmentpletter, men også for alle de andre ting, som solens stråler kan forårsage.

Vil du gerne gøre mere end bare at forebygge fremkomsten af nye pigmentpletter, kan du vælge en hudplejeserie, som sætter aktivt ind for at ensarte hudtonen og give den fornyet glød.

Hudplejerutinen med fokus på pigmentering; serum og dagcreme med SPF 50.Tip: Opbevar dit serum i køleskabet. Det giver en dejligt kølende fornemmelse, når du putter det på huden.

Bliv klogere på Retinol

Din sundhed

Bliv klogere på Retinol

Retinol, A-vitamin, tretinoin - det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige navne, og er det egentlig det samme? Retinol er en del af A-vitaminfamilien, også kaldet et retinoider. Det er et af de mest testede og veldokumenterede ingredienser i hudpleje og det er ikke populært uden grund.

Læs også

Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum

Hvis du er på jagt efter hudplejerutinen, der ensarter hudtonen, mindsker pigmentpletter og giver flot glød, er Vichys Liftactiv Specialist B3 Serum et rigtig godt valg til din hudplejerutine.

Serummet indeholder 5% niacinamid, som er kendt for sin evne til at lysne mørke pletter og ensarte hudtonen, samt 8% glykolsyrekompleks, som har en eksfolierende effekt på hudens overflade. Desuden er serummet beriget med Cg-vitamin og peptider.


Som resultat giver serummet  synligt reducerede pigmentpletter, og efter et par måneders brug er rynker også synligt reducerede. Serummet kan bruges både morgen og aften på helt ren hud, inden du påfører din creme.

FÅ EN GAVEKØB 1
30 ml
VichyLiftactiv Specialist B3 Serum
468,95 kr.
(34)

Vichy Liftactiv Specialist B3 Anti Dark Spots Day Cream

Tidligere i denne artikel har vi lært, at en af de mest almindelige årsager til pigmentpletter er soleksponering, og derfor har Vichy i denne dagcreme kombineret SPF50 med plejende ingredienser, der ensarter hudtonen. På den måde både forebygger cremen nye pigmentpletter og arbejder aktivt for at reducere dem, du allerede har.


Vichys Liftactiv Specialist B3 Anti Dark Spots Day Cream indeholder niacinamid, som lysner huden og ensarter hudtonen, peptider, der understøtter hudens fornyelse, samt solfaktor, der beskytter huden mod UV-stråling.

Cremen er perfekt at bruge sammen med serummet fra samme serie for at sætte aktivt ind for at forny din hud, beskytte den og give den glød. Brug den hver morgen efter dit serum som det sidste step i hudplejerutinen. Du behøver ikke ekstra solcreme – den er jo allerede indbygget i cremen.

FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyLiftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF 50
468,95 kr.
(5)

Andre favoritter fra Vichy:

FÅ EN GAVEKØB 1
30 ml
VichyAqualia Thermal Rehydration Serum
288,95 kr.
(5)
FÅ EN GAVEKØB 1
15 ml
VichyLiftactiv Serum 10 Eyes og Serum
336,95 kr.
(1)
FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyLiftactiv Collagen Specialist Natcreme
463,95 kr.
(6)
FÅ EN GAVEKØB 1
30 ml
VichyLiftactiv Supreme – H.A. Epidermic Filler Serum
359,95 kr.
(3)
FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyLiftactiv H.A. Dagcreme Uden Parfume
285,95 kr.
(31)

Andre artikler om hårpleje, der er værd at læse:

Vi guider til retinol: Sådan bruger du det rigtigt

Matas LIVE

Vi guider til retinol: Sådan bruger du det rigtigt

Af Matas

Hvad er retinol? Og hvorfor er det en vigtig gæst at byde indenfor i hudplejerutinen? Vi kigger nærmere på det vigtige vitamin i denne LIVE - og vores ekspert, Zita, står klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have om det lille, men vigtige vitamin.

Læs Mere
Bliv klogere på Retinol

Din sundhed

Bliv klogere på Retinol

Af Stephanie Berg, Farmakonom

Retinol, A-vitamin, tretinoin - det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige navne, og er det egentlig det samme? Retinol er en del af A-vitaminfamilien, også kaldet et retinoider. Det er et af de mest testede og veldokumenterede ingredienser i hudpleje og det er ikke populært uden grund.

Læs Mere
Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Af Cathrine Park

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så i denne artikel dykker vi ned i, hvad denne superingrediens kan gøre for dig og din hud.

Læs Mere
Bliv klogere på Niacinamid

Din sundhed

Bliv klogere på Niacinamid

Af Stephanie Berg, Farmakonom

Du har muligvis hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber. Det er nemlig en superpopulær hudplejeingrediens, som findes i en lang række produkter som rens, serum og dagcreme. I denne artikel stiller vi skarpt på den populære ingrediens.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek