Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så i denne artikel dykker vi ned i, hvad denne superingrediens kan gøre for dig og din hud.

Faktisk er niacinamid bare det fancy ord for et B3-vitamin, som er en yndet ingrediens i cremer og sera, da den er en effektiv multitasker, der kan fikse stort set alle hudproblemer. I denne artikel dykker vi ned i den hypede ingrediens.

Niacinamid = B3-vitamin

B3 er et vigtigt næringsstof, der, sammen med de syv andre B-vitaminer, spiller en central rolle i alle vores biologiske processer i kroppen. Zoomer vi ind på B3, altså niacinamid, sikrer det, at vores DNA er stabilt og ikke går i stykker. Bliver vi i hudplejeuniverset, er B3 også afgørende for hudens generelle sundhed.
​​​​​​​

B3 findes i proteinholdige fødevarer og gode kilder er fisk, fjerkræ, kød, fuldkornsprodukter, avocado, jordnødder og grønne ærter. B3 i din hudpleje er dog lavet syntetisk på laboratoriet.

Vigtig for hudens sundhed

Spiser du en varieret kost, får du med stor sandsynlighed den mængde B3-vitamin, kroppen og huden har brug for. Men vil du være sikker på, at du sætter mere målrettet ind mod specifikke hudproblemer, har forskning vist, at B3 også bør påføres direkte på huden.


Derfor er niacinamid blevet en mere og mere populær ingrediens i alt lige fra sera, fugtighedscremer, eksfolieringer, masker, foundations og primers.

5 gode produkter med niacinamid

1. Serum

Du har garanteret hørt, at du kan få niacinamid i dit serum. Det er også her, du virkelig kan få fordelen fra den alsidige ingrediens, da den får mulighed for at arbejde i de dybere lag i huden.

Hos Matas har vi en lang række af sera med niacinamid, og vi har linket til en håndfuld af de mest populære her. En af jeres helt store favoritter er Pudderdåsernes Niacinamid 10%, som er god mod en lang række udfordringer med huden: den mindsker hudorme, ar, solskader og urenheder. Derudover øges hudens elasticitet, og den hjælper med at mindske pigmentpletter og rødme i huden. Alt i alt et musthave i din hudplejerutine, hvis du spørger os!

50 ml
Pudderdåserne.dkNiacinamid 10% Serum
219,95 kr.
(268)
FÅ EN GAVEKØB 2
50 ml
JorgobéNiacinamide Serum
199,95 kr.
(81)
30 ml
The OrdinaryNiacinamide 10% + Zinc 1%
69,95 kr.
(627)
Bliv klogere på Niacinamid

Din sundhed

Bliv klogere på Niacinamid

Du har muligvis hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber. Det er nemlig en superpopulær hudplejeingrediens, som findes i en lang række produkter som rens, serum og dagcreme. I denne artikel stiller vi skarpt på den populære ingrediens.

Læs også

2. Micellarvand

Niacinamid er en velkendt ingrediens i micellarvand, da den er rigtig god til at berolige huden, når der skal fjernes makeup, skidt og snavs fra huden.

Du finder blandt andet niacinamid i CeraVe Micellar Cleansing Water, som er en fugtgivende micellarvand udviklet i samarbejde med dermatologer. Essentielle ceramider styrker huden, og hyaluronsyre giver masser af fugt. Sidst, men ikke mindst, beroliger niacinamid huden. Så her er altså tale om et rigtig godt produkt også til dig, der har en mere sensitiv hud.

295 ml
CeraVeMicellar Cleansing Water
95,95 kr.
(51)
200 ml
TromborgHerbal Cleansing Water
279,95 kr.
(48)
FÅ EN GAVEKØB 2
200 ml
VERSOMicellar Water
294,95 kr.
(2)

3. Foundation

Et andet godt sted, du kan finde niacinamid, er i foundations. Det er supersmart med så lækker en ingrediens i makeup, som jo skal sidde på huden hele dagen. Efterhånden er der mange foundations, som indeholder lækre og virksomme ingredienser på linje med dem, du finder i din hudpleje. Det giver bare den perfekte kombination af makeup og pleje, og så giver det huden langt mere glød og udstråling, når huden samtidig bliver næret.


​​​​​​​Vi har linket til et par foundations med gode ingredienser her – inklusivt niacinamid, selvfølgelig!

FÅ EN GAVEKØB FOR 250,-
KUN I MATAS
EcookingFoundation SPF 15
249,95 kr.
(97)
SPAR 20%ABONNÉR
IT CosmeticsCC+ Nude Glow SPF 40 Foundation
349,95 kr.
(83)
Alt, du skal vide om salicylsyre

Vi guider

Alt, du skal vide om salicylsyre

Måske har du hørt om salicylsyre i hudpleje? Selvom syre lyder lidt voldsomt, så er den kemiske peeling faktisk mild og meget effektiv til dybderens af særligt uren hud og tilstoppede porer.

Læs også

4. Primer

Samme princip som med foundation – du kan få skønne ingredienser i din primer også! Vi har fundet to lækre primers frem her, som blandt andet indeholder niacinamid:

Ecooking Primer skaber den perfekte base for resten af din makeup, udglatter hudtonen og ensarter hudstrukturen. Derudover får du altså plejende ingredienser som E-vitamin, niacinamid og hyaluronsyre, som nærer huden hele dagen, samtidig med at din makeup holdes flawless. Ikke nogen dårlig kombination!

Nilens Jord Mattifying Primer er en genial primer til dig, der ønsker en mere mat base, men samtidig gerne vil pleje huden og passe på den i løbet af dagen. Har du en mere fedtet og uren hud, er det altså primeren for dig! Niacinamid hjælper nemlig også med at absorbere overskydende fedt fra huden, så din makeup ikke skinner for meget i løbet af dagen.

FÅ EN GAVEKØB FOR 250,-
KUN I MATAS
EcookingPrimer
249,95 kr.
(101)
SPAR 20%ABONNÉR
Nilens JordMattifying Primer
219,95 kr.
(29)

5. Ansigtsmaske

Sidst, men ikke mindst, så er niacinamid også en velkendt ingrediens i ansigtsmasker. Her får du i den grad udbytte af dens egenskaber, da ingredienserne i produktet får lov at arbejde mere intensivt i huden.

Du finder fx niacinamid i den ultrapopulære Niacinamide Peel Off Mask fra Jorgobé. Den har en høj koncentration af niacinamid, som er specielt udviklet til at rense porerne i dybden, reducere talgproduktionen i huden og minimere porernes størrelse. Du kommer masken på i T-zonen (undgå hårgrænse og øjenomgivelser). Lad den virke i 30 minutter, til masken er helt tør. Herefter trækker du masken af igen og vasker eventuelt efter med vand. Masken binder sig effektivt til hudorme og andre urenheder, som forsigtigt trækkes ud af huden igen, når masken fjernes. En ret unik måde at holde huden ren på, som bare virker!

FÅ EN GAVEKØB 2
65 ml
JorgobéNiacinamide Peel Off Mask
229,95 kr.
(39)
100 ml
Florence by MillsFeed Your Soul Berry In Love Pore Mask
199,95 kr.
(5)
50 ml
TromborgMultivitamin Facial Mask
359,95 kr.
(27)
KUN ONLINE
60 ml
COSRXUltimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask
209,95 kr.

Løser alle hudproblemer

Som en schweizerkniv i dit hudplejearsenal kan niacinamid som sagt løse rigtig mange af de hudproblemer, du end måtte døje med. Det har eksempelvis vist supergode resultater på akne, rødme og rosacea, tørhed, manglende elasticitet, rynker og linjer, forstørrede porer, hyperpigmentering samt grå, trist hud.


Det ekstra gode ved niacinamid er, at det er en effektiv ingrediens, som huden nemt tolererer og tager til sig. I modsætning til for eksempel A-vitamin, behøver du med niacinamid altså ikke at bekymre dig om en ingrediens, der kan gøre din hud lysfølsom og irriteret, og som din hud skal vænne sig til gradvist. Derudover er det godt at have et øje på mængden i det produkt, du køber, da det har betydning for, hvilke udfordringer produktet kan hjælpe dig med.

Mængden af niacinamid betyder noget

Ifølge den amerikanske hudlæge Leslie Baumann bør der være minimum to procent niacinamid i et hudplejeprodukt, før det batter noget. Skal du tackle hyperpigmentering og seriøst solældet hud, bør koncentrationen være minimum fem procent.


Men husk altid, at ingen ingredienser kan udrette mirakler på egen hånd. Bruger du niacinamid giver det derfor god mening at supplere med andre aktive ingredienser. Prøv for eksempel et serum med hyaluronsyre, der er et hjælpsomt sidekick, der øger hudens modtagelighed og får niacinamid til at performe endnu bedre.

Andre gode produkter med niacinamid:

Woods CopenhagenNiacinamide Lifting Mist
209,95 kr.
(19)
SPAR 25%KØB 2
300 ml
EcookingBodylotion
269,95 kr.
(341)
SPAR 24,-
30 ml
Australian BodycareNiacinamide Blemish Serum
95,95 kr.119,95 kr.
(44)
SPAR 20%ABONNÉR
60 ml
IT CosmeticsConfidence in a Cream Anti-Aging Hydrating Moisturizer
404,95 kr.
(21)
100 ml
PlaisirStay Fresh Facial Mist
84,95 kr.
(84)
SPAR 20%ABONNÉR
50 ml
LancômeRénergie H.C.F. Triple Serum
1.099 kr.
(103)
60 stk. (30 par)
Florence by MillsSwimming Under The Eyes Gel Pads
339,95 kr.
(6)
30 ml
Beauté PacifiqueSymphonique Hyaluron Serum
499,95 kr.
(216)

Relaterede artikler

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Bliv klogere på Niacinamid

Din sundhed

Bliv klogere på Niacinamid

Af Stephanie Berg, Farmakonom

Du har muligvis hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber. Det er nemlig en superpopulær hudplejeingrediens, som findes i en lang række produkter som rens, serum og dagcreme. I denne artikel stiller vi skarpt på den populære ingrediens.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek