Vi guider

3 aldre, 3 rutiner: Sådan plejer du din hud

Om du er ung, voksen eller ældre, så er det vigtigt at passe på din hud med den helt rette pleje. Men din hud har ofte brug for noget forskelligt, alt afhængig af hvor du er i livet. I denne artikel gør vi dig klogere på, hvordan du bedst plejer din hud i den alder, du har.

Vichy er et dermatologisk hudplejebrand med stærke rødder i Frankrig, hvor det blev grundlagt tilbage i 1931. Effektivitet er i højsædet, når de udvikler produkter, og deres vision er at skabe innovativ og lækker hudpleje til kvinder og mænd i alle aldre.

Læs med her, hvor vi giver de bedste råd og rutiner til tre livsstadier. 

Hudpleje til en ung hud

En ung hud er ofte kendetegnet ved at have en højere produktion af talg, god spændstighed og knap så mange rynker, selvom det selvfølgelig varierer fra person til person. Men fælles for alle er det, at det er en god idé at sætte ind med masser af fugt og pleje allerede nu, så huden har de bedste betingelser for at holde sig sund og lækker i mange år frem.

Det er først og fremmest vigtigt at rense sin hud, så den er fri for skidt, snavs og eventuelt makeuprester. Og så er det på med fugten! Vichy Minéral 89 Booster giver huden et godt skud fugt, samtidig med at det styrker hudbarrieren. Den indeholder blandt andet det fugtgivende hyaluronsyre og 89% vulkansk vand, som er rig på mineraler og skaber balance i huden. Den har en let gel-konsistens, som også er god til dig, der har en mere fedtet hud.

Brug efterfølgende en god og fugtgivende ansigtscreme. Minéral 89 72T Fugtboostende Creme er en silkeblød dagcreme, som smelter ind i huden og giver fugt. Derudover styrker hudbarrieren, så din hud er godt beskyttet hele dagen.

Produkterne er helt uden parfume, så de kan også bruges på en sensitiv hud.

Vichy Minéral 89 Booster 50 ml
50 ml
VichyMinéral 89 Booster
219,95 kr.
(41)
Vichy Minéral 89 72T Fugtboostende Creme uden Parfume 50 ml
50 ml
VichyMinéral 89 72T Fugtboostende Creme uden Parfume
199,95 kr.
(8)

Tre gode råd til en ung hud


1. Rens din hud både morgen og aften. En ung hud har ofte en højere talgproduktion, hvilket kan føre til tilstoppede porer. Så sørg for at få renset din hud både morgen og aften, så mindsker du risikoen for urenheder i huden.

2. Brug godt med fugt. Også selvom din hud kan have tendens til at fedte, så er det vigtigt altid at fugte den godt, så den kan holde sig i balance. Brug et serum og en dagcreme med en let gel-konsistens, som ikke fedter yderligere op.

3. Beskyt din hud mod solen. UV-stråler er noget af det, der skader huden allermest. Så beskyt huden med en høj faktor hver dag, så mindsker du risikoen for hudkræft og forebygger i øvrigt tidlige alderstegn.

Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs også

Anti-age hudpleje til voksen hud

Vi rykker et alderstrin op til dig, der har en voksen hud. Måske du har et ønske om mere glød og spændstighed eller ønsker anti-age ingredienser i din rutine. Et godt tip er at vælge hudpleje med effektive og aktive ingredienser, som kan arbejde i huden og give længerevarende resultater.

Vichy Liftactiv er et effektivt serum, som arbejder på at udjævne hudtonen, mindske rynker og give ekstra glød. Med sit indhold af blandt andet niacinamid og C-vitamin reducerer serummet synligt pigmentpletter med op til 29%*.

Vichy Liftactive Collagen Specialist Ansigtscreme er genial, hvis du ønsker at øge din huds spændstighed. Det er en avanceret anti-age creme, som arbejder på at mindske rynker og pigmentpletter, samtidig med at den booster cellefornyelsen i hudoverfladen og giver huden fornyet elasticitet.

Begge produkter er hypoallergene og til alle hudtyper, også den sensitive.

*Test efter 2 måneders brug.

Vichy Liftactiv Specialist B3 Serum 30 ml
30 ml
VichyLiftactiv Specialist B3 Serum
469,95 kr.
(34)
Vichy Liftactiv Collagen Specialist Ansigtscreme 50 ml
50 ml
VichyLiftactiv Collagen Specialist Ansigtscreme
462,95 kr.
(39)

Tre gode råd til en voksen hud

1. Gå efter de rigtige ingredienser i din hudpleje. Retinol, hyaluronsyre og peptider er dine venner, hvis du ønsker at mindske de fine linjer og opnå mere glød og spændstighed. Kig generelt efter produkter, der indeholder ingredienser, som arbejder på de områder, du ønsker at forbedre.

2. Eksfolier din hud. En mild eksfoliering et par gange om ugen med AHA eller BHA fjerner de døde hudceller og forbedrer hudens tekstur. Det kan også hjælpe med at mindske fine linjer og pigmentpletter. Læs meget mere om kemisk peeling lige her.

3. Brug solcreme. Igen er solcremen din ven, hvis du vil mindske og forebygge solskader som fine linjer og pigmentpletter. Brug en let solcreme med høj SPF dagligt.

Bliv klogere på Retinol

Din sundhed

Bliv klogere på Retinol

Retinol, A-vitamin, tretinoin - det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige navne, og er det egentlig det samme? Retinol er en del af A-vitaminfamilien, også kaldet et retinoider. Det er et af de mest testede og veldokumenterede ingredienser i hudpleje og det er ikke populært uden grund.

Læs også

Hudpleje til overgangsalderen

Når man rammer overgangsalderen og tiden efter, er det ofte nogle andre behov, man har brug for i sin hudpleje. Her kan huden reagere meget forskelligt grundet de hormonelle forandringer, men for de fleste gælder det, at huden bliver meget tør og kan føles nærmest pergament-tynd. Derfor er det godt at sætte ind med pleje, som giver godt med fugt til din hud.

Vichy har skabt en hel serie af produkter til dig, der er i overgangsalderen eller er på den anden side af den. Her finder du blandt andet deres Neovadiol Meno 5 BI-Serum, som er skræddersyet til kvinder i og efter overgangsalderen. Den hjælper med at reducere rynker og forbedre mørke pigmentpletter i huden. Den giver intensiv næring, så du vil opleve, at din hud bliver boostet med glød og fugt. Brug den hver dag, både morgen og aften for det bedste resultat.

Vichy Neovadiol Post-Menopause Dagcreme er udviklet til at give huden det, den har brug for efter overgangsalderen. Den er formuleret med Proxylane, cassia-ekstrakt, B3-vitamin og omega 3-6-9. Den giver masser af spændstighed til huden, og du vil opleve, huden får fornyet glød og udstråling. Den har også synlig effekt på rynker og slap hud, samt hudens tab af lipider.

Vichy Neovadiol Meno 5 BI-Serum 30 ml
30 ml
VichyVichy Neovadiol Meno 5 BI-Serum
389,95 kr.
(31)
Vichy Neovadiol Post-Menopause Dagcreme 50 ml
50 ml
VichyVichy Neovadiol Post-Menopause Dagcreme
309,95 kr.
(37)

Tre gode råd til en hud i overgangsalderen 


1. Hav fokus på at give huden fugt. Overgangsalderen kan gøre, at huden føles ekstra tør. Så gå efter produkter, der arbejder på at genopbygge hudens fugtbalance.  

2. Brug produkter med retinol. Retinol er godt at bruge i hudpleje i alle aldre, da det er meget effektivt mod fine linjer, rynker og pigmentpletter. Er du ny i retinol, så sørg for at sætte dig ind i brugen af produkter med retinol, da det er en aktiv ingrediens, huden skal vænne sig til. Du kan læse meget mere om, hvordan du kommer i gang med retinol, i denne artikel.

3. Vær opmærksom på, at hormonelle ændringer kan påvirke din hudtilstand. Nogle oplever tør hud, andre får pludselig fedtet hud med bumser. Huden kan ændre sig meget i overgangsalderen, og er du i tvivl om, hvordan du bedst tackler det, så tag en snak med en hudplejeekspert. Du kan også søge råd og vejledning hos Matas’ specialister på linket her.

Andre favoritter fra Vichy:

Vichy Specialist Retinol Serum 30 ml
30 ml
VichySpecialist Retinol Serum
469,95 kr.
(34)
Vichy Minéral 89 Probiotic Fractions Serum 30 ml
30 ml
VichyMinéral 89 Probiotic Fractions Serum
284,95 kr.
(7)
Vichy Liftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF 50 50 ml
50 ml
VichyLiftactiv B3 Anti Dark Spots Dagcreme SPF 50
469,95 kr.
(5)
Vichy Liftactiv H.A. Filler Øjencreme 15 ml
15 ml
VichyLiftactiv H.A. Filler Øjencreme
219,95 kr.
(33)
Vichy Normaderm Phytosolution Ansigtscreme 50 ml
50 ml
VichyNormaderm Phytosolution Ansigtscreme
207,95 kr.
(42)
Vichy Pureté Thermale 3-i-1 Rensecreme 200 ml
200 ml
VichyPureté Thermale 3-i-1 Rensecreme
157,95 kr.
(7)

Relaterede artikler

Hypet hudpleje, der virker - er du med på trenden?

Matas LIVE

Hypet hudpleje, der virker - er du med på trenden?

Af Matas

De er over det hele, når du åbner dine sociale medier: CeraVe, La Roche Posay og Vichy. De er populære hudplejemærker, der har dokumenteret effekt, hvilket nok også er årsagen til, at Instagram og TikTok flyder over med gode anmeldelserne af produkterne. Vi har derfor inviteret en ekspert i specialhudpleje ind studiet, der kigger nærmere på de forskellige produkter og fortæller dig alt, hun ved - og så forklarer hun selvfølgelig, hvorfor produkterne er så geniale!

Læs Mere
Bliv klogere på Retinol

Din sundhed

Bliv klogere på Retinol

Af Stephanie Berg, Farmakonom

Retinol, A-vitamin, tretinoin - det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige navne, og er det egentlig det samme? Retinol er en del af A-vitaminfamilien, også kaldet et retinoider. Det er et af de mest testede og veldokumenterede ingredienser i hudpleje og det er ikke populært uden grund.

Læs Mere
Bliv klogere på Hyaluronsyre

Din sundhed

Bliv klogere på Hyaluronsyre

Af Stephanie Berg, Farmakonom

Hyaluronsyre er en ingrediens som er svær at komme uden om, når vi taler om hudpleje. Hyaluronsyre er på alles læber og mange har fået øjnene op for hyaluronsyres mange gode egenskaber.

Læs Mere
Her er den bedste dermatologiske pleje til tør hud

Vi guider

Her er den bedste dermatologiske pleje til tør hud

Af Pernille Witt Kirkegaard

Døjer du med tør hud om vinteren? Så er du kommet til helt rette sted. Her kan du nemlig se den bedste dermatologiske hudpleje til tør hud fra Vichy, La Roche-Posay og CeraVe

Læs Mere