B2 vitamin

6 produkter
250 tabl.
SolgarVitamin B-Complex+C
269,95 kr.
90 tabl.
PurevivaB Vitamin Komplex
129,95 kr.
100 tabl.
SolgarVitamin B-Complex+C
157,95 kr.
90 tabl.
Dansk Farmaceutisk IndustriB2, 25 mg Ny Stærk
159,95 kr.
100 kaps.
SolgarRiboflavin Vitamin B2 100 mg
134,95 kr.
100 stk.
Natur DrogerietB2 Riboflavin 20 mg
59,95 kr.
Emma
Materialist og Helserådgiver
Min ekspertise er:
Hudpleje

Hvad er B2 vitamin?

B2 vitamin og kendt som Riboflavin har mange vigtige funktioner i hele vores krop. Vitaminet indgår nemlig i bøde nervesystemet, kredsløbet, immunforsvaret og synet.

Vitamin B2 er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder at kroppen optager de mængder den har behov for, og udskiller resten via væske. Det er derfor heller ikke et vitamin, du som sådan kan få for meget af.

B2 vitamin har en kraftig gul farve, der gør at det også anvendes som et naturligt farvestof i medicinal industrien. Så hvis din vitamin tablet er meget gul eller din urin har en kraftigere gul farve end normal, så kan det altså være derfor.

Hvad gør vitamin B2 i kroppen?

B2 vitamin har virkning på mange funktioner i kroppen. Det indgår ikke altid alene, men understøtter sammen med andre vitaminer, mineraler og nærringstoffer, vigtige processer f.eks. til at omdanne din mad til vigtige byggesten og brændstof til kroppens celler samt optagelse af jern. Vitaminet bidrager til:

  • nervesystemets funktionen
  • Ergistofskifte
  • Vedligeholdelse af slimhinder
  • Røde blodlegemer
  • Hud
  • Vedligeholde et normalt syn
  • Normal omsætning af jern
  • Beskytte cellerne mod oxidativt stress
  • Mindske træthed og udmattelse

Det er dog vigtigt at understrege, at B-vitaminer alle er vigtige.

Hvor meget B2 vitamin skal man have?

Voksne anbefales en daglig mængde mellem 1,2 og 1,7 mg. Generelt er den daglige indtagelse omkring 1,5-2 mg, fra den mad vi spiser. Vores kroppe er dog forskellige og mængden af vitamin du har behov for, kan også afhænge af hvor aktiv du er, da en aktiv krop kan have et øget behov. Et tilskud bør altså ikke stå i stedet for almen kost, men kan være et godt supplement, hvis dit behov overstiger mængden du får gennem dine daglige kostvaner.

Naturlige kilder til B2 vitamin

Mælk er den rigeste kilde af fødevare til riboflavin. Andre gode kilder er indmad, kød og bælgfrugter såsom ærter, bønner og linser.

Mangel på B2 er sjælden, da den kommer fra rigtige mange gode sunde kilder i vores mad. Hvis du har mistanke om vitamin mangel, er veganer, småtspisende, er syg eller får medicin - så bør du altid snakke med din læge, for at få den sammensætning af vitaminer din krop har behov for.

Bliv klogere på B-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på B-vitamin

Af Matas

I denne artikel sætter vi skarpt på B-vitamin. Eller rettere, 8 forskellige typer af B-vitaminer. Måske du allerede kender til Folsyre, Biotin eller B12?

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Matas LIVE

Den store guide til kosttilskud

Af Matas

Kosttilskud kan være lidt af en jungle at navigere i: hvad har man behov for? Hvilken dosis skal man vælge? Hvornår på dagen skal de tages? Alt det - og mere til - guider vi til i dag, hvor vi lærer dig alt der er værd at vide om de mest almindelige kosttilskud. Du kan stille vores sundheds- og helserådgiver alle de spørgsmål du vil undervejs.

Læs Mere
Sådan ser en optimal kosttilskud-rutine ud

Matas LIVE

Sådan ser en optimal kosttilskud-rutine ud

Af Matas

Det er ikke ligegyldigt hvornår på dagen du tager dine kosttilskud, samt hvilke du tager. I dag gennemgår vores sundheds- og helserådgiver Randi Kinnerup den optimale kosttilskud-rutine hele dagen igennem, for en god morgen til en rolig aften - og deler sine egne favoritter undervejs.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek