B1 vitamin

Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Indhold

Bedømmelser

7 produkter
7 produkter
Sorter efter: Mest populære
Natur Drogeriet B1 Thiamin 25 mg 100 stk.
100 stk.
Natur DrogerietB1 Thiamin 25 mg
54,95 kr.
Solgar Vitamin B-Complex+C 100 tabl.
100 tabl.
SolgarVitamin B-Complex+C
134,95 kr.
Solgar Vitamin B12 1000 ug Kobalamin 250 tabl.
250 tabl.
SolgarVitamin B12 1000 ug Kobalamin
239,95 kr.
(1)
Solgar Vitamin B-Complex+C 250 tabl.
250 tabl.
SolgarVitamin B-Complex+C
269,95 kr.
Pureviva B Vitamin Komplex 90 tabl.
90 tabl.
PurevivaB Vitamin Komplex
89,95 kr.
Dansk Farmaceutisk Industri B1 31 mg 90 tabl.
90 tabl.
Dansk Farmaceutisk IndustriB1 31 mg
159,95 kr.
Solgar B1-vitamin 100 mg (Thiamin) 100 kaps.
100 kaps.
SolgarB1-vitamin 100 mg (Thiamin)
134,95 kr.
(1)
Emma
Materialist og Helserådgiver
Min ekspertise er:
Hudpleje

Hvad er B1 vitamin?

B1 vitamin, også kendt som Tiamin, har vigtige funktioner i hele vores krop. Vitaminet indgår nemlig i både nervesystemet, hjertefunktion og energistofskiftet.

Vitamin B1 er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder at kroppen optager de mængder den har behov for, og udskiller resten via væske. Det er derfor heller ikke et vitamin, du som sådan kan få for meget af. B1 bidrager til vigtige funktioner, men husk at selvom du oplever tegn på mangel af specifikke vitaminer, så kan du ikke vide hvor ubalancen ligger, uden en blodprøve.

Hvad gør vitamin B1 i kroppen?

Som sagt har B1 virkning på vigtige essentielle funktioner i kroppen. Det indgår ikke altid alene, men understøtter sammen med andre vitaminer, mineraler og nærringstoffer, vigtige processer f.eks. til at omdanne din mad til vigtige byggesten og brændstof til kroppens celler.Vitaminet bidrager faktisk til:

  • nervesystemets funktionen
  • Ergistofskifte
  • Psykologisk funktion
  • Hjertet

Det er dog vigtigt at understrege, at B-vitaminer alle er vigtige, og da det ikke kan udelukkes specifikt hvilket vitamin du kan mangle, uden en blodprøve, kan du med fordel tage et tilskud med all 8 B-vitaminer, hvilket også bidrager til den rette balance af dem alle.

Hvor meget B1 vitamin skal man have?

Anbefalede daglige indtagelser for voksne er 1,0-1,4 mg, men lavere for børn og højere for gravide og ammende. Vores kroppe er forskellige og vores vitaminbehov, kan også afhænge af hvor aktiv du er, da en aktiv krop kan have et øget behov. Et tilskud bør altså ikke stå i stedet for almen kost, men kan være et godt supplement, hvis dit behov overstiger mængden du får gennem dine daglige kostvaner.

Naturlige kilder til B1 vitamin

Naturlige kilder som kornprodukter; havregryn, ris, pasta, samt kød er særligt gode kilder til B1.

Mangel på B1 er sjælden, da det fås fra mange gode sunde kilder i vores mad. Hvis du har mistanke om vitamin mangel, er veganer, småtspisende, er syg eller får medicin - så bør du altid snakke med din læge, for at få den sammensætning af vitaminer din krop har behov for.

​​​​​​​Hos Matas finder du et bredt udvalg af kosttilskud til dig, der søger vegansk, laktosefri, sukkerfri og meget mere. Du kan i helsekategorien nemt anvende filterfunktionen, og finde varianter der er tilpasset dine specifikke ønsker.

Bliv klogere på B-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på B-vitamin

Af Matas

I denne artikel sætter vi skarpt på B-vitamin. Eller rettere, 8 forskellige typer af B-vitaminer. Måske du allerede kender til Folsyre, Biotin eller B12? Men vidste du, at alle disse B-vitaminer rent faktisk er indbyrdes afhængige af hinanden, når det kommer til deres funktion i kroppen?

Læs Mere
Den store guide til kosttilskud

Matas LIVE

Den store guide til kosttilskud

Af Matas

Kosttilskud kan være lidt af en jungle at navigere i: hvad har man behov for? Hvilken dosis skal man vælge? Hvornår på dagen skal de tages? Alt det - og mere til - guider vi til i dag, hvor vi lærer dig alt der er værd at vide om de mest almindelige kosttilskud. Du kan stille vores sundheds- og helserådgiver alle de spørgsmål du vil undervejs.

Læs Mere
Sådan ser en optimal kosttilskud-rutine ud

Matas LIVE

Sådan ser en optimal kosttilskud-rutine ud

Af Matas

Det er ikke ligegyldigt hvornår på dagen du tager dine kosttilskud, samt hvilke du tager. I dag gennemgår vores sundheds- og helserådgiver Randi Kinnerup den optimale kosttilskud-rutine hele dagen igennem, for en god morgen til en rolig aften - og deler sine egne favoritter undervejs.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.