Menu
Vi guider

Få en flottere hud med tørbørstning

Tørbørstning er et oldgammelt ritual. Og det forstår man godt, for metoden er effektiv til at opnå en mere frisk og fornyet hud fri for cellulite. Har du lyst til at gøre tørbørstning en del af din daglige skønhedsrutine, så kan den her artikel måske sk(r)ubbe dig godt i gang.

Tørbørstning er et brugbart skønhedsritual alle bør inddrage i deres skønhedsrutine for en pænere og mere ensartet og strålende hud. Det er en metode, man har brugt i årevis for at forbedre hudens udseende, og selvom det er et oldgammelt trick, holder det stadig.

Hvordan virker det?

Hvis du tørbørster din hud jævnligt, vil eksfolieringen ikke bare befri huden for de døde hudceller, der har det med at hobe sig op, og som gør hudoveroverfladen lidt mat og kedelig at se på. Du øger også blodgennemstrømningen i de fedtceller, der laver buler i huden på lår og baller, og som vi kender som appelsinhud.


Den øgede blodcirkulation sender desuden mere næring og ilt ud til hudens celler, hvilket hjælper huden til at forny sig. Sidst men ikke mindst har tørbørstning efter sigende også en udrensende og drænerende effekt, da massagen stimulerer lymfesystemet som fjerner væskeophobninger og affaldsstoffer. Resultatet er en mere tonet, ensartet og strålende hud.


Psst! Tørbørstning er også en god metode til at modvirke indgroede hår og de små irriterende knopper, man kan få efter hårfjerning.

Sådan gør du:

1. Invester i en tørbørste

Først skal du investere i en tørbørste. Prøv for eksempel en fra Sæbeværkstedet eller Ecotools, der er designet i en rund form med en lille hank, der gør det nemt at børste i cirkulære bevægelser.


Du kan også tørbørste med en sisalhandske som denne fra Body Lab. Den kan du også opnå et godt resultat med, men du bør ikke bruge den, hvis du har følsom hud, da den er grovere i materialet.

2. Tørbørst kroppen

Tørbørst din krop som en del af dit baderitual – et par gange om ugen eller hver dag, hvis du vil se endnu flere resultater.


  • Start gerne nedefra ved fødderne og arbejd dig opefter og slut til sidst ved nakken. Det er vigtigt, at det altid er i opadgående bevægelser mod hjertet.


  • Læg ud med lette strøg, så du ikke overbelaster din hud, hvis den er særligt følsom. Gør strøgene mere faste de steder, hvor huden er mere hårdfør som under fødderne og på albuerne. Gå også gerne lidt hårdere til værks på ballerne for virkelig at komme i dybden med eventuel appelsinhud.


  • Arbejd i lange dynamiske strøg – ca. 4-5 strøg på hvert område, men prøv dig frem og se, hvad der passer dig og din hud. Når du tørbørster maven, kan du med fordel gøre det i urets retning, så du fremmer fordøjelsen.Vil du se, hvordan man også kan tørbørste, så tjek fx Youtube-videoen fra Holistic House ud:

   Psst! Du kan tørbørste det meste af kroppen, undtagen de steder der er sart hud, som i ansigtet og på brystet.

3. Et koldt brusebad

Når du har tørbørstet din krop, bør du tage et bad for at skylle alle de døde hudceller væk. Her kan du med fordel afslutte med et koldt brus, da det sætter endnu mere gang i blodcirkulationen, er sundt for huden og giver glød.


50.000 - så mange døde hudceller afstøder din krop cirka dagligt. Mange af dem bliver siddende i overfladen, hvilket ikke bare gør hudtonen trist, men det kan også resultere i tilstoppede porer.

4. Smør kroppen ind

Efter en omgang tørbørstning bør du smøre kroppen godt ind med en fugtgivende bodylotion.


Du kan med fordel bruge Elizabeth Ardens bodylotion Green Tea Honey Drops, da den indeholder en blanding af honning og ekstrakt af grøn te, der plejer og beroliger tør hud. At den ovenikøbet dufter friskt og sprudlende er med til at give fornyet energi og vække sanserne.

5. Drik masser af vand

Desuden er det vigtigt, at du drikker rigeligt med vand, efter du har tørbørstet. Tørbørstningen frigiver affaldsstoffer, som skal skylles ud af kroppen med en masse vand.


Husk, at rense børsten efter brug. Kør fingrene gennem hårene, så alle hudpartikler fjernes og den er klar til næste omgang tørbørstning. Du må ikke bruge tørbørsten, når din hud er fugtig eller våd!

Hvordan føles tørbørstning?

Tørbørstning kan godt give rødme og en stikkende fornemmelse i huden, men det er kun et tegn på, at der bliver arbejdet i din hud. Man vænner sig hurtigt til det, og du ender højst sandsynligt med at holde af den, da det også giver en følelse af velvære til din krop. Husk, at det handler om at være tålmodig og holde tørbørstningen ved lige, før du kan se resultater.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Emily Salomon guider til fine fusser

Vi guider

Emily Salomon guider til fine fusser

Af Emily Salomon

Er du også sløj, når det kommer til at give dine fødder en god omgang kærlighed med fodplejeprodukter? Så guider Emily Salomon dig godt på vej, til hvordan du på en nem og effektiv måde kan gå sommeren i møde med velplejede fødder med blot få steps.

Læs Mere
Din sundhed bor i tarmene

Vi guider

Din sundhed bor i tarmene

Af Matas

En velfungerende fordøjelse er afgørende for dit velbefindende. Den sikrer, at du optager livsvigtige næringsstoffer og vitaminer fra maden og er medvirkende til, at dine kropslige processer og funktioner fungerer, som de skal.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
Vi tester: Sådan får du bløde ben i ugevis

Vi guider

Vi tester: Sådan får du bløde ben i ugevis

Af Trine Brøndsted og Kristine Nørhave

Skraberen er en klassiker, når du skal være hårfri nu og her. Men vil du have bløde og glatte sommerben i ugevis, skal der mere hardcore metoder i brug. Derfor har vi testet sugaring og epilering, der hiver hårene helt ud.

Læs Mere