• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Redaktionen tester: bedste selvbruner

Selvom efteråret har meldt sin ankomst, og landskabet omkring os har ændret farve, behøver du ikke vinke farvel til solkysset hud. Der findes nemlig en genvej til den kulørte charme, og hvis du er én af dem, der sender længselsfulde blikke mod sydens utilnærmelige solstråler, får du her præsenteret nogle glimrende bestseller-selvbrunere i alle prisklasser, der giver glød til dit smukke ansigt og din skønne krop.

De varme solstråler har (formentlig) ikke kysset din hud på det seneste, men til gengæld kan du varme dig ved tanken om, at den solbrune kulør, som mange sukker efter, kun er få klik væk. Her på redaktionen er vi flere, der sværger til selvbruneren – og særligt i de kolde og grå vintermåneder har den været brugt flittigt. For kan vi ikke lige blive enige om, at de danske vejrguder ikke just har været gavmilde?


Vi har udvalgt nogle forskellige selvbrunere, som sælger godt hos Matas, og dem har vi naturligvis testet i et forsøg på at holde på den smukke sommerglød bare liiiidt endnu – og det er lykkedes ret godt, hvis vi selv skal sige det. Derudover har vi tilføjet et par nye darlings til artiklen - for det er ikke kun ansigtet, der hungrer efter en mere solbrun kulør... Det er lige så meget kroppen!

1. Ecooking Sommerglød Lotion

Er du også typen, der ikke har tålmodig til at ’’bygge din selvbruner op’’ i løbet af nogle dage? Well, I’am! Fra naturens side har jeg en forholdsvis lys hudtone, så når det i sidste øjeblik går op for mig, at de blege stænger skal flashes, skal min selvbruner gerne vise effekt med det vons. Derfor er jeg mega begejstret for min nye ven, Ecooking Sommerglød Lotion, der på rekordtid giver huden den smukkeste solbrune kulør.


Det eneste, du skal gøre, er, at smøre cremen på kroppen, vente i max 2 minutter og voilá! Du ligner én, der har været på en uges ferie sydpå. Denne vidunder lotion bliver uden tvivl min go-to, når jeg i sidste øjeblik skal ud i det blå og vise mine lyse stænger frem. Tak, Ecooking!  

(26)
Ecooking Sommerglød Lotion 100 ml
249,95
Optjen 25 point

2. Matas’ selvbruner

Drømmer du om solkysset hud, men vil du gerne spare flybilletten – og lidt til? Så er Matas’ selvbruner ansigtscreme et musthave til dig. Den budgetvenlige, men yderst effektive, selvbruner, giver din hud et fugtkys og en gylden kulør, som var du lige landet i Københavns lufthavn efter en solferie i Italien.


Selvbruneren er beriget med ingredienser, der gør din hud fugtmættet, og derfor kan du se frem til en lækker følelse af velvære, når du bruger Matas’ selvbruner ansigtscreme. Efter blot 1-2 timer kommer gløden til syne, og du kan nemt holde liv i den, hvis du bruger selvbruneren jævnligt. Her på redaktionen er vi flere, der sværger til netop denne selvbruner – den er nemlig god for huden, pengepungen samt kuløren, og så er den det perfekte quick-fix, når huden trænger til et instant solkys. Win-win!
   

Jeg påførte selvbruneren som enhver anden ansigtscreme, og min hud blev mere gylden allerede efter et par timer. Jeg skulle dog lige bruge selvbruneren et par dage for at opnå det resultat, som jeg egentlig sukkede efter. Men det gode er, at det er nemt at opbygge en flot kulør med netop denne selvbruner, og den er derfor perfekt til dem, der gerne vil have en pålidelig selvbruner, hvor der nemt kan ”bygges på” intensiteten af den lækre tan.    

(123)
Matas Striber Selvbruner Ansigtscreme 50 ml
39,95
Optjen 4 point

3. Mascha Vang     

Lad dig ikke skræmme af denne farverige sag fra skønne Mascha Vang. Der er tale om en fantastisk lotion, der har ét formål: at give dit ansigt en naturlig sommerglød - og man må sige, at selvbruneren kan sit kram. Den virker efter 3 timer, og den gyldne farve er dermed ikke mange minutter væk. Hvem havde troet, at det skulle være så nemt at ”kysse” huden med en solbrun kulør?


Den lette lotion glider nemt over ansigtets konturer i et jævnt lag, og et kæmpe plus er, at den ikke lugter for kraftigt af… selvbruner. Selvom selvbruneren er en genial opfindelse, vil vi gerne slette beviset på, at vores solbrune kulør kommer fra ”tube”. Så en stor tak til Mascha Vang for at lade vores omgivelser leve i troen om, at vi er exceptionelt gode til at holde liv i sommergløden – hele året rundt.     
​​​​​​​

Jeg påførte selvbruneren på en søndag, hvor jeg ikke havde de vilde planer, så den kunne få lov til at trænge ind i huden uden at blive ”forstyrret” af pudder og diverse cremer. Efter et par timer kom den fine glød til syne, og det var faktisk ikke nødvendigt at bygge på kuløren, da resultatet var perfekt ved første ”forsøg”. Mascha Vangs selvbruner er derfor den, jeg sværger til, når jeg gerne vil ha’, at sommerkuløren skal komme fluks!


Jeg var så smart, at jeg tog et før/efter billede, og jeg vil vove at påstå, at resultatet kan ses! Jeg har dog suppleret med en lille smule bronzer fra Miild for at få den ultimative glød, men den her selvbruner ka' altså noget!

Før selvbruner

Efter selvbruner

4. James Read 

I woke up like this! ”Arbejd” på din tan, mens du sover, og vågn op til den smukkeste kulør, som havde du lige taget en tiltrængt lur i en solseng på én af Malagas fine sandstrande (ja, man har vel rejsefeber i disse tider). Gradual Tan Sleep Mask fra James Read er en ansigtsmaske, der giver den fineste glød til huden i ansigtet, mens du får din skønhedssøvn. Nemmere bliver det ikke!


Masken har en gelélignende konsistens, der er nem at fordele over ansigtets konturer, og den lever altså op til sit løfte om at give en eftertragtet, solkysset finish. Vi er vilde med det faktum, at selvbruneren ”arbejder” om natten, og derudover gør det ikke spor, at masken er beriget med blandt andet hyaluronsyre og rød alge, der tilfører masser af fugt til huden, der efterlades med en gylden og velplejet finish på én og samme tid.     

Jeg påførte ”masken” inden sengetid, og jeg vågnede op til den smukkeste glød. Jeg renser min hud grundigt hver morgen – inklusiv morgenen efter, jeg havde brugt James Reads selvbruner – men det havde altså ikke en effekt på den fine kulør. Jeg har dog fundet ud af, at jeg gerne skal bruge masken 2 gange om ugen for at holde liv i gløden, men det er altså top-lækkert, at den gør sit job i nattens løb. Husk dog lige at vaske dine hænder grundigt, efter du har påført selvbruner. Jeg taler af erfaring ;)

(14)
James Read Gradual Tan Sleep Mask Tan Face 50 ml
259,95
Optjen 26 point

5. Ecooking Selvbruner Drops  

Det her produkt, ik.. Det er jo for vildt! Kan det virkelig passe, at et par farveløse dråber på mirakuløs vis kan få sommergløden i ansigtet tilbage på bare én enkel nat? Svaret er ja! Den lille glasflakon byder virkelig på noget særligt, og efter første nat med dråberne på min hud, vågnede jeg op med følelsen af, at jeg var tilbage på Kreta.


De efterfølgende to dage brugte jeg igen 2-3 dråber af Ecooking Selvbruner Drops - både om morgenen i min dagcreme og om aftenen i min natcreme – og wauw et resultat! Hånden på hjertet er det den bedste selvbruner, jeg nogensinde prøvet. Faktisk havde jeg ikke følelsen af, at det var en selvbruner, men nogle dråber, der plejede min hud. Ecooking Selvbruner Drops indeholder nemlig hyaluronsyre og er uden parfume – og det elsker min hud! Særligt hyaluronsyre, eftersom de kolde måneder har en tendens til at udtørre min hud.. Kender i det?

Fun fact: Da mødte på arbejde mandag morgen, fik jeg lige en kommentar med på vejen fra min kollega: ’’hvaa’, har du ikke fået lidt farve henover weekenden?’’. Og jo, det havde jeg jo faktisk! Jo flere dage, man plejer sin hud med Ecooking Selvbruner Drops, jo mere sommerglød får ansigtet. Efter 3 dage havde jeg den glød, jeg ønskede, og holder derfor en pause nu. Så på trods af produktets lille størrelse holder den altså længe!

Inden du kaster dig ud i mirakelproduktet – som jeg vil kalde det – har jeg lige en servicemeddelelse. Vær opmærksom på, at når du renser din hud om aftenen, kan der sidde overskydende selvbruner på din vatrondel. Men det betyder ikke, at du får plamager i ansigtet – tværtimod. Din hud vil se ensartet og solbrun ud, og når du påfører dråberne igen i din natcreme, inden du lægger dig i seng, arbejder dråberne hele natten på at få den bedste glød frem – uden at smitte af på sengetøjet! Når ja, og så har den heller ikke en grim lugt af selvbruner. Min konklusion er, at der intet dårligt er at sige om disse selvbrunerdråber, og jeg vil råde alle mine veninder, familie, bekendte og naturligvis alle, der læser med, til at give Ecooking Selvbruner Drops et skud… Så tror jeg vist også, at jeg fik det hele med!

(93)
Ecooking Selvbruner Drops 30 ml
229,95
Optjen 23 point

Før selvbruner

Efter selvbruner

Bedste selvbruner til kroppen

Vi kan ikke være de eneste, der sukker efter en smuk sommerkulør på hele kroppen, kan vi? Vi har udvalgt en række af de bedste selvbrunere til din skønne krop, så du kan fuldende "sommer-looket" på bedste vis. For det er vel ikke kun ansigtet, der har fortjent lidt ekstra glød i disse kolde og grå tider, hvor det er en sjældenhed, at solen titter frem! Herunder finder du de selvbrunere, som vi tyr til, når vores kroppe mangler lidt kulørt charme.

1. btan You Glow Tan Mist

Get that glooow med denne tanning mist fra btan, der primært er udviklet til ansigtet, decollete og hals (Ja, ja - jeg ved godt, at jeg sagde selvbrunere til kroppen, men denne kan altså noget på halsen samt brystet, og det er vel også kroppen?).


Brug 3-4 "pift" dagligt og opbyg en fin kulør. Personligt kan jeg (Michelle) godt lide denne type selvbruner, fordi den ikke giver for meget i første omgang. Derimod kan man opbygge farven og dermed stille og roligt få en smuk tan.


Jeg brugte selvbruneren i ansiget, på halsen og på brystet samt skuldrene. Resultatet blev rigtig fint, og jeg er vild med, at misten har plejende egenskaber, der efterlader huden med en blød finish. Det er et kæmpe plus!
(31)
b.tan You Glow Girl Gradual Glow Tan Mist 100 ml
119,95
Optjen 12 point

2. Sunspa Tan In a Can

Er du på udkig efter en selvbruner, som du nemt kan sprøjte på huden, og som ikke skal fordeles med de bare "næver" (eller en handske)? Så er det måske denne herlighed fra Sunspa, du skal ha' fat på. Tan-in-a-can er bogstaveligt talt selvbruner på tube, og dét kan altså noget.  


Denne selvbruner er nem at anvende, og du skal blot give kroppen en "spray-seance", og så er du ellers kørende. Personligt er jeg (Michelle) lidt mere til de selvbrunere, som skal påføres med en handske, fordi jeg godt kan lide at have kontollen over, hvordan selvbruneren fordelen (jeps, jeg er en kontrol-freak). Men hvis jeg skal have én, der skal sprayen på kroppen, skal det nok være denne sag fra Sunspa.


Tan-in-a-can lover et resultat, som kom du fra en professionel tan-salon, og jeg er meget enig i, at resultatet er professionelt og smukt. Læg dog en strategi for, hvordan du sprayer, for der var altså nogle områder, jeg - på mystisk vis - havde glemt...(136)
Sunspa Tan in a Can Chocolate 150 ml
179,95
Optjen 18 point

3. St. Moriz Tanning Mousse

Er du - som mig - rigtig glad for mousse? Altså selvbruner mousse - så lad dit blik hvile på denne i et øjeblik. Der er nemlig tale om en rigtig god selvbruner mousse, der gør, hvad den lover: den giver masser af glød og farve til huden.


Påfør den med en handske, og sørg for at fordele den i et jævnt lag, og så skal du nok opnå en smuk kulør. Jeg (Michelle) er særligt vild med denne, når jeg gerne vil have et instant sommer-look. Selvbruneren udvikler sig nemlig over 4-6 timer, og du skal derfor ikke opbygge kuløren, men blot læne dig tilbage og byde den velkommen, når du først har påført moussen.


Personligt kan jeg godt lide denne selvbruner, fordi den er nem, og fordi den gør, hvad den lover. Jeg bliver nok aldrig helt god til at undgå plamager (jeg er bare en klodset type), men jeg synes alligevel, at denne giver noget nært et perfekt resultat, når den påføres ordentligt.


​​​​​​​Husk handske!!


4. Derma Selvbruner Lotion til kroppen og ansigtet

Er du - som mig - utålmodig, når du kaster dig ud i selvbrunerprojektet på hele kroppen? For mig skal det helst gå hurtigt og være nemt, og jeg skal gerne kunne tage mit tøj på et par minutter efter - uden at jeg ender med plamager på hele kroppen, tak. Har vi allesammen ikke prøvet det?


Well, jeg har altså testet et produkt, der imødekommer mine (mange) krav til en selvbruner! Nemlig selvbruner lotionen fra Derma, der påtråds af vores uheldige møde første gang, er endt med at blive en af mine favoritter blandt selvbrunerne.


Man skal nemlig være opmærksom på, at denne selvbruner lotion er ekstrem flydende. Da jeg åbnede låget første gang, endte jeg derfor med en god mængde selvbruner i hånden, og det var lidt svært at holde styr på den, må jeg indrømme. Men så snart jeg havde smurt den på huden, gik der ikke mange minutter, før den var trangt godt ind i huden. Der gik omkring 5-10 minutter, før jeg tog min store striktrøje på, og satte mig til rette på min hjemmearbejdsplads.


Der står, at selvbruneren har en effekt efter 2-6 timer, og da jeg efter 5 timer havde taget den varme striktrøje af, kunne jeg fornemme en naturlig glød på huden. Jeg havde hverken plamager, og min striktrøje havde heldigvis heller ikke fået glæde af selvbruneren. Og så er den budgetvenlige pris kun en bonus! Selvom man allerede kan fornemme en glød på huden efter første gang, kan man med fordel bruge selvbruner lotionen et par gange, for at opnå en smuk solbrun farve.

(78)
Derma Selvbruner Lotion 150 ml
99,95
Optjen 10 point

Udvalgte selvbrunere

(86)
Matas Striber Selvbruner Mousse Uden Parfume 150 ml
79,95
Optjen 8 point
(22)
Mascha Vang Selvbruner Spray 150 ml
69,95
Førpris 139,95
Optjen 7 point
(342)
Rudolph Care A Hint of Summer 50 ml
344,95
Optjen 35 point
(21)
Vita Liberata Tinted Self Tan Lotion Medium 100 ml
219,95
Optjen 22 point
(18)
Lancôme Flash Bronzer Gel Legs 125 ml
294,95
Optjen 30 point

Relaterede artikler

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
Sådan prepper du huden før selvbruner

Vi guider

Sådan prepper du huden før selvbruner

Af Nanna Skousbøll

De fleste ryster lidt ved tanken om selvbruner, fordi den drilske genvej til solkysset hud, ikke er helt nemt at mestre. Men med det rette forarbejde, så huden er velplejet og klar, kan du gøre chancerne for et fejlfrit resultat endnu større.

Læs Mere
Nyhed fra Striberne fjerner hurtigt selvbruner

Nyhed

Nyhed fra Striberne fjerner hurtigt selvbruner

Af Benedikte Lundberg

Har vi ikke alle stået dagen efter et forsøg med selvbruner med orange plamager og gennemtrængende tigerstriber? Heldigvis kommer nyhed fra Matas Striberne os til undsætning, så du hurtigt kan rette op på selvbruner-fadæser.

Læs Mere
Selvbruner - 5 fejl du ikke må begå

Vi guider

Selvbruner - 5 fejl du ikke må begå

Af Trine Brøndsted

Selvbruner er nærmest et musthave på vores breddegrader, hvor vinterbleg hud er standarden ti måneder om året. Men er du bange for orange hud og striber, så læs med og bliv guidet til, hvordan du undgår de klassiske selvbruner fejl og finder den bedste selvbruner til dig.

Læs Mere