Voks & Strips

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/3
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Certificeringer

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

82 produkter
82 produkter
Sorter efter: Mest populære
KUN ONLINE
UNIQ Nose Wax Kit
119,95 kr.
Veet Cold Wax Strips 16 stk
99,95 kr.
KUN ONLINE
HEVI Sugaring Varmer
399,95 kr.
HEVI Sugaring Powder 50 g
49,95 kr.
Pearlwax Premium Heater
399,95 kr.
Hanne Bang Strip Wax 24 stk.
99,95 kr.
Veet Cold Wax Strips 20 stk
109,95 kr.
HEVI Sugaring Spartel sæt 10 stk
stk. 19,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Zita
Kosmetiker
Min ekspertise er:
Hudpleje

Fjern hår med voks & strips

Der findes mange forskellige måder at fjerne uønsket hårvækst på, men en af de nemme og mere holdbare metoder til hårfjerning, er med voks.

Det er ikke en hel smertefri metode, men til gengæld holder resultatet i flere uger, hvor når man fjerner hår med f.eks. en skraber, holder det typisk kun i et par dage, og for nogle nærmest kun nogle timer.

Det er individuelt hvor hurtigt vores hår vokser, men når du er kommet ind i en god voksrutine, vil du opleve at området du har vokset, holder sig hårfrit i ca. 3-4 uger.

Hvordan virker voks?

Voks kommer i forskellige udgaver, og kan både komme som rullevoks, som en voks der skal opvarmes i gryde og der findes også voks som allerede er på en strips. Dog er der ikke forskel på hvordan det fungerer. Voks er en klistret masse der omslutter håret, og når du så hiver voksen af, kommer håret med ud. Dette er også grunden til at resultatet holder så længe, da håret hives ud med rod.

Når håret hives ud med rod, skal der først igen dannes et nyt hår, og du vil derfor også opleve at det hår der kommer ud, vil være mere blødt. Når man vokser, vil håret der kommer ud heller ikke være blevet mørkere.

Når du fjerner hår med en skraber, skære du håret over, hvilket gør det skarpere og det er derfor det stikker og virker kraftigere.

En anden fordel ved voksbehandling er, at mange også oplever at der over tid faktisk dannes færre og færre hår.

Sådan giver du dig selv en voksbehandling derhjemme

Det er vigtigt inden du skal til at vokse at området er rent. Når håret hives ud, vil der være små huller i huden og hvis ikke huden er ordentlig ren kan der komme bakterier ned i hullerne. Der kan medføre en infektion og rødme. Så en god hygiejne, er alfa omega for en sikker voksbehandling.

Når området er rengjort, påføres voksen. Voksen skal påføres med hårets groretning og derefter hiver du mod hårets groretning. Bruger du rulle voks eller voks i gryde er det en god ide at tage et lille område ad gangen. Man skal nemlig arbejde forholdsvist hurtigt for at få det bedste resultat.

Det er vigtigt at understrege at du kun må vokse en gang på det sted der skal vokses. Så er alle hår ikke kommet med første gang, skal du lige vente nogle dage inden du vokser igen. Fjern evt. de resterende hår med en pincet. Det er ikke unormalt at man ikke får alle hår med de første par gange man vokser.

De forskellige typer af voksbehandling.

Færdiglavet voksstrips

Voks der allerede sidder på en strips skal blot varmes let op mellem hænderne, sættes på det ønskede område, lav strygende bevægelser med hårets groretning og hiv så stripsen af mod hårets groretning. Husk at holde igen i huden og træk stripsen af ved at hive henad og ikke opad. Sådan får du det bedste resultat og du får flest mulige hår med.

Flydende voks

Rulle voks og voks i gryde, også kaldet flydende voks, skal varmes op. Tjek altid temperaturen på dit håndled inden, så du ikke brænder dig. Voks på rulle er ideel til voks af større områder, som f.eks til ben, arme og ryg. Hvor voks i gryde er god til mindre områder som bikini, overlæbe, bryn og under armene. Voks på rulle, rulles direkte på det ønskede område, igen med hårets groretning, placer en strips over, og hiv derefter mod hårets groretning. Her er det igen vigtigt at holde igen på huden, både når du ruller voksen på og når du hiver stripsen af.

Voks i gryde skal påføres med en spatel, men ellers er det samme fremgangsmåde som med rullen.

Hård voks

Hård voks er også flydende og skal opvarmes i en voks gryde. Navnet kommer af at det er en vokstype der størkner og man skal derfor ikke bruge nogle strips til hård voks. Man hiver direkte i voksen.

Her skal voksen også påføres med en spatel og på samme måde som de flydende voks. Vent herefter til voksen er helt tør og hiv så mod hårets groretning. Hård voks er ideel til voks af næse, øre, overlæbe og bryn.

Forskel på voks og sugaring

Sugaring er også en form for voks, men forskellen på almindelig voks og sugaring er at voks kan være lavet på forskellige voks typer, hvor sugaring altid er lavet på sukker. En anden og ret væsentlig forskel er at sugaring skal påføres modsat af voks. Så sugaring skal påføres mod hårets groretning og hives af med hårets groretning.

Er der nogle bivirkninger ved voks?

Der kan efter en voksbehandling opstå let rødme og irritation af det voksede område, og der kan i det første døgn også være røde knopper. Denne rødme vil forsvinde igen. Efter voks kan det være en god ide at påføre en beroligende creme eller aftershave. Undgå for varme bade, tætsiddende tøj, hård træning eller en tur i svømmehallen i ca. 24 timer efter endt behandling.

Find den hårfjerningsmetode der passer dig

Matas LIVE

Find den hårfjerningsmetode der passer dig

Af Matas

Skal du vælge en skraber, voks eller måske sugaring? Og hvordan får du det bedste resultat af samtlige hårfjerningsmetoder? I dag guider kosmetikeren Zita - som er uddannet specifikt i hårfjerning - dig til at vælge og udføre den helt rigtige metode for dig.

Læs Mere
Alt om hårfjerning: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt om hårfjerning: Eksperten guider

Af Matas

Voks, barbering eller hårfjerningscreme? Der kan være mange måder at fjerne sine hår på kroppen på, og måske det kan være svært at hitte ud af, hvilken metode der passer bedst til dig? I denne live guider vi dig til, hvilke produkter og metoder du kan bruge til er fjerne de ønskede hårstrå med, og vi giver vores bedste tips og tricks til den perfekte, knop-fri barbering!

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.