• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Hvis der er noget, jeg elsker lige så højt som en velplejet hud, er det velplejet, silkeblødt hår. Nøj, hvor har jeg skiftede hårplejeprodukter ud mange gange. Jeg har nemlig været super effektiv (måske lidt for effektiv, hvis man spørger min familie) til at udforske nye hårpleje- og hårstyling produkter gennem årene. Det har så ført til, at jeg i dag er kommet frem til de bedste hårprodukter - hvis du spørger mig - og det er lige netop de produkter, jeg vil fremhæve i indlægget her.

Jagten på den bedste shampoo, balsam, hårkur, saltvandsspray, tørshampoo - you name it! - har været lang, og det tog da også sin tid at finde lige præcis dé hårplejeprodukter, der forvandlede min tørre manke til det silkebløde og glansfulde hår, jeg drømte om. Nu står jeg på den anden side med en håndfuld skønne hårprodukter, mit hår har haft stor succes med, og som jeg brænder for at fortælle videre til dig på den anden side af skærmen. Er du klar til at tage dine lokker med på en rejse gennem de bedste hårplejeprodukter? Så lad os komme i gang!

Den bedste shampoo til tørt hår 

Mit hår er meget kræsent, når det kommer til shampoo. Jeg har altid haft enormt tørt hår, medmindre jeg bruger den helt rigtige shampoo, der fugtmætter mit hår fra top til spidsen af lokkerne. Som du måske allerede ved, så er shampooen et produkt, der fjerner snavs og fedt samtidig med at rengøre hår og hovedbund. Hvor mange gange om ugen, man bør vaske håret, er forskelligt fra person til person. Personligt plejer jeg at gøre det hver anden eller tredje dag, alt efter hvornår mit hår har behov for det.


Anyway, hvis du har tørt hår som mig, så er jeg overbevist om, at dit hår vil elske Björn Axén's Repair shampoo. Den er udviklet til flere hårtyper - alt fra skadet hår, tørt hår, kemisk behandlet hår til krøllet hår. Efter første vask med Björn Axén's Repair Shampoo vil du opleve, at dit hår er silkeblødt, når du kører dine fingerspidser igennem håret. Ved hjælp fra plejende mineraler og protein, arbejder shampooen effektivt på at genopbygge skadet hår samtidig med at tilføre en masse, masse fugt. Den er simpelthen for skøn!

(86)
Björn Axén Repair Shampoo 250 ml
114,95
Optjen 12 point

Den blødeste balsam til håret 

Uh, jeg elsker virkelig en god, tyk, cremet balsam, der sammen med shampooen giver et silkeblødt og velplejet hår. Björn Axén har også en skøn Repair Balsam, der har samme fantastiske egenskaber som Repair Shampooen, og som jeg har været rigtig glad for. Men i dag vil jeg rette mit fokus mod en anden balsam, der har den skønneste duft og indeholder en masse plejende ingredienser, jeg personligt selv er helt vild med.
​​​​​​​


Da jeg første gang åbnede låget på den velduftende Shea Butter Conditioner fra MAUI, var det en frisk og sommerlig brise, min lugtesans gik i møde. Den cremede balsam fik mig til at tænke tilbage på en varm sommerdag ved stranden sydpå. Mmmh. Så snart jeg masserede den velduftende sag ind i håret, kunne jeg mærke, at den allerede var godt i gang med at blødgøre mit hår. Og det gjorde den så sandelig også!


Resultatet, efter jeg havde føntørret mit hår, var nemlig et fugtmættet hår, der så sundt og velplejede ud. Shea Butter Conditioner er fyldt med fugtgivende shea butter blandet med kokosolie og macadamiaolie, der nok er årsagen sag, at den virkede perfekt til netop mit tørre hår. En vaskeægte balsam-helt, vil jeg kalde den!

5 superhelte til håret på budget

Vi guider

5 superhelte til håret på budget

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs også

En hårkur, der dur 

Når mit hår trænger til at få den helt store omgang, og når mit hår i perioder er ekstra tørt, så supplerer jeg min hårvask med en hårkur, der får mit hår til at udstråle den bedste version af sig selv. Nu kommer det til at handle om Björn Axén endnu en gang – sorry - men er du allerede bekendt med de skønne produkter fra det populære svenske brand, så ved du, hvad jeg snakker om!


I Repair serien har Björn Axén nemlig også udviklede en såkaldt ''Deep Conditioner'', der er en hårkur, som giver håret et ordentligt fugtboost. På emballagen står der, at den skal sidde i håret i omkring 3 minutter, men jeg lader den gerne sidde i op til 10 minutter. På den måde føler jeg, at mit hår får mest ud af den blødgørende hårkur.

(80)
Björn Axén Repair Deep Conditioner 200 ml
169,95
Optjen 17 point

En holdbar og nærende hårolie, der giver et glansfuldt hår 

Efter hårvask (inden jeg går i krig med min hårtørrer) giver jeg altid mit hår 2 pump af min yndlings hårolie. Inden jeg afslører, hvilken hårolie jeg bruger, vil jeg lige give en servicemeddelelse: efter snart fire år er jeg kun i gang med min anden flakse! Dét er en hårolie, der holder, og som en i den grad også virker.


Titlen på den bedste hårolie er Precious Hair Care Oil fra Sisley, der giver den smukkeste glans til håret samtidig med at give næring. Den er virkelig worth the money. Har du haft en uheldig oplevelse med en hårolie, der fik dit hår til at se tungt ud og en smule fedtet? Well, not with this one! Jeg vil næsten garantere, at dit hår vil elske den, og hvis ikke - så let me know! Som sagt er jeg kun i gang med min anden flaske på snart fire år, så det siger lidt om, hvor godt den holder.

(6)
Sisley Precious Hair Care Oil 100 ml
679,95
Optjen 68 point
Find den rette hårkur til din hårtype

Vi guider

Find den rette hårkur til din hårtype

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om du har kort eller langt hår, om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Vi guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dig og dit hår.

Læs også

En leave in hårkur, der kan lidt af det hele 

For kort tid siden var jeg på jagt efter en ny heat protection spray, der kunne beskytte mit hår, ind jeg fyrede op på føntørren. Det var så her min skønne kollega, Michelle, kom til undsætning, og fortalte, at jeg skulle give Revlons Uniq One Hair Treatment et skud. Det, jeg bemærkede, da jeg stod med den røde sprayflaske i hånden, var, at den er meget mere end en varmebeskyttede spray til håret.


Uniq One Hair Treatment er nemlig en leave in hårkur med hele 10 unikke egenskaber. Bl.a. giver den det smukkeste shine til håret, blødgøre helt ekstremt, beskytter mod varme fra din hårtørrer og andre opvarmede styling produkter som glatte- og krøllejern, også hjælper den skadet og tørt hår på bedste vis. Jeg har netop brugt det sidste op af vidunderproduktet, og skal til at klikke Uniq One Hair Treatment med Coconut hjem. Det siges, at den har den skønneste duft af kokos, som jeg personligt selv elsker.

Den bedste tørshampoo 

De dage, hvor jeg springer hårvasken over, er tørshampooen min helt. Den går nemlig ind og absorberer overskydendeolier og produktrester, så dit hår ser ud, som var det nyvasket. Smart ;) Jeg har med tiden prøvede enormt mange tørshampooer, og for et lille år siden fandt jeg endelig den bedste tørshampoo til netop mit hår, der er udviklet af ingen andre end den kendte svenske frisør, Antonio Axu.


Light Dry Shampoo er faktisk udviklet til at fremme hårets blonde nuancer, men på tråds af, at jeg har brunt hår, så kan den i den grad buges ;) Det, der er så fantastisk ved netop denne tørshampoo, er, at den giver et snært af volumen og løft til håret, samtidig med at den usynliggør fedtet hår. Håret bliver efterladt med en fin glans, og så er den faktisk også genial til at holde på krøllerne!


Når jeg engang imellem svinger krøllejernet og laver nogle bølgede lokker i håret, så hjælper denne tørshampoo med at holde bølgernes smukke form. Fordi jeg har enormt fugtmættet hår (tak til hårprodukterne, jeg nævnte foroven!) kan mine krøller hurtigt falme, hvis ikke jeg bruger en tørshampoo, når varmen fra krøllejernet har aftaget mit hår. Apropos krøllede hår, giver jeg altid mit hår en god omgang med Antonio Axu Styling Spray Strong Hold, som er en af de bedste hårspray, jeg har prøvede.

Antonio Axu Light Dry Shampoo 300 ml
104,95
Førpris 149,95
Optjen 11 point
(5)
Antonio Axu Styling Spray Strong Hold 300 ml
104,95
Førpris 149,95
Optjen 11 point
4 tørshampooer, som kan redde en dårlig hårdag

Vi guider

4 tørshampooer, som kan redde en dårlig hårdag

Når du har travlt i hverdagen eller holder ferie, kan det være fristende at springe hårvasken over. Heldigvis behøver du ikke at bekymre dig om fedtet hår, for du kan bare bruge tørshampoo. Vi har testet fire af slagsen.

Læs også

En saltvandspray, der giver håret et lækkert strandlook 

Nu er vi kommet til det sidste produkt, jeg vil dele med jer. I kan måske fornemme, at jeg har en forkærlighed for produkter fra Björn Axén. Så jeg formoder ikke, at det kommer som et chok, at jeg runder indlægget af med et produkt, der ligeledes af fra det svenske vidunder brand..


Anyway! Selvom jeg for det meste bruger dette produkter om sommeren til at give mit hår et lækkert, sommerlig strandlook, skal I naturligvis ikke snydes.  


Kender i det, når i har været en tur i havet på stranden om sommeren, og jeres hår bliver fyldt med saltvand? Åh, hvor jeg længtes. Og jeg kan umuligt være den eneste, der elsker det look, håret får, efter en tur i saltvandet. Et produkt, der kan give mit hår samme look som på stranden, er Salt Water Spray Strong Hold fra Björn Axén. Den blå flakon indeholder bl.a. UV-beskyttelse, der beskytter håret, samt vitamin B5 og urteekstrakt, der fugtmætter, blødgør og styrker håret. Bedst af alt giver den håret det flotteste strand-look, hvis du spørger mig.

(37)
Björn Axén Salt Water Spray Strong Hold 150 ml
139,95
Optjen 14 point

Relaterede produkter

(144)
MAUI Shea Butter Hair Mask 340 g
119,95
Optjen 12 point
Antonio Axu Dry Shampoo Brown Hair
104,95
Førpris 149,95
Optjen 11 point
(21)
OGX Argan Oil Morocco Conditioner 385 ml
99,95
Optjen 10 point

Relaterede artikler

5 superhelte til håret på budget

Vi guider

5 superhelte til håret på budget

Af Nanna Skousbøll

Gode hårprodukter er vejen til et sundt og lækkert hår, og heldigvis findes der masser af budgetvenlig hårpleje på hylderne, der giver dine lokker, lige hvad de har brug for, uden at du skal spendere en formue. Se bare her.

Læs Mere
Redaktionen tester bestseller shampoo

Vi guider

Redaktionen tester bestseller shampoo

Af Michelle Weis

Vil du gerne forkæle dine lokker med en shampoo, der gi'r uimodståelig blødhed? Så læs med her, hvor Amalie og jeg tester de bedste shampooer - eller hvert fald dem, vi sælger flest af hos Matas. Shampooerne i dagens spotlight kan altså noget helt særligt, hvis du spørger os (og vores skønne kunder), og så er de perfekte til de fleste hårtyper. Nysgerrig? Læs med her, og få vores vurdering af Matas' bestsellere.

Læs Mere
Find den perfekte hårpleje til din hårtype

Vi guider

Find den perfekte hårpleje til din hårtype

Af Nanna Hein

Her på redaktionen har vi vidt forskellige hårtyper, og derfor har vi også forskellige behov, når det kommer til hårprodukter. Mens nogle af os ønsker mere volumen i håret, er der andre, der sukker efter hårpleje til krusede lokker, fedtede lokker eller noget helt tredje. Vi er klar over, at der findes mange forskellige hårtyper, og i dagens skriv kommer vi med bud på produkter, der passer bedst til netop din hårtype.

Læs Mere
Michelle guider: hårpleje til langt hår

Vi guider

Michelle guider: hårpleje til langt hår

Af Michelle Weis

Har du lange lokker, der har tendens til at blive tørre - ligesom mine? Og vil du gerne forkæle dem med den rette næring, så de fremstår sunde og velplejede hver eneste dag? Så læs med her, hvor jeg kaster lys over de hårprodukter, der gemmer sig i min brusekabine – og det er ikke så få endda #notsorry.

Læs Mere