Hairstudio
Frisøren guider: Find den helt rigtige hårkur
Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Jeg har taget en snak med frisør Marie Louise, som her guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dit hår og dit behov.

Hårkur eller hårmaske, kært barn har mange navne. Det vigtigste er, at du vælger en, der passer til dit hår og dit behov. De fleste hårkure er lavet til at behandle dine hårstrå, styrke og beskytte dem mod slid og nedbrydning. En hårkur kan hjælpe dig med at få glans og fugt tilbage til håret. Men alle, også dig med et sundt hår, kan have glæde af at bruge en hårmaske eller hårkur en gang imellem. Frisør hos Matas.dk, Marie Louise, guider dig her til det helt rigtige valg af hårkur.

Find den helt rigtige hårkur til dit hår med en af disse 5 forskellige hårkure

Nilens Jord: Uden parfume og allergicertificeret til tørt og mat hår

En nærende og fugtgivende hårkur fra Nilens Jord. Den er til dig, der går efter hårprodukter, der er uden parfume og er allergi certificeret.

Den kan anvendes til alle hårtyper, men er virkelig god, hvis du synes, dit hår trænger til ekstra fugt. Kuren giver nemlig et fugtboost til tørt og mat hår. Håret blødgøres af avocadoolie og plejes af Vitamin, så håret efterlades blødt og let.


Husk altid at bruge conditioner (også kaldet balsam) efter brug af hårkur. Det er vigtigt, at du får lukket skellaget i dine hårstrå efter kuren har åbnet dem.

IDHair: Den dybdegående protein hårkur til skadet og behandlet hår

Kuren fra IDHair er en dybdegående protein hårkur, der er udviklet til et skadet og kemisk behandlet hår. Den indeholder ærteproteiner, der går ind og styrker håret, så det enkelte hårstrå bliver stærkere og mere modstandsdygtigt.

Du vil helt sikkert opleve en reducering af knækket hår, og hårets overflade bliver mere jævn og krus modvirkes. En supereffektiv hårkur!

Ecooking Hårkur: Den multifunktionelle hårkur til dig, der vil spare tid

Denne hårkur er genial, fordi den er multifunktionel! Den fungerer både som en hårkur og en balsam, så der er noget tid og vand at spare, hvis du ikke liiige har så meget tid. Det kender vi sikkert alle til!

Ecooking hårkuren har fokus på at reparere og udglatte et beskadiget hår, der har brug for at blive stærkere og mere modstandsdygtigt. Den er beriget med fugtgivende, plejende og beskyttende ingredienser, der hjælper med at reducere knækket hår.

Bonus: Derudover beskytter den håret mod UVA-stråler og forurening, så der er virkelig tale om en multifunktionel hårkur.


Husk! Lad ikke en hårkur sidde i håret natten over, hvis den ikke er beregnet til det. Læs altid på produktet, hvor længe det skal virke i håret.

HairLust: Til dig med krøller eller krus

HairLust Curl Crush Hair Mask er en af HairLust læke dybdegående hårkure. Lige præcis denne hårkur er udviklet til et krøllet hår, fordi den har en fin balance mellem protein og fugt, der efterlader krøllerne defineret, livlige og glansfulde.

Fordi den indeholder proteiner, hjælper den med at reparere håret og samtidig reducere risikoen for spaltede spidser. Så den her vil jeg anbefale, hvis du har krøller eller måske krus.

Tip: Se lige i slideren, HairLust har flere forskellige hårkure. Der er også en særligt til meget slidte spidser, men også en proteinkur!

Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår

Hairstudio

Redaktionen guider: Hårpleje til kruset hår

Hvis du har et kruset hår, så ved du, at det kan føles flyvsk, tørt og elektrisk, og ofte har det svært ved at samle sig. Men med de rigtige produkter og den rigtige pleje, kan du faktisk komme rigtig langt i at tæmme de uregerlige lokker og bedre undgå et kruset hår. Det kan Martina fra redaktionen i hvert fald skrive under på. Hun har nemlig testet et udvalg af produkterne i eget hår. Læs med her, så guider vi dig til de bedste hårplejeserier til denne hårtype, og deler ud af vores bedste råd.

Læs også

Zenz 03: Kuren uden parfume til en sart hovedbund

Zenz Treatment Pure no. 03 er en hårkur uden parfume, der kan anvendes til alle hårtyper. Den er mild, fugtgivende og plejende, og den er særlig velegnet til en sart hovedbund. Hovedbunden og hårsækkene styrkes, og håret efterlades blød og glansfuldt.

Håret styrkes indefra og ud, så håret forstærkes og spaltning undgås. Derudover er den farvebevarende, så din hårfarve holder sin farveintensitet i længere tid – så den er faktisk også god til dig med farvet hår.


Purely Professional Hair Repair Hårmaske: 2-i-1 hårmaske til dig med krus, krøller og kemisk behandlet hår

Purelys hårmaske er en intensiv og dybdevirkende 2-i-1 hårmaske, der kan anvendes til hårtyper, men den er især suveræn til kraftigt, kruset, krøller og kemisk behandlet hår.

Når det er en 2-i-1 hårmaske har den til formål at fugte og pleje længderne, men også berolige og fugte hovedbunden. Den er uden parfume og indeholder hvedeproteiner, der hjælper med at genopbygge håret, så det bliver stærkere.
​​​​​​​

Roze Avenue: En hårkur til tørt og mat hår med varmebeskyttende effekt

Hvis dit hår et mat og trist, så kan jeg anbefale dig at prøve Luxury Restore Masq fra Roze Avenue. Det er en genopbyggende hårmaske der blandt andet er beriget med perlemor, som efterlader håret glansfuldt og blødt. Det tror jeg, vi er mange, der gerne vil have.

Derudover indeholder den quinoaprotein, der virker genopbyggende og har en varmebeskyttende effekt, når du anvender en hårtørrer eller et andet stylingtool med varme. Hårmasken kan anvendes af alle hårtyper.

Epiic Hair Care: Til dig med tørt, skadet hår og farvet hår

Har du et tørt eller skadet hår, så er Repair´It Masque fra Epiic Hair Care helt sikkert noget for dit hår. Den indeholder algeekstrakt, der går ind og genopbygger det enkelte hårstrå. Dit hår efterlades stærkere, glansfuldt og blødt, efter du har brugt kuren.

Derudover er den farvebeskyttende, som er et kæmpe plus, hvis dit hår er farvebehandlet, og du ønsker at bevare hårfarven smuk i længere tid. Så skal du prøve den her hårmaske.

Gun-Britt: Den dybe cremekur – og én særligt til dig med blond eller gråt hår

Deep Treatment hårkuren fra Gun-Britt er en virkelig unik og dybdegående cremekur! Der er den ”almindelige”, der kan bruges til alle, men Gun-Britt har selvfølgelig også lavet en til dig med blond eller gråt hår, der gerne vil have den flotteste farve ud af dine lyse lokker.

Det er jo nærmest Gun-Britts varemærke – så selvfølgelig skal du også have gavn af det. Kuren er med Macadamia nøddeolie, ceramider og ekstrakt af alger, der sikrer den helt optimale fugt og pleje.

​​​​​​​Find begge versioner i slideren her ved siden af.

SPAR 55,-
KUN ONLINE
Gun-Britt Deep Treatment 200 ml
219,95 kr.274,95 kr.Spar 55,-
SPAR 55,-
Gun-Britt Deep Treatment Blonde 200 ml
219,95 kr.274,95 kr.Spar 55,-

Sådan bruger du en hårkur

En hårkur giver håret ekstra fugt, men kan ikke erstatte en balsam. Hårkuren går ind og åbner skellaget i håret og giver en hel masse fugt og pleje. Det er vigtigt at bruge en balsam, efter du har brugt hårkur. Balsam lukker skellaget igen - så er dit hår bedre beskyttet. Du kan med fordel give håret en kur en til to gange om ugen.


Der er forskel fra produkt til produkt på hvornår, du skal putte en kur eller maske i håret. Nogle masker skal påføres i tørt hår, andre i fugtigt. Nogle masker skal i håret, før du vasker det, andre skal i efter shampoo. Så læs altid på produktet, så du ved, hvordan du skal bruge det.


Ingen regler uden undtagelser, men de fleste hårkurer bruges sådan:


Step 1.
Vask håret helt rent med shampoo. Vask altid dit hår to gange - dobbeltvask, som man kaldet det. Ved første vask vasker du hverdagens skidt, snavs og produkter ud. Ved anden vask går shampooen ind og virker på håret, som den skal.


Step 2.
Vrid dit hår godt, så det ikke er helt drivvådt. Jo mindre vand, jo mere koncentreret er hårkuren. Put hårkur i håret og lad den sidde. Læs på produktet, hvor længe du skal lade kuren sidde i. Men en god regel er, at den i hvert fald skal sidde minimin fem minutter, men gerne længere tid - de fleste kure kan sagtens tåle 20 minutter. Du kan med fordel massere din hårbund blidt for at stimulere hårsækkene.


Step 3.
Skyl håret fri for hårkuren. Sørg igen for at håret ikke er helt drivvådt. Vrid det gerne lidt uden at være for grov ved det - selvfølgelig.


​​​​​​​Step 4.
Brug balsam til slut i din vaskerutine. Balsam lukker hårstråene og beskytter håret mellem dine hårvaske.

Frisør med speciale i hårpleje og Curly Girl.


Marie Louise er i 2011 udlært frisør i Frisør Poul M, Aalborg, hvor hun arbejdede efter endt uddannelse, inden hun flyttede til København for at dygtiggøre sig yderligere i sit fag. Hun lægger stor vægt på at give kunden en god oplevelse på Matas Online Chat! Hun deler ud af sine mange års erfaring som frisør, som giver hende de bedste forudsætninger til at vejlede og rådgive den enkelte person med de hårudfordringer, der kan opstå.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Hairstudio

Hårstylisten guider: Fem nemme stylingtools

Af Amalie Kaais Lund

Stylingtools kan være lidt af en jungle. Hvordan finder du det rigtige tool, og hvordan laver du så en pæn styling - nemt og hurtigt? Hårstylist Mike Paudy guider dig her til fire nemme styles med fem styligtools.

Læs Mere
Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Hairstudio

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Af Amalie Schiller

Tørt, filtret og kruset hår... Nej tak! Det er ikke altid let at finde rundt i hårplejejunglen, og når man lever med en tør manke, findes der er et utal af skønheder, der bidrager til en mere glansfuld hverdag. Er du på udkig efter nogle nye hårplejehelte i hverdagen? Så har jeg nogle helt særlige darlings i tankerne, jeg er overbevist om, at dit hår vil elske.

Læs Mere
Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Hairstudio

Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Af Amalie Schiller

Hvis der er noget, jeg elsker lige så højt som en velplejede hud, er det velplejede, silkeblødt hår. I indslaget her afslører jeg, hvilke hårprodukter, der har forvandlet mit ellers tørre, slidte hår til en blød manke.

Læs Mere
Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Hairstudio

Redaktionen tester: Ecooking hårpleje

Af Amalie Schiller

Det er ikke altid nemt at finde den perfekte shampoo eller balsam - dét kan vi skrive under på her på Stories Redaktionen, hvor vi har mange forskellige hårtyper. Nogle af os har brug for ekstra fylde, mens andre har behov for et intenst boost af fugt og næring. Vi er også flere, der – til tider – døjer med tør og irriteret hovedbund. Med andre ord: her på redaktionen har vi mange forskellige behov, når det kommer til hårpleje, og netop derfor har vi sat os for at teste Ecookings hårplejeserie.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.