Hairstudio

Find den perfekte hårpleje til din hårtype

Her på redaktionen har vi vidt forskellige hårtyper, og derfor har vi også forskellige behov, når det kommer til hårprodukter. Mens nogle af os ønsker mere volumen i håret, er der andre, der sukker efter hårpleje til krusede lokker, fedtede lokker eller noget helt tredje. Vi er klar over, at der findes mange forskellige hårtyper, og i dagens skriv kommer vi med bud på produkter, der passer bedst til netop din hårtype.

For at få dit hår til at vise sig fra sin bedste side, bør du gå efter hårpleje, der er særligt formuleret til dine smukke lokker. Vi kender alle følelsen af at have en dårlig hårdag, right? Med de rette produkter, der tager kærlig hånd om dine hårlokker, reducerer du de dårlige hårdage, og du kan i stedet gå hver dag i møde med et hårlook, der er spot-on. Vi guider dig godt på vej, så du kan blive klogere på, hvilke hårplejeprodukter din hårtype sukker efter. 

Når du har fint hår

Fint og tyndt hår kan skyldes mange forskellige ting. Det kan både være din alder, genetik og livsstil, som har indflydelse på tykkelsen af dit hår. Hvis du sidder med tyndt hår, der let klasker sammen, så er det vigtigt, at du leder efter hårprodukter, som booster og løfter dit hår. Gør i øvrigt dig selv en tjeneste og vask med shampoo to gange. På den måde sørger du for helt rene lokker, der er lettere at få volumen i. Sørg også for kun at bruge balsam i spidserne, da det ellers tynger håret unødvendigt.

Gode produkter til dig: 

Prøv for eksempel Bamboo Fibers-serien fra Maui til fint og fladt hår. Den veganske serie indeholder styrkende bambusfibre, der lægger sig om hvert enkelt hårstrå og giver naturlig volumen til håret.

Derudover indeholder produkterne castorolie, som er kendt for at bekæmpe hårtab og tør hovedbund og derfor er super velegnet til et fint skandinavisk hår.

SPAR 30%
385 ml
MAUIBamboo Fibers Shampoo
Medlemspris
69,96 kr.99,95 kr.
(139)
SPAR 30%
385 ml
MAUIBamboo Fibers Conditioner
Medlemspris
69,96 kr.99,95 kr.
(53)

Når du har krøllet hår

’Selvom krøller altid er smukke, kan de være svære at styre. For ikke at udtørre krøllerne, så de bliver frizzy, skal du undgå for meget hårvask samtidig med at bruge en mild shampoo og balsam, som er fuld af fugtgivende og plejende ingredienser, der bevarer krøllernes spændstighed og form.

Gode produkter til dig: 

Prøv Redkens Curvaceous shampoo og balsam, der er specielt udviklet til at få det bedste frem i alle krøller. Serien indeholder Redkens eksklusive Curl Memory Complex og Interlock Protein Network, som styrker, nærer og genaktiverer krøllens form og spændstighed samtidig med, at håret renses skånsomt.

Den cremede balsam giver intens pleje og næring til krøllerne uden at tynge, men så de fremstår definerede og glansfulde.

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs også

Når du har kruset hår

Kruset hår skyldes ofte, at håret er blevet beskadiget og dermed skrøbeligt, hvis du for eksempel ofte har farvet eller afbleget dit hår. For at få styr på lokkerne, skal du derfor sørge for at bruge produkter, som fugter. Du kan med fordel skrue ned for temperaturen på dit badevand og antallet af gange, du vasker håret. Vasker du hår hver dag, kan du øve dig i, at ændre det til to-tre gange om ugen.

Gode produkter til dig: 

Prøv for eksempel Hair Beliefs Thirsty for More serien med anti-frizz og glansgivende effekt, der er egnet til tørt og skadet hår.

Både shampoo og balsam nærer og plejer håret i dybden uden at tynge det, og så virker produkterne naturligt varmebeskyttende, så du på den måde kan modvirke flere skader og mere frizz. Som bonusinfo er hårplejen vegansk og godkendt til grøn salon.​​​​​​​

KUN ONLINE
280 ml
Hair BeliefsThirsty For More Moisture Shampoo
99,95 kr.
(6)
KUN ONLINE
200 ml
Hair BeliefsThirsty For More Moisture Conditioner
99,95 kr.
(7)

Når du har fedtet hår

Når hovedbundens talgkirtler overproducerer olie og sebum, bliver håret fedtet. Det er ofte personer med meget fint og glat hår, der døjer med fedtet hår, da hovedbundens sebum har nemmere ved at bevæge sig ud på hårstråene og gøre håret fedtet og klasket at se på.

Har du i forvejen problemer med fedtet hovedbund, er det vigtigt, at du ikke vasker det for meget, for så er det, at hovedbunden overkompenserer og producerer mere talg, og så ender du i en ond cirkel. Når du skal vælge hårpleje, er det også en god idé at styre uden om produkter med fede planteolier og silikone.   

Gode produkter til dig: 

Prøv for eksempel Matas Urteprotein Shampoo uden parfume, som er en lækker skummende shampoo med vaskeaktiver, der afhjælper fedtet hår og hovedbund. Shampooen indeholder salvie, morgenfrue og hvedeprotein, der beskytter håret og virker reparerende og styrkende.

Suppler med Matas klassiske Luksus Balsam uden parfume, der med glycerin og collagen styrker, plejer og beskytter hår og hovedbund, og gør håret meget nemmere at rede ud.  

SPAR 30%
Matas StriberUrteprotein Shampoo til Fedtet Hår Uden Parfume
Medlemspris
24,46 kr.34,95 kr.
(396)
SPAR 30%
Matas StriberLuksus Balsam til Normalt Hår Uden Parfume
Medlemspris
55,96 kr.79,95 kr.
(649)
Sådan undgår du fedtet hår og hovedbund

Vi guider

Sådan undgår du fedtet hår og hovedbund

Kæmper du lidt for ofte med fedtet hår uden at vide hvorfor? Så læs med, når vi guider dig til, hvordan du bedst undgår og forbygger sjaskede, fedtede hårstrå med de bedste tips fra hårstylisten.

Læs også

Når du har tørt hår

Hvis din hovedbund går i baglås og stopper med at producere nok sebum, der fungerer som naturlig smørelse for hår og hovedbund, bliver håret tørt. Håret kan også blive tørt, hvis hårstråenes beskyttende skællag bliver utætte, så håret ikke længere kan holde på sin naturlige fugt.

Genkender du problemerne med tørt hår, er der visse forholdsregler, du skal tage, men når det kommer til hårpleje, er det særligt vigtigt, at du vælger den skånsomme af slagsen spækket med fugtgivende og plejende ingredienser. Brug også gerne en hårkur og/eller hårolie som supplement til din hårvask.

Gode produkter til dig: 

Prøv de fugtgivende favoritter fra Moroccanoil. Hydrating Shampoo og Conditioner, der forkæler håret med beskyttende arganolie og E-vitamin, så håret bliver glat, glansfuldt og lettere at style.

Den fugtgivende formel indeholder desuden A-vitamin, rødalge-næringsstoffer og antioxidanter, der bekæmper frie radikaler, holder på fugten og eliminerer ældningsprocessen af håret.

Når du har normalt hår

Selv om du har normalt hår, der ikke har brug for særlig behandling, er det alligevel vigtigt, at du passer på det og forebygger eventuelle problemer. Gå efter hårpleje til normalt hår, som er hårpleje, der ofte sikrer tre helt basale ting – nemlig fugt, blødhed og glans.

Gode produkter til dig: 

Prøv for eksempel den økologisk certificerede duo Blown Away Wild Lemongrass fra danske Urtekram. Her får du fugtgivende hårpleje til normalt hår med ingredienser som aloe vera, hyaluronsyre og glycerin (samt jojobaolie, sheasmør og kokosolie for balsammens vedkommende), der tilsammen fremmer hårets fugt, blødhed og glans.

Serien er i øvrigt vegansk og indeholder ingredienser med 99 % naturlige ingredienser.    ​​​​​​​

Relaterede produkter:

SPAR 30%
200 ml
Matas StriberHårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume
Medlemspris
41,96 kr.59,95 kr.
(240)
500 ml
KÉRASTASEDensifique Bain Densité Shampoo
404,95 kr.
(8)
SPAR 30%
Matas StriberShampoo til Krøllet Hår Uden Parfume
Medlemspris
24,46 kr.34,95 kr.
(254)
60 ml
The OrdinaryMulti-Peptide Serum for Hair Density
207,95 kr.
(59)

Relaterede artikler

Vink farvel til tørt hår

Hairstudio

Vink farvel til tørt hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Tørt og beskadiget hår er en af de mest almindelige hårproblemer, som både mænd og kvinder kan døje med. Men hvad er egentlig roden til problemet, og hvordan fikser du det bedst? I denne artikel giver vi vores bedste tips til, hvordan du får fugten tilbage i dine lokker.

Læs Mere
Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Hairstudio

Sådan slipper du af med tør og irriteret hovedbund

Af Matas

Driller hovedbunden? Tør og irriteret hovedbund kommer ofte om vinteren og kan både klø og flage. Det irriterende problem kan heldigvis afhjælpes med den rigtige behandling. Se med her, hvor vi guider dig til at komme den besværlige tørre hovedbund til livs.

Læs Mere
Den store guide til hårolie

Hairstudio

Den store guide til hårolie

Af Amalie Kaaris Lund

De gyldne dråber er efterhånden blevet fast sortiment hos et stort antal kvinder (og mænd), men hvad ved du egentlig om hårolie? Her er svarene på alle dine hårolie-spørgsmål.

Læs Mere
Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Hairstudio

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek