Vi guider

Kosttilskud og sunde vaner i solskinsmånederne

Når temperaturen sniger sig op over de 25 grader, er der ingen undskyldning for ikke at lade sig omfavne af sommerens lyse sind. Men inden du begiver dig ud i sommerlandet, kan det være godt at have styr på vitaminerne og de sunde vaner. Vi klæder dig på til skønne solrige dage.

Hvis du vil gøre din krop klar til at gå sommeren glad i møde, kan du overveje at give den et skud velvære indefra. Vi har samlet en række kosttilskud, som du kan bruge til at pleje din sommerkrop, og så giver vi nogle pakkefif til, hvad du kan tage med i strandtasken.

5. kosttilskud til sommermånederne

1. Omega 3

Grillet makrel eller ørred er lækker sommermad, og så er de fede fisk rige på omega 3-fedtsyrer, som er godt for hjertet. Ifølge de officielle kostråd skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen, men mange af os har tendens til at spise for lidt. Faktisk spiser 75 procent af danskerne mindre end den anbefalede mængde, og cirka 10 procent holder os helt fra fiskene. Så hvis der heller ikke er så meget fed fisk på din sommermenu, kan du overveje at supplere med et tilskud.


Et godt bud er Omega-3 O3 fra Puori eller Fiskeolie fra Matas Striber, som begge indeholder omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA, der bidrager til en normal hjertefunktion ved et dagligt indtag på 250 mg.  For begge kosttilskud gælder 3 kapsler pr. dag i forbindelse med et måltid.

FAST LAV PRIS
180 kaps.
PuoriOmega-3 O3
319,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
180 kaps.
Matas StriberFiskeolie 1000 mg
+ 2 varianter
299,95 kr.

2. Skønt by Matas AKTIVIVA

AKTIVIVA er det første produkt fra SKØNT by Matas. AKTIVIVA er baseret på fiskeolie med EPA og DHA, udvalgte vitaminer, mineraler og planteekstrakter, der alt i alt understøtter en aktiv livsstil. En god, samlet løsning til dig, der kan lide at bevæge dig i hverdagen.


AKTIVIVA fokuserer på de vigtigste elementer i kroppen, nemlig hjerte, bevægeapparatet og mindre udmattelse. Derfor er de udvalgte vitaminer og mineraler valgt herefter:

  • EPA og DHA bidrager til normal hjertefunktion. Opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.
  • Vitamin D bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion.
  • Vitamin B12 bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

3. Kollagentilskud til sommerhuden

Kosttilskud med kollagen er blevet lidt af et skønhedshit de seneste år, og flere sværger troskab til tilskuddet, som fås i mange varianter. Hos Matas Striberne kan du både få kollagen  som pulver, du kan blande op med fx din morgenjuice eller i din yoghurt, eller du kan vælge kollagen i tablet-form. Begge versioner fra Striberne indeholder C-vitamin, som bidrager til hudens dannelse af kollagen, der har betydning for normaltfungerende hud.


Den anbefalede daglige dosis for Matas Striber Kollagenpulver er 5 gram (1 måleske med top) blandet op med en valgfri, kold væske. For Matas Striber Kollagen i tabletform gælder det 3 tabletter dagligt i forbindelse med et måltid. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.

SPAR 20%ABONNÉR
150 g
Matas StriberKollagenpulver + C vitamin 80 mg
229,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
100 tabl.
Matas StriberKollagen 833 mg + C-vitamin 27 mg
137,95 kr.
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs også

4. Gør din hud klar til solen

Når du skal bevæge dig ud i solen, kan du supplere med et kosttilskud inden, der kan forberede din hud på soleksponering.

Her er et godt bud Imeeden Tan Optimizer, som bidrager til at forberede huden, inden den bliver udsat for solens stråler. Det indeholder blandt andet vitamin A, som bidrager til at vedligeholde en normal hud. Den anbefalede daglige dosis er 1 tablet dagligt i forbindelse med et måltid, gerne 4 uger inden du skal eksponeres for solen.

Det danske brand Smuuk Skin har lanceret kosttilskuddet SunPrepare. Produktet indeholder en blanding af vitaminer, mineraler og karotenoider. Derudover indeholder produktet kobber, som bidrager til en normal pigmentering af huden.


Disse kosttilskud erstatter ikke solcreme. Så husk altid solcreme, når du går ud i det gode vejr.

SPAR 67,-
60 tabl.
ImedeenTan Optimizer
382,95 kr.449,95 kr.
180 tabl.
SmuukSmuuk Skin SunPrepare
375,95 kr.

5. Vitaminer til hud, hår og negle

Er du på udkig efter et godt kosttilskud, som kan understøtte både hud, hår og negle denne sommer? Så har vi samlet en håndfuld favoritter til dig her.

Matas Striber Silica Plus indeholder blandt andet biotin og zink, som bidrager til vedligeholdelse af normalt hår og hud. Zink bidrager desuden til vedligeholdesle af normale negle.


Drogens Vitals Hud, Hår og Negle kosttilskud er det perfekte mix af vitaminer og mineraler til dig, der ønsker fokus på alle tre ting. Indeholder blandt andet selen, som bidrager til vedligeholdese af normalt hår og negle, samt Vitamin C, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud.

SPAR 20%ABONNÉR
300 tabl.
Matas StriberSilica Plus
172,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
160 stk
Drogens VitalHud, Hår & Negle
159,95 kr.
SPAR 40,-
60 stk
VitaYummyHair & Nails Peach
119,95 kr.159,95 kr.

5 tips til hvad du skal huske på strandturen

Kender du det med at være kommet afsted på stranden, have foldet tæppet ud, lagt dig godt til rette og så pludselig komme i tanke om, at du har glemt din bog, eller de lækre snacks som lå i skuffen? Frygt ej – vi kommer dig til undsætning i form af denne fem-punkts-pakkeliste.

1. Strandhåndklædet og badetøjet

En tur til vandet er bare ikke helt det samme, hvis man har glemt sit badetøj. For ja, det er bittert at stå med hele strandoppakningen og skue ud over et blikstille hav for pludselig at opdage, at du ikke har noget at iklæde dig på svømmeturen.

En anden vigtig ingrediens til timerne ved stranden er det store bløde strandhåndklæde, som du kan svøbe dig i efter en svømmetur eller bare slænge dig på med krydsede ben, imens du fordyber dig i en god bog. Et bud på et lækkert et af slagsen kunne være designeren Mette Ditmers badehåndklæde i økologisk bomuld.

MEDLEMSTREATSSPAR 25%
KUN ONLINE
Sand 70 x 140 cm
Mette DitmerTILE STONE Badehåndklæde
+ 1 variant
Medlemspris
206,21 kr.274,95 kr.
(1)

2. Lækre snacks

Til et par dejlige timer på stranden, kan det være rart med lidt ekstra at tygge på. Her er frugt altid en vinder, ligesom det kan være lækkert med snackgulerødder, agurkestave eller et par blomkålsbuketter.


Men det kan også være, at du har lyst til lidt andet, end det der findes på frugt og grønt-hylden. Her har vi fundet et par snacks frem, som du kan lade dig inspirere af.​​​​​​​

40 g
EASISTræstamme
stk. 16,95 kr.
30 g
EASISBiscuit Bar Toffee
stk. 13,95 kr.
50 g
EASISPaprika Chips
stk. 16,95 kr.


Vidste du, at æbler er en naturlig energigiver fyldt med C-vitamin, fibre og kulhydrater, som stabiliserer blodsukkeret og holder dig frisk i hovedet?

3. Husk altid solcremen

En solcreme med minimum solfaktor 15 er et must, når stranden kalder i Danmark. Rejser du sydpå, skal du bruge minimum solfaktor 30. Og det gælder både krop og ansigt.


Udover solcreme, kan det være rart at have en solstift med i tasken, med en lidt højere faktor, til at give udsatte steder som læber, næse og ører en ekstra omgang. Husk jævnligt at påføre solcreme, specielt hvis du er aktiv i løbet af dagen og/eller er i vandet.

SPAR 21,-
50 ml
La Roche-PosayAnthelios UVMune Invisible Fluid SPF 50+
179,95 kr.200,95 kr.
(158)
SPAR 20%
40 ml
ACOSun Face Mattifying SPF 30
Medlemspris
135,96 kr.169,95 kr.
(15)
8 g
AvèneSun Stick SPF 50+
141,95 kr.
(2)

4. En god drikkedunk

En drikkedunk, der kan fyldes igen og igen, er en god følgesvend, hvis du vil være sikker på at få væske nok og undgå at blive svimmel i varmen. Vi skal cirka 1,5-2 liter vand om dagen, men når det er ekstra varmt udenfor (eller vi dyrker motion og sveder), skal der lidt mere til. Derfor er det godt altid at have en vandflaske med dig, så du kan drikke, når du er tørstig.


Casall ECO fitness flaske er 100% genbrugt flaske lavet af bioplastic, og med dens smukke, stilrene design er den en fryd at have med sig på farten!

KUN ONLINE
Light Sand
CasallClear Bottle
129,95 kr.
(1)


Husk! Er du fysisk aktiv og sveder du meget, kan du have brug for at drikke mere end de gængse 1,5-2 liter væske om dagen.

5. Underholdning til udendørshygge

Hvad gør en solrig dag på stranden mere hyggelig end et solidt læs underholdning? Det kan være i form af dit favoritmagasin eller god bog. Hvis du har selskab på strandturen, kan det være, at I skal spille et brætspil eller kaste jer over en omgang frisbee eller et andet spil, som gør sig godt i bølgen blå.


Et lille tip, når det kommer til underholdning, er dog at kende begrænsningens svære kunst. Selvom det kan være fristende både at slæbe kongespillet, den tykke krimi og dit surfbræt med, kan du nemt ende med ømme skuldre og rygsmerter af at slæbe på alt strandgearet.

Husk at drikke vand!

Lige så sandt som at solen er vores ven, lige så sandt er det, at de høje temperaturer kan skubbe vores væskebalance ud af kurs. Det betyder også, at det ikke kun er nok at have en lille juicebrik med til en lang dag på stranden.


For at få væske nok, kan det derfor være en idé at drikke et stort glas vand hjemmefra, og derudover huske at fylde en drikkedunk, inden du tager afsted på strandturen. Hvis, du synes, postevand er lidt småkedeligt, kan du eventuelt skære et par skiver citron eller lime og lægge i drikkedunken – eller du kan pifte vandet op med et bundt mynteblade eller rosmarin.


En forfriskende måde at supplere sit væskeindtag på i sommermånederne, kan også være ved at spise fødevarer med højt vandindhold. Der er store mængder vand i en del frugt og grønt, som samtidig har den fordel, at de er rige på gode vitaminer. Eksempelvis indeholder mange bær som jordbær, blåbær og stikkelsbær masser af vand, og så er det heller ikke uden grund, at ”sommerdarlingen” vandmelon har fået sit navn. Vidste du, at en vandmelon indeholder hele 92 procent vand? Også agurk er din vandholdige ven i varmen – 96 procent af en agurk er nemlig vand.

Skygge, solhat og solcreme

Selvom det ser dejligt ud med et ’sunkissed look’, kan det være godt at blive mindet om, at solens stråler bestemt ikke er ufarlige for din hud. Hvis du vil undgå skader og ikke har lyst til, at din tan bevæger sig over i tonen kogt krebs, er de tre solråd ’Skygge, solhat og solcreme’ guld værd.


Her er det vigtigt at huske, at solens uv-stråling er skarpest i tidsrummet 12-15, så der bør du være særligt omhyggelig med at søge ind under parasollen eller finde et andet skyggefuldt hi. Hvis du alligevel bevæger dig ud i solen midt på dagen, kan det være fornuftigt at finde en god solhat med en bred skygge frem. Selvom en kasket også giver beskyttelse, er den ikke så velegnet til at dække fx ører og nakke.


Et andet tip til at passe på din hud er at huske den rigtige mængde solcreme. Hvis laget bliver smurt for tyndt ud, bliver en faktor 15 pludselig til en faktor 2 og beskytter derfor markant dårligere. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er en god tommelfingerregel, at til en krop, skal man skal bruge en håndfuld solcreme med top. Og til ansigt og ører, skal du bruge det, der svarer til en teskefuld.​​​​​​​

Andre produkter til din sommer:

50 ml
La Roche-PosayAnthelios UVMune Hydrating Creme Spf 50+
189,95 kr.
(66)
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Matas StriberSommerglød Ansigtscreme Lys/Medium til Alle Hudtyper
67,95 kr.
(195)
150 ml
AVIVIRAloe Vera After Sun Lotion Tan Optimizer
154,95 kr.
(86)
MEDLEMSTREATSSPAR 20%
KUN ONLINE
Light Stone
HUMDAKINVaflet Håndklæde
+ 1 variant
Medlemspris
287,96 kr.359,95 kr.
KUN ONLINE
Hydrangea 500 ml
JobOutVandflaske
219,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
60 stk
Beauty BearBeauty Bear TAN Vitamins Gummies
249,95 kr.

Relaterede artikler

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Vi guider

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Af Matas

Inden solcremen blev opfundet, havde det blege look været in i flere hundrede år, så folk holdt sig automatisk ude af solen. Det var først, da Coco Chanel i 1920’erne opfordrede alle til at lade solen kysse deres krop, at det solbrune look blev det nye ideal – og behovet for solcreme opstod.

Læs Mere
Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Vi guider

Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Af Amalie Schiller

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud. I dagens skriv har jeg bedt mine skønne kollegaer om at dele ud af deres erfaringer med de kosttilskud, de dagligt tager som et supplement til en sund og varieret kost. Måske kan du finde inspiration?

Læs Mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs Mere
Hvilken kollagen fra Vild Nord skal du vælge?

Vi guider

Hvilken kollagen fra Vild Nord skal du vælge?

Af Ida Hinchely Kyhn

Vild Nord er nogle af de førende på markedet, når det gælder kollagenpulver. De har en lang række produkter skræddersyet til et hvert behov og enhver smag. I denne artikel guider vi til tre af de mest populære kollagenpulver fra Vild Nord, så du kan blive klogere på, hvilket du skal vælge.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek