• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Kosttilskud og sunde vaner i solskinsmånederne

Når temperaturen sniger sig op over de 25 grader, er der ingen undskyldning for ikke at lade sig omfavne af sommerens lyse sind. Men inden du begiver dig ud i sommerlandet, kan det være godt at have styr på vitaminerne og de sunde vaner. Vi klæder dig på til skønne solrige dage.

Hvis du vil gøre din krop klar til at gå sommeren glad i møde, kan du overveje at give den et skud velvære indefra. Vi har samlet en række kosttilskud, som du kan bruge til at pleje din sommerkrop, og så giver vi nogle pakkefif til, hvad du kan tage med i strandtasken.

5. kosttilskud til sommermånederne

1. Makrel på grillen eller et skud olie

Grillet makrel eller ørred er lækker sommermad, og så er de fede fisk rige på omega 3-fedtsyrer, som er godt for hjertet. Ifølge de officielle kostråd skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen, men mange af os har tendens til at spise for lidt. Faktisk spiser 75 procent af danskerne mindre end den anbefalede mængde, og cirka 10 procent holder os helt fra fiskene. Så hvis der heller ikke er så meget fed fisk på din sommermenu, bør du måske overveje at tage et tilskud.


Benyt fx fiskeolie med ingefær fra Fitness Pharma eller Matas Striber, som begge indeholder omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA, der bidrager til en normal hjertefunktion.

2. Skønt by Matas AKTIVIVA

AKTIVIVA er et nyt kosttilskud og det første produkt fra SKØNT by Matas. AKTIVIVA er baseret på fiskeolie med EPA og DHA, udvalgte vitaminer, mineraler og planteekstrakter, der alt i alt bidrager til et mere sundt og aktivt liv.


AKTIVIVA fokuserer på de vigtigste elementer i kroppen, nemlig hjerte, bevægeapparatet og mindre udmattelse. Derfor er de udvalgte vitaminer og mineraler valgt herefter. Drømmer du om en sund og aktiv sommer, er AKTIVIVA uden tvivl et kosttilskud, du skal gå efter.

3. Kollagentilskud til sommerhuden

Kollagen er et protein, som vi har naturligt i kroppen. Med alderen falder niveauet, hvilket betyder, at noget af hudens fasthed og elasticitet forsvinder.


Der er ikke helt enighed om, i hvor høj grad kosttilskud med kollagen rent faktisk virker, men faktum er, at kollagen er blevet lidt af et skønhedshit de seneste år, og flere sværger troskab til tilskuddet, som fås i mange varianter. Kosttilskuddet fås også hos Matas Striberne og Vild Nord, hvor produkterne indeholder C-vitamin, som bidrager til hudens dannelse af kollagen.

4. Gør din hud klar til solen

Når du skal bevæge dig ud i solen kan du oppe dit kosttilskud indtag med tilskud, der kan forberede din hud inden soleksponering. Heriblandt er der blandt andet Imeeden Tan Optimizer, som bidrager til at forberede huden inden den bliver udsat for solens stråler samtidig med at bevare huden sund. Det danske brand Smuuk Skin har også lanceret kosttilskuddet SunPrepare, som forbereder huden, inden den udsættes for solens stråler. Produktet indeholder en blanding af vitaminer, mineraler og karotenoider. Derudover indeholder produktet kobber, som bidrager til en normal pigmentering af huden.


Et lille opmærksomhedspunkt er selvfølgelig, at det stadig er vigtigt at huske solcreme og skygge, når solen brænder – det kan nemlig ikke erstattes af et kosttilskud.

5. Gør din hud klar til solen

Hvis du vil være sikker på at undgå animalske produkter i dit kosttilskud, kan du kaste din kærlighed på de veganske multivitaminer fra Matas.


De indeholder 12 vitaminer og 10 mineraler, og er udviklet med tanke på dig, som er vegetar eller veganer. Tabletterne har et højt indhold af B12 og D-vitamin.

5 tips til hvad du skal huske på strandturen

Kender du det med at være kommet afsted på stranden, have foldet tæppet ud, lagt dig godt til rette og så pludselig komme i tanke om, at du har glemt din bog, eller de lækre snacks som lå i skuffen? Frygt ej – vi kommer dig til undsætning i form af denne fem-punkts-pakkeliste.

1. Strandhåndklædet og badetøjet

En tur til vandet er bare ikke helt det samme, hvis man har glemt sit badetøj. For ja, det er bittert at stå med hele strandoppakningen og skue ud over et blikstille hav for pludselig at opdage, at du ikke har noget at iklæde dig på svømmeturen.

En anden vigtig ingrediens til timerne ved stranden er det store bløde strandhåndklæde, som du kan svøbe dig i efter en svømmetur eller bare slænge dig på med krydsede ben, imens du fordyber dig i en god bog. Et bud på et lækkert et af slagsen kunne være designeren Mette Ditmers badehåndklæde i økologisk bomuld.

2. Lækre snacks

Til et par dejlige timer på stranden, kan det være rart med lidt ekstra at tygge på. Her er frugt altid en vinder, ligesom det kan være lækkert med snackgulerødder, agurkestave eller et par blomkålsbuketter.


Men det kan også være, at du har lyst til lidt andet, end det der findes på frugt og grønt-hylden og her har vi fundet et par stykker, som du kan lade dig inspirere af.​​​​​​​


Vidste du, at æbler er en naturlig energigiver fyldt med C-vitamin, fibre og kulhydrater, som stabiliserer blodsukkeret og holder dig frisk i pæren?

3. Solcremen – husk for Guds skyld, solcremen

En solcreme med minimum solfaktor 15 er et must, når stranden kalder i Danmark. (Rejser du sydpå, skal du bruge minimum solfaktor 30).


Ud over solcremen kan det være rart at have en solstift med i tasken med en lidt højere faktor til at give udsatte steder som læber, næse og ører en ekstra omgang. 

4. En god drikkedunk

En drikkedunk, der kan fyldes igen og igen, er en god følgesvend, hvis du vil være sikker på at få væske nok og undgå at blive svimmel i varmen.


Den BPA-fri drikkedunk WaterTracker er en god mulighed til strandturen, blandt andet da den har en indbygget si, så du undgår, at hvepse og fluer forvilder sig ned i flasken. Derudover kan flasken også bruges til varme væsker med temperatur op til kogepunktet, hvis du en lidt køligere dag får lyst til at tage noget lækker te med på tur.


Husk! Er du fysisk aktiv og sveder du meget, kan du have brug for at drikke mere end de gængse 1,5-2 liter væske om dagen.

5. Underholdning til udendørshygge

Hvad gør en solrig dag på stranden mere hyggelig end et solidt læs underholdning? Det kan være i form af dit favoritmagasin eller god bog. Hvis du har selskab på strandturen, kan det være, at I skal spille et brætspil eller kaste jer over en omgang frisbee eller et andet spil, som gør sig godt i bølgen blå.


Et lille tip, når det kommer til underholdning, er dog at kende begrænsningens svære kunst. Selvom det kan være fristende både at slæbe kongespillet, den tykke krimi og dit surfbræt med, kan du nemt ende med ømme skuldre og rygsmerter af at slæbe på alt strandgearet.

Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Vi guider

Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud. I dagens skriv har jeg bedt mine skønne kollegaer om at dele ud af deres erfaringer med de kosttilskud, de dagligt tager som et supplement til en sund og varieret kost. Måske kan du finde inspiration?

Læs også

Drik (og spis) vand

Lige så sandt som at solen er vores ven, lige så sandt er det, at de høje temperaturer kan skubbe vores væskebalance ud af kurs. Det betyder også, at det ikke kun er nok at have en lille juicebrik med til en lang dag på stranden. En god tommelfingerregel er, at et almindeligt voksent menneske bør drikke 1,5-2 liter væske om dagen.


For at få væske nok, kan det derfor være en idé at drikke et stort glas vand hjemmefra, og derudover huske at fylde en drikkedunk, inden du tager afsted på strandturen. Hvis, du synes, postevand er lidt småkedeligt, kan du eventuelt skære et par skiver citron eller lime og lægge i drikkedunken – eller du kan pifte vandet op med et bundt mynteblade eller rosmarin.


En forfriskende måde at supplere sit væskeindtag på i sommermånederne, kan også være ved at spise vand. ”Man spiser da ikke vand – man drikker det da”, tænker du måske. Men faktisk er der store mængder vand i en del frugt og grønt, som samtidig har den fordel, at de er rige på gode vitaminer. Eksempelvis indeholder mange bær som jordbær, blåbær og stikkelsbær masser af vand, og så er det heller ikke uden grund, at ”sommerdarlingen” vandmelon har fået sit navn. Vidste du, at en vandmelon indeholder hele 92 procent vand? Også agurk er din vandholdige ven i varmen – 96 procent af en agurk er nemlig vand.


Vidste du, at den læskende sommersnack vandmelon ud over 92 % vand også indeholder C-vitamin, A-vitamin, kalium og antioxidanten lycopen?

Skygge, solhat og solcreme

Selvom det ser dejligt ud med et ’sunkissed look’, kan det være godt at blive mindet om, at solens stråler bestemt ikke er ufarlige for din hud. Hvis du vil undgå skader og ikke har lyst til, at din tan bevæger sig over i tonen kogt krebs, er de tre solråd ’Skygge, solhat og solcreme’ guld værd.


Her er det vigtigt at huske, at solens uv-stråling er skarpest i tidsrummet 12-15, så der bør du være særligt omhyggelig med at søge ind under parasollen eller finde et andet skyggefuldt hi. Hvis du alligevel bevæger dig ud i solen midt på dagen, kan det være fornuftigt at finde en god solhat med en bred skygge frem. Selvom en kasket også giver beskyttelse, er den ikke så velegnet til at dække fx ører og nakke.


Et andet tip til at passe på din hud er at huske den rigtige mængde solcreme. Hvis laget bliver smurt for tyndt ud, bliver en faktor 15 pludselig til en faktor 2 og beskytter derfor markant dårligere. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er en god tommelfingerregel, at til en krop, skal man skal bruge en håndfuld solcreme med top. Og til ansigt og ører, skal du bruge det, der svarer til en teskefuld.


Husk! Gentag påføring af solcreme jævnligt, når du opholder dig i solen – særligt hvis du har været i vandet eller sveder meget.

Relaterede artikler

Emily Salomon: Basiskosttilskud og super smoothie

Vi guider

Emily Salomon: Basiskosttilskud og super smoothie

Af Emily Salomon

Mens min lægefar påstod at “Man fik, hvad man skulle bruge, gennem kosten”, så var der altså alligevel altid en vitaminpille på morgenbordet i mit barndomshjem. For trods alt lige at være på den sikre side. Og fordi han måske også var ret opmærksom på, at den med kosten, kun er sand i de tilfælde, hvor man lever af en helt ideel diæt af uforarbejdet, varieret mad.

Læs mere
Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Vi guider

Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Af Amalie Schiller

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud. I dagens skriv har jeg bedt mine skønne kollegaer om at dele ud af deres erfaringer med de kosttilskud, de dagligt tager som et supplement til en sund og varieret kost. Måske kan du finde inspiration?

Læs mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs mere
Vild Nord: Sådan holder du din hud smuk!

Vi guider

Vild Nord: Sådan holder du din hud smuk!

Af Ida Hinchely Kyhn

Vores hud er kroppens største organ, og den passer på os hele livet. Det sætter sine spor i form af rynker, fine linjer, og hvad der ellers hører til et langt og levet liv. Så lad os passe så godt på den som overhovedet muligt! Sammen med Vild Nord guider vi i denne artikel til, hvordan du kan pleje din hud med det rigtige kollagenpulver.

Læs mere