Hairstudio

Ultimativ guide til styling

Du kan nemt fare vild i det store udvalg af stylingprodukter til håret. Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at finde det rigtige stylingprodukt, hvad enten du er på udkig efter et stylingjern eller den perfekte hårspray, stylingspray, krøllecreme eller noget helt fjerde.

Vil du gerne lave smukke, naturlige krøller - nemt og hurtigt? Eller ønsker du at blive klogere på, hvilket stylingprodukt der passer bedst til dig og dine ønsker? Så guider Amalie og Michelle dig godt på vej i indslaget her!

De bedste styling tools fra GHD

Fun fact: GHD var mit allerførste styling tool, og det er stadig dét, jeg bruger den dag i dag. Jeg købte det for nogle af mine konfirmationspenge for små 12 år siden, må det snart være. Det fortæller vist lidt om holdbarheden 😉 Glattejernet er nemlig stadig i topform.


Jeg mener faktisk, at det er Original IV Styler Sort, jeg har liggende herhjemme. Jeg bruger det både til at glatte mit hår, men også til at skabe smukke bølger og krøller. Original IV Styler har bevægelige keramiske varmeplader, som sørger for, at styleren glider let gennem håret. Ydermere afgiver styleren negative ioner, som er med til at reducerer elektrisk hår og efterlader det flot og skinnende. Styleren varmer super hurtigt op, og så sørger den for, at varmen fordeler sig jævnt på pladerne, hvilket giver et perfekt resultat.


​​​​​​​- Amalie

Blow dry looket

Når håret er vasket, vil de fleste af os måske ty til den lette løsning og føntørre håret med den klassiske hårtørre. Well - I did! Indtil jeg blev introduceret for den multifunktionelle Airstyler fra Revlon, der gør meget mere for håret end blot at tørre det.


Hvis du endnu ikke har hørt om ''blow dry looket'', så er det kort sagt, at man styler håret, mens man tørre det. Den populære Airstyler fra Revlon tørre håret effektivt samtidig med, at den skaber masser af volumen i håret. Normalt plejer jeg at fumle med min hårbørst, mens jeg bruger en klasssisk føntørre. Og der ér den her metode altså bare langt lettere - og så får man endda god volumen samtidig.


(Næsten) bedst af alt: den er super let at bruge. Det eneste, du skal gøre, når du er trådt ud af badet, er, at redde dit hår igennem med Revlon Airstyler og så gør den resten af arbejdet. Så simpelt og effektivt kan det gøres!

​​​​​​​- Amalie


Husk! Brug en heat protection spray inden du kaster dig ud i at bruge styling tools. Prøv Amalies favorit og én af de bedst anmedlte fra Revlon: Uniq One Hair Treatment

Lav bølger i håret med dit glattejern

Mit hår er fladt af natur - som i virkelig fladt, og derfor er der mange, der undrer sig over, hvorfor jeg ejer et glattejern. Det gør jeg netop, fordi mit hår er fladt. Og piss' kedeligt til tider. Et glattejern er nemlig det perfekte redskab, hvis man gerne vil lave smukke, naturlige bølger eller krøller i håret - hurtigt og nemt.


Jeg bruger mit favorit-jern fra Remington, som du kan finde her. Jernet varmer hurtigt op, det glider problemfrit gennem mine lokker, og det har den perfekte størrelse. Bonus? Det koster ikke en formue, og derfor skal det ikke koste mig en million at ligne én. Win!​​​​​​​


- Michelle

Step-guide


1Prep dine lokker

Brug en varmebeskyttende spray, inden du svinger glattejernet. Jeg bruger Kérastase Genesis Leave-in, der blødgør, plejer og beskytter håret mod varme fra stylingredskaber.


Sørg for at fordele den velduftende spray i længder, så dit hår kan håndtere varmen fra det stylingredskab, du bruger. Efterfølgende vil dit hår føles blødt og velplejet.
2Make them curls!

Varm dernæst dit glattejern op. Jeg plejer at varme mit op til omkring 180 grader. Start med at vikle en lille tot rundt om jernet, hvis du ønsker små, definerede krøller, eller tag en større lok, hvis du gerne vil have store bølger. Kør så jernet gennem lokken, og slib grebet.


Jeg krøller gerne væk fra mit ansigt, hvilket giver et mere "åbent" look. Det er slet ikke så svært, som det ser ud, men det kan være, du skal prøve dig frem et par gange for at opnå det bedste resultat.


Du kan naturligvis også bruge jernet fra Remington til at glatte dit hår. Jernet glider nemt gennem håret og efterlader et glat og blankt resultat.


3Make 'em last!

Vil du gerne have, at dine fine krøller holder dagen igennem og modstår vind samt vejr?


Brug en hårspray med kraftigt hold, hvis du gerne vil have krøllerne til at holde. Jeg plejer at 'bange' lidt med mit hår, når jeg har fordelt sprayen i mine lokker, og dernæst vil min manke fremstå fyldig og flot, og resultatet vil vare ved hele dagen igennem.


Jeg er ret vild med vores helt egen hårspray fra Matas Striber, der giver et kratigt hold til håret - uden det virker stift.

Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs også

Forskellen på 8 stylingprodukter:

1

Styling spray - uundværlig til styling

Er du på udkig efter et produkt, der holder håret på plads og tillader en kreativ styling? Så skal du have fat i en styling spray.

Du skal som udgangspunkt bruge sprayen i vådt hår, men du kan også bruge den i tørt, hvis du vil restyle dit hår i løbet af dagen. Sprayen kommer i forskellige styrker, og du kan bruge den i både kort og langt hår.

Du kan brug produktet i både vådt og tørt hår, og der skal kun et par spray til rundt omkring i håret for at få strandlækre lokker med skøn volumen og struktur.  

2

Saltvandsspray - lækkert, naturligt strandlook​​​​​​​

En saltvandsspray giver dig det lækre boho-strandlook, som du ellers kun får, når du har dyppet håret i saltvand.

Du kan brug produktet i både vådt og tørt hår, og der skal kun et par spray til rundt omkring i håret for at få strandlækre lokker med skøn volumen og struktur.  


3

Curl spray - flotte krøller hele dagen

Spraystyling til krøller er særlig udviklet til at fremme, definere og fremhæve dine naturlige bølger eller krøller. Sprayen holder på krøllerne hele dagen, og som et plus forhindrer den også frizz.

Kom sprayen i vådt hår og kram op i krøllerne mens du tørrer det. Du kan også bruge curl sprayen i tørt hår, hvis du vil friske dine krøllerne op i løbet af dagen.  


4

Tørshampoo - når tiden er knap

Navnet siger det hele! En tørshampoo frisker håret op og giver det fylde, så du kan springe hårvasken over de morgener, hvor det skal gå stærkt.

Du bruger tørshampooen ved at skille håret ad, løfte det op i passager og spraye.


Sørg for at arbejde det godt ind i håret med fingrene og børst håret godt igennem som afslutning.


Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Hairstudio

Sådan laver du nemt et lækkert strandhår

Sommerens lækreste hår er et råt og vindstylet look, du får efter en lang dag på stranden og en tur i bølgen blå. Heldigvis kræver et fedt strandhår slet ikke en strandtur og skønt vejr. Du kan sagtens tage hul på sommeren og lave et smukt strandlook derhjemme med en god saltvandsspray, et par stylingprodukter og nogle nemme stylingfif.

Læs også
5

Volumen spray - ekstra fylde

Vil du give dit hår godt med fylde, kan du hente hjælp i en volumen spray.

Produktet kommer i en våd udgave, som du typisk bruger i vådt hår, og en tør udgave, som du som regel bruger i tørt.

Fælles for dem begge er, at de bruges helt nede ved hovedbunden for at give håret et løft og masser af volumen.


6

Hårspray - holdbart look

Når du er færdig med at style dit hår er en hårspray prikken over i’et.

Produktet fås med forskellige styrker, og den kraftige version er især god til korte, kreative stylinger, mens den lette spray er ideel, når du skal lave et naturligt look med løsthængende hår.

Udover at holde på frisuren beskytter hårlakken også mod frizz, hvis du er ude i fugtigt vejr.


7

Shinespray - et strejf af glamour

Ligesom en hårspray er en shinespray et produkt, der sørger for den sidste finish.

Sprayen tilfører din styling ekstra shine og dit hår en glamourøs glans.


8

Hårduft - parfume til året

Har du hørt om hårduften, også kaldt en hair mist, som er hårets alternativ til den traditionelle parfume?

Mange overser produktet, og det er en skam, for hårduften er nemlig et hverdagshit, da dens duft er mere nedtonet end en almindelig parfumes. Samtidig undgår du hudkontakt, hvilket er perfekt for dig, der ikke kan tåle parfume på huden.

Du bruger produktet som det allersidste i din styling, og den sikrer dig en skøn hårduft hele dagen.


Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan vælger du den rigtige hårtørrer

Hairstudio

Sådan vælger du den rigtige hårtørrer

Af Nanna Skousbøll

Det har stor betydning for dit hår, hvilken hårtørrer du bruger, hvis du gerne vil undgå krus og tørre lokker. Men føntørrere kommer i mange afskygninger, og er du i tvivl, om du har behov for ION-teknologi, keramisk belægning eller diffuser, så lad os guide dig godt på vej.

Læs Mere
Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Hairstudio

Tørt hår? Her er mine hårpleje-helte

Af Amalie Schiller

Tørt, filtret og kruset hår... Nej tak! Det er ikke altid let at finde rundt i hårplejejunglen, og når man lever med en tør manke, findes der er et utal af skønheder, der bidrager til en mere glansfuld hverdag. Er du på udkig efter nogle nye hårplejehelte i hverdagen? Så har jeg nogle helt særlige darlings i tankerne, jeg er overbevist om, at dit hår vil elske.

Læs Mere
Nye professionelle hårbørster i naturhår

Nyhed

Nye professionelle hårbørster i naturhår

Af Benedikte Lundberg

Et sundt og glansfuldt hår kræver daglig pleje. Og her mener vi ikke kun hårplejeprodukter. For ligeså vigtigt er det at bruge en god hårbørste. M. Cosmetics by Matas lancerer en helt ny serie af FSC-certificerede hårbørster, der alle er udviklet med vildsvinehår, som gør håret blødt og glansfuldt ved daglig anvendelse.

Læs Mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs Mere