Vi guider

8 af de bedste aftersun

Efter en hel dag i solens varme stråler, findes der intet bedre end at pleje og nedkøle huden med en lækker aftersun. Vi har samlet 8 af de bedste aftersun, og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål om den kølende creme.

Aftersun er fantastisk efter en lang dag i solen, da det har en beroligende og kølende effekt på huden. Ingredienserne i aftersun er anderledes fra en almindelig bodylotion, da de er nøje udvalgt til at give din hud ro og lindre efter ophold i solens stråler. I denne artikel stiller vi skarpt på otte af de bedste aftersun hos Matas, og svarer på de mest stillede spørgsmål.  

8 populære aftersun på Matas.dk:

1

Aftersun til sensitiv hud

Har du sensitiv hud? Og er du i søgelyset efter en aftersun, der giver din hud ekstra fugt, samtidig med at den beroliger?


Vichy Capital Soleil Aftersun Lotion giver huden op til 24 timers fugt og er desuden beriget med beroligende termalsk kildevand. Denne aftersun har en let, mælket konsistens, der hurtigt trænger ind i huden, og så føles den bare silkeblød og kølende efter en lang dag i solens stråler. Lidt lækker luksus til din hud, når den har mest brug for det!

300 ml
VichyCapital Soleil Aftersun Lotion
199,95 kr.
(9)
2

Aftersun med aloe vera

Aloe Vera er kendt for sine plejende egenskaber, som også er fantastiske til at lindre og berolige en solbrændt hud.


Med 89% økologisk Aloe Vera reparerer og lindrer Avivir Aloe Vera After Sun i høj grad en solkysset hud, som har brug for lidt ekstra fugt og pleje. Den er uden parfume og Svanemærket, så har du en mere sart og sensitiv hud, er den også perfekt til dig.


150 ml
AVIVIRAloe Vera After Sun Lotion Tan Optimizer
154,95 kr.
(86)

Hvorfor bruge aftersun?

Aftersun er skabt til at give din hud den ekstra næring og fugt, den har brug for, når du har været en lang dag i solens stråler. Solens UVA- og UVB stråler skader og udtørrer huden, og derfor kan det være en fin idé at lindre med en creme, som indeholder ingredienser, der kan berolige og køle.

Det er dog vigtigt at understrege, at aftersun ikke kan ’redde’ skaden, når først den er sket – du skal altid bruge solcreme, når du opholder dig i solen, og så vidt muligt følge Kræftens Bekæmpelses tre solråd.

Aftersun kan pleje og køle, når huden føles varm og solmættet, hvilket kan føles dejlig behageligt og have nogle gode fordele for din hud.

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs også
3

Nivea Aftersun med Aloe Vera

Nivea Sun Aftersun Moisture Lotion er en kølende og blødgørende lotion, som indeholder både aloe vera og hyaluronsyre, som sikrer den optimale fugt og pleje efter mange timer i solen. Derudover indeholder den også E-vitamin, som beskytter huden. Den absorberes hurtigt på huden og føles hverken klæbende eller fedtet, og så giver den optimal fugt i op til 48 timer.

Påfør et generøst lag efter du har været i solen, og påfør løbende, når din hud føles dehydreret.

200 ml
NIVEAAftersun Moisture Lotion
119,95 kr.
(40)

Hvornår skal man bruge aftersun?

Føles huden stram, tør eller rød efter solbadning – eller har du bare haft en laaaang dag på stranden eller ved poolen - er det en rigtig god idé at pleje med en aftersun. Det bedste er at påføre din aftersun to timer efter solbadning, og efter du har taget at bad, så rester af solcreme, sved, skidt og snavs ikke er i vejen.

Brug din aftersun indtil din hud ikke længere føles dehydreret. Du kan sagtens påføre løbende, hvis du føler behov for det.

4

Aftersun fra dermatologisk hudpleje

ACO After Sun Milk er en aftersun, du kan bruge til både krop og ansigt. Med hjælp fra ingredienser som glycerin og propandiol, bliver huden fugtmættet og efterlades dejlig blød. ACO After Sun Milk indeholder også diglycerin, der giver en meget langvarig fugtighedseffekt, så du vil opleve, at huden holdes fugtet og lindret i lang tid. ACO After Sun Milk er mildt parfumeret med en behagelig duft, og så er den dermatologisk testet.

TIP! Rens huden fri for rester af solcreme, inden du påfører din aftersun. Brug ACO Caring Shower Oil, som giver ekstra fugt, samtidig med at den renser huden skånsomt.

SPAR 20%
KUN ONLINE
200 ml
ACOAfter Sun Milk
Medlemspris
111,96 kr.139,95 kr.
(1)
SPAR 20%
400 ml
ACOCaring Shower Oil
Medlemspris
115,96 kr.144,95 kr.
(15)
5

Aftersun til en sart hud

Er din hud særligt sensitiv, vil den elske en let og plejende aftersun, som ikke indeholder parfume - det kan nemlig risikere at irritere den sensitive hud. Matas Natur Aftersun er den perfekte aftersun til en hud, der er særlig sart. Den trænger hurtigt ind i huden og virker helende, hudreparerende og ultra fugtgivende takket være aktive ingredienser som Aloe Vera og panthenol. Derudover er den parfumefri, Svanemærket og Allergicertificeret.


Hop i et dejlig bad, og smør dig ind i denne lækre aftersun, som vil forkæle din hud oven på en skøn, solrig dag!


SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas NaturAftersun Lotion
89,95 kr.
(113)

Hvordan virker aftersun?

Som tidligere nævnt indeholder aftersun ingredienser, som er gode for en solmættet hud. Det er med til at gøre den mere effektiv end fx en almindelig bodylotion, når det kommer til at køle og berolige huden.
​​​​​​​
Gå efter disse ingredienser i din aftersun, hvis du ønsker den mest optimale pleje af huden:


Glycerin: Fugter, plejer og blødgør huden
E-vitamin: Er en antioxidant, som beskytter huden og hjælper med at reparerer solskader
Hyaluronsyre: Giver fugt med fugt på, og sørger for at huden ikke bliver for tør og dehydreret.
Panthenol: Også kaldet vitamin B5. Fugter og beroliger huden og forbedere dens elasticitet, så den ikke føles så tør og stram.
Aloe Vera: En vaskeægte superstar, når det kommer til at aftersun! Beroliger huden og hjælper med at reducere rødme og irritation.

Sådan kommer du bedst gennem en solskoldning

Din sundhed

Sådan kommer du bedst gennem en solskoldning

Vi ved det alle sammen godt – det er vigtigt, at vi passer på vores hud i solen og sørger for at få nok solcreme og skygge, når solen er på sit højeste. Men hvad gør man, hvis uheldet er ude, og man har fået tilegnet sig en solskoldning? Læs med her, så svarer vi på de mest stillede spørgsmål og guider dig til, hvordan du kommer bedst ud på den anden side, hvis du er uheldig og er blevet solskoldet.

Læs også

6

Kølende aftersun spray

Er skaden sket, og huden solskoldet, kommer Piz Buin dig hurtigt til undsætning. Her er tale om en kølende aftersun på spray, som med sit indhold af hyaluronsyre leverer op til 48 timers fugt, samtidig med at den lindrer og beskytter din hud.


Sprayen er hurtigt absorberende og mindsker risikoen for, at din hud skaller. Den er hverken fedtende eller klæbende, og så dufter den mildt og lækkert. Et musthave på ferien til sydens sol!​​​​​​​

FÅ EN GAVEKØB 1
200 ml
Piz BuinAftersun Instant Mist Spray
107,95 kr.134,95 kr.
(37)
7

Forfriskende aftersun spray

Har din solbrændte sommerhud brug for kølende lindring, der føles ultra let og forfriskende på huden? Så skal du have fingrene i After Sun Repair Spray fra danske Rudolph Care.


Spray den fine mist på ren og tør hud og nyd, hvordan ingredienser som havtorn, Aloe Vera og ekstrakter af argan og agurk virker plejende og beroligende og efterlader huden blød og fugtmættet. Her er i den grad tale om en luksusoplevelse, som gør det superlækkert at påfører sin aftesun - ikke dårligt!


Psst! Takket være allantoin fra kulsukkerrod, fremmer cremen cellefornyelsen og gør huden mere jævn og lækker på sigt.


SPAR 20%
150 ml
Rudolph CareAfter Sun Repair Spray
Medlemspris
171,96 kr.214,95 kr.
(23)
8

Aftersun til en tør og irriteret hud

Aloe Vera gel med Lemon Myrtle fra Australian Bodycare er en vaskeægte hudplejehelt, når man har været ude i solen. Udover at den fugter og køler, går den også ind og lindrer tør og irriteret hud.

Gelen indeholder aloe vera, der er særlig kendt for sine kølende og lindrende egenskaber. Indholdet af lemon myrtle efterlader huden med en frisk citrusduft, samtidig med at den bidrager med en masse fugtgivende egenskaber. Gelen er også særlig god, hvis man eksempelvis har fået en hudafskrabning eller smårifter.

SPAR 20%
100 ml
Australian BodycareAloe Vera Gel Lemon Myrtle
+ 1 størrelse
Medlemspris
79,96 kr.99,95 kr.
(10)

Hvor længe kan aftersun holde sig? 

Du kan se på din aftersun, hvor længe den kan holde sig. Bag på produktet er en lille illustration af en åben emballage samt et tal. Det tal indikerer, hvor mange måneder produktet kan holde, når det har været åbent. Det er den holdbarhed, du skal gå efter. Det er normalt omkring de 12 måneder, en aftersun kan holde.

Opbevar din aftersun ved stuetemperatur, og undgå direkte sollys. Sørg også for at låget sidder tæt, så din aftersun ikke udtørrer eller bliver dårlig før tid.

Andre gode aftersun på Matas.dk:

SPAR 20%
400 ml
LancasterGolden Tan Maximizer After Sun Lotion
Medlemspris
311,96 kr.389,95 kr.
(43)
SPAR 20%
100 ml
Rudolph CareAfter Sun Shimmer Sorbet
Medlemspris
195,96 kr.244,95 kr.
(18)
SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas StriberAftersun Lotion Uden Parfume
54,95 kr.
(58)
SPAR 20%
150 ml
ClarinsAfter Sun Face & Body Balm
Medlemspris
219,96 kr.274,95 kr.
(18)
200 ml
La Roche-PosayPosthelios Aftersun
156,95 kr.
(6)
200 ml
EcookingAftersun Parfumefri
249,95 kr.
(3)
200 ml
DermaAftersun Sorbet
84,95 kr.
(17)
FAST LAV PRIS
200 ml
GarnierAmbre Solaire After Sun Soothing Hydration Milk
89,95 kr.
(7)
200 ml
RaunsborgNordic After Sun Lotion
199,95 kr.

Relaterede artikler

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Amalie Schiller

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
Sådan forbygger du bedst soleksem

Din sundhed

Sådan forbygger du bedst soleksem

Af Ida Hinchely Kyhn

Måske du har oplevet at få soleksem på kroppen. Det viser sig som små, kløende prikker, der breder sig og i nogle tilfælde samler sig i plamager. Det kan være meget ubehageligt, og forekommer oftest om foråret, når den lyse hud kommer ud i solen efter en lang vinter. Vi guider her til, hvordan du bedst undgår soleksem, når solen igen står højt på himlen.

Læs Mere
Sådan kommer du bedst gennem en solskoldning

Din sundhed

Sådan kommer du bedst gennem en solskoldning

Af Ida Hinchely Kyhn

Vi ved det alle sammen godt – det er vigtigt, at vi passer på vores hud i solen og sørger for at få nok solcreme og skygge, når solen er på sit højeste. Men hvad gør man, hvis uheldet er ude, og man har fået tilegnet sig en solskoldning? Læs med her, så svarer vi på de mest stillede spørgsmål og guider dig til, hvordan du kommer bedst ud på den anden side, hvis du er uheldig og er blevet solskoldet.

Læs Mere
Alt, du skal vide om solcreme

Vi guider

Alt, du skal vide om solcreme

Af Matas

Når sommeren står for døren, og solens stråler begynder at varme din hud, skal du til at tænke på solbeskyttelse. Ud over skygge og solhat, så er solcremen din bedste ven. Én ting er at vælge den rigtige, en anden ting er at bruge den rigtigt.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek