• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt frem til 31/1-2022
Menu
Vi guider

Den ultimative guide til arganolie

Olier er en kæmpe trend inden for hud og hårpleje og en af de helt store stjerner er den marokkanske arganolie. Og det er helt fortjent – den er nemlig fantastisk til både hud og hår.

På det krogede argantræ i ørkenen i den sydlige del af Marokko vokser en lille, mærkelig frugt med kerner indeni. Det er fra disse kerner, at arganolien stammer. Berberne har gennem hundreder af år udvundet olien og brugt de gyldne dråber til både hudpleje og madlavning.

Arganolie – fuld af antioxidanter

Olien fra argankernerne har en fuldstændig unik sammensætning af antioxidanter, vitaminer og fedtsyrer. Faktisk er indholdet af antioxidanten E-vitamin fem gange så højt som i andre olier, og netop E-vitamin er helt forrygende til fornyelse af celler.


Olien indeholder også Polyfenol (anioxidant kendt fra skallen i vindruer), Caroten, omega-6 fedtsyre og linolsyre.

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs også

Arganolie er godt for huden

Vi skal hive superlativerne frem, når vi skal fremhæve alle de gode egenskaber, olien har på huden. Der er blot det lille men, at der ikke er forsket særlig meget i arganoliens kosmetiske fordele, så det meste bygger på erfaringer og påstande, MEN:


Den er god mod både tør og fedtet hud

Producenterne af arganolie siger, at det ikke kun er de tørhudede, der kan få gavn af produkter med den gode arganolie. Som en ekstra bonus virker olien nemlig talgregulerende på huden.


Talg er den olie, som huden og hovedbunden selv producerer for at beskytte sig mod udtørring. Argan tilfører fugt, hvis din hud og dit hår mangler, og omvendt så nedsættes din naturlige olieproduktion, hvis du har tendens til mere fedtet hud eller hår.


Den har en helende effekt

Fordi arganolie har et så højt indhold af E-vitamin, har den en helende effekt. Vitaminet, sammen med et ekstremt højt indhold af essentielle fedtsyrer, gør, at olien er med til at forebygge hudens aldring.


Den har også en reparerende virkning på skader i huden, der allerede er opstået. Men arganolie har ikke samme effekt på rynker og fine linjer, som f.eks. A-vitamin (retinol) har.


Den er god mod ar og strækmærker

Olien bliver også anprist, som at den er suveræn mod ar – f.eks. ar efter akne, pigmentpletter, fine rynker og overfladiske strækmærker.


Effektiv mod solskoldning

Argan er ganske effektiv mod forbrændinger på huden som eksempelvis solskoldning, da cellefornyelsen gør, at den skadede hud erstattes af ny, sund hud. Prøv derfor arganolie eller produkter med arganolie, hvis du skulle blive forbrændt af forårs- og sommersolen.

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs også

Ren arganolie til skønhedspleje

Der er forskel på den arganolie, man bruger i beautyprodukter, og den man spiser. I hudpleje presser man de rå kerner, mens man i madlavning rister kernerne først.


Mange af de gode egenskaber, vi er ude efter i hudpleje, forsvinder under ristning, mens smagen af olie fra uristede kerner ikke er specielt god.


Se dig godt for, når du køber arganolie, hvis du gerne vil købe den rene olie. Der skal kun stå en ingrediens på flasken, nemlig: Argania Spinosa Kernel Oil.

(26)
SARDkopenhagen 100% Arganolie 100 ml
294,95
Du optjener 30 point
Urtegaarden Arganolie ØKO 100 ml
87,95
Førpris 109,95
Du optjener 9 point


Tip! Bland et par dråber arganolie i din fugtighedscreme eller brug den i stedet for natcreme eller under din natcreme. Du kan også gnide den på neglebånd og tørre albuer eller dryppe lidt olie i fodbadet næste gang.  

Hårplejeprodukter

Specielt i hårplejeprodukter optræder der ofte argan, og det er fordi, det giver rigtig dejligt blødt og glansfuldt hår, uden at fedte.


De fleste hårplejeprodukter indeholder også andre plejende ingredienser, så kig på ingredienslisten. Den ingrediens, som står først, er den, der er mest af i produktet.


Specielt silikone finder du ofte sammen med argan. Der er delte meninger om silikone, men det giver meget blødt og blankt hår. Silikone kan du genkende i ingredienslisten ved, at det ender på -cone eller -oxane.


Hvis du er interesseret i hårplejeprodukter uden silikone, så har vi fundet fire af vores yndlings- arganprodukter her.​​​​​

(45)
Björn Axén Hair Oil Smooth & Shine with Argan Oil 75 ml
194,95
Du optjener 20 point
(12)
Stuhr Argan Oil 75 ml
89,95
Du optjener 9 point
Dr. Organic Moroccan Argan Oil Conditioner 265 ml
79,95
Du optjener 8 point
Moroccanoil Root Boost 250 ml
229,95
Du optjener 23 point


Vidste du, at der også gror argantræer i Mexico, men at træerne ikke bærer frugterne? Der er desuden lavet eksperimenter med at plante argantræer i Israel, men det lykkedes aldrig…

Godt for Marokkos kvinder og natur

Det er ikke kun farven på olien, der gør at arganolie også kaldes ʻdet marokkanske guld’. Produktionen af arganolien har nemlig været guld værd for Marokko. Efterspørgslen på arganolie har løftet store dele af lokalbefolkningen ud af trange kår, især for kvinderne. Det er nemlig dem, der står for langt størstedelen af produktionen af arganolien.


Det er hårdt fysisk arbejde at indsamle frugterne og knuse skallen og presse olien – alt gøres i hånden, men gennem den stabile indkomst, kan de forsørge sig selv og deres børn. De former kvindekooperativer og starter virksomheder, og på den måde har olien også skabt stor selvstændighed blandt kvinderne i et ellers traditionelt samfund. ​​​​​​​

Relaterede produkter

(65)
Schwarzkopf Daily Oil Elixir 75 ml
34,95
Du optjener 4 point
(68)
Dr. Scheller Arganolie/Amarant Antirynke Dagcreme
139,95
Du optjener 14 point
(24)
Björn Axén Argan Oil Shampoo 250 ml
149,95
Du optjener 15 point
(128)
Matas Striber Argan Showeroil 500 ml
49,95
Du optjener 5 point

Relaterede artikler

Den store guide til hårolie

Vi guider

Den store guide til hårolie

Af Sine Bindslev Caspersen

De gyldne dråber er efterhånden blevet fast sortiment hos et stort antal kvinder (og mænd), men hvad ved du egentlig om hårolie? Her er svarene på alle dine hårolie-spørgsmål.

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere
Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Spot Trenden

Æteriske olier – alt det, du (måske) ikke vidste

Æteriske olier dufter ikke bare dejligt, de bliver også tillagt alverdens gode egenskaber. Men du skal have en vis form for viden om og respekt for de koncentrerede og kraftige dråber. Bliv klogere og få viden, du måske ikke havde om de skønne dråber.

Læs Mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere