Spot Trenden
Forårets makeuptrends – 5 tendenser, du skal kende
Har du brug for ny inspiration til din makeup, og er du nysgerrig efter at vide, hvilke makeuptrends, der særligt hitter det her forår? Så kig med her, for vi har spottet fem tendenser på Instagram, som kan forny dit look på en fin og diskret facon. Det bedste af det hele er nemlig, at makeuppen er brugbar og supernem at kopiere.

Makeuptrends udspringer ofte fra de internationale modeshows, der to gange om året bliver vist under modeugerne i Paris, New York og London. Vi begynder dog også mere og mere at se, at mange toneangivende tendenser starter på de sociale medier og særligt på Instagram, som er en genial platform for makeuplook. Her kan du nemt studere og lade dig inspirere af de billeder og videoer, som de professionelle makeupartister, de populære influencere og de store makeupbrands lægger op.

Det er også på Instagram, at vi har fundet nogle af dette forårs fineste trends – trends, som du rent faktisk kan bruge og nemt kan lave selv, uden at der går for meget ”krigsmaling” i den. Lad dig her inspirere af tendenserne og snup vores produkttips, hvis du vil prøve at lave makeuppen selv.   

Her får du 5 tendenser, du kommer til at se denne sæson:

1. Grafiske linjer

Ud over farverige øjenskygger og eyeliners, så byder foråret på iøjefaldende øjenmakeup af den mere grafiske slags. En populær trend er nemlig de optegnede øjne som et moderne ”take” på den klassiske ”winged” eyeliner.

Looket kræver lidt mere teknik og præcision, men øvelse gør jo mester, ikk? Start med at tegne din ”winged” eyeliner-form op med en kohl eyeliner. Tegn nu eyelineren efter med en gråsort øjenskygge og en pensel, så du skaber streger med et mere fadet look.


Det grafiske look kræver i den grad velgroomede bryn. Har dine bryn brug for at blive lidt mere markerede, så tegn dem op med brynblyant. Børst derefter brynene igennem, så farven fordeler sig jævnt og naturligt på brynhårene og afslut med en klar bryngel, så brynene holder deres form.  

2. Matchy matchy

En makeuptrend med gennemslagskraft på en cool og underspillet facon er det monokrome look. Tricket er at vælge en nuance, som du elsker og som klæder dig, og så bruge den på både øjenlåg, læber og kinder.


Det her forår er det særligt de friske og feminine farver i koral og fersken, der dominerer, men du kan som sagt sagtens lave din egen version med fx lidt mere dybe bærfarver, lyserøde nuancer eller hvad du nu foretrækker.


På Matas webshop kan du nemt søge på farver, når du skal finde matchende øjenskygge, blush og læbestift – og nogle af makeupmærkerne kan du endda prøve på virtuelt, hvis du er i tvivl. Vil du spare på budgettet, kan du ofte også sagtens bruge din blush eller øjenskygge på både kinder og øjne, og så er du i hvert fald sikret, at du kører med helt samme farvenuance.


3. Modig eyeliner

Der er fokus på øjenmakeup som aldrig før, og derfor ser vi også, at stærke farver er en voksende tendens. Et look, som går igen, er den ”modige” eyeliner. Her bliver øjnene gerne rammet ind i opsigtsvækkende nuancer som fx blå, lilla og grøn – enten med en eyeliner eller en øjenskygge.


Vil du gøre tendensen mere ”spiselig” og hverdagsvenlig, så gør som her, og læg en blågrøn kohl eyeliner i øjets nederste våde kant. Suppler med sort mascara og du har et enkelt stilrent look. Vil du gøre lidt mere ud af det, så kombiner med en guldøjenskygge i øjenkrogen og en grafisk cat eye-øjenskygge.


Tip! Bliver det for voldsomt både at lægge den samme farve på øjne, kinder og læber, så skru ned for ambitionerne og påfør blot farven to steder – fx på læber og kinder.

4. Two toned lips

Selv om vores læber bliver gemt bag masker og mundbind, skal de ikke snydes for makeup. Det giver dog rigtig god mening, at læbelooket er mere holdbart den her sæson. De må helst ikke smitte for meget af, og derfor er de såkaldte ”two toned lips” i mat look en af forårets skønneste trends.


Som bonus er ”two toned lips” (eller ”ombre lips”, som looket også kaldes) ganske nemt at lave, for de matte teksturer og udtoningen kalder nemlig ikke på så meget præcision og nøjagtighed. Kopier fx looket fra MAC Cosmetics (vist her) og læg deres Powder Kiss Liquid Lipcolour i nuancen Mull It Over på hele læben. Læg derefter Powder Kiss Liquid Lipcolour i nuancen Devote To Chili på midten af læben. Dup blidt med fingerspidsen for en blød overgang mellem farverne.      

5. Øjne i elektrisk blå

Vil du lade dine øjne træde mere frem det her forår, er sæsonens øjenskygge i elektrisk blå et godt valg. For det første giver det dybde og elegance, og for det andet står farven superflot til en hud med smuk naturlig glød, som du i det spæde forår snildt kan opnå med en vægtløs strålende foundation og bronzer.

Læg en flydende blå øjenskygge på hele øjenlåget og lad den stoppe ved globelinjen (hvor øjenlåget folder). På billedet her er brugt Giorgio Armanis Eye Tint i nuancen 58. Med den kan du nemt tegne de mere skarpe linjer, som looket indbyder til. Den forvandler sig i øvrigt fra flydende til fast og fæstner sig straks på øjenlåget uden at tvære ud eller sætte sig i folderne.

For et cool og brugbart look dag og aften kan du med fordel holde læberne underspillede – fx som på billedet, hvor der er brugt en læbestift, der matcher modellens naturlige læbefarve.     

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Forårsnegle: 4 farver, der hitter til foråret 2021

Spot Trenden

Forårsnegle: 4 farver, der hitter til foråret 2021

Af Amalie Schiller

Hvis der er noget, der kan få mig ned i gear, er det, når jeg tænder for min favoritserie, sætter mig godt til rette i sofaen, og finder neglelaksættet frem. De sidste par uger har jeg undersøgt, hvilke neglelakfarver, der stjæler rampelyset, og som jeg er sikker på, at vi kommer til at se meget mere til. I indslaget her løfter jeg sløret for fire af dem, der særligt fangede min interesse. Jeg har testet alle farver på egne negle, og i kan tro, at jeg har glædet mig til at dele lakkerne med jer!

Læs Mere
Her er redaktionens Lancôme favoritter

Vi guider

Her er redaktionens Lancôme favoritter

Af Matas

Lancôme er siden sin spæde start i 1935 blevet et verdenskendt brand, som kvinder over hele kloden sætter deres lid til, når det kommer til alt fra makeup og dufte til hud- og ansigtspleje - og vi forstår godt hvorfor! Her på redaktionen er vi nemlig også vilde med det franske brand. Vi dykker ned i nogle af de mest populære produkter her.

Læs Mere
Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Vi guider

Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Af Amalie Schiller

Smokey eyes kan laves på mange forskellige måder. Helt fra et klassisk og festligt look til det mere rockede eller helt enkle hverdagslook. Se med i vores videoguide og bliv inspireret til dit næste smokey eyes look.

Læs Mere
10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Igen i år bliver vores forår beriget med nogle helt nye parfumer - ja tak! I artiklen her afslører jeg 10 af de store duftnyheder, som jeg er overbevist om, bliver et hit.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.