• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Her er de bedste solråd

Solens stråler kan være skrappe selv i Danmark, men du kan sagtens nyde solen samtidig med, at du passer på dig selv og din hud. Kræftens Bekæmpelse giver dig de bedste solråd, så både du og dine børn undgår solskoldninger og kommer sikkert igennem sommeren.

Uanset om du skal sydpå, en tur i haven eller på festival, så er det vigtigt at passe på dig selv og din hud, når solen skinner. Med de tre simple men vigtige solråd kommer du sikkert igennem solsæsonen: Skygge, solhat og solcreme. Husk solrådene, når uv-indekset er 3 eller derover. Du kan altid tjekke uv-indekset via den gratis app ’UV-INDEKS’.

Skygge

Ophold i skyggen er god solbeskyttelse. Især mellem kl. 12 og 15, hvor solen står højt på himlen. Er du sydpå, hvor uv-indekset er højere, er det endnu vigtigere at få en pause fra solens stråler.


Tip! Er du ved stranden, skal du stadig huske solcreme, når du opholder dig i skyggen. Solens stråler bliver nemlig reflekteret og forstærket i vandets og sandets overflade, så de kan nå dig, selv om du f.eks. sidder under en parasol.

5 myter om solbeskyttelse

Vi guider

5 myter om solbeskyttelse

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til solråd, solbeskyttelse og D-vitamin. Vi punkterer her 5 myter, så det er soleklart hvordan du bedst passer på din hud i solen.

Læs også

Solhat

Det er altid en god idé at huske en solhat med en bred skygge, der også dækker nakken. Tænk især over det, hvis du luger i haven eller går rundt i en storby hele dagen, hvor solen bager på dig fra oven. Løstsiddende tøj af tætvævet stof samt solbriller er også glimrende solbeskyttelse.

Tip! Hårbunden er sart og har også brug for solbeskyttelse. Du kan sagtens bruge solcreme i hårbunden, men hvis du ikke er til det, så er solhatten et rigtig godt alternativ.

Solcreme

Solcreme er en af dine bedste venner, men gerne i kombination med de andre solråd. Husk, at solcreme ikke virker efter hensigten, hvis du smører for lidt på. En god huskeregel er: En krop – en håndfuld. Vi anbefaler mindst faktor 15 i Danmark, men rejser du sydpå, anbefaler vi mindst faktor 30. Vælg gerne en Svanemærket solcreme. Du bliver bedre beskyttet, hvis du smører dig ind to gange med ca. 20 minutters mellemrum, før du går ud i solen. Det øger mængden af solcreme og giver færre ”helligdage” (steder, der ikke er dækket af solcreme). Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Du bør altid smøre dig ind i solcreme igen, hvis du har badet, svedt meget eller har tørret dig med et håndklæde.

Tip! Er uv-indekset 3 eller derover bør du solbeskytte dig med skygge, solhat og solcreme. Uv-indekset kan sagtens være højt, selvom der er skyer på himlen. Du kan altid tjekke uv-indekset med appen ’UV-INDEKS’, både i Danmark og i udlandet.

Relaterede artikler

Sund sommerkulør uden sol

Vi guider

Sund sommerkulør uden sol

Nu kan du nemt snyde dig til en misundelsesværdig sommerglød hele året rundt. Matas’ serie af selvbrunere tryller på ingen tid en smuk og naturlig sommerkulør frem. Nemt, bekvemt og langt sundere end med solens hjælp.

Læs mere
Nilens Jord solcreme-serie beskytter dig mod solen

Nyhed

Nilens Jord solcreme-serie beskytter dig mod solen

Alle produkter i den nye sol-serie har indhold af fantastiske ingredienser og selvfølgelig er produkterne allergicertificeret og kan bruges af både voksne og børn.

Læs mere
Gå foråret i møde med smuk glød og beskyttet hud

Nyhed

Gå foråret i møde med smuk glød og beskyttet hud

Matas Natur BB Cream i lys og medium er to skønne nyheder, der giver en smuk og udjævnet hudtone samtidig med, at de beskytter huden mod UVA- og UVB-stråler fra solen.

Læs mere