• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

5 hormonforandringer - pleje til overgangsalderen

Når vi kvinder kommer i overgangsalderen, ændrer vores hud sig. Den er nemlig påvirket af, at vores hormonbalance forandrer sig. Det kan betyde, at du skal vinke farvel til din yndlingscreme og skifte ud med nye plejeprodukter.

Overgangsalderen kan både gøre din hud bumset, tør og fedtet, og du kan måske nærmest føle, at du er kommet i puberteten igen. Det er de hormonelle forandringer, der er synderen. Når dit østrogen- og progesteronniveau falder, forandrer din hud sig for resten af livet.  Vi har lavet en guide med plejeprodukter til dig, som netop står overfor en af de typiske hormonforandringer.

Hvad sker der i overgangsalderen?

De fleste kvinder går i overgangsalderen omkring de 50 år. Overgangsalderen, som også kaldes klimakteriet, er den perioden omkring den sidste menstruation, hvor der sker hormonelle forandringer i kroppen, som kan give de irriterende hedeture. Men det er ikke kun indeni, at du kan blive påvirket af hormonforandringerne i kroppen. Din hud ændrer sig måske også, og nye problemer kan opstå.

​​​​​​​

Gode plejerutiner til hud i overgangsalderen

En god renserutine er alfa og omega for at få en sund og stærk hud, og det er helt ligegyldigt, om du er 20 eller 55. Men den modne hud, som ikke længere er så fugtig og elastisk på grund af fald i østrogen- og progesteronniveauet, kræver alligevel lidt ekstra kærlighed.


  • ​​​​​Rens huden med fugtplejende rens – Det er tid at vinke farvel til ansigtsvask, som tørrer huden for meget ud.
  • Eksfolier – Uanset hvilke hudproblemer du har, eller ikke har, så brug daglig en kemisk peel, som for eksempel AHA eller BHA. Huden kommer til at se strålende ud og tager bedre imod fugt.
  • Serum – Giv din hud koncentrerede aktive stoffer, som er gavnlige for din hud. Det kan være ekstra fugt, A-vitamin eller måske hyaluronsyre.
  • Fugtighedscreme – Sørg for at bruge en god creme, som holder på fugten i din hud.  Invester i en dag- og en natcreme, så din hud kan få ekstra fugt og pleje om natten, hvor det ikke gør noget, at du er lidt fedtglinsende.
  • Beskyt – solcreme eller dagcreme med SPF er vigtig for alle, men specielt den modne hud, der kan være mere tynd og sart, skal beskyttes mod solens stråler.
Guide til overgangsalderen: Til kamp mod hedeture

Vi guider

Guide til overgangsalderen: Til kamp mod hedeture

Overgangsalderen signalerer en helt ny fase af dit liv. Der er udfordringer, men også muligheder for at lave sunde forandringer. En af udfordringerne er hedeture. Vi ser på, hvad du kan gøre.

Læs også

Udskift dine plejeprodukter hvis du oplever at:

1

Huden mister sin elasticitet

Når østrogenniveauet falder, så falder kollagen-indholdet i huden også. Det betyder, at huden mister sin elasticitet og spændstighed, og huden får flere linjer og folder.


Hudplejeprodukter som indeholder A-vitamin, C-vitamin og/eller peptider er stjerneingredienser, som du skal kigge efter, når du vælger hudplejeprodukter.

​​​​​​​

Selv om ordet anti-age er lidt trættende, så hold øje med de hudplejeprodukter, der skriver anti-age på krukken, da det er en god rette snor for, at det indeholder lige netop disse aktive stoffer.


2

Huden bliver tør 

Din hud bliver ofte mere tør og tynd. Så her er dit nye mantra fugt, fugt, fugt.

​​​​​​​

Hyaluronsyre, glycerin og urea (carbamid) er fantastiske fugtmagneter, som du skal kigge efter i ingredienslisten, mens fedtstoffer som jojoba og sheasmør er eminente til at binde fugten til huden, og beskytte den mod fordampning.


C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs også
3

Huden bliver pigmenteret

Onde tunger kalder det leverpletter, men det er det ikke.


De mørke plamager, som opstår på huden med alderen skyldes solskader og hormonforandringer.
Eneste vej frem, hvis du vil have en ensfarvet hud, er at vælge masker, cremer eller sera, som lysner og udligner farveforskelle på din hud.

​​​​​​​

Her er C-vitamin en vinder, da det lysner dine pigmentpletter og mindsker risikoen for nye pigmentpletter.


4

Du får akne

Overraskende nok, så kan overgangsalderen også betyde, at huden bliver mere fedtet, og du får bumser. AHA og BHA er fantastiske ingredienser, som peeler huden og opløser fedt og tilstoppede porrer.

​​​​​​​

A-vitamin er også en ingrediens, der er effektiv mod akne og urenheder. A-vitamin bliver også kaldt for strygejernsingrediensen, så du får både anti-akne og anti-age i en og samme ingrediens.
​​​​​​​


Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også
5

Du sveder mere

Det er helt normalt at svede mere i overgangsalderen, og måske oplever du, at den deodorant du normalt bruger pludselig ikke virker ligeså effektivt. Derfor kan det være, at det er tid til at skifte den ud.

​​​​​​​

Gå efter en anti-perspirent, der beskytter dig bedst muligt.


Relaterede artikler

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med friske øjne, så kan den rette øjencreme hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt seks af de bedste øjencremer, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tør hud under øjnene, mørke rande, træt og trist hudtone eller ønsker en øjencreme med opstrammende effekt.

Læs mere
9 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Vi guider

9 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Af Ida Hinchely Kyhn

Når man kommer op i alderen og får en moden hud, er det godt at kende nogle tips og tricks til at lære at lægge makeup på en 50+ hud. Vi har lavet en guide med 8 simple tricks, til hvordan du kan lægge en makeup på moden hud og komme til at se skøn ud.

Læs mere
De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Vi guider

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Gode og konsekvente renserutiner morgen og aften er alfa omega, hvis huden skal stråle smukt og fremstå sund. Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at finde en rutine, der giver optimal fugt og pleje. Følg guiden nedenfor og find en skræddersyet renserutine til netop dit behov.

Læs mere
Hvilken Micellar Water skal du vælge?

Vi guider

Hvilken Micellar Water skal du vælge?

Af Isabel Marschall Thostrup

Bag om kultproduktet; micellar waters. Ethvert brand med respekt for sig selv har efterhånden udviklet en micellar water. Her får du en guide til 5 forskellige slags, så du kan finde præcis den, der passer til dig.

Læs mere