• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind.

Er din hud tør, fedtet eller kombineret? Og har du egentlig styr på de vigtige hudplejerutiner? Bliv klogere her, hvor vi guider dig til at finde den rette måde at pleje din hud på, uanset om du er i 20’erne, 30’erne, 40’erne eller 50+.

Hudpleje til din alder

Din hud forandrer sig hele livet, og der er stor forskel på de behov for hudpleje, som huden har, hvad enten man er i 20’erne, 30’erne, 40’erne eller over 50+. Bliv klogere på, hvad udfordringerne og ikke mindst løsningerne kan være lige her.​​​​​​​

Din hud i 20’erne

Spændstig, fin og med en dejlig blødhed. Sådan kan din hud i 20’erne beskrives. Du har en flot glød og friskhed i huden, og der er fuld gang i cellefornyelsen. I bund og grund behøver du slet ikke at bekymre dig om din hud (medmindre du har særlige behov som fx acne eller rosacea).


Og dog, for det er faktisk nu, du skal begynde at forebygge, hvis du vil holde din hud smuk og sund. Huden husker nemlig fantastisk godt. Så selv om rygning, soldyrkning og for lidt søvn ikke direkte kommer til udtryk i 20’erne, betyder det ikke, at de dårlige vaner bliver glemt. De vil nemlig med tiden blive synlige.


Rens din hud to gange om dagen – morgen og aften – med et mildt renseprodukt. Brug en fugtbooster i form af en serum eller olie, en dagcreme samt solbeskyttelse.

(45)
Plaisir Clean Up Face Foam 150 ml
64,95
Optjen 7 point
(73)
Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF 30 50 ml
244,95
Optjen 25 point
Parfumefri hudpleje guide

Vi guider

Parfumefri hudpleje guide

Måske har du allergi, sensitiv hud eller bare en sart næse. Der er mange gode grunde til at vælge rene hudplejeprodukter uden parfume i. Men det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i markedet, og derfor får du her en oversigt over nogle af de mest populære mærker og produkter uden parfume.

Læs også

Din hud i 30’erne

Måske har du allerede lagt mærke til de første fine linjer omkring øjnene og i panden. Din hud føles ikke helt så spændstig mere, og den mister lidt af sin elasticitet. Cellefornyelsen går ikke ligeså stærkt, og huden mister både fugt og talg, hvilket resulterer i, at de fine linjer dukker op. Allerede i starten af 30’erne er det nødvendig med en god øjencreme, og hvis du ikke allerede har investeret i en fugtgivende natcreme, så er det nu, du skal gøre det.


Rens din hud to gange om dagen. Brug en god fugtgivende eller opstrammende maske cirka en gang om ugen. Det behøver kun at tage 10 minutter. Find en serie med natcreme, serum og dagcreme, som fugter din hud, så meget som du behøver. Og husk øjencremen.

(57)
Ecooking Fugtmaske 50 ml
269,95
Optjen 27 point
(75)
Ole Henriksen Truth Serum 30 ml
499,95
Optjen 50 point
(141)
Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 15 ml
399,95
Optjen 40 point
Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også

Din hud i 40’erne

De fine linjer er nu for alvor blevet permanente. Dybere rynker har nu vist sig, og din hud er mindre spændstig. Dette skyldes, at cellefornyelsen og produktionen af kollagen går i den forkerte retning. Det er nu, du skal have gang i A-vitamin, som sætter gang i produktionen af cellernes elastin- og kollagenproduktion.

​​​​​​​

Udover rens, dagcreme, natcreme og øjenpleje kan du booste din hud med Ecookings A-vitamin kaplser, der fungerer som en kur. Brug et målrettet serum og ekstra fugt om natten, hvor cellefornyelsen stadig er på sit højeste.

(98)
Ecooking A-vitamin Kapsler 60 stk.
349,95
Optjen 35 point
(325)
Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe 30 ml
319,95
Førpris 399,95
Optjen 32 point
(536)
Beauté Pacifique Paradoxe Anti-Age Dagcreme 50 ml
375,95
Førpris 469,95
Optjen 38 point
(137)
Beauté Pacifique A-Vitamin Eyecreme Pump 15 ml
269,95
Optjen 27 point
MÁDARA Cleansing Milk 200 ml
164,95
Optjen 17 point

Din hud 50+

Muligvis er dit østrogen-niveau nu dalet, måske er du endda kommet i overgangsalderen, og det er noget, der påvirker kollagenlaget, så huden bliver tyndere og mere tør. Desuden er der mindre vand i cellerne, og fedtlaget i huden er forsvundet.

​​​​​​​

Vælg en hudvenlig rens, som fx Aurelias Miracle Cleanser, der ikke udtørrer. Gå efter produkter med gode anti-age ingredienser og med den fugtbindende ingrediens hyaluronsyre. Det er optimalt dagligt at bruge serum, olie og dagcreme samt øjencreme og natcreme.

(9)
Aurelia Miracle Cleanser 120 ml
394,95
Optjen 40 point
(23)
Clarins Double Serum All skin, 30 Ml
629,95
Optjen 63 point
(23)
Lancôme Visionnaire Cream SPF20 50 ml
619,95
Optjen 62 point

Generelle hudpleje rutiner – uanset alder

Vi starter med at rense ansigtet, og hvordan var det så lige? Og hvad er forskellen på serum og olie? Det der med hudplejerutiner og produkter kan være lidt af en jungle, men én ting er sikker: Det kræver daglige rutiner og gode produkter at holde huden i topform.


Rens

Rens er alfa og omega for pæn hud, og det er vigtigt uanset alder. Du bør som minimum rense din hud hver aften før du går i seng, uanset om du bruger makeup eller ej.


Eksfoliering

1-2 gange om ugen er det en god idé at eksfoliere huden ved at bruge en god peel. Det holder dine celler i topform og mindsker både fine linjer og store porer.


Ansigtsmist

Brug en ansigtsmist, som holder på fugten og beroliger huden. Du kan også tage den med i tasken og bruge den som et ekstra skud fugt og opfriskning oven på din makeup resten af dagen.  

Anti-pollution skin care: Hvordan virker det?

Spot Trenden

Anti-pollution skin care: Hvordan virker det?

Anti-pollution skin care vinder mere og mere frem - og det er der god grund til. Produkterne hindrer nemlig forurening i at ødelægge din huds glød. Få en komplet guide til anti-pollution skin care her.

Læs også

Øjencreme

Husk øjnene. Den tynde hud omkring øjnene har brug for en særlig og målrettet behandling. Dup, dup, dup altid din øjencreme på. Fra øjenkrogen og udefter og så op omkring øjet.


Serum

Hvis du gerne vil gøre noget ekstra for din hud, og det vil de fleste kvinder over 30 år gerne, så brug et serum. Serum er meget koncentreret og indeholder flere aktive ingredienser, der arbejder i dybden og kan behandle særlige hududfordringer. Lad dit serum tørre ind et par minutter, inden du fortsætter. Serum skal altid under din creme.


Olie

Ikke alle har brug for olie i deres hudpleje – andre kan godt lide at tilføre et par dråber. Her er det vigtigt, at du kender din hud og mærker efter, hvad din hud har brug for, da olie i værste fald kan tilstoppe porerne. Som hovedregel er olier fyldt med vitaminer og gode til at hjælpe din hud med at holde på fugten.

Hudpleje til moden hud

Vi guider

Hudpleje til moden hud

Der er ikke noget at gøre ved det, alderen kan ses på vores hud - og det starter allerede ved 25 års alderen. Heldigvis findes der målrettet ansigtspleje til dig, der ønsker den bedste version af din hud – uanset alder.

Læs også

Dagcreme

Det er på ingen måde til at komme uden om en dagcreme. Find en, der opfylder din huds behov (og alder), og husk, at medmindre den indeholder SPF, så er det næste trin at påføre solcreme.


Solfaktor

Din hud forandrer sig hele livet, og der er stor forskel på de behov, som huden har, hvad enten man er i 20’erne, 30’erne, 40’erne eller over 50+.

Relaterede produkter

(15)
Aurelia Revitalise & Glow Serum 30 ml
594,95
Optjen 60 point
(42)
Lancôme Rénergie Dagcreme 30 ml
324,95
Optjen 33 point
(6)
SARDkopenhagen Hyaluron Boost Serum No. 3 30 ml
394,95
Førpris 399,95
Optjen 40 point
(142)
Ecooking Peel Maske 50 ml
269,95
Optjen 27 point
(19)
Clarins Face Treatment Oil Santal, 30 Ml
379,95
Optjen 38 point
Tromborg Aroma Therapy Multi Balm 90 ml
289,95
Optjen 29 point

Relaterede artikler

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Økologisk og grøn hudpleje med god samvittighed

Af Isabel Marschall Thostrup

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs Mere
Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Spot Trenden

Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Probiotika har opnået stjernestatus i skønhedsverdenen og med god grund, for mælkesyrebakterierne fungerer som en stærk barriere og hjælper huden med at genoprette sig selv. Her er alt du skal vide om probiotika i hudpleje.

Læs Mere
Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage