• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-2 dage
Vi guider

Olie – De gyldne dråber til hud og hår

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Olie er i sandhed kommet for at blive. Du finder olie i plejeprodukter, og flere og flere mærker lancerer deres egne olieprodukter. Rigtig mange har gjort olie til en del af de daglige hudplejerutiner, både når det gælder hår, krop og ansigtspleje, mens andre er i tvivl om, om de skal tage olien til sig.

Kend din olietype

Ligesom med alt andet hudpleje gælder det om at kende din hudtype og behov for at finde netop den olievariant, der dækker din huds og/eller dit hårs behov. Hver type olie har nemlig sine egne specifikke egenskaber og styrker, og du skal derfor vide hvilken plejende effekt du er ude efter.

Har du for eksempel en meget tør hud, så gå efter kokos- eller avocadoolie. Har du problemer med uren hud, er arganolie godt for dig, og leder du efter en lettere olievariant, som samtidig er ideel til sårheling af eksempelvis akne-ar, er hybenkerneolie perfekt.


Tip! Bland et par oliedråber i din foundation for et glødende og let foundation-look.

8 populære olier til skønhedspleje

Lad os se nærmere på de forskellige og mest velkendte olie typer her. Ud over at have en plejende, helende og fugtende egenskab er olier en super kilde til vitaminer for krop, ansigt og hår. Læs mere om, hvilke olier der er godt til hvad, og hvilke vitaminer de indeholder, lige her.

Arganolie

De gyldne dråber – Marokkos guld, som arganolie også kaldes – er supergodt for både hud og hår. Og det er der mange grunde til. Olien er rig på E- og F- vitamin, essentielle fedtsyrer som omega-3, -6 og -9, og så indeholder den antioxidanter. Der er derfor stort set ikke det, som arganolie ikke er godt for, og man finder den derfor i alt fra kropsolier, ansigtsolier, makeup til hårolier.


Arganolie er en dyr og eksklusiv olie. Det skyldes, at træet, hvor frugten med de oliegivende kerner stammer fra, er truet. Faktisk er argantræet på Unescos liste over træsorter, som ikke må fældes eller bruges af lokalbefolkningen, og så kan træet kun vokse og sætte frugt i Marokko.

Dr. Organic Morocan Argan Oil - Pure Oil 50 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
SARDkopenhagen 100% Arganolie 100 ml
279,95
DU OPTJENER 28 Point
Argan olie 100% ren t. udvortes brug 100 ml
94,95
DU OPTJENER 10 Point
Matas Striber Argan Ansigtsolie 50 ml
17,98
Førpris 59,95
DU OPTJENER 2 Point
Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs også

Kokosolie

Kokosolie har efterhånden fået status som lidt af en mirakelingrediens og er kommet for at blive, og det er der en god grund til. For kokosolie har blandt andet antibakterielle egenskaber. I skønhedsindustrien findes der kokosolie i alt fra anti-age-produkter, hårprodukter, sæbe, kropsprodukter for ikke at glemme i makeup.


Du kan bruge kokosolie over hele kroppen, og i sin rene form er den et quickfix, hvis du er løbet tør for makeupfjerner, har brug for en hårkur eller døjer med tør hud eller tørre læber. Kokosolie er nærende, og det siger næsten sig selv, at den har en blødgørende og fugtende rolle i skønhedsprodukter, hvor den findes.


Tip! Hvis du er blond, og dit hår har en tendens til at blive skadet eller misfarvet, når du hopper i poolen på din ferie. Så sæt håret op, og prøv at smøre en anelse ren kokosolie i din hårknold. Det virker ikke blot som en kur på håret, men beskytter også mod klor.

Urtekram Kokosolie koldpresset Økologisk 425 ml
82,95
DU OPTJENER 9 Point
Kokosolie Ø 200 ml
54,95
DU OPTJENER 6 Point
Kokosolie t. udvortes brug 100 ml
37,50
DU OPTJENER 4 Point

Mandelolie

Mandelolie er rig på E-vitamin og er en mild olie med mange anvendelsesmuligheder. Den virker både nærende og blødgørende, og så tilstopper den ikke porerne, hvilket er en fordel, hvis du har tendens til fedtet hud eller nemt får bumser.


Mandelolie kan både bruges til krop, ansigt og hår og endda til intimområdet. Og så er mandelolie desuden fantastisk til kropsmassage.

SARDkopenhagen Sød Mandelolie 300 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
SÆBEVÆRKSTEDET Ren Mandelolie 150 ml
84,95
DU OPTJENER 9 Point

Abrikoskerneolie

Abrikoskerneolie har en genopbyggende effekt på huden og er desuden rig på A- og E-vitamin. Derfor bliver denne olietype ofte brugt i anti-age-produkter, ligesom den bliver brugt til behandling af irriteret og tør hud.

Abrikoskerne olie 100 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point
SARDkopenhagen Abrikoskerneolie 300 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point

Kæmpenatlysolie

Kæmpenatlysolie er udvundet af frø fra kæmpenatlys. Af mange bliver kæmpenatlysolie kaldt en mirakelolie, da den er god til både meget tør og skællet hud og hud, som er særlig sensitiv over for produkter.


Du kan også spise olien, og den fås som kosttilskud som oliekapsler. Du finder olien i alt fra salver til hudpleje, kosmetik og hårprodukter.

Hørfrø- & kæmpenatlysolie Ø 500 ml
109,95
DU OPTJENER 11 Point
Oil of life Kæmpenatlysolie Ø 250 ml
228,00
DU OPTJENER 23 Point
Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Jojobaolie

Jojobaolien har rensende og helende egenskaber, hvilket gør den god til at bekæmpe bumser og uren hud. Rødme og mindre skader i huden kan også have gavn af jojobaoliens gode egenskaber.


Da jojobaolien generelt har en rensende effekt på huden, kan den bruges som substitut for makeupfjerner, som er godt for dig, som gerne vil bruge rene og naturlige produkter.  

Rømer HEL Jojoba massageolie 100 ml
49,95
DU OPTJENER 5 Point

Marulaolie

Mange kalder denne olie for den luksuriøse olie, da den er rig på antioxidanter. Olien stammer fra frugten på Marula-træet, der vokser i Afrika. Afrikanerne har altid brugt olien til hårpleje, og nu har resten af verden fået øjnene op for den lækre olie.


Marulaolie er desuden god til at fugte huden og er kendt for at genoprette og skabe en strålende hudtone.

Africa Organics Marula Hårolie til Tørt Hår 50 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point

Rosehip oil eller hybenkerneolie

En enormt kraftfuld olie, der forbedrer udseendet af ar, strækmærker, rynker og tør hud. Mange bruger den også til udjævning af pigmenteringer i huden.


Olien er rig på A- og C-vitamin samt Omega-3, -6 og -9, som virkelig gør den til superfood for huden. 

RAZspa RH Rosehip 30 ml
279,95
DU OPTJENER 28 Point
Hybenkerneolie neutral 100 ml
298,00
DU OPTJENER 30 Point

Sådan bruger du bedst olie

Når du har investeret i en god olie, er det selvfølgelig vigtigt, at du bruger den rigtigt.

Hav styr på mængden

Tænk på, at olie er væsentlig mere drøj i brug end cremer, så vær opmærksom på, at du ikke bruger for meget, for der er smæk på koncentrationerne! To-tre dråber bør være rigeligt til ansigt og hals. Det samme kan du have i baghovedet, når du bruger olie i håret eller på kroppen. En god huskeregel er, at hvis du stadig kan mærke olien på huden 10 minutter efter, den er påført, så har du smurt for meget på.

Olie kan ikke afløse creme

Undgå at lade din olie afløse din creme. Olien plejer, og cremen beskytter huden, og det gør, at olie og creme til et godt makkerpar. Hvis du bruger din ansigtsolie under din dagcreme, så får du det bedste ud af begge produkter.

Olie i håret

Bruger du olie i håret, så er det en god idé at bruge olien i tørt hår og blot i længderne. Så får du et blankt resultat, som ikke tynger håret.

Værd at vide om massageolie

Hvis du ønsker at bruge olie til massage, er det vigtigt at kaste dig over den rette af slagsen, så huden ikke føles for fedtet efter massagen, eller olien lugter for harsk, så du ikke slapper ordentligt af. Aromaen spiller en stor rolle, når det gælder det sanselige under en massage. Disse fem olier er anbefalelsesværdige til en god kropsmassage:

 • Kokosolie
 • Jojobaolie
 • Mandelolie
 • Baobabolie
 • Abrikoskerneolie

Ansigtsolie vs. kropsolie

Brug din olie til det, den er god til. Kropsolier er for eksempel ofte tungere og har sværere ved at trænge ind i huden – med andre ord trænger de langsommere ind i huden. Så medmindre din olie er velegnet både til krop og ansigt, så undlad at bruge en kropsolie i ansigtet.  

Prøv at se forskellen på din makeup, hvis du bruger en olie, kontra de dage, du ikke gør. Det vil være tydeligt på din makeup. Når du bruger olie, lægger makeuppen sig nemlig pænere. De fine linjer og tekstur ses ikke så tydeligt.

Relaterede produkter

Milk Shake Argan Oil 50 ml
189,95
DU OPTJENER 19 Point
Badeanstalten Ansigtscreme Mandelolie 45 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point
Juhldal Face & body Oil, 500 ml.
299,95
DU OPTJENER 30 Point
Mellisa Mineral Serum15 ml
149,95
DU OPTJENER 15 Point
Plaisir Face Oil 30 ml
134,95
DU OPTJENER 14 Point

Relaterede artikler

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere
Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Af Trine Brøndsted

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind.

Læs Mere
Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Vi guider

Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Af Isabel Marschall Thostrup

Du kender helt sikkert den løftede pegefinger om, at du bør rense din hud dagligt og bruge en god creme. Så langt så godt. Men hvad med hudplejetrinnet lige midt imellem de to – nemlig serum og boostere? Skal du også bruge det? Og hvilken passer i så fald til din hud? Det kan du få en mini-guide til her.

Læs Mere
Gurkemeje – gul og gavnlig

Spot Trenden

Gurkemeje – gul og gavnlig

I Indien har man anvendt gurkemeje siden de tidligste tider, og i dag har knolden vundet indpas både på krydderihylden og sammen med kosttilskuddene. For selv om gurkemeje som krydderi mest er kendt for at kunne farve ris gule, så er der mere i den gule knold.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-2 dage