Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Olie er i sandhed kommet for at blive. Du finder olie i plejeprodukter, og flere og flere mærker lancerer deres egne olieprodukter. Rigtig mange har gjort olie til en del af de daglige hudplejerutiner, både når det gælder hår, krop og ansigtspleje, mens andre er i tvivl om, om de skal tage olien til sig.

Kend din olietype

Ligesom med alt andet hudpleje gælder det om at kende din hudtype og behov for at finde netop den olievariant, der dækker din huds og/eller dit hårs behov. Hver type olie har nemlig sine egne specifikke egenskaber og styrker, og du skal derfor vide hvilken plejende effekt du er ude efter.

Har du for eksempel en meget tør hud, så gå efter kokos- eller avocadoolie. Har du problemer med uren hud, er arganolie godt for dig, og leder du efter en lettere olievariant, som samtidig er ideel til sårheling af eksempelvis akne-ar, er hybenkerneolie perfekt.


Tip! Bland et par oliedråber i din foundation for et glødende og let foundation-look.

8 populære olier til skønhedspleje

Lad os se nærmere på de forskellige og mest velkendte olie typer her. Ud over at have en plejende, helende og fugtende egenskab er olier en super kilde til vitaminer for krop, ansigt og hår. Læs mere om, hvilke olier der er godt til hvad, og hvilke vitaminer de indeholder, lige her.

Arganolie

De gyldne dråber – Marokkos guld, som arganolie også kaldes – er supergodt for både hud og hår. Og det er der mange grunde til. Olien er rig på E- og F- vitamin, essentielle fedtsyrer som omega-3, -6 og -9, og så indeholder den antioxidanter. Der er derfor stort set ikke det, som arganolie ikke er godt for, og man finder den derfor i alt fra kropsolier, ansigtsolier, makeup til hårolier.


Arganolie er en dyr og eksklusiv olie. Det skyldes, at træet, hvor frugten med de oliegivende kerner stammer fra, er truet. Faktisk er argantræet på Unescos liste over træsorter, som ikke må fældes eller bruges af lokalbefolkningen, og så kan træet kun vokse og sætte frugt i Marokko.

Dr. Organic Morocan Argan Oil 50 ml
50 ml
Dr. OrganicMorocan Argan Oil
139,95 kr.
(10)
SARDkopenhagen 100% Arganolie 100 ml
100 ml
SARDkopenhagen100% Arganolie
339,95 kr.
(34)
Rømer Argan olie 100% ren t. udvortes brug 100 ml
100 ml
RømerArgan olie 100% ren t. udvortes brug
94,95 kr.
Den ultimative guide til arganolie

Vi guider

Den ultimative guide til arganolie

Olier er en kæmpe trend inden for hud og hårpleje og en af de helt store stjerner er den marokkanske arganolie. Og det er helt fortjent – den er nemlig fantastisk til både hud og hår.

Læs også

Kokosolie

Kokosolie har efterhånden fået status som lidt af en mirakelingrediens og er kommet for at blive, og det er der en god grund til. For kokosolie har blandt andet antibakterielle egenskaber. I skønhedsindustrien findes der kokosolie i alt fra anti-age-produkter, hårprodukter, sæbe, kropsprodukter for ikke at glemme i makeup.


Du kan bruge kokosolie over hele kroppen, og i sin rene form er den et quickfix, hvis du er løbet tør for makeupfjerner, har brug for en hårkur eller døjer med tør hud eller tørre læber. Kokosolie er nærende, og det siger næsten sig selv, at den har en blødgørende og fugtende rolle i skønhedsprodukter, hvor den findes.


BioPlanète Kokosolie Ø 200 ml
200 ml
BioPlanèteKokosolie Ø
54,95 kr.
Rømer Kokosolie t. udvortes brug 100 ml
100 ml
RømerKokosolie t. udvortes brug
37,95 kr.
Unik Food Kokosolie koldpresset jomfru Ø 500 ml
500 ml
Unik FoodKokosolie koldpresset jomfru Ø
109,95 kr.


Tip! Hvis du er blond, og dit hår har en tendens til at blive skadet eller misfarvet, når du hopper i poolen på din ferie. Så sæt håret op, og prøv at smøre en anelse ren kokosolie i din hårknold. Det virker ikke blot som en kur på håret, men beskytter også mod klor.

Mandelolie

Mandelolie er rig på E-vitamin og er en mild olie med mange anvendelsesmuligheder. Den virker både nærende og blødgørende, og så tilstopper den ikke porerne, hvilket er en fordel, hvis du har tendens til fedtet hud eller nemt får bumser.


Mandelolie kan både bruges til krop, ansigt og hår og endda til intimområdet. Og så er mandelolie desuden fantastisk til kropsmassage.

SÆBEVÆRKSTEDET Ren Mandelolie 150 ml
150 ml
SÆBEVÆRKSTEDETRen Mandelolie
89,95 kr.
(9)

Abrikoskerneolie

Abrikoskerneolie har en genopbyggende effekt på huden og er desuden rig på A- og E-vitamin. Derfor bliver denne olietype ofte brugt i anti-age-produkter, ligesom den bliver brugt til behandling af irriteret og tør hud.

Natur Drogeriet Abrikoskerne olie 100 ml
100 ml
Natur DrogerietAbrikoskerne olie
69,95 kr.

Kæmpenatlysolie

Kæmpenatlysolie er udvundet af frø fra kæmpenatlys. Af mange bliver kæmpenatlysolie kaldt en mirakelolie, da den er god til både meget tør og skællet hud og hud, som er særlig sensitiv over for produkter.


Du kan også spise olien, og den fås som kosttilskud som oliekapsler. Du finder olien i alt fra salver til hudpleje, kosmetik og hårprodukter.

Urtekram Hørfrø- & kæmpenatlysolie Ø 500 ml
500 ml
UrtekramHørfrø- & kæmpenatlysolie Ø
144,95 kr.
Oil of Life Oil of life Kæmpenatlysolie Ø 125 ml
125 ml
Oil of LifeOil of life Kæmpenatlysolie Ø
249,95 kr.
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Jojobaolie

Jojobaolien har rensende og helende egenskaber, hvilket gør den god til at bekæmpe bumser og uren hud. Rødme og mindre skader i huden kan også have gavn af jojobaoliens gode egenskaber.


Da jojobaolien generelt har en rensende effekt på huden, kan den bruges som substitut for makeupfjerner, som er godt for dig, som gerne vil bruge rene og naturlige produkter.  

Rømer HEL Jojoba massageolie 100 ml
100 ml
RømerHEL Jojoba massageolie
49,95 kr.
SÆBEVÆRKSTEDET Ansigtsolie med olie af gulerodsfrø og Jojobaolie, øko 30 ml
KUN ONLINE
30 ml
SÆBEVÆRKSTEDETAnsigtsolie med olie af gulerodsfrø og Jojobaolie, øko
114,95 kr.
(4)

Rosehip oil eller hybenkerneolie

En enormt kraftfuld olie, der forbedrer udseendet af ar, strækmærker, rynker og tør hud. Mange bruger den også til udjævning af pigmenteringer i huden.


Olien er rig på A- og C-vitamin samt Omega-3, -6 og -9, som virkelig gør den til superfood for huden. 

RAZ Skincare RH Rosehip 30 ml
SPAR 20%
30 ml
RAZ SkincareRH Rosehip
Medlemspris
255,96 kr.319,95 kr.
(16)
Fuerza Vital Hybenkerneolie 100 ml
100 ml
Fuerza VitalHybenkerneolie
299,95 kr.

Sådan bruger du bedst olie

Når du har investeret i en god olie, er det selvfølgelig vigtigt, at du bruger den rigtigt.

Hav styr på mængden

Tænk på, at olie er væsentlig mere drøj i brug end cremer, så vær opmærksom på, at du ikke bruger for meget, for der er smæk på koncentrationerne! To-tre dråber bør være rigeligt til ansigt og hals. Det samme kan du have i baghovedet, når du bruger olie i håret eller på kroppen. En god huskeregel er, at hvis du stadig kan mærke olien på huden 10 minutter efter, den er påført, så har du smurt for meget på.

Olie kan ikke afløse creme

Undgå at lade din olie afløse din creme. Olien plejer, og cremen beskytter huden, og det gør, at olie og creme til et godt makkerpar. Hvis du bruger din ansigtsolie under din dagcreme, så får du det bedste ud af begge produkter.


Renseolie – Find den bedste renseolie til din hud

Spot Trenden

Renseolie – Find den bedste renseolie til din hud

Har du tør eller dehydreret hud, vil du med garanti have glæde af renseolie. En oliebaseret rens sørger for at din hud ikke ”strippes” for de naturlige olier samtidig med, at den tilfører næring til huden. Se alt du skal vide om renseolie og find den bedste til din hud her.

Læs også

3 nye ansigtsolier, din hud vil labbe i sig

Den, der også beskytter mod forurening

En plejende olie med den unikke biodynamisk blanding, som giver din hud den pleje og fugt den har brug for.


Med en potent blanding af antioxidanter, beskyttes huden mod miljøpartikler. Olien bekæmper hudens første aldringstegn og giver huden fornyet vitalitet, samt udglatter de fine linjer og sikrer intensiv fugtpleje.

Jurlique Herbal Recovery Antioxidant Face Oil 50 ml
SPAR 20%
50 ml
JurliqueHerbal Recovery Antioxidant Face Oil
Medlemspris
323,96 kr.404,95 kr.
(2)

Den økologisk certificerede

Rudolph Cares Facial Oil Delight er en ultra-let ansigtsolie, der smelter ind i huden uden at fedte. Den tilfører fugt, næring og elasticitet og efterlader huden silkeblød – med et sundt udseende.


Olien indeholder en særlig kombination af fem økologiske olier, som broccoliolie, avokadoolie, sesamolie, abrikoskerneolie og hjerteingrediensen; acaiolie. Olierne har forskellig virkning og tilsammen giver de huden et vitamin-boost.

Rudolph Care Facial Oil Delight 15 ml
15 ml
Rudolph CareFacial Oil Delight
Medlemspris
371,96 kr.464,95 kr.
(64)

Den opstrammende

En let, fløjlsblød, kraftfuld og hurtigt absorberende olie, der synligt løfter, plumper og udglatter huden med diamantpulver, og 2% Lifting Complex, der opstrammer og giver huden et forynget udseende.


Stokrose og sød mandelolie sørger desuden for at huden vil fremstå sundere, gennemfugtet og velplejet.​​​​​​​

Olie i håret

Bruger du olie i håret, så er det en god idé at bruge olien i tørt hår og blot i længderne. Så får du et blankt resultat, som ikke tynger håret.​​​​​​​

Hårkur med ren olie

En hårkur med naturlig olie er nem at lave derhjemme og giver et effektivt og flot resultat.


Du skal blot fordele din foretrukne olie i håret og pakke dit hår ind i et håndklæde, mens olien virker. 


Nuxe Huile Prodigieuse Dry Oil 50 ml
SPAR 42,-
50 ml
NuxeHuile Prodigieuse Dry Oil
167,95 kr.209,95 kr.
(64)

Sådan vasker du olie ud

Det kan være en kamp at vaske olie ud af håret, fordi olie ikke binder sig til vand. Der er heldigvis flere metoder, som kan hjælpe olien ud af dit hår.


Shampoo og balsam

Det er muligt at få olie ud af håret med dine sædvanlige produkter – du skal nok bare vaske et par gange, før olien er helt ude af håret. Sørg for at massere shampoo godt ind i både hovedbunden og i længderne, og skyl så shampooen ud med lunkent vand. Gentag 2-3 gange. Grib din balsam som sidste step, fordel kun i længderne af håret og skyl ud, efter balsammen har siddet i 5 minutter.


Tørshampoo

Du kan bruge tørshampoo, inden du går i bad, til at suge den overskydende olie til sig. Start med at køre et tørt håndklæde gennem dit hår, og fordel tørshampooen i håret fra rødderne til spidserne. Afslut med shampoo og balsam.


5 Hverdagstips til et sundt hår

Hairstudio

5 Hverdagstips til et sundt hår

Det kan være svært at vide, hvad vejen til et sundt hår er og hvordan man skal pleje det i dagligdagen. Materialist og stylist, Cecille, guider dig frem til de bedste tips.

Læs også

Værd at vide om massageolie

Hvis du ønsker at bruge olie til massage, er det vigtigt at kaste dig over den rette af slagsen, så huden ikke føles for fedtet efter massagen, eller olien lugter for harsk, så du ikke slapper ordentligt af. Aromaen spiller en stor rolle, når det gælder det sanselige under en massage. Disse fem olier er anbefalelsesværdige til en god kropsmassage:

  • Kokosolie
  • Jojobaolie
  • Mandelolie
  • Baobabolie
  • Abrikoskerneolie

Ansigtsolie vs. kropsolie

Brug din olie til det, den er god til. Kropsolier er for eksempel ofte tungere og har sværere ved at trænge ind i huden – med andre ord trænger de langsommere ind i huden. Så medmindre din olie er velegnet både til krop og ansigt, så undlad at bruge en kropsolie i ansigtet.  

Prøv at se forskellen på din makeup, hvis du bruger en olie, kontra de dage, du ikke gør. Det vil være tydeligt på din makeup. Når du bruger olie, lægger makeuppen sig nemlig pænere. De fine linjer og tekstur ses ikke så tydeligt.

Relaterede produkter

Milk Shake Argan Oil 50 ml
3 FOR 2
50 ml
Milk ShakeArgan Oil
239,95 kr.
Badeanstalten Ansigtscreme Mandelolie 50 ml
50 ml
BadeanstaltenAnsigtscreme Mandelolie
199,95 kr.
(2)
Juhldal face & body Oil 500 ml
500 ml
JuhldalJuhldal face & body Oil
+ 3 størrelser
299,95 kr.
(157)
Matas Striber Anti Wrinkle Ansigtsolie til Tør/Meget til Tør Hud Uden Parfume 30 ml
SPAR 20%ABONNÉR
30 ml
Matas StriberAnti Wrinkle Ansigtsolie til Tør/Meget til Tør Hud Uden Parfume
59,95 kr.
(124)

Relaterede artikler

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere
Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Vi guider

Vælg den rigtige hudpleje til din alder

Af Trine Brøndsted

Det kan være svært at finde den rette hudpleje til din alder. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind. I indslager her giver vi dig et overblik over, hvilke faktorer du kan have med i dine overvejelser, når du skal vælge hudpleje udfra din alder. Hertil kommer vi med nogle eksempler på produkter, vi er overbeviste om, din hud vil elske.

Læs Mere
Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Vi guider

Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Af Isabel Marschall Thostrup

Du kender helt sikkert den løftede pegefinger om, at du bør rense din hud dagligt og bruge en god creme. Så langt så godt. Men hvad med hudplejetrinnet lige midt imellem de to – nemlig serum og boostere? Skal du også bruge det? Og hvilken passer i så fald til din hud? Det kan du få en mini-guide til her.

Læs Mere
Gurkemeje: det skal du vide om den gule urt

Spot Trenden

Gurkemeje: det skal du vide om den gule urt

I Indien har man anvendt gurkemeje siden de tidligste tider, og i dag har knolden vundet indpas både på krydderihylden og sammen med kosttilskuddene. I artiklen her gør vi dig klogere på urten og hvilke produkter, der blandt andet indeholder gurkemeje.

Læs Mere