• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu

Fiber

Helse & Sundhed Kosttilskud Shop efter behov
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

16 produkter
16 produkter
Sortér efter: Mest populære

Loppefrøskaller

En fiberholdig kost er vigtig, og et kosttilskud kan ikke erstatte sund kost. Dog kan et kosttilskud med fibre som eksempelvis loppefrøskaller hjælpe dig i den rigtige retning. Kostfibre er blandt andet med til at sætte gang i fordøjelsen og sikre en god balance i tarmene. De har desuden en positiv indflydelse på kolesteroltallet.

Loppefrøskaller er en koncentreret kilde til kostfibre og kan både anvendes som fiberrig ingrediens i madlavningen og som kosttilskud, hvis du gerne vil have en let genvej til flere fibre i hverdagen. Der findes forskellige former for loppefrøskaller, men det mest anvendte produkt hedder HUSK. Du kan få det i pulverform og som kapsler. HUSK er et naturlægemiddel.

Mange er begyndt at bruge HUSK til at bage med til sundere brød og kager. Du kan derfor også få loppefrøskaller til at bage med (Fiber husk). Derudover kan du få loppefrøskaller til at blande i vand, en smoothie eller morgenmaden, som ikke klumper (Syliflor).Husk altid at drikke rigeligt med væske, når du spiser loppefrøskaller.

To typer kostfibre

Overordnet set findes der to typer af kostfibre, nemlig de opløselige og de uopløselige.

De opløselige

Fibrene danner en slags gelé med vand og kan binde op til 15 gange sin egen vægt. Det gør maden mere fyldig, hvilket sænker mavens tømningshastighed samt øger madens opholdstid i tyndtarmen. De opløselige fibre findes primært i frisk og tørret frugt, gulerødder, havre, byg, rug og bønner.

De uopløselige

Fibrene kan, som navnet antyder, ikke opløses i vand, men suger dog alligevel en del vand. Modsat de opløselige fibre øger de uopløselige fibre madens passagehastighed i tarmkanalen. Du finder blandt andet de uopløselige fibre i hvedeklid, grahamsmel, hvedeprodukter og upolerede ris.

Hvorfor kostfibre?

En sund og velfungerende fordøjelse er helt afgørende for din sundhed. Mavens sundhed er faktisk direkte forbundet med dit immunforsvar, så sørg for at passe godt på din fordøjelse. Her på Matas.dk finder du et bredt udvalg af fiberholdige kosttilskud. Klik ind og find netop din favorit eller gå i Matas og få råd og vejledning.

Rikke O.
Farmakonom
"Jeg har altid været en beautypige, forklædt i kittel. Skønhed starter indefra og derfor er det så vigtigt for mig, at kunne rådgive om skønhed og velvære - indeni og udenpå."
Rikke er uddannet som farmakonom i 2017 i Århus, men har arbejdet med meget andet end apoteksalg. Rikkes store interesse og passion er at være med til at fremme folkesundheden og give forståelig rådgivning i blandt andet kosttilskud og hudpleje.