• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Fiber

Helse & Sundhed Kosttilskud Shop efter behov
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Certificeringer

Indhold

15 produkter
15 produkter
Sorter efter: Mest populære

Loppefrøskaller

En fiberholdig kost er vigtig, og et kosttilskud kan ikke erstatte sund kost. Dog kan et kosttilskud med fibre som eksempelvis loppefrøskaller hjælpe dig i den rigtige retning. Kostfibre er blandt andet med til at sætte gang i fordøjelsen og sikre en god balance i tarmene.

Loppefrøskaller er en koncentreret kilde til kostfibre og kan både anvendes som fiberrig ingrediens i madlavningen og som kosttilskud, hvis du gerne vil have en let genvej til flere fibre i hverdagen. Der findes forskellige former for loppefrøskaller, såsom pulverform, pulver til at drysse på morgenmaden eller kapsler.

Man kan også få loppefrøskaller til at bage med (Fiber husk). Derudover kan du få loppefrøskaller til at blande i vand, en smoothie eller drysse på morgenmaden.

Husk altid at drikke rigeligt med væske, når du spiser loppefrøskaller.

To typer kostfibre

Overordnet set findes der to typer af kostfibre, nemlig de opløselige og de uopløselige.

De opløselige

Fibrene danner en slags gelé med vand og kan binde op til 15 gange sin egen vægt. Det gør maden mere fyldig, hvilket sænker mavens tømningshastighed samt øger madens opholdstid i tyndtarmen. De opløselige fibre findes primært i frisk og tørret frugt, gulerødder, havre, byg, rug og bønner.

De uopløselige

Fibrene kan, som navnet antyder, ikke opløses i vand, men suger dog alligevel en del vand. Modsat de opløselige fibre øger de uopløselige fibre madens passagehastighed i tarmkanalen. Du finder blandt andet de uopløselige fibre i hvedeklid, grahamsmel, hvedeprodukter og upolerede ris.

Hvorfor kostfibre?

En sund og velfungerende fordøjelse er helt afgørende for dit velvære. Her på Matas.dk finder du et bredt udvalg af fiberholdige kosttilskud. Klik ind og find netop din favorit eller gå i Matas og få råd og vejledning.

Mathilde
Materialist
Mathilde blev i 2018 uddannet Materialist i Matas i Farsø. Hendes helt store passion ligger i helsekost og hudpleje, hvor hun igennem de sidste 4,5 år har samlet en stor personlig viden omkring produkterne. Hun er altid opdateret på de sidste nye anbefalinger og ingredienser. Mathilde går meget op i den personlige rådgivning og er altid klar på et give et godt råd.
Min ekspertise er:
Hudpleje